reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej. Mam 5 zł:-) na chwile ystarczy. Justys dziękuję za info. Ja mam w orange. Nie mam zaufania do innej sieci. Fanta ja mam w orange i za 10 zł mam transfer na miesiąc 500 gb dla mnie wystarcza spokojnie. Ale teraz mam lipe. Doladowali mnie za 5 zł więc na dwie doby mogę tylko kupić transfer. Chore. Justys miło wstać jak ciepło w domku:-) As jak się czujesz? U mnie jakoś dolkowo, jestem nikomu niepotrzebna. Mam dosyć czasem już...

reklama
Jak już o edukacji rozmawiałyśmy, macie historię z piekielni.pl świetnie oddający "stawianie na kreatywność na polskich warunkach".

"
Moja siostra chodzi do III klasy gimnazjum. Uwielbia pisać. Opowiadania, książki a ostatnio nawet za komiks się wzięła... ale nie o tym.

Pewnego dnia na j. polski miała napisać list. Już nawet nie pamiętam na jaki konkretnie temat, ale był on oceniany według cudownego klucza - czyli nie ważne co napiszesz, ważne żeby się wstrzelić w opracowany przez jakiegoś bu.. budżetowo opłacanego pana.

List napisała, oddała i na drugi dzień otrzymała sprawdzony. Okazało się, że list jest napisany rewelacyjnie, nie ma się do czego przyczepić, świetnie rozbudowane zdania, idealna stylistyka, gramatyka, no cud miód i fistaszki, że mucha nie siada. Pani powiedziała, że nawet dając jej 6 nie oceniłaby sprawiedliwie tej pracy, bo zasługuje ona na 10.
Jednakże piekielność musi być. W miarę jak pani mówiła uśmiech z ust mojej siostry znikał. Bo gdyby to była praca taka ot sobie luźno zadana, to spoko 6 wylądowałoby w dzienniku. Tymczasem pani może jej dać za to najwyżej 4 gdyż, moja siostra nie wstrzeliła się w klucz i brakuje jakiś punkcików. A na koniec najlepszy tekst:

P- Gdybyś ten list napisała trochę gorzej, to mogłabym Ci wstawić 5, ale że mnie sprawdzają z każdej oceny jaką wystawię muszę Ci dać 4, chociaż według klucza i to jest za wysoko.

Tak więc w naszej nowoczesnej edukacji rozwija się wszelki potencjał kreatywności i kombinowania jak samodzielnie myśleć, żeby wstrzelić się w czyjś gust i założenia."

Ael chore!!!!!!!!!!!!!!!śmiech na sali

Witaj z rana w kolejny mrożny dzień u mnie w tej chwili jest -18
Ja już zrobiłam sobie kawke a bajke męczy Toy Story:-D
Aleksia ja miałam bardzo długo numer w orange ale ja abonament miałam jednak teraz przeniosłam swój numer w Play i jestem o wiele bardziej zadowolona:tak:

Hejka.;-)
Gorąca kawka działa już rozgrzewająco.:tak:

He he he no dobre dobre Ael:-D:-D:-D:-D! Od razu przypomina mi się historia mojego brata. W podstawówce miał napisać charakterystykę Stasia z "w pustyni i puszczy", a że ja starsza(dużo) miałam bratu pomóc. No więc wysmarowałam mu taką fajną charakterystykę ale ze słownictwem na poziomie brata he he. I spodziewałam się co najmniej 4. Brat dostał 2:confused:. Za co? za brak spójności w zdaniu i błędy stylistyczne ale teraz najlepsze: W CYTATACH!!!!! :szok::-D

Matka jak to zobaczyła jak zjechała babę ha ha ha. Mówiła, że jak pani uważa, że tu są błędy stylistyczne to do autora!!!!!!!!!!!!!!
Ale śmiech był wtedy, parsknęłam śmiechem na całe piętro! baba się tłumaczyć próbowała(bo się ludzie zebrali o co chodzi), że źle przepisał czy nie zaznaczył, że to cytat. ha ha. Nosz kuźwa linijka odstępu od całości, cudzysłów, cytat, cudzysłów, linijka odstępu i dalej praca. Chyba bardziej już nie szło tego pokazać.

hejka!

hehe Ael, Krolcia niezłe historie... ja tam nie miło wspominam czasy szkoły, więc nie lubię wracać do niej wspomnieniami...
dołączę się do kawki, mam zbożówkę z mlekiem i oj kusi mnie snikers, ale nie mogę się pokazać z nim przed Anią, bo będzie na pewno chciała, a jej słodkości powodują napady kaszlu... no to poumartwiam się na jej korzyść
miłego dzionka!

