reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witajcie
krolcia to nie zła waga Danielka:-D;-)kurcze on więcej waży niż mój Bartek:szok::-D
Ael Anula kochane musicie przetrwać ten okres dzieciaczki są jeszcze małe ale uwierzcie że z czasem będzie lepiej:tak:;-)
mój dziś o 1 w nocy wstał i nie chciał spać:sorry2::szok: musiałam zrobić mu mleko pokisił sie i po godzinie zasnąl:tak:
as sukieniusia fajna

reklama
Położyłam Kubulca spać, mam nadzieję, że mi przyśnie bo to ostatnio z tym jego spaniem w dzień to różnie :dry:. Pranko wstawiłam, ziemniaczki zaraz obiorę i w sumie to jeszcze bym musiała odkurzyć ale normalnie nie chce mi się :baffled:. Dziś wstałam po 8 ale dosypiałam w łóżku do 9:30. Ostatnio z rana strasznie ciężko mi podnieść się z łóżka :shocked2::-D:-D.

Ael, Aguska przez ostatnie dni daje popalic, w dzien praktycznie nie spi(3 razy po pol godz i to gdy kolyszew tym czasie stanie na czworaka ze 4 razy)cale dnie krzyczy, szczypie i drapie az czerwony sie robi ale nigdy nie placze. Osttanio nad ranem sie obudzil wzielam go do nas i udawalam ze spie a on nie mogl tego przebolec jak nie Ł to mnie zaczepial w rezu;tacie podrapal mnie tak ze pod okiem mialam 3 strupy i wygladalam jakbym sie bila, kurka a pznokcie mial obciete dzien wczesniej. Ciagle skacze mi na kolanach, siedzienie jest beee, tylko pelzac chce. Gdy wlze do loeczka przekreca sie w poprzek i krzyczy bo sie nie miesci albo odsloni oslonke i oglada tv. Ostanio byla u nas sasiadka po godz rece ja bolaly tak jej skakal na kolanach, pozniej lapal jej corke za kolana i gryzl a na koneic ciagnal za spodnice az mala sie poplakala i zaczela uciekac.W nocy budzi sie staje na czworaka i sie wybudza po czym zaczyna sie bujac przod-tyl. Ciagle w kucyku chodze a i tak wyrywa mase wlosow, staram sie nie reagowac bo wtedy sie cieszy ale czasami boli. Osttanio u lekarza zabieral sluchawki, na koniec uslyszalam ze to zywe srebro:-Dno i cygan z niego na calego pojdzie do kazdego nawet gdy widzi pierwszy raz wyciaga raczki a i wazy 8,5kg i ma 74 cm
As cudna sukienka;-)zazdroszcze umiejstnosci ja ledwo guzik przyszyje
Uciekam bo na kolderce w loeczku mam jego pranie, wlsnie sie dorwal i wyrzuca

Ostatnia edycja:
anula jakbym czytała o swoim Bartku w tym wieku:-D:-D:-D mój tylko nie gryzł ale piszczał i raczkował na maksa:-D:-D:-D
też nie usiedział w miejscu a na kolanach może mógł posiedzieć 1-2 minuty i koniec za nudno było:-D nawet wielkościa twój Bartek jest podobny do mojego w tym wieku:-D:-D:-D
a my sie nudzimy w domu bo na dworze pogoda okropna więc nie wyjdziemy mój zabkuje 2 dolne 5 wychodza i coś mało je wścieka sie i łobuzuje:sorry2:

Aguska ja mam tylko chwilke gdy wl mu franklina, staram sie zeby nie ogladal bajek ale czasami juz nie daje rady, wystarczy ze wl bajke zaczyna klaskac;-)ale innej nie chce ogladac

Chciałyście zobaczyć mój brzuch .
To fotka z rana po kąpieli i przed śniadaniem.;-):-):-)

Załączniki

• brzuch.jpg
    brzuch.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 32
Hej Mamusie ale jestem dętka....
byłam od 5 w job:-D o tego wróciłam o 14,30 skoczyłam z Gajką na miasto kupić kapcie raptem pół godziny i od razu z miasta z bratową na porodówkę!!!Masakra ledwo żyje a ona jeszcze nie ur:-(Położyli ja na patologię ciąży!NIby jedna lekarka mówi, że wody druga ze nie i nie wiadomo kogo słuchać a ze ma GBS+ to i tak by musiała isc wczesniej by dostac antybiotyk!
Weekend był bardzo przyjemny pewnie domyślacie się dlaczego:)Bo był MĄŻ:-):-)zaraz zrobię sobię jedzonko gorącą czekoladę i Was poczytam:):-D:-DJak nie zasnę ze zmęczenia;):-D:-D:-D:-D

As brzusio cuuudny :*, taki spiszasty :szok:, nie widziałam takiego :-) ale mimo tego nadal piękny. Buzi od cioci Asi :*

Lenko to ja trzymam kciuki by bratowa szybko urodziła i bez żadnych komplikacji :-)

Ja dziś dałam młodemu butlę modyfikowanego mleka (zdecydowałam jedną, ewentualnie 2 dziennie dawać), zrobiłam mu 120 ml, dorobiłam jeszcze 60 z czego zjadł połowę, więc ogólnie 150 i pierwszy raz po jedzeniu od 1,5 miesiąca mi nie płakał i sam wypluł smoczek! :szok:
Po czym sam zasnął na 2 h. Ja już zgłupiałam. W piersiach mleko mam, ale ja nie wiem czy dla niego po prostu nie za mało mimo, że ostatnio coraz dłużej ciągnie i nawet jak wisi 10-15 minut na jednym cycu i cisnę, to jeszcze jest sporo mleka.
Jutro idziemy na drugie szczepienie i zobaczymy ile przytył w ciągu 1,5 miesiąca.

reklama
nie ma to jak dzień w doborowym towarzystwie :-D,
witam się śniadaniowo

Aelreda a może dlatego że Wiktorek poczuł że można przy butli mniej się namęczyć a lżej mu się pije? spróbuj może odciągać i podawać w butli swoje mleko, bo jak zmniejszy się popyt zmniejszy się też podaż

miłego dzionka wszystkim życzę mamuśki!

Do góry