reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

O! kawusia! Dobry pomysł! :tak:

Ja odkurzałam na raty, przez te cholerne plecy:crazy:! Tak samo mycie podłogi, to już w ogóle jest dla mnie masakra:baffled:. Takie trochę zgięte ciało powoduje straszny ból teraz.
Trzonki jak na mój gust są za krótkie. Może powinnam zainwestować w porządny mop z regulowaną rączką...tylko nie wiem czy one wystarczająco dłuższe są. Będę musiała się rozejrzeć. Znając życie pewnie cena mnie powali i zrezygnuję z zakupu....:baffled:

======
No i zasiadam z kawką.;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Krolcia, a Ty masz chore korzonki czy co? U lekarza z tym byłaś? Nie potrzebnie się nadwyrężasz z tym myciem podłóg. Oszczędzaj się, żeby nie było gorzej. Choć widzę, że uparta jesteś i wolisz tak na raty, a porobić :blink: eehh na babski upór nie ma rady :tak:.
Odnośnie mopa to ja mam takiego:
Zobacz załącznik 432494super sprawa bo ma wyciskanie w rączce, jest teleskopowy i się nie musisz schylać a nie jest drogo bo w markecie do 30 zł kosztuje nie więcej. Niestety nie mam do niego jeszcze wiaderka ale daję rade ;-).
Zresztą zaraz Ci zdjęcie wrzucę jak chcesz swojego :tak:.

Ale on ma dłuższą rączkę niż ten tradycyjny wkręcany?
A podłogi chcę, nie chcę, trzeba umyć. Mały jeszcze czasem czworakuje, to mu jedzenie spadnie, to nie zawsze człowiek zdąży zabrać, pies jest w domu,który z resztą właśnie zaczął się sypać i jest masakra z ilością sierści.
A z plecami to ja mam rwę.
Już jest lepiej dzisiaj ale jeszcze kilka dni mam wyjęte z normalnego funkcjonowania jak nic.

Krolcia ona ma rączkę teleskopową <wydłużaną> i w rączce ma też wyciskanie wody. Zaraz Ci cyknę i wstawię foty. Dobrze, że już jest lepiej ale ja się pytałam czy u lekarza byłaś :-D. Jak mały czworakuje to nie ma bata trzeba odkurzyć i umyć :blink:

No byłaś, byłaś:tak:. Tabletki i oszczędzanie się, jak zwykle(bo to już u mnie któryś z kolei atak). Że teleskopowa rączka to wiem, tylko ile ona ma np po maksymalnym wyciągnięciu?

Krolcia ja Ci posprzątam i co tam jeszcze chcesz to mnie wykorzystasz a ja oddam Ci dziabąga mojego. Dziś znowu marudny jest, że nawet po blisko 4 h nie chciał butli :baffled:

Już Ci Krolciu wklejam:
Zobacz załącznik 432501 wersja kurduplowata :-D
Zobacz załącznik 432502wersja wydłużona
Zobacz załącznik 432503 tą wajchą ciągniesz do góry i wyciskasz wodę. Gąbeczka jest wymienna <odkręcasz kilka śrubek i nową wkładasz>.
A to jak byłaś to dobrze, bo nie ma co łykać pigułek na własną rękę :tak:. Jakiej on długości nie mam pojęcia jak znajdę miarkę, to Ci go wymierzę :-D

Krolcia witamy w klubie mi tez plecy odpadają :baffled: a ostatnio to nawet wstać nie mogę jak siedzę, podnoszę się jak baba w 9tym miesiącu ciąży :baffled:
Fanta mi Kuba już nie śpi prawie od roku po południu :sorry2: fajny mop :-)

Kawa nie dal mnie, ja z herbatką zaraz zasiądę :-) nie wiem czemu po kawie jestem bardziej śpiąca a herbata mnie pobudza :sorry2: dziwna jestem hehe jak to blondynka :-D Kuba zjadł makaron z sosem i mięsem, oczywiście więcej mięsem się zapchał i makaron już beee :tak: no ale zjadł wypił i teraz leży :tak: wyciągnęłam mu kołderkę i poduszkę i mam nadzieję że się zdrzemnie :tak: a mnie głowa nadal szmera :baffled:

No właśnie o długość mi się najbardziej rozchodzi:tak:. Bo te standardowe to mają coś koło 110cm. Żeby być w prostej pozycji to musiałabym za sam czubek trzymać a to wtedy nie przyciśnie się jak trzeba. :-(

Ael wpadaj!:-D

reklama
Beata, dzięki :-D:-D:-D;-). O to długo Ci już nie śpi w dzień, nie pokłada się ok godziny 18, 19? Kurczę ja się modlę by mój jak najdłużej spał :tak:. Blondynka? Oj tam kobieta na opak raczej :laugh2:.
Dobra kochane ja uciekam dziecku coś zapodać do jedzenia :tak:.
Spokojnego popołudnia!
<edit>
Krolcia, obiecuję że jak znajdę metrówkę, to zmierzę i napiszę :tak:

Do góry