reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam
ja na nogach od 8.00:-)
u mnie pogoda straszna-- pochmurno i wieje,a do tego maly dostal kaszlu i kataru ze az smarki mu do brody wisza;-) wiec dzis sobie odpuszcze spacerek:-( a ja nie cierpie siedziec w domu,ale musze poswiecic sie :eek:

reklama
Brenda no co ty powiesz? A u nas piękne słońce. Trochę wieje, ale idzie wytrzymać. Trzeba było wsiadać w kolejkę i przyjeżdżać.

Witam:-)
U nas też było ładnie i zaliczyliśmy spacer całą rodzinką.
Wpadam na chwilę, bo robię rolady na jutrzejszy obiadek i dobrze by było, gdyby się nie spaliły.
Nadmuchaliśmy dzisiaj Kubie Teletubisia i takiego konika i strasznie płakał na ich widok:-D. Chyba na razie Teletubisie go nie kręcą. Pierwszy raz się coś takiego zdarzyło;-).
Mały strasznie dziś marudzi, mój mąż wolał iść teraz pozmywać, niż się nim zajmować:szok::-D:-D:-D.

Dobry wieczor, widze, ze wszystkie kobitki gdzies zaginely;-) :tak: . My dzisiaj odwalilismy sprzatanie. Jestem padnieta. Wlacze sobie zaraz telewizorek i bede niecierpliwie czekac na spozniony obiadek, ktory gotuje moj maz. A zapachy z kuchni leca jak nie wiem!:tak: :-)
To do jutra, pa pa

Aga to chyba obiadek z kolacja raczej;-)
Magda a moglam wsiasc ale to tak jest bo zawsze jak dzwoni moja mama to mi mowi ze u niej cieplo a u mnie zimno i na odwor u mnie cieplo a u was zimno:baffled:
a ja wyladowalam z malym na pogotowiu i tam kobieta stwierdzila za moj maly ma skorcze na plucach:confused: skierowala nas do szpitala, a w szpitalu po zrobieniu zdjecia klatki piersiowej i zbadaniu malego-- okazalo sie ze nic niema .......oprocz katarku i kaszelku ale pielegniarka sciagnela mu glutki z nosa taka fajna maszyna i dostalismy lekarstwa i mam nadzieje ze szybko sie uporamy z tym cholerstwem
a tak ogulnie to taka maszyna by mi sie przydala, bo to tak szybko i dokladnie sciaga z noska wszystko:-) teraz maly juz smacznie spi ....ja tez spadam sie kapac i sie klade
wszystkim zycze spokojnej i przespanej nocki

Brenda no to się strachu najadłaś pewnie? A dlaczego wylądowałaś na pogotowiu? Nie od dziś wiadomo, że tam same konowały pracują.

A co to za urządzenie do ściągania kataru? Ja np. wczoraj kupiłam Fridę i bardzo fajnie czyści nosek.

Widze, ze jestem pierwsza. Dzien dobry!!:-) U nas na dworze jakos sie strasznie cieplo zrobilo, chyba z 15 stopni jest:tak: Kurcze wszystkie kosci mnie bola po wczorajszym sprzatanku;-) Coz starosc nie radosc;-) :laugh2:
Nasz maly dzisiaj byl bardzo rannym ptaszkiem juz dawno tak wczesnie sie nie budzil na sniadanko, a mianowicie o 3:30. Przypuszczam, ze to przez zabki dziecko sie tak wczesnie budzi. Drugie sniadanko dostal o 8mej a potem gadal jak najety przez godzine,az sobie usnal:-) :tak:

witam
Magda oj fride to ja mam juz od urodzenia malego,ale on juz wie co to jest i na widok tego dostaje spazmy i ucieka,a przy gestym i wysoko osadzonym kataze to frida niezdaje egzaminu
a wyladowalam na pogotowiu wlasnie od tego kataru,i kaszlu poniewaz maly niejadl nic,wrecz dusil sie juz,jak kaszlal a gile mu do brody wisialy,a jak bylam u swojej doktor to nic takiego sie niedzialo tylko przepisala zyrtek i skierowala do laryngologa ktory tez stwierdzil ze wszystko jest ok.....
a ta maszyna to taka szpitalna.....wsadzaja rurke taka cienka do noska wlaczaja i maszyna sama ciagnie ale z wielka sila i taki zabieg trwa pare sekund:tak:
ale nocka byla juz lepsz choc jak maly wstal to nos mial obklejony caly,jeden plus to ze spi na brzuchu i wszystko szybciej mu splynie~~~~~~ą teraz siedzi i sie bawi wrzuca klocuszki do garnuszka i sie cieszy:-D

Aga a zakwasiki masz ,ale co si dziwic po takim sprzataniu to musza byc;-)
a z tym sniadaniem o 3.30 to wspolczuje;-) ale wazne ze maly je,bo muj jak wczoraj zasnol i wstal dzis o 7.30 to zjadl tylko jogurt z biszkoptami bo mleka oczywiscie niechcial:eek:
a u mnie tez dzis piekna pogoda swieci slonko i jest cieplo,wiec spacer obowiazkowy

reklama
witam

oj nie pisałam dawno, ale czytałam regularnie,

u nas nic nowego, Maja miała troszkę katarek, ale już przechodzi

mielismy fajne 2 dni, bo mała miała towarzystwo dzieci, w piatek bylismy u moich siostrzenic cały dzień, a w sobote one od rana były u nas, a potem jeszcze pojechalismy do znajomych co mają 2-letnią Hanię, a dzis u nas tez ładna pogoda i chyab w końcu pojedziemy do lasu pobiegać :-)

Do góry