reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam;)
Dopiero mam czas zajrzec, wczesniej bylam ale zanim nadrobilam skonczyl mi sie moj wolny czas
laugh.gif
Dzis bylam kupic buty nachodzilam sie jak durna nic sensownego nie bylo az wzielam takie srednie jak dla mnie
sorry2.gif

A i musze Wam sie pochwalic maly umie juz siedziec
laugh.gif
czasami jeszcze poleci ale za kazdym razem jest lepiej
wink2.gif
Dzis caly dzien padalo, maly nie byl na dworze a ja w ten deszcz chodzilam, zrobilam zakupy pozniej okazalo sie ze czegos zapomnialam wiec poszlam do biedronki przyszlam i znowu okazalo sie ze czegos nie mam musialam pedzic do stokrotki bo mam najblizej
Wrublik, teoretycznie moge miec jeszcze dziecko z maja ale nie wiem czy bedzie kolejne a slub no coz jeszcze o tym nie rozmawiamy bo planujemy za 2 lata wiec jeszcze mies nie obstawiony;-)
As oj napisz nam co bedzie;-)ja wiedzialam w 16 tyg na zwyklym usg a co do nospy bierz, ja bralam 3 razy dziennie plus magnez i cordafen co 6 godz i 4 mies lezenia. Pierwszy pobyt w szpitalu 11 kroplowek, drugi sterydy na rozwoj pluc a trzeci z powodu przeterminowania w sumie okolo mies w ciazy spedzilam w szpitalu
A i musze sie Wam pochwalic maly juz siedzi co prawa gdy zacznie sie wiercic jeszcze poleci ale juz daje rade;-)

Witam;)
Dopiero mam czas zajrzec, wczesniej bylam ale zanim nadrobilam skonczyl mi sie moj wolny czas
laugh.gif
Dzis bylam kupic buty nachodzilam sie jak durna nic sensownego nie bylo az wzielam takie srednie jak dla mnie
sorry2.gif

A i musze Wam sie pochwalic maly umie juz siedziec
laugh.gif
czasami jeszcze poleci ale za kazdym razem jest lepiej
wink2.gif
Dzis caly dzien padalo, maly nie byl na dworze a ja w ten deszcz chodzilam, zrobilam zakupy pozniej okazalo sie ze czegos zapomnialam wiec poszlam do biedronki przyszlam i znowu okazalo sie ze czegos nie mam musialam pedzic do stokrotki bo mam najblizej
Wrublik, teoretycznie moge miec jeszcze dziecko z maja ale nie wiem czy bedzie kolejne a slub no coz jeszcze o tym nie rozmawiamy bo planujemy za 2 lata wiec jeszcze mies nie obstawiony;-)
As oj napisz nam co bedzie;-)ja wiedzialam w 16 tyg na zwyklym usg a co do nospy bierz, ja bralam 3 razy dziennie plus magnez i cordafen co 6 godz i 4 mies lezenia. Pierwszy pobyt w szpitalu 11 kroplowek, drugi sterydy na rozwoj pluc a trzeci z powodu przeterminowania w sumie okolo mies w ciazy spedzilam w szpitalu
A i musze sie Wam pochwalic maly juz siedzi co prawa gdy zacznie sie wiercic jeszcze poleci ale juz daje rade;-)
Anula jestem terapeutą ,pracuję z dziećmi ponospowymi :-(;-).Znam doskonale za i przeciw.
Ale jak mam wybierać między Nospą a wcześniactwem to ja wolę Nospę .:tak::tak:
Co do podtrzymania.
Z Kubusiem przeleżałam 25 tygodni .Non stop na lekach.
Najpierw Duphaston i Luteina ,potem Nospa ,Fenoterol,Isoptin .
Jak już byłam w szpitalu to przerwa między jedną kroplówką z Fenoterolem i Isoptinem ,a drugą były 30 minutowe .
Po 1 dniu -przestałam liczyć butelki .Nospę dostawałam domięśniowo co 8 a potem co 6 godzin ,więc wiem co to znaczy .
Najpierw go blokowali ,a jak już zblokowali to się okazało ,że musi się natychmiast urodzić i zaczeli podawać na wywołanie....
Oj swoje też przeszłam...;-):-):-)
Więcej znajdziesz na moim blogu .;-):-):-)

Anula jestem terapeutą ,pracuję z dziećmi ponospowymi :-(;-).Znam doskonale za i przeciw.
Ale jak mam wybierać między Nospą a wcześniactwem to ja wolę Nospę .:tak::tak:
Co do podtrzymania.
Z Kubusiem przeleżałam 25 tygodni .Non stop na lekach.
Najpierw Duphaston i Luteina ,potem Nospa ,Fenoterol,Isoptin .
Jak już byłam w szpitalu to przerwa między jedną kroplówką z Fenoterolem i Isoptinem ,a drugą były 30 minutowe .
Po 1 dniu -przestałam liczyć butelki .Nospę dostawałam domięśniowo co 8 a potem co 6 godzin ,więc wiem co to znaczy .
Najpierw go blokowali ,a jak już zblokowali to się okazało ,że musi się natychmiast urodzić i zaczeli podawać na wywołanie....
Oj swoje też przeszłam...;-):-):-)
Więcej znajdziesz na moim blogu .;-):-):-)

Ja tez jestem bardzooooo przeciwko nospie tez mialam stycznosc z takimi dziecmi!!!

Anula wielkie gratki dla Bartusia:-D;-) super jeszcze troche i sam śmiało będzie siedział tzn nie będzie sie już przewracał;-)a zaczyna raczkować?bo mój to najierw raczkował a potem siedział:tak:

Ja obstawiam w obu przypadkach chłopców:tak:.

Mnie przy Matim tak gin faszerował też nospą fenoterolem i isoptinem. Przy drugiej ciąży(u innego gina) dowiedziałam się, że prawdopodobnie niepotrzebnie mnie tak faszerował:dry::wściekła/y:. Z resztą drugą ciążę też zaczynałam u starego gina i na dzień dobry dostałam plik recept. Oczywiście nie wykupiłam i nie zażywałam. Ale to dłuższa historia.

Anula gratki dla młodego:tak:

Ja obstawiam w obu przypadkach chłopców:tak:.

Mnie przy Matim tak gin faszerował też nospą fenoterolem i isoptinem. Przy drugiej ciąży(u innego gina) dowiedziałam się, że prawdopodobnie niepotrzebnie mnie tak faszerował:dry::wściekła/y:. Z resztą drugą ciążę też zaczynałam u starego gina i na dzień dobry dostałam plik recept. Oczywiście nie wykupiłam i nie zażywałam. Ale to dłuższa historia.

Anula gratki dla młodego:tak:

Po ile kupiłaś zel???orginalny persil??

reklama
As ja po mies wycofalam sie z nospy bo gdy lezalam cordafen i magnez dawal rade;-)ale bralam bo u mnie szyjka byla do niczego juz w 26 tyg a z checia poczytam;-)
Aguska do raczkowania chyba jeszcze torche ale juz pelza do tylu. musimy obnizyc spod w lozeczku bo sie podnosi
Krolcia mnie widzialo kilku ginow i kazdy twierdzil ze musze. W 7 mies maialam szyjke cm a pod koniec 8 nie mialam ale po podtrzymaniu nie moglam ur skurcze masakra podbno leki nie wyplukaly sie z organizumu a maly sie pchal(5 dni po terminie)pozniej oxy bo zielone wody, tetno spadalo mialam miec cc ale udalo sie w ostatniej chwili sn

Do góry