reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Własnie mi jedna forumowa mamuska podpowiedziała jakie ciasto na swieta zrobic oprócz tych tradycyjnych:) zrobie Shreka! jestem ciekawa jak smakuje:tak:
Polecam!

To moje popisowe ciasto. :tak:Przepis znajdziesz w spisie treści u nas na wątku "Mamy będące w domu".:tak:

Wiki a Tobie udał się Shrek. Smakował?

Stronka ładowała mi się ok. 20 min. a wszystko za sprawą tego, że transfer nam się skończył. :dry:Od 20 grudnia wrócę do "żywych". :-)A fotki obejrzę jutro korzystając z gościnności u siostry. :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
YES YES mam okres:)

Różyczka shrek ja robiłam ale dla mnie taki sredni ale kazdy ma inny smak:)Ja postanowiłam upiec 10 ciast ale nie wie czy dam radę bo muszę do pracy chodzic jeszcze!Tylko teraz jakie;)
w tej chwili upiekłam 15 blach pierniczków UWAGA przepis 1 klasa!NIE TWARDE!!!

Lena - to dawaj przepis! Bo musze upiec jakos w weekendzik!:-D
As - cudny brzusiol! Pozadroscic!:tak:
Asiu - sliczne te Twoje cory!;-)
Jutro zakupy i wysylka kartek swiatecznych. Musze liste zrobic.:-)
Dobranoc babeczki!

Asia ja jakoś nie lubię barć tabletek :sorry2:

Miałam się wcześniej zapytać, któraś z Was próbowała vanisch do dywanów ten proszek :confused: bo muszę sobie dywan wyprać ale nie mam od kogo pożyczyć odkurzacza do prania dywanów więc jedyny sposób to samemu i się tak zastanawiam czy ten vanisch faktycznie działa :sorry2:
Do prania dywanów najlepsza jest zwykła soda .Dla przywrócenia kolorów w dywanie woda + ocet .:tak::-D:-D:-D

ja sie bardzo chetnie przyłacze:) mam szarlotke, jakas chetna?
Olo spi wiec mam chwilke:tak:
My też po spacerku... troche szybciej musielismy wracac bo smyk przewrócił sie prosto w błotko:baffled:
aguśka widze że mamy podobnych synków jesli chodzi o temperament, i raczej nie spodziewam sie ze nie bedzie u nas buntu dwulatka.... oj bedzie ze hoho.... Mój tez podstawia sobie cos (najczesciej samochód) pod komode i sciaga z niej wszystko:( i przestawia mi kanaly w radiu...

lena jak gardełko? ja jeszcze polecam płukanie naparem z szałwi

As 76 oj to leż kochana... wiem przez co przechodzisz. Ja od połowy ciaży przelezałam bo skurcze i napinania brzucha. Trzy pobyty w szpitalu a potem mi poród wywoływali:p hehe A fotka brzusia super! Pieknie sie prezentuje:) a wiesz jaka bedzie płeć dzieciatka? A co do wigili to chyba bedziecie miec wiecej niz 12 potrwa? hehe Zdrówka dle tesciowej!
Beata ja nie podaje tranu Olkowi tylko same witaminy... tyle ze Olo nie choruje wcale wiec nie widze sensu. Mam nadzieje ze Twojemu smykowi pomoze:) Dywany piore tylko na mokro, z proszkiem nie próbowałam....
as-asia wspólczuje zepsucia pralki... i co teraz bedziesz recznie prać?
Oj szarlotki to bym pojadła .
Rzuć się kawałkiem :tak::tak::-D:-D:-D
Płci jeszcze nie znam ,ale u mnie to niespodzianka i tak będzie .
Klaudia była 100% chłopcem do 4 kg ,a urodziła się dziewczynka z wagą 4550
Kubuś jeszcze pół godziny przed porodem lekarka powiedziała
"Wie pani ,dziewczynki takie też widziałam " :-D
A urodził się chłopiec :-D:-D:-D
To co ja mam teraz myśleć :baffled::baffled::-D:-D:-D
witam dodałąm zdięcia córeczek odebrałam je dziś
Zobacz załącznik 417011Zobacz załącznik 417013
Sliczne damy :-):-)
YES YES mam okres:)

Różyczka shrek ja robiłam ale dla mnie taki sredni ale kazdy ma inny smak:)Ja postanowiłam upiec 10 ciast ale nie wie czy dam radę bo muszę do pracy chodzic jeszcze!Tylko teraz jakie;)
w tej chwili upiekłam 15 blach pierniczków UWAGA przepis 1 klasa!NIE TWARDE!!!
Jak chciałaś ,to dobrze ,że go masz .
Gratulacje :-D:-D:-D
15 blach pierniczków powiadasz :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
Szczękę do tej pory z ziemi zbieram :-D:-D:-D:-D:-D:szok::szok:

dziś byłam na wigilii u Kubusia .
Było bardzo miło.
Pani pod niebiosa wychwaliła Kubusia za postępy ,ale ja to sama widzę ,bo wiem nad czym od kilku miesięcy pracuję .
Mi tego mówić nie muszą ,no ale posłuchać było miło.

Natomiast Kuba znów odwalił numer stulecia. :-D:-D:-D

Przerabiali dziś wiersz o panu Walentym .
Początek jest taki:
Pan Walenty ubrał spodnie
By się prezentować modnie .
Polecenie było :
Napisz co ubrał pan Walenty ?

Kubuś więc napisał :

Pan WALNIĘTY ubrał spodnie.....
i dał pani do sprawdzenia .
Obie panie popłakały się ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam z kawką.
Jakoś nie mogłam wczoraj zasnąć przez tą tragedię:no:. Zawsze takie rzeczy odciskują piętno. My sami cały czas prawie. Myślałam, co by było z moimi dziećmi jakby mnie się coś stało. Aż łzy mi w oczach stanęły. Miałam wizję, że oni tu sami w domu, mały ryczący w łóżeczku i starszak szlajający się po domu Brrrrr. Tfu tfu tfu.

Karolcia nawet nie pisz takich głupot. Wiem, że jak jakś tragedia się wydarzy to człowiek gdyba...:-( ale nie ma co. Trzeba się cieszyć tym, co jest i co mamy, bo jak widać życie płata psikusy :no:

Człowiek zaczyna myśleć przy takich tragediach, niestety:-(.

Ale złe myśli już won!

Ja się wczoraj dowiedziałam, że u mnie ma być wigilia:errr:. Rewelacja po prostu! W sobotę wigilia w niedzielę roczek:dry:. Żyć nie umierać:dry:. Sprzątania na tydzień będzie jak nic!

reklama
hej kochane
ja właśnie zrobiłam sobie kawke bartuś wcina prażynki:-p
asia śliczne masz dziewczynki a na pierwszym wcale nie widać różnicy wieku!aż spojrzałam na suwaczki na drugim już bardziej śliczne białogłowy:-D
krolcia to cie załatwili nie ma co
też teraz zobaczyłam o tej tragedii...(*)bardzo przykre

ja dziś chyba na miasto ruszam z małym dziś Bartkowi powiedziałam że jak chce zobaczyć tatusia to musi spać w dzień i powiedział tak:tak: czyli liczę że uśnie bo widze jak za nim tęskni
pogoda jak narazie śliczna

Do góry