reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
As to leż i odpoczywaj, a jakby co to dawaj od razu do szpitala :tak:

Widzę nadal o szkole :sorry: moim zdaniem mamy poryty program nauczania i tyle :confused2: każdy rozumie inaczej a i tak karzą nam w szkole według wzorów wszystko robić :confused2: dobrze że mamy to za sobą :-) położyłam Kubę spać bo chodził i mega marudził, a mnie już szlag trafiał więc sobie śpi :tak: przynajmniej mam spokój a i potem na wieczór nie będzie jęczeć :tak: mi też się chce spać o dziwo :eek: trzeba zaraz obiadek zacząć szykować :tak:

Wiecie co dziewczyny propos szkolnictwa, mnie np nie powala poziom szkół w USA ale podoba mi się ich nauczanie. Tzn, możliwość wyboru takich przedmiotów jakich chcemy się uczyć i które pomogą w dostaniu się na wyższą uczelnię. U nas powinno być to samo. Nie dość, że młodzi ludzie nauczą się odpowiedzialności planowania swojej przyszłości, to dzięki wyborze przedmiotów można ukierunkować swoją naukę w dokładniejszy sposób.
U nas się narzuca wszystko, z czego 80 % jest kompletnie potem nie przydatna.
Bo niby po co mi wiedzieć że tak się tworzy taką a taką zasadę, albo kiedy okres rozpłodu mają nie wiem rozwielitki :eek:

As oczywiście kciuki mocno trzymam. Kobieto potrzeba Ci również odpoczynku bezwzględnie. Dziewczyny nie mogę Wam dziękować za posty ponieważ nie wyświetla mi się ta opcja:-(. Justa ja też uważam ze przyjdą lepsze dni kiedyś i dla mnie... W polsce drożyzna jak cholera też słyszałam. Tu za 50 euro robimy w aldim zakupy na całe dwa tygodnie. Ale jest pełny wózek i wszystko od warzyw, mięso, owoce, nabiał, środki czystości przyprawy itd. Opór wszystkiego. A u nas za 200 zł dwie czy cztery reklamowećzki w tesco? Biedromka chyba najtańsza co dziewczyny.? Ale czasów doczekaliśmy. Niech to szlag trafi...
Może i Biedronka najtańsza , ale jak zauważyłam ,ludzi tam przewalają na czym się tylko da. Kupowałam ostatnio śmietanę i zapłaciłam za 330 g tyle samo , co bym zapłaciła w markecie za normalne opakowanie 400g. :eek:
Sprawdźcie też np. wagę kawy Prima w biedronce i w jakimś innym markecie. A cena? Hmmm... W Biedronce to złudzenie , że jest taniej. W opakowania mniej ładują i stąd cena jest niska, co wabi klienta.

Moje prywatne Olu pytanie do Ciebie. Nadal internet masz z telefonu? Czym się doładowywujesz?

As jak leżeć, to leżeć. :tak:

Zaraz was mamuśki doczytam :tak:, bo tak wpadłam , ni z gruchy , ni z pietruchy...:sorry:

Ostatnia edycja:
moim zdaniem mamy poryty program nauczania i tyle :confused2: każdy rozumie inaczej a i tak karzą nam w szkole według wzorów wszystko robić :confused2: dobrze że mamy to za sobą :-)
mylisz się - wszystko dopiero przed nami, wtedy kiedy będą nam dzieci do szkół startować to wcale nie będzie nieważne, co i jak nauczają...;-)
As dopiero teraz doczytałam - trzymaj się kochana!
po nie wiem którym razie kładzenia małej w łóżeczku (bo co przyszłam to ona gadała z maskotkami i klaskała w dłonie), mała poległa chyba we śnie, a starsza nie wychodzi dziś wcale z łóżka...:no:, oczywiście mam przez to spokój że nie rozrabia, ale ja już chcę moją zdrową córcię nawet szalejącą ...:confused2:

reklama
Justa - co do Bedronki, to nigdy nad tym sie nie zastanawiala. W czwartek spojrze na opakowania! My z Biedrony pieluchy kupujemy!
Lece dalej pisac dlaczego to wlasnie MOPR ma mnie zatrudnic. Myslalam, ze wysle wsio i bedzie OK, ale okazuje sie, ze chyba bede musiala przejechac sie!

Do góry