reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejka.
I ja dołączam do towarzystwa pijących:-p kawkę.
Noc już całkiem dobra. Tylko to ściąganie gilów po nocy eh:no:. Dziś tak mi się ruszył, że uszkodziłam mu jakieś naczynko i krew się w nosku pokazała. Jest tego coraz mniej, więc teraz już bliżej niż dalej do wyzdrowienia mam nadzieję przynajmniej.

Dzisiaj czekają mnie jeszcze szybkie zakupy. A po południu idziemy do parku zabaw z Mateuszem na urodziny siostrzenicy męża. Oj wybawi się ten starszak dzisiaj.:-D

reklama
to i ja z kawka sie przyłączam:-)
co do prania hehe mój też okropny brudas i po domku chodzi w gorszych ciuszkach a jak gdzieś wychodzimy to w lepsze go ubieram ma także zestawy na tak zwane podwórko;-) mały sie brudzi okropnie czasem nawet nie wiem jak to możliwe przecież nic w tym momencie nie jadł ani nie pił:eek: a pranko robie raz na tydzień dwa razy na tydzień to pełny bębęn mam oczywiście pranie tylko Bartka
ja też używam Vanisha ale piorę Bartka w jego proszku nie wiem chyba sie boje alergii bo on alergik
a my raczej z m aż tak bardzo sie nie brudzimy;-)no chyba że Bartuś bardzo intensywnie je i wszystko łącznie z mamusią jest brudne:-D
u mnie Bartek wstaje o 6 a o 7 ściąga mnie z łózka:-D

BB z rana jak smietana:]

Witam, u nas noc spokojna, bo jak Otek zaczał marudzic to go wziełam do nas do lozka i zasnał:] U nas zawsze zasypi i jakos sie nie boje ze sie nauczy i przyzwyczai, ah niech ma:]

No u nas wanisz tez nie zawsze pomaga, szczególnie slady po jabłkach zostają na bodziakach Otka. Ale jak widze ze jest plama to wystawiam ją do słońca, słonce "wyżera" plamy. Jak juz body sa suche, to znowu mocze pod kranem i znowu wystawiam plame do słonca. Po trzech razach znika:] Czasem nie wiem jak, plama jest widoczna na lewej stronie, a na prawej nie:)

Miłego dnia

Witam.
To ja jestem mega praczka przy Was.
Piorę co drugi dzień regularnie i czasami po 2 pralki wstawiam :szok::-D:-D:-D
U nas ciuchów brudnych jest zawsze od metra.:baffled::baffled::baffled:
Ja dla wszystkich piorę w proszku ,albo w płynie Jelp ,bo on najlepiej dopiera moim zdaniem ;-);-)
Ech byłam na badaniach,na bazarku zakupy zrobiłam, czas iść do sklepu :tak::-):-)
Acha dziewczyny kupiłam przepyszne truskawki na bazarku i w bardzo rozsądnej cenie jak na tę porę :szok::-D:-D.
Wzięłam 2 koszyki i już 3/4 jednego zjadłam :szok::szok::-D:-D:-D
Zdrówka dla chorowitków.

aleksia a Twój mąż to przychodzi do małego tylko w piątki ??
bo nie wiem czy nie doczytałam czy nie pisałaś
i przychodzi dobrowolnie czy ma tak ustalone sądownie??
no i jeszcze jak mały na to ze tata jest tylko "weekendowy" ??
as myslę że tylko w niektórych szkołach to nie jest obowiązkowe..
sa tez wiem jakieś taryfy ulgowe jak ktoś dostaje urzędowe pieniądze to komitetu płacić nie musi albo część tego
no ale dokładnie to nie wiem jak to tam jest ;-)

ja ubranka niemowlęce piorę w persil non bio , a późńiej (czyli już teraz Emmie) w persil bio - czyli dla starszych już niemowląt no a poźniej będe prała w zwykłym persilu tak jak nasze

anula heheh

ja robię codziennie po ok 2 prania:tak:

Helloł!:-)
Zaraz biore sie za obiad. Dzisiaj robie zapiekanke z miesiem mielonym.:-)
Ja robie kilka pran kolorowych, raz reczne, ciemne oraz reczniki i posciele.
Nasz brudasek przebieramy jst nawet 4 razy dziennie. Rano do pierwszej drzemki, juz jest tak brudny, ze trzeba go pozniej w czyste ubierac. Ponadto moj syneczek nienawidzi sliniakow, wiec wiecie jak to jest z jedzeniem.:-D:-D:-D
Vanish uzywam praktycznie do kazdego prania, oprocz recznego.:-)
Milego dnia!;-)
Aleksia - faceci to dranie! Oczywiscie nie kazdy facet, ale niestety wiekszosc!:baffled:

Ostatnia edycja:
As Kochana nie powinno być a będzie i musi być:-):-):-) super:-) chyba po tych truskawkach:-):-):-) żart:-) Vikamcia on pracuje 200 km od domu więc w niedzielę wyjeżdża a w piątek wraca. Byliśmy od maja razem tam w mińsku, ale ze względu na małego i szkole wróciliśmy 3 września spowrotem no a on pracy nie rzuci ale wogule to długa historia dlaczego znów razem itd. Ale po dzisiejszym co znalazłam u niego w laptopie chyba dam sobie spokój z nim choćby nawet nie wiem jak miało by być to dobre dla dziecka. Kupa drania, hu:-):-) i nic więcej. Poprostu nogi mi się ugiely, wróciło wszystko spowrotem:-:)-:)-(

ola napisz mi PW plizzz.
Czekam na wiadomość.
Czasami trzeba się wypłakać.
Dzięki kochane,że wierzycie w naszą maleńką iskierkę.. .

reklama
Do góry