reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się porannie!
Z kawką :tak: :-). Troszkę zakatarzona i z bólem gardła :sorry::eek:. Na termometrze mam tylko -11 i dalej nie ma śniegu :confused2:.
As, dobrze, że wizyta u lekarza tak szybko się odbyła i lekarz KAZAŁ LEŻEĆ!! Nie zapominaj :-).
Krolcia, z plecami nic lepiej?
Ael, ja też kocham wiosnę :tak:

reklama
Zrobiłam małemu na śniadanko kiełbaskę na gorąco, a on pomemlał troszkę i nie zjadł, bo mu się odwidziało :sorry:. Za jakieś pół godziny postaram mu się wcisnąć kaszę mam nadzieję, że zje.
Dzięki Agusia, zdrówko się przyda :tak:. Jeśli i pogodę chodzi, to słonko wyszło zza chmur niestety temperatura bez zmian :eek:

U nas tak jest od kilku dni słoneczko świeci a zimnica
Bartek zjadł serek homogenizowany cały:tak: ale i tak bardzo mało mi je w ciągu dnia
a jaka kaszke dajesz Kubie?bo ja swojemu dawno nie dawałam :zawstydzona/y: może też chętniej by zjadł:confused:

Mój mały wciągnął śniadanko bez ą ę he he.:-D

Zdrówka życzę.:tak:

Matura bez sensu? Uważam, że u nas tryb nauki jest w ogóle bez sensu:confused2:. Więcej praktyki, mniej teorii powinno być. I podział zajęć w liceum dajmy na to(młodzież już jest na tyle rozumna, że wie w którym kierunku chciałaby pójść). Jeśli ktoś myśli o tym by być lekarzem, to powinien mieć więcej zajęć z biologii, chemii itd. A matematyk? Po co mu biologia np.? Takie jest moje zdanie.

Aguska, małemu daję kaszkę na mleko <mleko bebiko 4> a kaszkę bobovity <jego ulubiona> Zobacz załącznik 431881więc mam nadzieję, że zje :tak:. Mały mój jest kaszko żerny :-D:-D, ostatnio jadł z T płatki na mleku, małż sobie zrobił, a Kubulec podjadał i nic mu nie było :-).
Krolcia, ja pisałam starą maturę i mogłam sobie napisać co mi się żywnie podobało na polskim, a dzieciaki teraz mają nową maturę i muszą odpowiadać wg jakiegoś tam klucza, który ktoś z krajowej komisji egzaminacyjnej sobie wymyślił :szok:. Masakra! Nie musiałam wybierać między wersją zwykłą, a rozszerzoną, a pisząc maturę z historii też mogłam sobie bogato to opisać, a nie odpowiadać na głupie pytania krótko i na temat :tak:. Więc popieram trochę Aelrede, że matura <teraźniejsza> to kompletna bzdura. Zabija myślenie i kreatywność <oczywiście u humanistów, bo wzory się nie zmieniają :-D>

Nie no chyba nie zrozumiałyśmy się. Mnie chodziło, że nie tylko matura jest bez sensu ale cały tok nauczania łącznie z maturą jest bez sensu!:tak:

Trochę to chyba źle napisałam wcześniej:sorry:

fanta no mój jada platki na mleku:tak: kakaowe najbardziej mu smakuja:-D i kakao zaczęłam podawać na zwykłym mleku ale wypija tylko troszke ważne że w ogóle pije:-D
ja dawno nie kupowałam mu kaszki i tak myśle że jak teraz taki niejadek przez te zęby mi sie zrobił to może chociaż kaszke zje więc chyba mu kupie.mój też już pije bebiko 4:-D tylko ja zawsze kupuje z kleikiem ryżowym:tak:
teraz bzdur ucza niepotrezbnych a co to będzie za pare lat jak nasze dzieci pójda do szkoły:eek:
fanta stara pisałaś?ja nowa ale nie tak nowa jak teraz:-D

Krolcia, oj tam nie przejmuj się że to źle napisałaś :tak:. Ja tylko napisałam co o tym myślę. A ta cała nasza edukacja, to woła o pomstę do nieba :tak:.
Aguska, tak starą pisałam, bo moja droga edukacyjna jest zawikłana :-p:-D. Dzięki swojej kochanej rodzince poszłam do szkoły zawodowej, bo jestem głąb i nie dam rady w lo, a po za tym narobię im wstydu jak się nie dostanę itd. :-( a moje koleżanki cokolwiek puste <poszły i się dostały>. Skończyłam zawodówkę z pozycją nr 2 jako najlepsza w szkole, później poszłam do th wieczorowego <uczyłam się, pracowałam i wychowywałam rodzeństwo>, zdałam maturę <do wyboru stara lub nowa :-p wiem którą pisałaś :-D:-D tą z amnezją z matmy, mój T też ją pisał jak Giertych był ministrem edu :-D:-D:-D:rofl2:> i zyskałam tytuł technika. Jestem z siebie dumna, a od mojej rodzicielki się dowiedziałam, że pewnie puszczałam się żeby zdać :szok::confused2:. Więc pozostawię to bez komentarza.

reklama
Nie, ja byłam tym pierwszym rocznikiem i u nas amnestji nie było:no: mój brat o rok młodszy tę mature zdawał:tak: a i ja nie miałam obowiązkowej matmy.
pamietam że mi kiedyś pisałaś o swojej edukacji ale kurcze nie pamiętałam w końcu jak to było:zawstydzona/y:
co do rodzinki to ...........
moi to wręcz przeciwnie kazali mi iść do liceum:-D

Do góry