reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dzień dobry :-D
ja też chce taką maszynke do robienia wiecie ja bym sie nawet większą ilością monet zadowoliła :-D
ja dziś na nogach od 6 musiałam z Amelką do przedszkola lecieć bo chłop nie pomyślał że przedszkole od 6 i mógł ją wziąć skoro jechał na 6.30 do pracy a ja z nią leciałam przed 7 ki tak :wściekła/y:normalnie z myśleniem u nich to kiepskooooo...

Wczoraj był spokój z katarem a dziś od rana Wiki znowu chodzi z gilem :crazy:

Wczoraj zapomniałam mięsa na obiad wyciągnąć na sos więc dziś wyciągłam schabowe co by sie rozmrozic zdążyły do kopytek i mizerii będą idealnie pasowały no ale cóż... jak się ma taką pamięć ;-)

Karolcia, Widzę, że na politykę prorodzinną narzekasz :eek:, przedszkola, to temat rzeka... Nie ma co trzeba przeżyć, a później będzie już tylko lepiej.
.
Lepiej? To dlaczego książki w szkole podst.są tak cholernie drogie? Jak pomyślę ile zostawiłam w księgarni za podręczniki do III i IV klasy ( nie wszystkie, bo część kupiłam używane) to krew mnie zalewa.:wściekła/y: I niby edukacja szkolna jest bezpłatna. :wściekła/y: A gdzie przybory szkolne? :eek: Jakieś ubrania nowe? :eek:
Wydaje się , że z każdym rokiem ma być lepiej, a jest jak jest. :crazy: Głupi rząd! :ninja2:

fanta to i ja po prosze taki skromny pliczek gotówki:-D

I ja , i ja , i ja chcę! Ile tuszu kupić? :-D

wiktoria12 ty zrobiłaś napad na bank , ja na naszą służbę zdrowia ( czyt. ośrodek) .:-p Zaciągnęłam młodą rano po to , by zapisać się na cytologię, bo już pora.:tak:

aguska2017 tak, tak rocznikowo się chodzi. :tak: A co powiecie na to jak jedno dziecko jest z 28 grudnia a drugie z 3 stycznia następnego roku.? Obie z koleżanką leżałyśmy i rodziłyśmy w jednym szpitalu.:-D Nasze dzieci wychowywały się razem , między nimi jest parę dni różnicy, ale rocznik już inny.:-D Synek koleżanki jest z 2000 r , mój z 2001 .:-D

krolcia ah tego przedszkola to sie nawet komentowac nie chce. Juz panstwo nie ma na czym zarabiac? Nie dosc ze z nas zdzieraja to jeszcze za dzieic sie płąci w przedszkolu nie wieadomo jakie suy, dobrze ze ma mam maluszka w domu:)

AsienkaPL gesslerowa faktycznie czasem oschła, ale do niektórych ludzi to na prawde siły ie ma i inaczejs ie nie da, wczorja np to katoasrofa byli Ci własciciele. A mnie ona tak powiewa szczerze mowiac, jest bo jest taka "prowadzaca" to niech jest. Ja ogladam bo całe program mi sie podoba, ratowanie restauracji fajna rzecz, lubie te wszystkie programy odchudzania, remontowania gotowania itd. Poza tym Gesslerowa to była jedna z pierwszch osób na widok której Otek promieniscie się usmiechnął:) Chyba podobają mu się jej włosy. Jak ja mam ozpuszczone to wygladam podobnie:]

Aleksia
W piatki maz wraca? A w tygodniu pracuje tak? A taks ie zastanawiam bo nie wiem czy dobrze doczytałam, ale Wy rozmawiacie normalnie cyz sie nie odzywacie czy jak? Nie lubisz jak wraca bo? Nie umiem sobie wyorbazic dlaczego nie lubisz jak wraca bo nie znam Twojej sytuacji która sie działa wcześnie. No chyba ze to osobiste pytania to zachwaj dla siebie.

