reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As, to korzystaj z przywileju jakim jest pobyt w domu i nie nadwyrężaj :tak:.
Krolcia, mi się II wojna trafiła i wspólna fabuła miałam pole do popisu, bo granicy i niemcy i jakaś bzdura której nie pamiętam ale mogłam śmiało pisać. Za to ustna kaput, bo wylosowałam dziady i miałam opisać obyczaje od ślubów, po pogrzeby, zaduszki i co tam jeszcze było, no i miałam też opisać strój łowicki, który znałam ze śmietany i myślałam że mnie obleją :-D. Nie to nie jest normalne, bo trza było mówić, że kochanowski i jego wiersze o piórach gęsich, balonie i czym tam jeszcze pisał są super :-D:-D. Paranoja. Grunt że ruski znasz :tak:

reklama
dodatkowy przedmiot wybrałam rosyjski i (język obcy bądź co bądź) napisałam na 4 a język ojczysty oblany he he he. To jest normalne?

Ja napisałam angielski na 90 % a polski oblałam bo miałam tak zrytą nauczycielkę od polskiego. Urwana z choinki i wyjęta z kontekstu.
Jeździłam do mojej ciotki do jej znajomej polonistki która dawała mi korepetycje, kobieta złoto. Wcześniej chodziłam we Wrocławiu niedaleko moich rodziców ale kobieta mnie olała i przed jednym spotkaniem nie odbierała w ogóle telefonów, zerowy odzew.
No i maturę poprawiłam na 50 %.

Witajcie dziewczynki.
Lekarz kazał mi zapisywać częstość występowania skurczy ,wtedy kiedy leżę i kiedy jestem aktywna ....
od rana to robię i...
Jak leżę idą średnio 3 skurcze na godzinę ,a czasami 4 ,a jak wstaję to i skurcz co 5 minut :szok::szok::szok:
Niestety wstawać też muszę ,bo choćby do WC i po takiej wędrówce moja stabilizacja trwa ok.godzinę do tych 3 skurczy ...
Masakra jakaś ...:sorry::sorry::sorry:
Ogólnie nie jest ćle ,właśnie niedawno dzwonił do mnie profesor zapytać jak się czuję i czy skurcze chociaż trochę odpuszczają :szok::szok::szok::eek::eek:.
Powiem szczerze ,że tego to się nie spodziewałam ,że od wczoraj będzie o mnie pamiętał ,mając tyle pacjentek w poczekalni...:rofl2::rofl2::rofl2:
Oczywiście stwierdził,że najchętniej to by mnie widział na oddziale u siebie ,bo wtedy byłabym bezpieczna ,ale ze względu na okoliczności daje mi ostatnią szansę i zostawia na poprawę w domu .:-D:-D:-D:-D

Oj kochana, uważaj na siebie. Maleńka to musi zaczekać :-)
Chociaż ja to już bym wolała położyć się na oddziale z takimi problemami. Bo to kiepsko wygląda jak opisujesz.

Grunt, że rosyjski znam he he he, no tak. Śmiałam się, że może ja powinnam po rusku zacząć gawarić skoro według "nauczycieli" rosyjski znam lepiej niż ten, którym posługuję się od urodzenia.

O Ael to samo. Ty nam tu po angielskiemu zacznij:-p:-D he he he.

Fanta II wojna...mmm:rolleyes2:. O tym marzyłam. Uwielbiałam wszystko związane z tematyką II wojny. Oj wtedy do bym im eleborat napisała..

Hej;)u nas zimno -13 a gy jlaalam sie spac o 22 bylo -17:szok:zapislaam sie do okulisty bo po ciazy slepa jestem...
As, ja mialam tak samo tyle ze 2 tyg pozniej niz Ty tyle ze mnie od razu wzieili do szpitala na 11 dni a pozniej do konca lezenie z przerwa na kolejny pobyt w szpital. Ja bralam cordafen, sporo lipcowek tez, po nim czulam sie ok. Wiem jak ciezko lezec ja czasami juz wylam ale jak mus to mus:-(ale szczerze w szpitalu caly czas lezalam a w domu czasami wstalam niby do lazienki a wychodzilo dluzej...
Fanta moj je raz dziennie taka kaszke;-)ale serdnio mu smakuje, uwielbia ryzowa z bobovity (musi byc malinowa). Co do matury to prawa. Ja w lo siedzialam z dziewczyna ktopra miala 6 z poskiego, zdawala rozszerzony polski a ciezko jej bylo trafic w klucz, odpowiadala dobrze ale ze w kluczu nie bylo odpowiedzi nie byly uznawane ale na normalnej poszlo jej ok. Ustny tez masakra, wystarczy napisac prezentacje i poowiedziec ale na tym ja zarabiam bo maturzystom nie chce sie pisac i ja pisze za 100zl a znajomym po 70;-)co do rodziny brak slow...
Asienka, u nas na 74 tylko kaftaniki moga byc ale nie lubie bo sie podwijaja, body i spiochy mamy na 80 ale spodnie do pasa na 74;-)
Aguska mi tez kazali do liceum, z reszta od razu bylo powiedziane ze musze na studia, teraz jeszcze mgr przede mna... a 88 chyba tez mial amnestie bo dzieki temu moja kuzynka ma mature
Beata moj Ł jest po technikum ekonomicznym ale zawodowego nie zdal, przez 4 lata obili 1 projekt i to sa skutki ale na studia poszedl humanistyczne(dziennikarstwo)

mamuśki witam się ale na bardzo króciutko, moją starszą córcię rozłożyło, od wczoraj nie chodzi do przedszkola to w domu siedzę z dwójką...
życzę wszystkim zdrówka!
miłego dzionka!

