reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As u nas urząd gminy oszczędności wprowadził i pan dyrektor na zebraniu mówił ze pieniądze z komitetu min są na te cele. Powiedziałysmy z rodzicami ze kupimy każdy po całym opakowaniu papieru i przyniesiemy do szkoły coby nie brakowało:-):-):-) czerwony się zrobił i tyle:-):-):-). Mój Igor nie chce jeść obiadów w szkole, na dożywianie się nie załape bo mąż za dużo zarabia. A w przyszłym roku wogule nie zapłacę. W nosie ich mam. Nie stać mnie i tyle:-):-). Dobra uciekam do szkoły:-) pa pa.

reklama
Aleksia pamietam jak u nas zawsze rodzice nosili komitetowe pieniadze a raz jedna mama nie zapłaciła bo powiedziała zenie ma z czego i nikt nie skomentował. Widocznie maja wystarczajaco jak sie nie upoinają. Ah szkoda gadać z tymi pieniedzmi. Darmowe nauczenie w polsce, wiec za nauke nie płacisz ale za papiertoaletowy juz musisz, i za to i tamto itd

A Otuś spi juz dwie godziny! Nie wiem cemu i jak to mzliwe, ale naprawde! Obudziłs ie po godzinie, poszłam do niego, zeby sie przytulic bo on taki cieplutki jak sie budzi. Wiec sie przytulam, za chwie patrze a on sie jeszcze bardziej wtula we mnie i zasnał:] To sie kulturalnie z cichacza odsunęłam, niiech spi. Tylko zupe krem chciałam dzisiaj zrobic, a miksera teraz nie bardzo włącze, bo sie zbudzi:/

Też się kiedyś zastanawiałam nad tymi orzechami.
Póki co używam persila w żelu. Kupuję tylko ten do koloru. Duża butla starcza mi na jakieś pół roku średnio. Dla malucha mam persil sensitive i właśnie się skończyła pierwsza duża butla. Kupiona jak prałam pierwsze ciuszki, pościele, kocyki itd. będąc jeszcze z brzuchem. Żele są naprawdę wydajne i nie trzeba tego lać litrami. Minus-trzeba jednorazowo wydać więcej kasy.

krolcia - a ile lejesz tego zelu, bo ja chyba za duzo lalam, bo mi sie b. szybko skonczyl!:szok:
Ja juz od roku nie piore ubranek Ksawcia w specjalnych proszkach, za to moja bratowa od urodzenia malej pierze w normalnym proszku jej ubranka.:-) Tak jej znajoma polozna radzila!:tak:

Gimpelka u nas te baby są straszne i właśnie wołają. Ja powiedziałam odrazu ze dopiero w październiku zapłacę. W nosie mam. A wogule to dzisiaj mi pani ciśnienie podniosła bo prawie wszystkim dzieciom zaleciła konsultace u logopedy bo maja wadę wymowy:-( nosz kutwa mac Igor mój zaledwie ma problemy z wymowa r bo zamiast r mówi czasem l. Ale jak składa sylaby to mówi normalnie ryba albo traktor:-) no wariatką jakaś. Dziewczyny ja w maju kupiłam perwola 4 litry i mam go do dziś, fakt używam Go raczej do delikatniejszych rzeczy albo kolorów ale faktycznie są wydajne i na długo starczają. Pół nakrętki:-) jeszcze w zależności na ile wsadu do pralki:-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asienka to zależy ile miałam w pralce. Nigdy nie było tak, ze miałam maksymalne obciążenie, najczęściej połowę albo trochę ponad, no i w zależności czy ciuchy mocno brudne czy nie. Lałam połowę pojemniczka maksymalnie! Pranie mam raz w tygodniu, ze dwie, trzy pralki... Dwie chłopaków i trzecia nasza. Teraz już będę prała chłopaków ciuchy razem więc o jedną pralkę mniej będzie.

reklama
Ja tylko Persilu zelu uzywalam, przy okazji promocji sprawdze Perwol :-)
Ech ta edukacja...:confused2::eek:
krolcia - :szok: ja mam tygodniowa z 9 pran. Piore zazwyczaj w piatek i wtorek. Dzisiaj mam 4 pranka i zazwyczaj to pelny beben 5 kg.:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry