reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ja bilanse też pamiętam jak koszmar, ale ostatnio starsza polubiła bywać u lekarza, jak chodziła przeziębiona, to chętnie poddawała się zbadaniu, no ale za pare miesięcy skończy 4 lata, za to leki pić to jest ostatnia rzecz którą ona będzie lubiła, uciekłaby jak mogła na dach przed syropem, każdym.
a młodsza to dopiero jest maluśka, na roczek ledwie podwoiła swoją urodzeniową wagę i waży niewiele ponad 7kg, przy wzroście 72... siatki centylowe to ja już dawno nie oglądam by nie denerwować się, no ale jest niejadkiem totalnym

ach kawki mi się chce, a pospałam sobie, no to w nocy znowu będę marzyć o śnie

reklama
moge wiedzieć dlaczego muj post zostal usunięty
Osoby , które nie udzielają się na naszym wątku a umieszczają reklamy, prośby o głosik w konkursie traktowane są jak trolle. Takie ogłoszenie jest uznawane za spam i zostaje zgodnie z regulaminem usunięte.
Gdy użytkownik jest nachalny ( sieje spam po różnych watkach) , zostaje on zbanowany.

Ty odpowiedziałaś na takie ogłoszenie, pisząc jedynie w poście, że zagłosowałaś. Przyczyniłaś się do powstania spamu. ;-)

Od wklejania ogłoszeń o konkursach itp. są odpowiednio utworzone wątki. :tak:

Niemniej jednak wystarczyło zapytać moderatora tego wątku (As76 lub Justa_82) o pozwolenie wklejenia ogłoszenia i było by po sprawie. :tak:

A to ogłoszenie ( a właściwie dwa) z góry, od admina. :-)

Po pierwsze, zgodnie z coroczną tradycją rusza wątek o celach i marzeniach :-)

A druga sprawa :

"Jeśli Twoje dziecko sprawia kłopoty wychowawcze, a Ty nie wiesz jak sobie z nimi poradzić, zaproś do siebie Dorotę Zawadzką, która pomogła dziesiątkom rodziców takich jak Ty!
Na antenie TVN Style startuje nowy program ,,*Na kłopoty Zawadzka*”. Od dziś Dorota Zawadzka będzie służyć radą i pomocą, tym razem ze zdwojoną siłą i nie tylko wirtualnie. Wszystkich rodziców, którzy mają problemy ze swymi pociechami, tymi małymi i tymi nastoletnimi, zapraszamy gorąco do opisania swoich kłopotów wraz z podaniem danych kontaktowych i wysłania na adres: *dziecko@tvn.pl* (dziecko@tvn.pl) lub zgłoszenia poprzez numer *022 453 59 03*. "

Aguska, ja go teraz karmię wszystkim je regularnie, a jak jest głodny, to mówi i dostaje :-).
Justa, dzięki ciekawa jestem czy super niania ma jakiś pomysł na dzieci które histeryzują podczas wizyt u lekarza :-D;-).
Wrublik, a ja mojemu mówię że to witaminki i lekarstwa wcina mi bez niczego :-):tak:;-).

Fanta niezłe przeboje! Oj masakra:szok:! Współczuje. Później na pewno będzie lepiej:tak:. Mati był dzielny na bilansach. Ciekawe jak będzie z młodszym. Starszak w wieku 13 m-cy ważył 12,5kg i miał 86cm. Caaały czas porównuję ich:-D. Ciekawa jestem ile mały będzie miał wzrostu bo wagą na pewno jest cięższy.

Ja w przeciwieństwie do Was mam problem łasucha:sorry2:. Moje dziecko je, je , je i je. Buzia mu się nie zamyka, cały czas by coś mielił.

Dla przykładu
Z samego rana śniadanie, butla mleka z kaszką potem...dorabiana na szybko druga bo jest awantura:zawstydzona/y:.
Potem drugie śniadanie. Podaję jedną kanapkę(bez skórki) czasem się zdarza, że zje dwie.
obiad - jakieś 200-250gram gęstego obiadku(ziemniaczki z warzywem i mięsem lub gęsta zupka)
deser - bakuś i często owoc(cały banan, jabłko lub teraz pomarańcz), czasem i to za mało, wtedy są np chrupki kukurydziane, kółka ryżowe lub inne takie do łapki.
kolacja - kanapka(mimo że zjadł by więcej nie podaję i zagaduję, żeby było miejsce na wieczorne mleko)
wieczór - mleko

Z mężem nie możemy wyjść z podziwu gdzie on to mieści. Świeżo coś zje a wystarczy, że zobaczy, że ktoś coś ma to biegiem się dołącza i żebrze.
Śmiejemy się, że zje nas z kopytami!!!

