reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Asienka poproszę przepis na sałatkę z zupek chińskich:-) nigdy nie robiłam. Masz sprawdzony przepis to proszę:-) Vikamcia a Tobie co dolega? @ przyjechała? Czy to jakieś inne dolegliwości? No mamusie widzę ze u Was też same pysznosci na obiadek:-) As tak Kochana musimy wyjątkowo dbać o Ciebie. :-) i nie martw się słońce będzie wszystko dobrze. Zobaczysz:-) jestem z Tobą:-):-):-)

reklama
Fanta no co ty?teraz tak jest że patrza na rozwój dziecka?to ja jestem nie obeznana w te klocki:confused2:
Bartek oczywiście nie śpi i zamiaru nie ma:confused2:bawi sie teraz swoja koparka
ale mam dobry humorek
Vikamcia zdrówka kochana;-)

Agulek znalazłam i ja na allegro:-) 500g plus worek 8.50 kupię i ja na próbę. Zobaczę jak to się sprawdza:-) ja kupuje zawsze vizir 7.5 kg do białego i kolorów jak jest w tesco w promocji i starcza mi na jakieś 3 miesiące no może 4:-) zależy jak często pióre:-) no nie muszę się położyć bo nie dam rady:-) będę puzniej mamusie:-):-):-)

Fanta no co ty?teraz tak jest że patrza na rozwój dziecka?to ja jestem nie obeznana w te klocki:confused2:
Bartek oczywiście nie śpi i zamiaru nie ma:confused2:bawi sie teraz swoja koparka
ale mam dobry humorek

Aguska, mniej więcej jestem zorientowana na przykładzie mojego najmłodszego brata <różnica wieku między nami to 14 lat:eek:>. To się nazywa poradnia pedagogicza, jak nie jesteś pewna czy dziecko jest gotowe do szkoły, to idziesz tam, zapisujesz się na termin i robią dziecku "badania" <takie testy na rozwój itp.>, tylko z tego co pamiętam, to chyba musi być skierowanie od lekarza. Teraz Ci nie powiem, bo nie pamiętam. Ja też mam mega świetny humor :tak: :-), i mój młody też nie chce spać :confused2:. Te nasze dzieci, to się chyba zmówiły:eek:.
Asienka, załatka z zupek kung-fu:-D, dobre. Podaj przepis kochana bo ciekawa jestem strasznie :tak:. Zjadliwe to chociaż?

Aleksia - przepisik mam ,ale jeszcze nie sprawdzony z Waszej ksiazki kucharskiej. ;-)Przejrzalam ja sobie i pokopiowalam interesujace mnie przepisiki.:tak: a jakie tam sa pysznosci! :-D
A ja mam @ i brzuchol mnie boli. :crazy:

Aguska, mniej więcej jestem zorientowana na przykładzie mojego najmłodszego brata <różnica wieku między nami to 14 lat:eek:>. To się nazywa poradnia pedagogicza, jak nie jesteś pewna czy dziecko jest gotowe do szkoły, to idziesz tam, zapisujesz się na termin i robią dziecku "badania" <takie testy na rozwój itp.>, tylko z tego co pamiętam, to chyba musi być skierowanie od lekarza. Teraz Ci nie powiem, bo nie pamiętam. Ja też mam mega świetny humor :tak: :-), i mój młody też nie chce spać :confused2:. Te nasze dzieci, to się chyba zmówiły:eek:.
Asienka, załatka z zupek kung-fu:-D, dobre. Podaj przepis kochana bo ciekawa jestem strasznie :tak:. Zjadliwe to chociaż?
Poradnia psychologiczno- pedagogiczna bada dzieci pod kątem dojrzałości szkolnej ze zlecenia lekarza lub dyrektora szkoły.
Nauczyciele widzą,że coś się z dzieckiem dzieje to również proszą rodziców o kontakt z poradnią.
W praktyce różnie to bywa .
Jak się specjalista dobry w PPP trafi to prawidłowo zdiagnozują ,a jak dziecko nie chce współpracować lub fachowiec do kitu to wyniki są bardzo różne niestety....:sorry::sorry::sorry:

Aleksia - przepisik mam ,ale jeszcze nie sprawdzony z Waszej ksiazki kucharskiej. ;-)Przejrzalam ja sobie i pokopiowalam interesujace mnie przepisiki.:tak: a jakie tam sa pysznosci! :-D
A ja mam @ i brzuchol mnie boli. :crazy:
Oj tak -pyszności w książce kucharskiej jest bardzo dużo :-D:-D:-D
Sama kiedyś wrzucałam tam przepisiki.:tak:;-):-):-)

Ostatnia edycja:
As ciąża nie ciąża, jak tam mam post i juz:) Nie raz mi się w ciazy trafiło ze miesa nie jadłam w piatek. Wiem ze w ciazy trzeba sie zdrowo odzywiac i dziecku dostarczac witamin, ale wiadomo ze bez miesa jededn dzien nie zginie:) Ale pomysł na zasłoniecie ciażą dobry:)

fanta no to moja rada nr 1, jak pijesz alkohol to popijaj tylko wodą niegazowaną z cytryną. Alkohol wypłukuje wit C, a cytryna ją uzupełnia i nie masz kaca:] No chyba że pijesz cytrynówkę to nie ma potrzeby w ogóle zapijac;p

Vikamcia a moze Ty kolejna ciazowa?;]

U nas do poradni psychologiczno pedagogicznej wołają skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu:-) a to jak z naszej książki kucharskiej to przepis mam:-):-) słyszałam ze jest pycha:-):-):-) postawiło mnie pół godzinji na nogi:-) zbieram się pomału po mojego małego:-):-):-) kochana @ jak już jest to przerabane:-( u mnie zawsze pierwsze dwa dni to tragedia, topie się :-( weź może nospe:-) polez troszkę i pomału się rozejdzie po kostkach:-):-):-) oj dziewczyny już ta godzina i coraz bliżej do 17:-( masakra:-:)-(

reklama
gimpelka to każdy jak czuje je lub nie je mięsa w piątki.niestety ja przestałam czuć...mniejsza o to

ja gotuje ziemniaczki mały zjadl obiadzik puściłam mu teraz bajki ale coś tylko zerka i bawi sie jeździkiem
mam nadzieje że m wróci do 16

ale pogoda znowu sie zachmurzyło:-(

Do góry