Witam z rana, u nas -11 na termometrze, ale jak słońce nam wyjdzie naprzeciw no to 20 w słońcu gwarantowane hihi, kurcze prawie jak lato :-D

Ael chore!!!!!!!!!!!!!!!śmiech na sali

Witaj z rana w kolejny mrożny dzień u mnie w tej chwili jest -18
przeniosłam swój numer w Play i jestem o wiele bardziej zadowolona:tak:

No właśnie chore..."Ale szkoła uczy kreatywności i samodzielności w myśleniu" XD
Co do Playa, my stamtąd zwiewamy, ja już zerwałam umowę, a mój będzie zrywał w lipcu. Play doliczał nam fikcyjny transfer internetowy oraz tzw audiotext i to było notorycznie.
A najlepsze było tłumaczenie jednego konsultanta z doliczania mnie tego internetu, twierdził że mi się telefon aktualizuje sam w internecie bo te smartfony tak mają, jak zapytałam "czy uważa pan, że samsung avila jest smartfonem?" nagle się zawiesił.
Audiotext czyli numery te 0-700,0-800 te płatne, to doliczyli mojemu, za pierwszym razem prawie 30 zł. Pytamy konsultanta w ogóle co to jest ten audiotext, wytłumaczył i powiedział, bo myśmy na pewno dzwonili. W międzyczasie weszłam na stronę abonencką mojego i patrzę na wykaz i patrzę jak bykiem, takowego połączenia nie zapisano, więc pytamy jakim cudem u niego w kompie jest ta informacja a na stronie abonenckiej w wykazie nie ma? Cisza jak makiem zasiał. Tylko internet mieli dobry i na tym się kończy cała zabawa.

Hejka.;-)
Gorąca kawka działa już rozgrzewająco.:tak:

He he he no dobre dobre Ael:-D:-D:-D:-D! Od razu przypomina mi się historia mojego brata. W podstawówce miał napisać charakterystykę Stasia z "w pustyni i puszczy", a że ja starsza(dużo) miałam bratu pomóc. No więc wysmarowałam mu taką fajną charakterystykę ale ze słownictwem na poziomie brata he he. I spodziewałam się co najmniej 4. Brat dostał 2:confused:. Za co? za brak spójności w zdaniu i błędy stylistyczne ale teraz najlepsze: W CYTATACH!!!!! :szok::-D

Matka jak to zobaczyła jak zjechała babę ha ha ha. Mówiła, że jak pani uważa, że tu są błędy stylistyczne to do autora!!!!!!!!!!!!!!
Ale śmiech był wtedy, parsknęłam śmiechem na całe piętro! baba się tłumaczyć próbowała(bo się ludzie zebrali o co chodzi), że źle przepisał czy nie zaznaczył, że to cytat. ha ha. Nosz kuźwa linijka odstępu od całości, cudzysłów, cytat, cudzysłów, linijka odstępu i dalej praca. Chyba bardziej już nie szło tego pokazać.

Moja pseudopolonistka z liceum raz oceniała moje wypracowanie. Dała mi 1 za to, że wg pisałam "nie swoim językiem". Więc pytam a jakim pisałam, "no takim pospolitym". Gula na szyi mi wybuchła i już z totalnym sarkazmem odparłam "to jakim językiem mam pisać by wielce szanowna pani profesor była zadowolona?".
Że ja wtedy nie poleciałam na dywanik do dyrektora to do tej pory dla mnie sprawa niewyjaśniona XD.
Pyskowałam jeszcze dwójce nauczycieli i też nie bekłam :-D a w tym jeden matematyk był postrachem szkoły.

hejka!

oj kusi mnie snikers,
miłego dzionka!

No i mnie też kusisz snikersem... oż Ty niedobra! :-D

W ogóle moje dziecko wczoraj skończyło 3 miesiące! Gdzie ten czas przeleciał się pytam??? :-(

Ostatnia edycja:
Ael no i nie skusiłam się, dobro córci wzięło górę :-p
aa buziaki dla Wiktorka na te skończone 3 miechy! moja starsza w maju będzie miała 4 latka, a mi też się wydaje że dopiero wczoraj mi ją dano do rąk w szpitalu, taką maluśką...

reklama
moja starsza w maju będzie miała 4 latka, a mi też się wydaje że dopiero wczoraj mi ją dano do rąk w szpitalu, taką maluśką...
To samo pomyślałam o swojej najmłodszej córce, która za kilka dni będzie miała 3 latka. :szok:

Ael wszystkiego dobrego dla Wiktorka a przeważnie dużo zdrówka. :tak:

Ola witaj z powrotem. :-)

Brrrrr. Zimno na dworze. :crazy:

Do góry