Starszakowi lekarstwa udaje mi się wcisnąć jak ma picie w ręku do popicia natychmiast. Najlepiej jakby to był kubuś play:dry:. Małemu jak trzeba to daję na siłę po prostu

Ostatnia edycja:
Karolcia, wielkie Łał :tak:. No to Daniel <dobrze piszę?> potrafi zjeść. Ty popatrz może czy on siedmu żołądków jak ALF nie ma :-D:-D;-). Co do żebractw to mój młody również tak ma że jak coś się je to on też chce...dzieci chyba tak mają :-D. Co do wizyt u lekarza, to liczę, że Kuba z tego wyrośnie :tak: :-)... bo kiedyś napweno wyrośnie :-D;-)

Osoby , które nie udzielają się na naszym wątku a umieszczają reklamy, prośby o głosik w konkursie traktowane są jak trolle. Takie ogłoszenie jest uznawane za spam i zostaje zgodnie z regulaminem usunięte.
Gdy użytkownik jest nachalny ( sieje spam po różnych watkach) , zostaje on zbanowany.

Ty odpowiedziałaś na takie ogłoszenie, pisząc jedynie w poście, że zagłosowałaś. Przyczyniłaś się do powstania spamu. ;-)

Od wklejania ogłoszeń o konkursach itp. są odpowiednio utworzone wątki. :tak:

Niemniej jednak wystarczyło zapytać moderatora tego wątku (As76 lub Justa_82) o pozwolenie wklejenia ogłoszenia i było by po sprawie. :tak:

A to ogłoszenie ( a właściwie dwa) z góry, od admina. :-)

Po pierwsze, zgodnie z coroczną tradycją rusza wątek o celach i marzeniach:-)

A druga sprawa :

"Jeśli Twoje dziecko sprawia kłopoty wychowawcze, a Ty nie wiesz jak sobie z nimi poradzić, zaproś do siebie Dorotę Zawadzką, która pomogła dziesiątkom rodziców takich jak Ty!
Na antenie TVN Style startuje nowy program ,,*Na kłopoty Zawadzka*”. Od dziś Dorota Zawadzka będzie służyć radą i pomocą, tym razem ze zdwojoną siłą i nie tylko wirtualnie. Wszystkich rodziców, którzy mają problemy ze swymi pociechami, tymi małymi i tymi nastoletnimi, zapraszamy gorąco do opisania swoich kłopotów wraz z podaniem danych kontaktowych i wysłania na adres: *dziecko@tvn.pl* (dziecko@tvn.pl) lub zgłoszenia poprzez numer *022 453 59 03*. "
Dzięki Justa za wytłumaczenie .
Nie mam już sił do tego spamu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas słynna "SUPER NIANIA " z Kubusiem sobie nie poradziła .:no::no:
Zniknęła szybciej niż się pokazała.:-D:-D:-D:-D
Ale to dawna historia ,bo mieliśmy być w drugim odcinku tego programu ;-):-):-)

Aguska, ja go teraz karmię wszystkim je regularnie, a jak jest głodny, to mówi i dostaje :-).
Justa, dzięki ciekawa jestem czy super niania ma jakiś pomysł na dzieci które histeryzują podczas wizyt u lekarza :-D;-).
Wrublik, a ja mojemu mówię że to witaminki i lekarstwa wcina mi bez niczego :-):tak:;-).
Sama wybierasz 3 rzeczy ,które chcesz zmienić u dziecka ;-):sorry2::sorry2:
Problem w tym ,że tak naprawdę nie chodzi wcale o zmianę u dziecka ,a o konsekwencję i zmianę postępowania rodzica.:sorry2::sorry2:
Dziecko jest narzędziem ,psychologicznej pracy p.Doroty nad rodzicami ...
I tyle w tym temacie .:dry::dry:
Dla mnie szkoda zachodu ,bo od lat każdy psycholog stosuje te same metody ,tyle ,że nie przed kamerą i nie dla publiczności ,a dla dobra dziecka i rodziców ...;-):-):-)
No cóż ,i tym sposobem zrobiłam chyba p.Dorocie małą antyreklamę ,ale moim zdaniem reklamować nie mam czego.:no::no:

