reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Teraz inny sprzęt niż 16 lat temu:tak:, waga to teraz masz np 4kg +/- 200gram lub więcej zależy jaka maszyna, więc mniejsza szansa pomyłki. Aczkolwiek zdarzają się jeszcze. 3d jednak jest tak wyraźne, że jeżeli da się uchwycić to widać ewidentnie co ma między nóżkami.:-D
Krolcia ja wiem,ale ja wierzę tylko swoim oczom. :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Co do porodow jesli kiedys bede miala drugie dziecko mam nadzieje ze uda sie sn a u mnie gin dokladnie okreslil wage mowila ze bedzie 3,5 i tak bylo:-D

As koniecznie się pochwal co tam skrywasz pod serduszkiem:tak:

ja pierwszy poród miałam 4260g i był ze znieczuleniem i trwał 5 godzin
a drugi 4000g i bez znieczulenia , i trwał zaledwie 30 min :-p o 18.10 połozyli mnie na łózku z 3 cm rozwarciem a o 18.39 miałam już mała przy sobie :-)

i jestem za porodem bez znieczulenia bo PO czułam się o niebo lepiej niż PO porodzie ze znieczuleniem :tak: mimo ze urodziłam takie kolosy :-p

as ja mam pytanie odnosnie dzieci ponospowych?? pierwszy raz sie z tym spotkałam, mozesz mi wytłumaczyc o co chodzi??
No widze ze panie tez w ciazy wiele przeszły jak ja.... jak bym czytała o sobie- tylko ja leciałam na nospie, magnezie i cordafenie a pod koniec cos na nadcisnienie (po odstawieniu cordafenu który cisnienie obniza) ale nie pametam nazwy. I tez mi musieli wywoływac bo małowodzie i to nadcisnienie... w koncu urodziłam dzien przed terminem sn ale w trakcie błagałam połozne o cc (po znieczuleniu rozwarcie staneło a ja miałam skurcze dosłownie co sekude i juz byłam zdsperowana). Lekarz był nieugiety a prowadził moja ciaze od poczatku. Dobrze ze to sie tak szybko zapomina:tak: trauma jak dla mnie...

ja obstawiam obie dziewuchy!:tak:

Też obydwóch rodziłam naturalnie:tak: bez znieczulenia. Moje spostrzeżenie, jeśli się wie, że dziecko może być duże nie wzbraniać się przed nacięciem krocza. Przy Matim nacięli mnie i poszło szybko jak ta lala. Przy Danielu nie było nacięcia a był sporo większy(obwód główki), myślałam, że nie dam rady go wycisnąć. Efekt- strasznie bolesny i trudny ostatni etap porodu i brzydkie pęknięcie krocza.:-(

as ja mam pytanie odnosnie dzieci ponospowych?? pierwszy raz sie z tym spotkałam, mozesz mi wytłumaczyc o co chodzi??No widze ze panie tez w ciazy wiele przeszły jak ja.... jak bym czytała o sobie- tylko ja leciałam na nospie, magnezie i cordafenie a pod koniec cos na nadcisnienie (po odstawieniu cordafenu który cisnienie obniza) ale nie pametam nazwy. I tez mi musieli wywoływac bo małowodzie i to nadcisnienie... w koncu urodziłam dzien przed terminem sn ale w trakcie błagałam połozne o cc (po znieczuleniu rozwarcie staneło a ja miałam skurcze dosłownie co sekude i juz byłam zdsperowana). Lekarz był nieugiety a prowadził moja ciaze od poczatku. Dobrze ze to sie tak szybko zapomina:tak: trauma jak dla mnie...ja obstawiam obie dziewuchy!:tak:
Nospa ma za działanie likwidować skurcze tak?A więc likwiduje ,ale jednocześnie likwiduje napięcie mieśniowe u dzieci.Dużo noworodków później musi być rehabilitowanych z powodu nierównomiernego lub zbyt niskiego napięcia mięśniowego.Dużo też ma problemy ze ssaniem ,ponieważ mięśnie buźki są zbyt słabe by po prostu ciągnąć .Dużo dzieci ma zaburzenia odruchów moro i obniżony Apgar.Dużo dzieci jest ospałych i płytko oddycha co prowadzi do zaburzeń oddechu i niedotlenienia w pierwszych dobach życia .To tak w skrócie na temat ubocznych skutków słynnej bezpiecznej Nospy .:sorry2::sorry2:
Też obydwóch rodziłam naturalnie:tak: bez znieczulenia. Moje spostrzeżenie, jeśli się wie, że dziecko może być duże nie wzbraniać się przed nacięciem krocza. Przy Matim nacięli mnie i poszło szybko jak ta lala. Przy Danielu nie było nacięcia a był sporo większy(obwód główki), myślałam, że nie dam rady go wycisnąć. Efekt- strasznie bolesny i trudny ostatni etap porodu i brzydkie pęknięcie krocza.:-(
Z Klaudią byłam cięta i pękłam ,ale obwód główki i klatki miała duży :-D:-D:-DKrolcia Klaudia ważyła nieco więcej od Twojego ,ale była i krótsza ,co za tym idzie też grubsza.Obwód główki 38 a klatki 40 cm.:-D:-D:-DKubuś przy niej to chucherko i po masażu szyjki cudownej położnej wyskoczył bez problemu bez nacinania .;-):-):-)
Dla przypomnienia mój noworodek -Klaudia
122.jpg - Klaudia - Moje dzieci-Moje życie - bloog.pl

reklama
Do góry