reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Czesc, my na nozkach i juz posniadankowi;-) :tak: :-)
Ach te szczepionki.... ponoc wszystkie maja jakies tam skutki uboczne, wiec nie ma co wariowac. U nas sa wsrod rodzicow i zwolennicy i przeciwnicy, znam wielu, ktorzy nie dali wogole zaszczepic dzieci, bo mowiono o skutkach ubocznych. Ale biorac na zdrowy rozum jaki cholerny lek nie ma skutkow ubocznych:confused: Kazdy organizm inaczej reaguje na podana mu dawke. Kobiety nie dajmy sie zwariowac. Ja nie czytam takich artykulow, bo tylko pozniej mam dola, wole isc po rade fachowca i sie uswiadomic, rozwazyc za i przeciw.:tak:

reklama
Czesc wszystkim:-):-)
Marlenka to fajnie a najsmiesniejsze jest to ze moj malzonek to Pawel Lukasz

Jezeli zas chodzi o szczepionke MMR to w anglii sie ja daje miedzy 12-13 miesiacem zycia a potem w okresie szkolnym, i nic takiego tutaj nie slyszalam ze to niebepieczne tylko raczej ze dobra zwlaszcza dla dziewczynek
:tak:

hej

właśnie odcieli mi internet i pisze z ...biblioteki miejskiej :tak: :-D :-D
przyszłam sobie sprawdzic pocztę i przy okazji tu zajrzałam :tak:

co do konkursu to zawiesili go ju z bo było mało chetnych na wysyłanie sms,ja wysłałam bo podoba ła mi sie zabawka:-)

Cześć wszystkim.

Noelia co do konkursów, to ludziska właśnie nie wierzą że można coś wygrać i nie biorą udziału. Pracuje w sklepie i kiedyś mieliśmy konkurs z płatków Mlekołaki. Do wygrania była super 2 metrowa maskotka. Wszyscy nad nią piali i się zachwycali. Każdy dopytywał się co trzeba zrobić żeby ją wygrać. Po zakończeniu konkursu i otwarciu urny okazało się, że jest wrzucony tylko 1 kupon konkursowy. I babka wygrała pluszaka. Ale była zdziwona.

anulka - a jak wygląda u was kalendarz żywienia niemowląt, tzn. kiedy jakie produkty się wprowadza. Jak masz jakiś link to wklej, będę wdzięczna :-).

witam Mamusie po długiej przerwie ale komp mi padł i był w tzw naprawie ;-);-)
i musze sie pochwalic bo mamy 6 zębów i ubóstwia Klaudia stać wieć jest wielki krzyk i rozpacz jak się ją położy czy posadzi :-):-):-):-):-)

Aga - a jak wyglądają szczepienia u Was, no wiesz: czym się szczepi, na co,...:confused:.

Ja szczepilam malego w trzecim miesiacu szczepionka 6w1 przeciw tezcowi, dyfterytowi, koklusz, Polio, hemofilie, hepatitis b (zoltaczke grupy b).
Wiem, ze po ukonczenia przez dziecko roku szczepi sie rowniez, z tym ze nie wiem czy juz wtedy tez na MMR. W kazdym razie w ksiazeczce mam jeszcze zaznaczone szczepienia, na MMR (odre, swinke, rozyczke)Meningokokken, Pneumokokken, Influenza i Varizellen. Kiedy te szczepienia bedzie mial moj maly dowiem sie pewnie od naszego pediatry.

reklama
Gratulujemy Klaudii zabkow i stania samemu!!:tak: :-D Super!! Nasz wogole nie chce siedziec, tylko sztybuje nogi do stania, jeszcze sam sie nie podciagnie, ale chce by go trzymac tylko w pozycji pionowej:tak: :szok: :laugh2:

Do góry