reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

wrublik to super ze nie ma jakiejs zazrosci miedzy nimi:tak: ja bym sie chyba tego najbardziej obawiała.

Ola ja też nie bardzo pomoge bo moj syn to z tych wiecznie głodnych:-D ile mu dasz tyle zje a nawet wiecej:-D Ale tak jak pisza dziewczyny moze taki jej urok poprostu a moze za bardzo sie tym jedzeniem przejmujesz i dlatego mała jesc nie chce (za duzo szumu wokół tego robicie...)

Olo spi od 40 minut a moje truskawki dalej czekaja.... :baffled:

reklama
Ola a zawsze taki problem był? Może to przejściowe problemy, zainteresowanie światem i nie ma czasu jeść czy zęby.. A jak ze wzrostem? Jak jest proporcjonalnie na siatce centylowej to myślę, że nie ma co się przejmować.

Dziewczyny, ja problematyczne pytanie mam.
Basia nie chce jeść..NIC A NIC. O każdy kęs, łyżeczkę, łyczek jest walka.
Ma 1,5 roku skończone i waży 9300-9400g i nie bardzo przybiera na wadze i nie wiem co robić. Nasz lekarz rodzinny trochę to bagatelizuje, alergolog też a ja się martwię..
Co robić??
nie ma powodu do paniki
moja ma 2,5 i waży dopiero 11kg
a w wieku Twojej córki ważyła 8 kg

może jest bardzo energicznym i żywym dzieckiem?

Myślicie, że to możliwe że ja za bardzo tego jedzenia pilnuje i np stąd ten bunt? Kurcze kiedyś normalnie zjadała a teraz po prostu ręce opadają..Przestałam jej dawać przegryzki w postaci chrupek, bułeczki czy innych ciastek; słodycze całkiem wyrzuciłam z diety. Dzisiaj gotuję jej ukochaną zupę kalafiorową i mam nadzieję, że chociaż troszkę zje..

Krolcia - wagowo jest w okolicach 3-10 centyla, a wzrostem na 3-cim.

Sawi - owszem, mega żywa jest. Jak mała pchła.

Ostatnia edycja:
Kurczę a ja sie przejmowałam wagą Bartka:sorry2:ale jak was czytam to jednak mój nie jest taki drobny

My zaraz będziemy jeść obiad
pogoda nadal jakaś taka niewiadomo jaka więc póki co siedzimy w domu

Ola czyli jest proporcjonalna:tak:. I to wagowo nawet wyżej niż wzrost to ok:tak:. Martwić byś się mogła jakby wagą była na 3-10 centylu a wzrostem np na 50centylu. Do tego jak taka zwinna... ja bym się nie przejmowała. Z tego co piszesz, robisz wszystko jak trzeba. Głowa do góry.;-)

Ja jak ostatnio wrzuciłam moich chłopaków wagę i wzrost na siatkę centylową to tak mają:
Emil wzrost ma na 75centylu a wagę na 25.
Maciek wzrost 75centyl,a wagę na 50.

reklama
Wiecie, co ja nawet nie wiem ile moj dziec ma kilogramów. Chudy, ale ciezki!
Kolejny dzień mi nie chce obiadow jesc i kolejny dzien je obfita kolacje.
Lecz Olu nie dziwie sie iz zamartwiasz sie o malucha. Mysle, iz to sprawa przejsciowa.

Do góry