fanta20062
"pieniadze szczescia nie daj, byc moze
lecz kufereczek stóweczek daj fanta..." :D

anulaaa mam nadzieje ze gile nie dopadną mojego Otka, znowu te inhalacje...:( A kopytka uuuuuwielbiam, zreszta kto ich nie lubi, znacie kogos kto nie lubi kopytek? U mnie niestety dzisiaj nie bardzo bo piątek mamy bez miesny i tak kopytka niby do czego?:) Ale bede miała w pamieci na nastepny raz:o)

justa podreczniki takie drogie bo wydawnictwo musi zarabiac, musi podwyzszac cene bo ludzie mało ksiazek kupuja, znaczy kupuja, ale duzo ludzi odkupuje od znajomych i wtedy wydawnictwo traci. Troche siedziałam w podrecznikach, np od trzech lat jest zmiana podstawy programowej dla gimnazjalistów. Nowe ksiazki w tym roku dla trzeciej klasy, w zeszłym dla drugiej a wczesniej dla ppierwszej. Tłumacza sie tym ze niby młodsze dzieci ida do podstawówki i trzeba program zmieniac zeby pod nich było, a prawda taka jest ze ten materiał nie mardzo sie zmienia (autentycznie na niektórych ksiazkach zmienili tylko nalepki z numerem 2011r) Bo wiesz, ja kupie od Ciebie ksiazki, za rok komus sprzedam itd i przez kilka lat wydawnictwo nie zarabia, dlatego te zmiany. Słyszałam ze wydawnictwo nowa era ma układy z ministrem edukacji który narzuca zmiany podreczników w szkołac zeby wałsnie Nowa era znowu zarobiła:) Ale sie rozpisałam, trafiło na znajomy temat:] Justa a to Julie zaciagnęłas na cytologie? To juz tak wczesnie się robi?

Dzień dobry, u nas dziwna pogoda, tak ze na krótki spacerek sie chyba wybierzemy. A popołudniu na urodzinki do tescia. Właśnie wybierma sie do sklepu kupic mu jakis prezent. Pochodze, poszukam a pewnie i tak skonczy sie na jakims alkoholu. Miłego dnia.

Ps, ale tu tłok z samego rana, jak wróce ze sklepu to sie nie połapie:)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry laseczki:-) od godziny 6 próbuje wkleic posta którego już napisałam z 5 razy:-( nie daje się, normalnie jestem taka zła ze szok:-) wklejam tego zobaczymy:-) najwyżej edytuje:-):-) no widzicie jaki h :-):-)... Ja już od 6 na nogach:-) tradycja:-):-) ASIENKA zdrówka dla Was życzę:-) teraz taka pora na infekcje:-) u Igora na szczęście skończyło się na katarku. To nauczanie przedszkolne przeraża:-( ja za wyprawle do zerówki dałam 400 zł plus do tego zestaw kart pracy "razem w przedszkolu " 95 zł i teraz już do końca września ubezpieczenie trzeba zapłacić 38 zł potem komitet:-) trójka klasowa już ogłosiła zbiórkę na dzień chłopaka i dzień nauczyciela 20 zł no ja mówię ze tylko z worka dobierać i płacić:-):-):-) ja już dziewczyny bułeczki kupiłam. Kawę sobie właśnie robię:-):-) igor jeszcze leży:-) dziwne aż:-) no i najgorsze jest to ze dzisiaj piątek:-:)-( wiecie dlaczego prawda:-(uuu już mam nerwy od samego rana:-:)-:)-( miłego dnia laseczki:-):-)
Ola olej go -daj na luz :sorry::sorry::-):-)
A wydatki szkolne -to ja już nie komentuję :no::wściekła/y::wściekła/y:

Hej.
Ja też już z kawą.
Noc o niebo lepsza niż poprzednie. Znaczy się syropy działają!:-) Mój m też dziś wraca.
Zdrówka życzę :tak:

krolcia zdróweczka dla was;-)a te opłaty przerażające!!!!!!
Asienka zdróweczka dla Ksawika;-)
Aleksia ty jak zwykle poranny ptaszek:-)
anulaaa też oglądam tlc
Ja też z poranna kawa noc taka sobie męczył mnie ból zęba w sumie to bardziej dziąsła:sorry: ale jest już ok czasem mam tak na zmiane pogody czy coś
u nas jak na razie słoneczko świeci ale chłodno jest.dziś przynajmniej nie wieje:-)
m w pracy kanapeczki mu zrobiłam i pognał.
Współczuję bólu :sorry::sorry::sorry:

Witam sie z rana!
Zasiadam do Was z rana :tak:, bo później nie wiem jak to będzie, umówiona jestem z kumpelą i jej smykiem na spacer. Więc do południa będę musiała się ze wszytkim wyrobić. Mam nadzieje, że nie będdzie padało ani też wiało. Byłam już na dole w sklepie po chleb i jest przyjemnie :tak:.
Fajnie, że już doszłyście WSZYSTKIE do porozumienia :tak:. Tak fajnie się z Wami pisze, a Wy się obrażacie i kłucicie. Nie można tak, że wpada jakaś baba i sieje zament :no:. Ale dobrze, że już się wszytko wyprostowało i wyjaśniło :tak:.
Aguska, widzę, że suwaczki pozmieniałaś. Ładne :tak:.
Karolcia, to chyba w miarę się wyspałaś? Widzę, że na politykę prorodzinną narzekasz :eek:, przedszkola, to temat rzeka... Nie ma co trzeba przeżyć, a później będzie już tylko lepiej.
Aleksia, no to w szkole trochę mniej wydatków ale to chyba od szkoły zależy :baffled:. Później zaczną na wycieczki wołać kasę i na klasowe, do tego komitety i inne bzdety... Pisałaś wcześniej o wyjeździe, a do kąd się wybierasz? Chyba od tego nerwy Cię łapią jak się nie mylę?
Chyba sobie pieniądze zaczne drukować jak Kuba pójdzie do szkoły :-D. Której dodrukować jakąś skromną sumę? :-D:-D:rofl2::laugh2:.
To ja też poproszę :-D:-D:-D

Nie ma sprawy tylko nie bądźcie za bardzo zachłanne :-D, tak po milionie Wam wydrukuję i chyba wystarczy "na waciki" :-D:-D:rofl2::laugh2:
:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie babeczki moje kochane.
Kuba dziś na 8 do szkoły i ma 3 lekcje.
Dobrze ,że go dziadek odbierze,bo ja jeszcze w szlafroku ,a on kończy 10.25 :szok::szok::-D:-D:-D
Humor niby mam ,ale w środku mnie ściska.
Cholera... coraz bardziej się boją o tą iskierkę moją .Myślałam ,że jak zrobię badania to się uspokoję ,ale nie :no::eek::eek:
Przedtem się bałam,żeby beta była oki ,a teraz się boje ,czy dobrze przyrośnie :-D:-D:-D
No wariatka ze mnie i już.:-D:-D:-D:-D
Z objawów mam tylko nocne w stawanie na siku,lekki ból brodawek przy dotyku i jak głodnieję to zaczyna mnie mulić ;-):rofl2::rofl2::rofl2:

Co do szkoły to ja sę urodziłam w grudniu dokłądnie w Wigilię i zawsze byłam największa w klasie .....
i Amelka też z października a wygląda jakby z maluszkami w grupie była :-D
As też chciałąbym brzuszek ehhhhh moze za pare lat mi się zachce tak że.... :eek:
Na razie jestem zabezpieczona na 5 lat :-)przynajmniej tak mi się wydaje :-D
Gimpelka ze mnie taka katoliczka ze zawsze zapominam że w piątek wszystko oprócz mięsa :-D

reklama
Hej hej ja już wróciłam ze szkoły:-) he he. FANTA NO JA WŁAŚNIE O TYM PISZE ZE JUŻ SIĘ SKŁADKI ZACZYNAją itd:-) koszmar:-) ja poproszę ze dwa takie bogate pliczki:-) ja w listopadzie jadę do Niemiec na dwa miesiące:-( tym też się stresuje już bo muszę się rozstać z Igorem na całe dwa długie miesiące:-:)-:)-( ale jeszcze bardziej się stresuje piątkami bo wtedy Pan Mąż przyjeżdża i już jest różnie:-) albo jest spokój albo go nie ma i już sam ten fakt mnie denerwuje:-:)-( Asienka ja kiedyś też czekałam na męża i cieszyłam się jak wracał skads a teraz jest raczej odwrotnie:-):-)

Do góry