reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U mnie dziś na obiadek frytki i skrzydełka z kurczaka na chrupiąco (z frytownicy):-D:-D:-D do tego kefirek i luzzz.Młody dostanie paluszki rybne i frytki,bo to jego standardowe danie piątkowe :-D:-D:-D:-D:-D

Czytałam wczesniej o opłatach szkolnych i widziałam ,że macie zamiar płacić komitet (teraz to rada rodziców się nazywa) .Ta opłata nie jest obowiązkowa i płacicie tyle ile chcecie,nie ma żadnych kwot z góry ustalonych.:no::tak:
Ja nie zapłacę więcej jak 20 zł ,o ile w ogóle zapłacę :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Kuba wrócił już ze szkoły.
Wypożyczył dziś 2 książki z biblioteki
O ile jedna to oki,bo to lektura (piątka z zakątka) to druga mnie zszokowała ,bo to HARRY POTTER :szok::szok::szok::-D:-D:-D.
Piątki z zakątka przeczytał już 30 stron i z Harrego Pottera czyta już 3 rozdział :szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Dopiero teraz zajarzyłam że do szkoły chodzi sie rocznikiem.a między naszymi chłopcami jest tylko 2 msc różnicy dziwnie nie?

Aguska ale jest możliwość, że Kuba pójdzie rok później do szokły :tak:, bo się 27 listopada urodził i nie wiadomo jak to będzie. Bo dzieci urodzone po wrześniu idą na następny rok <teraz tak jest> zresztą o tym decyduje placówka pedagogiczno wychowawcza. Kierują tam dzieciaki na badania i patrzą czy dojrzały do odpowiedzialności szkolnej. Także nic nie wiadomo :-D;-).
Anulaaa, zdrówka dla Wiki :tak:, co do kasiorki, to ja nie lubie drobnych :-D zawsze mam przez nie cięższy portwel ;-).
Justa, nie kupuj tuszu nie ma co. Teściowa w banku pracuje, to za darmo ma drukarkę no i ksero w razie "W" :-D.
Gimpelka, ja wiem, że pieniądze szczęścia nie dają ale bez nich żyć ciężko :-(. Jestem za handlem wymiennym :-D;-).
As, kochana nie denerwuj się :tak:. Z maleństwem wszytko będzie dobrze. Musi być :tak:. Pamiętaj, że co by się nie działo, to jesteśmy z Tobą :tak:. Dla Ciebie też druknę troszkę ;-), tylko nie wydaj od razu :-D.
Asienka, dzięki. Napewno będzie udany :tak:. Dobra już nie będę taka każdej druknę po milionie :tak:. To będzie razem z jakieś 12 milionów <jak by wszytkie babki policzyć :tak::eek:>. Kurczę zastanawiam się kiedy ja to będę drukowała, chyba po nocach :-D:-D:-D:-D.
Wiecie co dziś mam strasznie dobry humor :tak::tak::-). Chyba przez ten poniedziałek ;-), już nie mogę się doczekać :tak::tak::-). Dziś na obiadek robie rosołek, ziemniaki i kurczaczka. W sumie zostało mi dokończyć zupkę i wstawić kuraka :-). Strasznie szybko dziś obiad zrobiłam :baffled:, aż sama jestem zaskoczona :tak:

Asienka zdrówka, niech te katarki mijają:-) aguska ja się tego właśnie najbardziej boję:-:)-:)-( As u nas jest kwota ustalona na 30 zł ale można wpłacić na raty po 10 zł i kiedy kto ma:-). Ze względu na to ze to pierwszy rok Igora w szkole to zapłacę jeszcze a potem się zobaczy. Ale z doświadczenia koleżanek wiem ze kto nie zapłaci to potem i tak dziecko ma wypomniane przy okazji kiedy np mama pyta dlaczego nie ma papieru toaletowego w łazience:-):-) to pani odpowiada a płaciła pani na komitet? To jest wieś właśnie:-) a w wyprawce daje się papier toaletowy. U nas jest masakra w szkole:-:)-:)-(

anulaaa moj Wojtus tez z grudnia, z ostatniego grudnia i na najmłodszego w klasie nie wyglada, znacyz nie bedzie wygladał. Ma teraz 10 kilo a ma 8 miesiecy:) Duzy chłopak bedzie, ale od mojej strony wszyscy faceci są duzi, bo u mojego meza to poczawszy od taty, brata, po dziadka same chudzielnce:)

Aleksia u mnie dzis tylko zupka jarzynowa, no chyba ze fasolę znajde to bedzie facolowa:]

fanta to cyzm sie wymienimy?:)

Chyba tylko ja tu niejedząca w piątek mieso jestem:]

Rety jak ciezko sie od was odkleic, zawsz eumiałam postawic na swoim i dotrzymywac obietnic, jak sie odchudzałam miałam tak silna wole ze na cały dzien zjadłam tylko jedno jabłko, a tu nie umiem sie odczepic od was. Aleksia napisała "rozjem i zapomnijmy o całym zajsciu" Ok, dobra niech wam bedzie czarownice:p Jakis klan chyba tu jest nie da się odczepic. Pech chciał ze akurat dzisiaj miałam kupe wolnego czasu i nie miałam komu odpisywac a u was taki natłok postów:)
no i fajnie że zostajesz:-)

nie odpisze nic więcej bo źle się czuję:confused2:

