reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Szkarlatyna, brrr, samo powiedzenie przyprawia o ciarki! To co jeszcze trochę i dżuma nam powróci? Nie noo, to ja już wolę tą anginę jakoś delikatniej brzmi...

Mamusie pytanie mam: praktycznie z dnia na dzień młody zmienił styl odbijania tzn wcześniej jak brałam po jedzeniu na odbicie, bekał od razu, a od wczoraj to po prostu się z małym mordujemy by beknął, ja oklepuje na ramieniu, mój P chodzi z nim po pokoju i trochę podskakuje i owszem odbije ale tyle czasu mija. I czy to jest normalne, że tak szybko to się zmieniło?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też tak myślałam, że to choroba raczej średniowiecza, a tu zonk:szok:! Ponoć wysyp okrutny:szok: Szkarlatyna jest "siostrą" (tak można powiedzieć) anginy i teraz dzieciaki nie chorują na anginę tylko na szkarlatynę!:szok::tak:

Krolcia, współczuję! Zdrówka dla chłopców :tak:. Ja jako dzieciak chyba 3razy miałam szkarlatynę...Tylko na początku chyba z różyczką pomylili bo kropki miałam a jak skóra mi zaczęła schodzić <chyba z rąk> to dopiero lekarze się skapowali co jest co. Tylko uważaj żeby nie przeziębić, bo powikłania są okropne.
Aguska, kto ich tam wie. Pewnie w nocy przez gg gadali i się dogadali :-D:-D;-).
Beata widzę że i u Was pogoda nie lepsza :dry:. W każdym bądź razie zimy z zachodniopomorskim nie będzie w tym roku ani świętokrzyskim :eek:.
Aelreda, a najlepiej żeby żadna choroba się nie przypałętała :tak:

Aguś czyli się nie martwić, że nagle mamy zwrot o 180 stopni?

Fanta w tym kraju to w ogóle nie opłaca się chorować.

Krolcia w każdym razie, życzę by Mati szybko wyzdrowiał i żebyście się nie pozarażali. :*

Normalnie działam na siebie destruktywnie...oglądam programy kulinarne i twarzy od tv nie mogę oderwać...

Ostatnia edycja:
Ael jak chcesz szybszego odbicia, to po karmieniu połóż go brzuszek. Odbije szybko ale jest ryzyko, że uleje wtedy.:tak:

Ja jak miałam atak rwy i nie mogłam podnosić małego, to po nakarmieniu na leżąco piersią obracałam małego powolutku na brzuch. Odbił od razu, no ale najczęściej z leciutkim ulaniem.

Szkarlatyna? W moim miasteczku też panowała. :tak:Krolciu dużo zdrówka dla Matiego i oby się jeden od drugiego nie zaraził. :tak:
Normalnie działam na siebie destruktywnie...oglądam programy kulinarne i twarzy od tv nie mogę oderwać...
Uwielbiam programy kulinarne. :tak: Ale oglądając je tak mi ślinka cieknie... że nie nadążam połykać. :-Dkrolcia matko , rwa i 2 małych dzieci. :eek: Jak ty kobito dawałaś radę? Ktoś ci pomagał?A my już po balu szkolnym. Dziewczynki zadowolone, Julka szczególnie , bo zajęła I miejsce na najładniejszy strój karnawałowy. :shocked2:Ja też. :-)Matko, jak fajnie wyjść do ludzi. :sorry: Z kimś innym oprócz męża i rodziców zamienić kilka słów, porozmawiać. :tak:Wrzucam wam kilka fotek z imprezy i filmik. :tak: I kosze z różami , jakie zamówiły sobie u mnie babeczki na dzień babci i dziadka. :tak:P.S. To mała czerwona kulka( poznać można po sukience ulubionej) to Amelia. :tak::-D

Ostatnia edycja:
Ja też tak myślałam, że to choroba raczej średniowiecza, a tu zonk:szok:! Ponoć wysyp okrutny:szok: Szkarlatyna jest "siostrą" (tak można powiedzieć) anginy i teraz dzieciaki nie chorują na anginę tylko na szkarlatynę!:szok::tak:
o matko, aż mi teraz strach o swoją przedszkolankę :eek::shocked2:
Ael a u nas jedna i druga nie zawsze w ogóle odbijały, nawet jak godzinę bym nosiła, ale własnie najlepiej jak pisze Krolcia - na brzuszku

A my już po balu szkolnym. Dziewczynki zadowolone, Julka szczególnie , bo zajęła I miejsce na najładniejszy strój karnawałowy. :shocked2:

Ja też. :-)Matko, jak fajnie wyjść do ludzi. :sorry: Z kimś innym oprócz męża i rodziców zamienić kilka słów, porozmawiać. :tak:

Wrzucam wam kilka fotek z imprezy i filmik. :tak: I kosze z różami , jakie zamówiły sobie u mnie babeczki na dzień babci i dziadka. :tak:

P.S. To mała czerwona kulka( poznać można po sukience ulubionej) to Amelia. :tak::-D

Justa ślicznośći!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Chłop gruntuje pokój, ja dopiero co schowałam naszego chiona i odkurzyłam, młody coś nie chce znów sapć :dry:. Pogoda do duszy, to wszystkiego się człowiekowi odechciewa :sorry:.
Justa,
widzę, że na balu sam księżniczki tylko Julka kwiatowa, a Amelka to kto? Super przebrania, a wiesz te koszyczki, to zapewne sama robiłaś? Kurczę śliczne! :tak:
Aelreda, u nas w kraju to nic się nie opłaca :-D:-D:-D:-D:rofl2:;-).
Aguska, no się pośmiałaś :tak:. Ja dziś za to cierpię na brak humoru... ale to chyba z niewyspania.
Wrublik, oby Twoje pociechy nie zachorowały. Choć może u Was tam nie panuje jeszcze? Zawsze jakaś nadzieja :tak: :-)
<edit>
Justa, właśnie że doczytałam :-D, nie Ty ale spoko i tak mi się podobają :-D:-p

reklama
CJusta, widzę, że na balu sam księżniczki tylko Julka kwiatowa, a Amelka to kto? Super przebrania, a wiesz te koszyczki, to zapewne sama robiłaś? Kurczę śliczne! :tak:Justa, właśnie że doczytałam :-D, nie Ty ale spoko i tak mi się podobają :-D:-p
Amelkę przebrałam za czerwoną kulkę. :-D
Co ja a co nie ja?:confused: Koszyczki? Ja ja ja. Sama. Wszystko od podstaw - od koszyczków po kwiatki.:tak: Jutro wstawię na bloga , to będziesz mogła się bliżej im przyjrzeć.:tak:

Do góry