reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aguska, ale Ty jesteś rocznik 86 to kiedy weszła ta amnestia? Coś mi się pokićkało :-D. No to chociaż z matmą Ci się udało :-p:-D. Jak to się mówi matką nie jest ta która urodzi, tylko ta która wychowa ;-). Matko! Kuba dorwał miotłę i będzie mi sprzątał :dry:.

reklama
ta amnestia była z rocznikiem 87 tak jak mój brat i ty;-)
tak udało mi sie z matma ale jako dodatkowy przedmiot na początku wybrałam matme ale później wolałam coś prostszego i skusiłam sie na geografie:-D
mój coedziennie mi sprząta:-D robiąc większy bałagan:-D
przed chwila pomógł mi z praniem najpierw to co wyschło powynosił do pokoju a potem wyjmował mokre z pralki i mi podawał mówiac przy każdym ubraniu czyje to:-D

As to dobrze że wszystko dobrze, teraz leż i odpoczywaj :tak:

Witam, pogoda bez zmian, słoneczko świeci, wiatr wieje i zimno :sorry: ale niech wymrozi bakcyle :-) zupka ze wczoraj jest, mięsko się robi na sosik i wolne :tak: Kuba sobie ogląda bajkę więc mam spokój ;-) widzę temat szkoły, ja się zgadzam z Krolcią, w liceum każdy sam powinien sobie wybrać profil i ilość zajęć :tak: jak w stanach jest :tak: ja skończyłam technikum ekonomiczne niestety bez tytułu bo w ciąży byłam i nie chciałam się bardziej stresować :sorry: no ale cóż zrobić, my tego nie zmienimy żeby w szkole było lepiej :sorry: M wczoraj naprawił kociołek jak to mówię i w końcu ciepło w domu :tak: mam nadzieję że się więcej razy to nie powtórzy bo wtedy będzie trzeba dzwonić po kominiarza :sorry:

Aaa, bo mój T też robił technikum wieczorowo i nie mogłam dojść kiedy ta amnestia była, bo on skorzystał z amnestii na matmę :-D:-D:-D. No to mu się udało :tak::-p. Teraz zamknął mi się w pokoju i się drze :dry:. Uduszę...
Beata, no ekonomia. Grtaki :tak:. Tak masz rację my już nic nie zmienimy. Ja z brzuchem byłam jak poszłam robić policealną rachunkowość i nie skończyłam, bo... mi się nie chciało :zawstydzona/y:.

Ostatnia edycja:
Rocznik 86 czyli ja, nie dość że testowaliśmy reformę szkolnictwa nową czyt gimnazja (po....ny pomysł) to również testowaliśmy nową maturę! :wściekła/y:
Jedno i drugie śmiech na sali. Nauczyciele sami nie wiedzieli co robić bo to wszystko nowe więc nie wiadomo jak z czym się to je.
Gimnazja to porażka, takie przechodnie 3 lata a potem przez 3 lata w liceum każdy nam mówił, że w gimnazjum nic a nic nas nie nauczyli (no super motywacja...).
Matura HAHAHA! Tak wygląda mój komentarz. Fakt faktem dobra sprawa jest z ustnym polskim. Wiemy jaki temat, robi się pracę a potem tylko przedstawia przed komisją. Minusem jest to, że do humanistycznych przedmiotów jest ustalana sztywna rama odpowiedzi, a wykrocz poza nią to nie tyle że dadzą 0 punktów ale jakby mogli nazwali by głupcem....

Aelreda, współczuję, miałam to szczęście, że mogłam wybrać maturę Waszą bądź maturę że się tak wyrażę naszych rodziców ;-). Gimnazjum to porażka...nic dodać nic ująć :cool:. Moja siostra pisała próbne matury i jak mi opowiadała co teraz na niej jest to głupota totalna.
Aguska, strasznie mój mały się drze. Zamyka się w swoim pokoju i drze żebym mu otworzyła a jak nie chce to wali mi w szybę :dry:, a że mam drzwi stare <nawet bardzo> z ogromną szybą to lecę żeby jej nie zbił :wściekła/y:

Witajcie dziewczynki.
Lekarz kazał mi zapisywać częstość występowania skurczy ,wtedy kiedy leżę i kiedy jestem aktywna ....
od rana to robię i...
Jak leżę idą średnio 3 skurcze na godzinę ,a czasami 4 ,a jak wstaję to i skurcz co 5 minut :szok::szok::szok:
Niestety wstawać też muszę ,bo choćby do WC i po takiej wędrówce moja stabilizacja trwa ok.godzinę do tych 3 skurczy ...
Masakra jakaś ...:sorry::sorry::sorry:
Ogólnie nie jest ćle ,właśnie niedawno dzwonił do mnie profesor zapytać jak się czuję i czy skurcze chociaż trochę odpuszczają :szok::szok::szok::eek::eek:.
Powiem szczerze ,że tego to się nie spodziewałam ,że od wczoraj będzie o mnie pamiętał ,mając tyle pacjentek w poczekalni...:rofl2::rofl2::rofl2:
Oczywiście stwierdził,że najchętniej to by mnie widział na oddziale u siebie ,bo wtedy byłabym bezpieczna ,ale ze względu na okoliczności daje mi ostatnią szansę i zostawia na poprawę w domu .:-D:-D:-D:-D

Fanta ręce opadają jak przeczytałam:no:. Słów brak:no:. Współczuję.

Ja też pisałam starą maturę. I niby mogłam napisać co chciałam....i tu był mój błąd. Bo zjechałam twórczość Kochanowskiego i..oblali mnie z polskiego. Wolność słowa, ehe:crazy:! Trzeba było pod niebiosy wychwalać to by dobrze było, a mnie się zachciało napisać pracę w innym tonie:confused2:. Śmiać mi się z tego wszystkiego chciało, bo dodatkowy przedmiot wybrałam rosyjski i (język obcy bądź co bądź) napisałam na 4 a język ojczysty oblany he he he. To jest normalne?

reklama
As ja na twoim miejscu bez wahania poszłabym na oddział tam miałabyś całodobowa opieke- kontrole wiadomo szpital to nic miłego też leżałam kilka dni będąc w ciąży ale chociaż masz pewnosć że w razie czego jesteś na miejscu.

Do góry