reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

AS -współczucia:-(

Jak ja Wam zazdroszczę tych jadków!:-D Mój to mega niejadek! :sorry:Chleba nie, ziemniaków nie, warzyw i owoców tak sobie itd. Bu....,:confused2: no ale coz sama pamiętam, iz przy talerzu wydziwiałam i teraz mam!:-D:-D
Kochana ja Ci mogę od ręki wyliczyć co je mój Kuba ,bo na pewno będzie dużo szybcije niż miałabym wyliczać czego nie je ;-):-):-)
Taki jego urok i trzeba się z tym pogodzić .
Ważne ,że w ogóle jedzą i rosną ,a z resztą dadzą radę .

Dziewczynki ja już nic z tego nie rozumiem...

zdziwiłam jak zadzwonili z laboratorium i powiedzieli ,że parametry sa podwyższone i jakieś dziwne...
A potem dostałam wyniki na maila.

Dodzwoniłam się do mojego gina i on powiedział ,że na razie bez diety ,tylko do obserwacji .
Jego zdaniem mieszczę się w normie ,ponieważ ważniejszy jest ten wynik po 2 godzinach i on jest doskonały wręcz.
Mamy się spotkać na wizycie we wtorek i on mi wtedy wszystko powie.
Kamień spadł mi z serca ,ale niepokój został.;-):-):-)
Mam nadzieję ,że tylko nasiałam paniki !!!!:szok::szok::-D:-D:-D:-D

reklama
Asieńka moje starszaki to straszne niejadki. :tak: A z Amelką jak gdzieś pójdę to się wstydzę tego jaki moje dziecko mam apetyt.:sorry: Np. dziś w szkole zobaczyła u Juli na talerzyku smakołyki- kanapki, ciasto... Zasiadła na jej krzesełku i zajadała aż miło było popatrzeć. :-D A ja czerwona jak burak robiłam się, bo wyglądało to tak jakbym dziecku w domu jeść nie dawała.:sorry:

As
jak kojarzę to z Amelą w ciąży miałam podobny wynik.:tak: Przyjęli mnie wtedy na oddział szpitalny z podejrzeniem cukrzycy ciążowej. W szpitalu porobili wszystkie badania i okazało się, że wystarczy tylko dietka. :tak:Zbadali mi nawet wzrok. A wzrok mi poleciał uhuuuh. :huh: Groziło mi odklejenie siatkówki. :eek: I stąd trzeci poród odbył się poprzez CC.

Ostatnia edycja:
Justa właśnie fajnie słodko musiała wyglądać
mój nie jest niejadkiem i nigdy nie był ale czy on jakoś dużo je to bym nie powiedziała:sorry:ma swoje dni jak każdy i np dziś zjadł sporo:-D
ja to byłam okropnym niejadkiem zawsze w przedszkolu ostatnia zostawałam przy stole z pełnym talerzem i panie darowały mi to samotne siedzenie bo i tak bym nie zjadła:-p taka byłam

He he Justa to moje dzieci jak Twoja Amelka! Z wiekiem jednak to trochę przeszło Matiemu. Ciekawe czy i młodszemu takie wciąganie wszystkiego przejdzie.:-D

As no właśnie, drugi wynik się liczy dlatego dziwię się!

Justa - to musiała słodka wygladać! :-DDla mamy to Wielka Rodość, gdy latorośl je z apetytem!:tak:
aguska - u nas za to mały częściej nie je, niz je! :sorry:Ja kombinuje i kombinuje, aby cos tam zjadl. :eek:Dzisiaj robiłam racuchy i mały jakoś zjadł, ale on nigdy spokojnie nic nie zje.Tylko jak ogląda bajkę, a to niedobrze!:-(

Edit:
Tak mi się przypomniało. Przecież na dworze mam biały wianek na drzwiach pomalowany białą farbą akrylową. Wiało, padał deszcz, śnieg a on nadal żywy i piękny taki jakim go stworzyłam.:tak: Tylko lekko się przykurzył sadzą z komina.:confused2:

Ino pochwal się. Ja to lubię pooglądać takie robótki ręczne :-)

Aelreda, grunt, że Wiktorkowi przechodzi jak mu się odbije ;-)

Byliśmy u sąsiadów to jakaś nowość, zamiast mu się odbić po jedzeniu to on się w najlepsze rozgadał.

Odebrałam wyniki .
Glukoza na czczo -74
po 1 h 155 :szok:
po 2 h 74
czyli znów mam cukrzycę .:sorry::sorry:
I od wtorku będzie fajnie ...
Glukometr,paseczki i dietka ....:crazy::crazy::crazy::rofl2::rofl2::rofl2:

Kochana, podzielam zdanie Justy, pozostanie dieta tylko. Wyniki z obciążenia i tak masz dobre, nie ma co wariować i panikować. Gdyby było podejrzenie cukrzycy musiałabyś mieć jeszcze wyższe wyniki.

A u mnie prąd wyłączyli! To się ewakuowałam do sąsiadki i 5 h przesiedziałam, ale mały zrobił furorę bo z resztą córka sąsiadki nasza znajoma to widziała młodego jak miał 2,5 tygodnia. A dziś z resztą młody równo kończy 2,5 miesiąca, matko czas zapieprza okrutnie.
Sąsiadka dobra znajoma teścia i śp teściowej zachwycała się małym i jest taką przyszywaną babcią. Mały pouśmiechał się do wszystkich pogadał, pospał na rękach, pies sąsiadów małego pilnował.
A teraz się zesraliśmy w pampersa jesteśmy szczęśliwy i straaasznie gadatliwi XD

reklama
witam z ukłonami!

