reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Wrublik no to super :tak::-) a ty masz fanie że sie wysypiasz:-D:tak:
Różyczka jak Bartek miał 6 msc to miał robione badania ja oczywiście czytałam wyniki na necie co oznaczaja i wyszło że jest ciężko chory a poszłam następnego dnia do pediatry a ona do mnie że niemowlęta i małe dzieci maja inne normy że czasem właśnie po infekcji po szczepieniu przy ząbkowaniu itp wychodza troszke słabsze wyniki więc u was na pewno będzie oki:tak:;-)

Ja też dziś lenia mam:baffled::sorry2:
Zaraz ide do biedrony bo nawet cukru nie mam:confused::szok:

aguska eeee ja tam nie czytam bzdur na necie:no: szkoda czasu i nerwow:tak:;-):-):-)

Olo juz maruda.... zaraz pewno spac go połoze:-D

wrublik super ze sie wysypiasz:tak: a jak siostrzyczki juz sie przyzwyczaiły do braciszka?

No i musze isc bo mnie Olo ciagnie do truskawek... hehe

Dziewczyny, ja problematyczne pytanie mam.
Basia nie chce jeść..NIC A NIC. O każdy kęs, łyżeczkę, łyczek jest walka.
Ma 1,5 roku skończone i waży 9300-9400g i nie bardzo przybiera na wadze i nie wiem co robić. Nasz lekarz rodzinny trochę to bagatelizuje, alergolog też a ja się martwię..
Co robić??

Ola idź do kolejnego lekarza pediatry.A miała robione jakieś badania?wiesz są różne dzieci jedne większe drugie mniejsze ale fakt mało waży jak na 1,5 roku:sorry2:
A nikt Ci nie zaproponował syropku na apetyt dla małej?Ja sama zastanawiałam sie nad kupnem czegoś takiego ale na razie sobie odpuszczam.
A jak np pomaga Ci Basia w przygotowaniu posiłku np niech kładzie kawałek serka na kanapkę albo wędliny niech uczestniczy w przygotowaniu to może chętniej zje?Wiesz mój ostatnio też zaczął sie buntować do jedzenia ale coś tam jednak je.

My już po małych zakupach i mimo wiatru nie jest wcale zimno

Ola idź do kolejnego lekarza pediatry.A miała robione jakieś badania?wiesz są różne dzieci jedne większe drugie mniejsze ale fakt mało waży jak na 1,5 roku:sorry2:
A nikt Ci nie zaproponował syropku na apetyt dla małej?Ja sama zastanawiałam sie nad kupnem czegoś takiego ale na razie sobie odpuszczam.
A jak np pomaga Ci Basia w przygotowaniu posiłku np niech kładzie kawałek serka na kanapkę albo wędliny niech uczestniczy w przygotowaniu to może chętniej zje?Wiesz mój ostatnio też zaczął sie buntować do jedzenia ale coś tam jednak je.

Zawsze staram się z nią jeść wspólnie, razem nakładamy wszystko na talerzyki ( nawet pytam ją czy coś chce, albo daję jej wybór między 2 rzeczami ), ale wtedy ona traktuje talerz i sztućce jak zabawki..Mleka wypija maksymalnie 90ml no chyba, że jest mega głodna to wtedy 120ml - ale jak nie chce jeść to nawet 1ml w nią nie wcisnę. Kiedyś lubiła ziemniaki, mięsko z kurczaka, rosół a teraz walczę z nią o każdą łyżeczkę. Cyrki się dzieją przy jedzeniu - bajka, piosenki, zabawki jedzą z nami. Cuda! Czasem zdarza jej się zjeść Sinlacu troszkę ale to też lale i misie jedzą z nami..Płakać mi się chce jak o tym myślę.

Na bieżąco mamy robione badanie moczu i morfologię ( raczej są prawidłowe ). Wszyscy mówią, że taki jej urok, że jest drobna i malutka ale kurcze ja myślę, że jakby jadła troszke więcej to nie byłaby taką kruszynką. Zakładam jej ubranka w rozmiarze 74/80 ( w 86 to prawie pływa )..

Witajcie
Olu - moj tez niejadek, ale wage ma dobra. Nieraz zalilam sie dziewczynom, iz tego czy tamtego nie je. Kiedys chleba i ziemniakow nie tknal, teraz zajada. Konstroluj i idzi do innego lekarza. Może i taki urok Dzieciecia, ale mysle iz warto obserwowac.

Lenka
- Wszystkiego Dobrego dla Gai!
Bodzia - Wszystkiego Dobrego!
Ja dziosiaj pedze, bo ma straszne braki w porzadkach itd.

Ola skoro wyniki ma dobre to jednak raczej jej taki urok.Może ona sie w ten sposób buntuje?Każde dziecko przechodzi swój bunt troche inaczej więc ona poprzez jedzenie.Powodzenia wam życze a przede wszystkim dużo cierpliwości.

wrublik super ze sie wysypiasz:tak: a jak siostrzyczki juz sie przyzwyczaiły do braciszka?
o tak, starsza zacałowuje go i głaska jak kotka - przy każdej okazji :D a Wiktoria smoczek mu zabiera i wciska(sama jest bezsmokowa)
Dziewczyny, ja problematyczne pytanie mam.
Basia nie chce jeść..NIC A NIC. O każdy kęs, łyżeczkę, łyczek jest walka.
Ma 1,5 roku skończone i waży 9300-9400g i nie bardzo przybiera na wadze i nie wiem co robić. Nasz lekarz rodzinny trochę to bagatelizuje, alergolog też a ja się martwię..
Co robić??
Ola moja druga córeczka jest taka sama niejadka, też wyniki ma dobre nawet jej tarczycę sprawdzaliśmy, teraz od braciszka ją dzieli rok i 5 miesięcy wiekowo a wagowo 2 kg... waży też na półtorej roku 8300g po obiedzie
doszliśmy wniosku że wzięła geny z męża rodziny, gdzie dziewczynki były drobinki, a teraz maluch wziął geny z mojej rodziny gdzie chłopacy są duzi, popytaj w rodzinie nawet tej dalszej jak jest

reklama
Witam;-)
U nas deszczowo, pranie zrobilam, posprzatalam i teraz mam chwile bo maly spi:-)do sklepu nie musze isc bo mam wszystko
Lena sto lat dla corci;-)
Bodzia wszystkiego najlepszego;*
Wrublik, niezle maly wazy;-)moj na poczataku wstawal 2 razy a teraz raz i nie ma zmiluj musi w nocy wypic kasze bo mleka nie tknie
Ola ja nie pomoge bo nie mam doswiadczenia ale wydaje mi sie ze taki typ, moj brat tak mial chodzil suchy jak patyk gdy poszedl do szkoly odmienilo mu sie i nawet brzuszek spory ma. Moj maly wiecznie glodny wytrzymuje 3 godz i krzyczy bo chce jesc ale wazy jakis 11kg, ubranka na 80 i niektore na 86 nosi

Do góry