reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Czesc, my na nozkach i juz posniadankowi;-) :tak: :-)
Ach te szczepionki.... ponoc wszystkie maja jakies tam skutki uboczne, wiec nie ma co wariowac. U nas sa wsrod rodzicow i zwolennicy i przeciwnicy, znam wielu, ktorzy nie dali wogole zaszczepic dzieci, bo mowiono o skutkach ubocznych. Ale biorac na zdrowy rozum jaki cholerny lek nie ma skutkow ubocznych:confused: Kazdy organizm inaczej reaguje na podana mu dawke. Kobiety nie dajmy sie zwariowac. Ja nie czytam takich artykulow, bo tylko pozniej mam dola, wole isc po rade fachowca i sie uswiadomic, rozwazyc za i przeciw.:tak:

reklama
Czesc wszystkim:-):-)
Marlenka to fajnie a najsmiesniejsze jest to ze moj malzonek to Pawel Lukasz

Jezeli zas chodzi o szczepionke MMR to w anglii sie ja daje miedzy 12-13 miesiacem zycia a potem w okresie szkolnym, i nic takiego tutaj nie slyszalam ze to niebepieczne tylko raczej ze dobra zwlaszcza dla dziewczynek
:tak:

hej

właśnie odcieli mi internet i pisze z ...biblioteki miejskiej :tak: :-D :-D
przyszłam sobie sprawdzic pocztę i przy okazji tu zajrzałam :tak:

co do konkursu to zawiesili go ju z bo było mało chetnych na wysyłanie sms,ja wysłałam bo podoba ła mi sie zabawka:-)

Cześć wszystkim.

Noelia co do konkursów, to ludziska właśnie nie wierzą że można coś wygrać i nie biorą udziału. Pracuje w sklepie i kiedyś mieliśmy konkurs z płatków Mlekołaki. Do wygrania była super 2 metrowa maskotka. Wszyscy nad nią piali i się zachwycali. Każdy dopytywał się co trzeba zrobić żeby ją wygrać. Po zakończeniu konkursu i otwarciu urny okazało się, że jest wrzucony tylko 1 kupon konkursowy. I babka wygrała pluszaka. Ale była zdziwona.

anulka - a jak wygląda u was kalendarz żywienia niemowląt, tzn. kiedy jakie produkty się wprowadza. Jak masz jakiś link to wklej, będę wdzięczna :-).

witam Mamusie po długiej przerwie ale komp mi padł i był w tzw naprawie ;-);-)
i musze sie pochwalic bo mamy 6 zębów i ubóstwia Klaudia stać wieć jest wielki krzyk i rozpacz jak się ją położy czy posadzi :-):-):-):-):-)

Aga - a jak wyglądają szczepienia u Was, no wiesz: czym się szczepi, na co,...:confused:.

Ja szczepilam malego w trzecim miesiacu szczepionka 6w1 przeciw tezcowi, dyfterytowi, koklusz, Polio, hemofilie, hepatitis b (zoltaczke grupy b).
Wiem, ze po ukonczenia przez dziecko roku szczepi sie rowniez, z tym ze nie wiem czy juz wtedy tez na MMR. W kazdym razie w ksiazeczce mam jeszcze zaznaczone szczepienia, na MMR (odre, swinke, rozyczke)Meningokokken, Pneumokokken, Influenza i Varizellen. Kiedy te szczepienia bedzie mial moj maly dowiem sie pewnie od naszego pediatry.

reklama
Gratulujemy Klaudii zabkow i stania samemu!!:tak: :-D Super!! Nasz wogole nie chce siedziec, tylko sztybuje nogi do stania, jeszcze sam sie nie podciagnie, ale chce by go trzymac tylko w pozycji pionowej:tak: :szok: :laugh2:

Do góry