reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Różyczko jaki nawilżacz zakupiłaś?
Ael to się sąsiadom przypomniało o remoncie :-D
Bea czyżbym cię zaraziła sprzątaniem? Ja jutro lodówkę zamierzam umyć.:tak::-D
As ciężka sytuacja.Tak jak rozmawiałyśmy,łatwo mówić "leż" , "idż do szpitala" jak tu cały dom i masa kłopotów na Twojej głowie. :confused2:
wrublik w słoneczku aż tyle stopni? :szok: Cytologia Ci źle wyszła czy dziś dopiero pobieraną miałaś?

Mąż poszedł pokierować ekipę od przepychania rur kanalizacyjnych a ja ze starszakami lekcje odrabiam i tak wpadłam zobaczyć co nowego u was. :tak:

reklama
Ufff.... :-) jestem!
Obiadek ugotowany, gary pozmywane, mieszkanko ogarniete;-) jeszcze pranie czeka na prasowanie i pudła na wyniesienie do piwnicy i cos by tam sie znalazło ale mi sie nie chce!!! Zeby mi sie tak chciało jak mi sie nie chce....
Młody śpi:tak: Sklepik tez zaliczylismy ale taki osiedlowy wiec bylismy na dworze moze 5min a i tak zmarzlam bo jest wiatr nieprzyjemny!
Na 16 do dentysty.....
Czy któraś moze mnie zarazic sprzataniem?? Plis
As to bierz kobieto ten Fenoterol i nie czekaj! (ja tam w kroplówce dostawałam papaweryne nie fenka)
Justa nawilzacz kupiłam taki
ELDOM Nawilżacz ELDOM NU5 - Nawilżacze - avans.pl mam nadziej ze sie sprawdzi, czytałam o nim tylk pozytywne opinie. U nas sa teraz ferie:tak:
wrublik no no pozazdroscic słoneczka:) zdrówka dla córy!

Wrocilam, nie bylo tak zle na dworze tylko - 16:-Dbylam z siostra na zakupach, kupila sobie fajna bluzke w reserved za 20 zl i sweter w hausie, ja oczywiscie sobie nic bo mleko mnie wykancza finansowo, puszka prawie 40 zl a w caerrefourze 46:wściekła/y:dzis wracam widze maly inaczej ubrany, wychodzilam byl w zoltym pajacu a wracam ma zalozone niebeskie spodnie i body z dlugim rekawem(za duze)dostalam i lezaly uprane na kupce a Ł nie wiedzial gddzie szukac i nalozyl takie:sorry:
Ael moj wogole nie spal w rozku ale to byl lipiec upal straszny, poza tym on nie lubi gdy jest przykryty, nie zasne tak. Zasypia normalnie i dopiero gdy dobrze spi moge przykrywac
Krolcia, tragedia z ta str, dobrze ze dzis pisalas o rachunkach bo zapomnialam ze mialam zaplacic gaz;-)
As ja tak jak dziewczyny na Twoim miejscu poszlabym do szpitala ale skoro nie mozesz straj sie lezec jak najwiecej
Rozyczka u mnie tez czeka sterta ubranek malego do prasowania

Ostatnia edycja:
wrublik w słoneczku aż tyle stopni? :szok: Cytologia Ci źle wyszła czy dziś dopiero pobieraną miałaś?

no na słoneczku to ładnie grzało, ale termometr głupi - czarny jest to się nagrzewa, teraz już spadło do -9 :-D
a cytologię miałam dopiero dziś robioną bo dopiero od niedawna skończyły mi się plamienia

As życie niestety...Ale będzie dobrze bo innej opcji nie ma i już. Zresztą szpital...Pamietam jak moja mama maiała powaznie zagrozoną ciaże...W 20 tygodniu zaczeła sie jej akcja, plamienia i w ogóle kosmos...Piatek wieczór, wczesniej na pogotowiu na głupia lekarke trafiła i szukała ginka i znalazla prywatnie fantastycznego....I on zawsze mówił, że szpital to ostatecznośc powinna byc, bo oddział poatologii ciaży jest cięzkim oddziałem..Te wszystkie historie wpływaja bardzo zle na psychike...I dla niego to byla juz sotateczność, moja mama na fenku i nospie dotrwała a mieszkała na 4 pietrze i tez nie miała mozliwości lezenia cały czas....A lekarz wiedział co mówi bo jego zona obie ciaże całe przelezała....Mój brat w marcu 14 lat konczy ;-)
Ja w kroplówie tez fenka dostawałam.

Witajcie!
U nas rowniez zimno i siedzimy w domku!
As - trzymaj sie cieplo. Niestety jak sie ma dzieci to ciezko tak isc do szpitala, to jest sprawa oczywista!
Ja z patologii mam same dobre wspomnienia. Moze dlatego, ze bylam 2 razy po 3 dni tylko na obserwacji. Ostatni raz dzień przez porodem trafilam do pokoju, bardzo nieprzyjemnych i zlosliwych dziewczyn. Na szczescie, jak weszlam na odzial byla 17, a jak wyszlam 23. Chyba bym nie zniosla tej atmosfery!

As leż i odpoczywaj ile się da :tak:

Witam wieczorem, ja tylko na chwilę :-) M przyszedł z pracy to od razu pojechaliśmy na zakupy, jeszcze koleżanka się zabrała i takim sposobem 30 minut temu weszliśmy do domu :sorry: tak to już dawno bym była w domu ale koleżanka strasznie pomału robi zakupy i chyba wydała ze trzy razy więcej :sorry: no ale za to już Kuba po kąpieli i kolacji, M w kuchni spaghetti robi więc na razie mam wolne :tak: zaraz idę się wykąpać zjem i się kładę :tak: kablówki nadal nie mamy bo gdzieś musiał kabel na łączeniach nie źle przymarznąć więc bez tv od rana :sorry: ale w sumie lepiej mniej się patrzy w ekran hehe :-) włączymy sobie za to jakiś film ;-) jutro M kończy pracę o 13 zje i znowu na żary ale tym razem muszę Kubie kapcie znaleźć do przedszkola ale nigdzie nie ma rozmiaru 25 :szok: mam nadzieję że jutro jakieś znajdę :sorry: oczy coś mi się same zamykają :tak: może w końcu usnę wcześniej a nie po 1 w nocy :confused2: jutro znowu robota mnie czeka, trzeba powycierać kurze, poodkurzać i podłogi znowu umyć bo coś brudno :sorry:ale mi się nic nie chce, idę się wykąpać bo już 20.00 :tak: spokojnej nocki życzę, wpadnę jutro jak dam radę :-)

AS nie bardzo rozumiem Twojego podejscia!!
Piszesz o tych skurczach ale do szpitala nie chcesz sie położyć to raz a drugie ze nie bierzesz feno....więc mam wrazenie troszkę jakbys na własne żadanie chciała by było zle!!!CZEGO NIE ŻYCZE....troszkę take dziwne podejscie jak na dorosłą kobietę!
Tym bardziej ze wiesz ze te skurcze mogą wywołać przedwczesny poród!!

reklama
aguska - przyjemnego ogladania
beata - niezły wypad!
ja również chyba szybciej pójdę spać, bo już padam. Wstałam o 6, a zazwyczaj budze sie o 8.
Jeszcze przejrze oferty pracy i klade sie spac!
Dobranoc

Do góry