Bodzia a sio wszystkie dołki!
As nie jestem wtajemniczona, a podejrzewam że musiałabym sporo przekopać tu stron zanim się dowiem co takiego ty malujesz/tworzysz?
Oj dużo różnych rzeczy .;-):-):-)

Dzień dobry mamusiom, witam Bodzinkę.

As kobitko to o której poszłaś spać?

Tatuś usypiał wczoraj młodego, bo spacer tak mnie wykończył, że padłam po karmieniu małego jak kłoda na poduszkę i dopiero P obudził mnie jak mały już spał, leżał w łóżeczku i trzeba było oporządzić łóżko.

Bodzinka to ja dam Ci łopatę co byś ten dołek zasypała, w razie czego podjadę koparką :-D
Poszłam spać ...
Hmmm...będziecie krzyczeć na mnie jak Wam powiem....
no ale dobrze coś ok.4.30 rano :-D:-D:-D

As a pochwalisz się jakie? masz jakiegoś linka do Twojej galerii?
Krolcia od razu daj znać jak i co!
jeny a u mnie taaaaakie piękniutkie słoneczko, więc wam promyczki posyłam
ale pomimo dobrej aury (choć mocno nadal wietrznej) boli znowu mnie głowa
zapomniałam wczoraj zapytać gina, czy aby to nie ciśnienie, chociaż będąc na wizycie miałam mierzone i było normalne, no nic to , maxymalnie do 14stej przejdzie mi, a jak niedługo uśpię maluśką to może sama dośpię
Tak mam gdzieś jakąś galerię ze swoimi pracami i postaram sie odszukać :tak::tak:

Szkarlatyna, brrr, samo powiedzenie przyprawia o ciarki! To co jeszcze trochę i dżuma nam powróci? Nie noo, to ja już wolę tą anginę jakoś delikatniej brzmi...

Mamusie pytanie mam: praktycznie z dnia na dzień młody zmienił styl odbijania tzn wcześniej jak brałam po jedzeniu na odbicie, bekał od razu, a od wczoraj to po prostu się z małym mordujemy by beknął, ja oklepuje na ramieniu, mój P chodzi z nim po pokoju i trochę podskakuje i owszem odbije ale tyle czasu mija. I czy to jest normalne, że tak szybko to się zmieniło?
Układ pokarmowy dojrzewa i dlatego mu się zmienia.
Wkrótce całkiem przestanie odbijac ;-);-)
Ael jak chcesz szybszego odbicia, to po karmieniu połóż go brzuszek. Odbije szybko ale jest ryzyko, że uleje wtedy.:tak:

Ja jak miałam atak rwy i nie mogłam podnosić małego, to po nakarmieniu na leżąco piersią obracałam małego powolutku na brzuch. Odbił od razu, no ale najczęściej z leciutkim ulaniem.
Bardzo dobry sposób ,ale konieczna pieluszka by w razie czego łapać zawartość wypływającą z buzi ;-):-):-)

Widzisz Justyś, bo u mnie dziś przez nie wyspanie szwankuje czytanie ze zrozumieniem :sorry::zawstydzona/y::-:)dry:. Na początku dała bym sobie rękę obciąć, a później przeczytałam, że u babeczki zamówiłaś na dzień babci i dziadka, a w końcu się okazało, że to u Ciebie babeczki zamówiły na dzień babci i dziadka :-D:-D:-D:-D:rofl2:.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Znów zasiadam z kawką :-D.
Surówka zrobiona, później podsmażę kawałki kurczaka, a dla siebie i młodego ugotuję, on będzie jadł tę samą wersję tylko bez sałaty. Wasze dzieciaki też nie lubią sałaty?:confused2:
Aguska, a ja otworzyłam okno w pokoju by przewietrzyć i przykryłam młodego a on usnął :-D
U mnie Kuba mówi ,że on nie królik i warzyw jeść nie będzie .:sorry::-D:-D
Ja sama bym się chętnie walnęła do wyrka. :sorry:
A tu jeszcze na 16 muszę na zebranie do Kacpra iść i jedną sprawę załatwić. :tak:

Fanta moja dziś jadła kanapkę w szkole z ogórkiem, pomidorem, wędlinką , serem żółtym i sałatą. Wszystko zjadła oprócz sałaty. I mówi : "Sałatę to jedzą ślimaki mamo, wiesz? ":-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

O matko, przespałam się z młodym na łóżku 2 h i jakaś taka "wymięta" jestem.

Problem w tym, że przy dobijaniu płacze okropnie, ale po odbiciu spokój.

Fanta, święta racja w tym kraju to się nic nie opłaca.

boooosz ta dziadyga się nauczył turlać po całym łóżku..... -.-
Gratuluję turlania...:-D:-D:-D

A moja dużo je a nie wygląda. :eek: Ale jak kupala zrobi, to większego ode mnie. :-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no tak skąd ja to znam.
To samo mój Kuba nieraz ciężko na raz spłukać :-D:-D:-D:-D

Co do moich prac...
Są tu np:

http://www.fotosik.pl/u/neta76/zdjecie/1/album/1072129
http://www.fotosik.pl/u/klaudik/zdjecie/2/album/467540
http://www.fotosik.pl/u/as76/zdjecie/1/album/718104
http://www.fotosik.pl/u/klaudik/zdjecie/5/album/701661
http://www.fotosik.pl/u/klaudik/zdjecie/1/album/531113
http://www.fotosik.pl/u/klaudik/zdjecie/1/album/512817
http://www.fotosik.pl/u/klaudik/zdjecie/1/album/409913