Dzięki Justa za wytłumaczenie .
Nie mam już sił do tego spamu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas słynna "SUPER NIANIA " z Kubusiem sobie nie poradziła .:no::no:
Zniknęła szybciej niż się pokazała.:-D:-D:-D:-D
Ale to dawna historia ,bo mieliśmy być w drugim odcinku tego programu ;-):-):-)

Sama wybierasz 3 rzeczy ,które chcesz zmienić u dziecka ;-):sorry2::sorry2:
Problem w tym ,że tak naprawdę nie chodzi wcale o zmianę u dziecka ,a o konsekwencję i zmianę postępowania rodzica.:sorry2::sorry2:
Dziecko jest narzędziem ,psychologicznej pracy p.Doroty nad rodzicami ...
I tyle w tym temacie .:dry::dry:
Dla mnie szkoda zachodu ,bo od lat każdy psycholog stosuje te same metody ,tyle ,że nie przed kamerą i nie dla publiczności ,a dla dobra dziecka i rodziców ...;-):-):-)
No cóż ,i tym sposobem zrobiłam chyba p.Dorocie małą antyreklamę ,ale moim zdaniem reklamować nie mam czego.:no::no:

As, :-D:-D oj tam zaraz antyreklamę:-D. No to super niania nie poradziłą by sobie z awersją Kuby do lekarzy :-D. Choć powiem Ci, że od 2dni bawiłam się z nim w lekarza i pokazywałam co pani doktor będzie robiła i jak ma oddychać i jak buziaka otwierać, a jak tylko zobaczył że otowrzła drzw w ryyyyyyyyyyyk :dry:. On chyba tak jak każdy facet musi poprostu dorosnąć :tak: :-D;-). Co do przedstwawienia przed kamerami, to każdy zarabia jak potraffi ;-)

No Zawadzka z moim uwisem to by miała co robić hehe:-D:-D:-D
co do jedzenia to Krolcia Daniel ma spusta:-Dno i dobrze bo w sumie to nie wiesz kiedy zacznie sie buntować i być nagle niejadkiem albo zacznie biegać i nie będzie miał czasu na jedzenie
to mój dla porównania rano nadal flacha mleka:zawstydzona/y:
potem kanapeczka jogurcik obiad to różnie raz zje cała miske zupki gęstej a czasem pół kotleta i nic więcej:dry: potem owocem jakieś ciasteczko chrupki potem znowu kanapeczka albo parówke no i na sam koniec mleko.ale bywaja dni jak dziś że z tego wszystkiego zjadł połowe:sorry:

justa a wy macie jakieś zaległe szczepienie?
fanta oj tak faceci musza dorosnać:-D ale i jako dorośli boja sie chodzić do lekarzy:-D

mojej to nawet witaminki nic nie przemawiają... bywało że antybiotyk musiałam podawać, a ona nim pluła lub co gorsza z histerii wymiotowała... ale już zbliżamy się powoli do okresu coś za coś, daje się powoli do niej przemówić że powinna pić by chodzić do przedszkola, bo nie pójscie do przedszkola to dla niej najgorsza kara...

Krolcia no z tym jedzeniem to jednak ja Ci zazdroszczę, ja dziś małej wcisnęłam 2,5 butli mleka i 1/4 słoiczka obiadku z serii doremi, które jeszcze je, bo cała reszta to ble, za wyjątkiem... czekolady, teściowa nauczyła małą smaku czekolady to ta do niej aż się trzęsie, i dziś obiad żeby podać pokazywałam kawałeczek czekoladowego Mikołaja, ona buzię otwierała i dostawała obiadek z czekoladą... hmmm tu chyba bym wołała Zawadzką, ale nie mam zaufania do sprzedażnych psychologów, w ogóle tyle co znam ich z życia to nie radzą sobie z własnymi dziećmi... więc o co kaman?

reklama
Witam sie i ja;)
dziewczyny u nas od 8 do 17 nie było pradu dopiero uporałam sie z rozmrozona lodówa:(
byłam dzisiaj zamówic nowe okularki wzrok o 0,5 mi sie pogorszył:(
a to obiecany expres prezent od męża;)

Cafissimo-Sweet-Violet.jpg

Do góry