Tyle z tego angielskiego pamiętam, chociaż często programy po angielsku oglądam, ale mój mózg jakoś nie zapisuje sobie do końca tego języka XD

mamuśki witam się ale na bardzo króciutko, moją starszą córcię rozłożyło, od wczoraj nie chodzi do przedszkola to w domu siedzę z dwójką...
życzę wszystkim zdrówka!
miłego dzionka!

Hej wrublik. Życzę zdróweczka dla córci, niech szybko staje na nogi :-)
Pozdrawiam :*

Witajcie!
As - do szpitala! Tam masz opieke i wrazie czego pomogą Ci natychmiast. Ja bylam spokojna w szpitalu. Wiedzialam, ze moj bobas jest bezpieczny.
wrublik - zdrówka!
Mały niedawno usnal.Jutro Foto Mamy. :-DIdziemy na wystawę. Kurde 10 zl, ale coz kultura to kultura musi kosztowac!:-D:-D:szok:
Co do matury i szkolnictwa to macie racje.:tak: Babka nam wczoraj mowiła, ze szkola uczy systemowego toku myslenia a nie potrzebnej kreatywnosci. :tak:
Podam Wam jej stronke. Jak macie ochote to zerknijcie.
Neurodydaktyka, czyli neurony w szkolnej ławce
Co do matury to u nas caly czas zastanawiano sie jaką. Ostatecznie pisałam stara pomieszana z nowa.:tak:
Probna zdawalam zarowno nowa, jak i stara.:-D
Kocioł i tyle!:tak:
Milego dzionka!
Musze brac sie za kompletowanie dokumentów, a jutro powysyłam wsio na poczcie.
Wymagania nie wygórowane. Na rozmowe trza znac kodeks postepowania administracyjnego oraz zasady przyznawania swiadczen. Gdybym szybko zaczela, to wszystko powinnam obczaic!:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Grunt, że rosyjski znam he he he, no tak. Śmiałam się, że może ja powinnam po rusku zacząć gawarić skoro według "nauczycieli" rosyjski znam lepiej niż ten, którym posługuję się od urodzenia.

Fanta II wojna...mmm:rolleyes2:. O tym marzyłam. Uwielbiałam wszystko związane z tematyką II wojny. Oj wtedy do bym im eleborat napisała..
Ja również kocham tę tematykę :-D.
Hej;)u nas zimno -13 a gy jlaalam sie spac o 22 bylo -17:szok:zapislaam sie do okulisty bo po ciazy slepa jestem...
As, ja mialam tak samo tyle ze 2 tyg pozniej niz Ty tyle ze mnie od razu wzieili do szpitala na 11 dni a pozniej do konca lezenie z przerwa na kolejny pobyt w szpital. Ja bralam cordafen, sporo lipcowek tez, po nim czulam sie ok. Wiem jak ciezko lezec ja czasami juz wylam ale jak mus to mus:-(ale szczerze w szpitalu caly czas lezalam a w domu czasami wstalam niby do lazienki a wychodzilo dluzej...
Fanta moj je raz dziennie taka kaszke;-)ale serdnio mu smakuje, uwielbia ryzowa z bobovity (musi byc malinowa). Co do matury to prawa. Ja w lo siedzialam z dziewczyna ktopra miala 6 z poskiego, zdawala rozszerzony polski a ciezko jej bylo trafic w klucz, odpowiadala dobrze ale ze w kluczu nie bylo odpowiedzi nie byly uznawane ale na normalnej poszlo jej ok. Ustny tez masakra, wystarczy napisac prezentacje i poowiedziec ale na tym ja zarabiam bo maturzystom nie chce sie pisac i ja pisze za 100zl a znajomym po 70;-)co do rodziny brak slow...
Asienka, u nas na 74 tylko kaftaniki moga byc ale nie lubie bo sie podwijaja, body i spiochy mamy na 80 ale spodnie do pasa na 74;-)
Aguska mi tez kazali do liceum, z reszta od razu bylo powiedziane ze musze na studia, teraz jeszcze mgr przede mna... a 88 chyba tez mial amnestie bo dzieki temu moja kuzynka ma mature
Beata moj Ł jest po technikum ekonomicznym ale zawodowego nie zdal, przez 4 lata obili 1 projekt i to sa skutki ale na studia poszedl humanistyczne(dziennikarstwo)
Też zarabiam na niewiedzy innych pisząc różne wypracowania :-D;-)
życzę wszystkim zdrówka!
miłego dzionka!
Kochana dużo dla Was zdrówka :tak:.

Położyłam małego spać a sama mogę przy kompie posiedzieć, wszytko też już porobiłam włącznie z wypiciem tego okropnego teraflu :huh:. Obiadek prawie przygotowany, zrobiłam też galaretkę i chyba czas na kawkę :-D

Do góry