Co do szkoly to u nas w okolicy sa dwie wieskie, ale jak chyba malego zapisze do Torunia. heh jeszcze nie wiem, ale rozmawialam z kolezankami, ktore pokonczyly te wlasnie szkoly i nie polecaja. :-)
Te wszystkie oplaty sa zabojcze!:szok:
ja dzis serwuje wczorajszy bigosik z mlodej kapustki. Pychotka, taki ostrzejszy wyszedl tym razem. :-) Jutro zamierzam zrobic salatke z zupek, ale bez wedlinki, bo nie przepadam.:tak:
As - niezly mol ksiazkowy Ci rosnie! Brawo dla synusia!!! Tylko pozazdroscic pociechy!:-) ja tez zazdroszcze Ci fasolinki i zarazem bardzo sie ciesze z tego, ze mamy mamusie ciezaroweczke. Dbaj o siebie!:-);-)
agulek - a gdzie kupujesz te orzechy, prosze podaj linka do sprzedawcy?!

Asienka zdrówka, niech te katarki mijają:-) aguska ja się tego właśnie najbardziej boję:-:)-:)-( As u nas jest kwota ustalona na 30 zł ale można wpłacić na raty po 10 zł i kiedy kto ma:-). Ze względu na to ze to pierwszy rok Igora w szkole to zapłacę jeszcze a potem się zobaczy. Ale z doświadczenia koleżanek wiem ze kto nie zapłaci to potem i tak dziecko ma wypomniane przy okazji kiedy np mama pyta dlaczego nie ma papieru toaletowego w łazience:-):-) to pani odpowiada a płaciła pani na komitet? To jest wieś właśnie:-) a w wyprawce daje się papier toaletowy. U nas jest masakra w szkole:-:)-:)-(
Pieniądze z komitetu są na inne cele niż papier toaletowy .Na papier to oni mają kasę z gminy i niech głupot nie gadają.
Byłam w zarządzie rady rodziców i wiem na co są te pieniądze.
Min: nagrody na koniec roku w postaci książek i dyplomów,na dofinansowanie wycieczek klasowych,na dożywienie biedniejszych dzieci (obiady i podwieczorki w szkole itp:
U nas opłata minimalna rzekomo to 100 zł od 1 dziecka ,a 80 od drugiego .
W zeszłym roku straszyli,że kto nie zapłaci to dziecko nie dostanie świadectwa.
Nie zapłaciłam,dziecko świadectwo dostało i nagrodę też.
W zeszłym roku na 19 dzieci w klasie zapłaciło 6 rodziców pełną stawkę i 3 częściową .Reszta nie płaciła wcale.

anulaaa moj Wojtus tez z grudnia, z ostatniego grudnia i na najmłodszego w klasie nie wyglada, znacyz nie bedzie wygladał. Ma teraz 10 kilo a ma 8 miesiecy:) Duzy chłopak bedzie, ale od mojej strony wszyscy faceci są duzi, bo u mojego meza to poczawszy od taty, brata, po dziadka same chudzielnce:)

Aleksia u mnie dzis tylko zupka jarzynowa, no chyba ze fasolę znajde to bedzie facolowa:]

Ja też w piątki mięsa nie jem,ale w ciąży post nie obowiązuje ;-):-D:-D:-D:-D

Gimpelka, ja nie myślę jaki dzień tygodnia jak gotuję obiad, więc to może mnie usprawiedliwi :tak:;-). Oj, tam zaraz czym, na początek dobrymi radami, a później Twoja kolej na wymyślanie :tak: :-D

nie odpisze nic więcej bo źle się czuję:confused2:

Oj, biedactwo. Zdrówka dla Ciebie :tak:.
Pieniądze z komitetu są na inne cele niż papier toaletowy .Na papier to oni mają kasę z gminy i niech głupot nie gadają.
Byłam w zarządzie rady rodziców i wiem na co są te pieniądze.
Min: nagrody na koniec roku w postaci książek i dyplomów,na dofinansowanie wycieczek klasowych,na dożywienie biedniejszych dzieci (obiady i podwieczorki w szkole itp:
U nas opłata minimalna rzekomo to 100 zł od 1 dziecka ,a 80 od drugiego .
W zeszłym roku straszyli,że kto nie zapłaci to dziecko nie dostanie świadectwa.
Nie zapłaciłam,dziecko świadectwo dostało i nagrodę też.
W zeszłym roku na 19 dzieci w klasie zapłaciło 6 rodziców pełną stawkę i 3 częściową .Reszta nie płaciła wcale.

Ja też w piątki mięsa nie jem,ale w ciąży post nie obowiązuje ;-):-D:-D:-D:-D

No tak zazwyczaj jak nie mają czym w szkole straszyć, to straszą nie daniem świadectwa :eek:. Chore.... Fajnie, że ciężarne post nie obowiązuje. Kurcze nie wiedziałam :baffled:, gdybym wiedziała, to bym nie pościła przed wigilią i mięska bym sobie nie odmawiała he, he :-);-).

reklama
Do góry