reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witajcie UDAAAAAAŁOOOOO SIĘĘĘĘ mamy zgodę na przeszczep i termin wstępny na 29 września :-):-):-):-):-):-):-):-)
co prawda mogły byśmy nawet mieć go 1 września bo się zwolnił termin ale nie wiem czy uzbieram te 12 tys do tego czasu bo nie wiem ile mamy na fundacji Z 1%
w każdym bądź razie skakałam dziś ze szczęścia ale zmęczona jestem taaaka ze głowa boli cały dzien w aucie w tym skwarze bez klimy jak na złość :angry:
SUPER !!!!!

Anulaa super z przeszczepem, oby pieniążki się znalazły :tak:
As jak stajnia?

Witam, Wy piszecie że gorąco a u mnie dzisiaj wiatr i pochmurno :sorry: zmęczona jestem, nic mi się nie chce dzisiaj :sorry: ale to przez tą pogodę :tak: Kuba się bawi u siebie, M poszedł do właścicieli mieszkania gadać a ja korzystam z okazji :tak: pies zaczyna mnie już wkurzać, bo ma dwa miesiące i nauka sikania na dworze jest :confused2: no masakra jakaś, gorzej niż z dzieckiem :sorry: klucze od mieszkania dostaniemy we wtorek i od razu wchodzę z malowaniem i jak się uda załatwić transport i ludzi to w czwartek od razu przeprowadzka :tak: oj jak ja nie lubię tak na szybko :sorry: wkleję Wam zdjęcia jak mi się uda :tak: pierwsze to Kuby pokój, potem przedpokój, duży pokój, kuchnia, znowu duży pokój i na końcu pies z Kubkiem :-)

Stajnia powoli obsycha,ale skończyło się na interwencji w gminie.
Okazało się ,że okoliczni ludzie tam mieszkający wylewali wężami do lasu wodę ze swoich posesji i dlatego tyle godzin po ulewie stajnia i dom p.Ani (właścicielki) była nadal zalewana :szok::szok::sorry::sorry::sorry:

Kochana bardzo fajne mieszkanko.
Psiak cudny ,a do sikania to są zasady ,których trzeba przestrzegać i pies szybko załapie ,gdzie się załatwiać można ,a gdzie nie.
Po pierwsze szczeniak sika zawsze po jedzeniu,po spaniu i po zabawie.Masz 3 super okazje by za każdym razem zdążyć go wynieść na dwór.
Nie wolno psa karać za to ,że sika w domu ,bo będzie się chował i sikał po kątach.:sorry::sorry:
Średnio powinno się go wystawiać na dwór co godzinę na siku.
Ja na początku stosowałam dla Abry podkłady higieniczne i pozwoliłam by młoda sikała w domu w wyznaczonych miejscach (podkładach).Po prostu za każdym razem zanosiłam ją na podkład i czekałam aż zrobi siku .po 3 dniach już miałam 100 % sikania na podkłady :-D:-D:-D
Prawda jest taka,że szczeniak potrzebuje miejsca do sikania max do 5 m od niego,dalej nie potrafi dobiec trzymając i będzie sikał nawet w biegu :-p:-p
Jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz na priv to Ci wytłumaczę.

Cały dzień na powietrzu dzisiaj spędzony. Gorąco ale w cieniu szło wytrzymać.

Mieliśmy za to nie fajną przygodę na działce:no:. Malucha użądliła pszczoła:szok::wściekła/y:. Dopiero po czasie zajarzyłam jak znalazłam żądło na nodze:baffled:. Ryk niesamowity. A spał w wózku jak to się stało, więc miał nie fajną przedwczesną pobudkę:no2:.
Oj bidulek się wycierpiał...:sorry:
Buziaki od e-cioci dla malucha

hej:) Wróciliśmy!
W piątek, w 37 stopniowym upale wyszliśmy na pielgrzymkę na góre świetej Anny. 30 kilometrów. Kiedy weszlismy rano do koscioła na msze przed pielgrzymką wszyscy mysleli ze zartuję i wcale nie idę z nimi. Kiedy msza sie skończyła i ruszylismy smiało z wózkiem powiedzielismy ze idziemy odprowadzić Damiana do dzielnicy obok, po pierwszych 10 kilometrach juz wiedzieli ze na prawdę idziemy. Niektórzy wątpili w to że dojdziemy, inni wpierali i mówili ze jak będzie trzeba to poniosą na barana:) Ale Wojtus zaskoczył wszystkich, przez 30 kilomterów, 8 godzin nie płakał ani razu. Uśmiechnięty i zadowolony doszedł z pielgrzymami na metę. Resztę napisze później bo padam na ryjek:)

Wasze posty przeczytam potem obiecuje:)
Super !!!!
Dzielny maluch !!!

Witam sie po weekendowej nie obecności :tak:.
Widzę, że pierwsza jestem :-D. Fajnie, fajnie ;-).
Strasznie szybko zleciało mi to wolne, może aż za szybko
eek.gif
. W piątek mężuś wyciągnoł mnie na lagunę do Gryfina, w sobotę byliśmy u babci na urodzinkach <zadowolona baaardzo z prezentu
yes2.gif
>, a w niedziele pojechaliśmy na ognisko <tak spontanicznie>, a później do siostry T i tak nam zleciało
biggrin.gif
. Prawie przez cały weekend pogoda dopisywała, tylko w sobotę się trochę poknociło ale dopiro po południu. Dziś jakoś od rana spać nie mogłam
shocked.gif
, uszykowałam mężusiowi kanapki do pracy, pogadałam z teściową, poczytałam trochę książkę, wypiłam kawkę i stwierdziłam, że zajrzę do Was puki mi mały śpi
yes2.gif
.
Anulaaa, gratulację! Bardzo się cieszę, że dostaliście zgodę na przeszczep :tak:.
Gimpelka, grztuluje wytrwałości :tak:. Fajnie, że Wojtuś był grzeczny na pielgrzymce :-).
Lena, zdrówka dla Gai :tak:. Jak się dziś perełka czuje?
Justa, zazdroszcze pokazów Air :tak:. Opowiadaj jak wrażenia :-).
Beatka, fajne miszkanko. W końcu mogę pogratulować :tak:. Kiedy będziecie się przeprowadzali?
Karolcia, jak tam po użądleniu? Lepiej? Ucałuj maleństwo :tak:
Aguska, widzę, że u Was to spacerowo weekend minoł :-) i dobrze trzeba korzystać puki pogoda :tak:
Super Weekend :tak::-):-)

I po weekendzie. :cool:

A my tak się bawiliśmy wczoraj :
Super pokazy :szok::szok::-):-):-)

Witam poniedziałkowo,
dom posprzątany, pranie (już 4-te) wywieszone, Marcin już po drzemce. U nas było gorąco w sobotę, aż za bardzo.Impreza udana. Wszystkich nas było 14 osób. Marcin zadowolony z prezentów, a wybierania (pieniążki, kieliszek itd) nie było. Ja nieco jestem poobijana, bo przed imprezą poleciałam jak długa ze schodka. Był trochę śliski, a że leciałam na Marcina, zrobiłam dziwne akrobacje i Marcina położyłam na siebie. Ja mam obite lewe ramię (mam problem z zapięciem biustonosza:-(), lewy łokieć trochę rozwalony i siny, no i prawe kolano - obite i sine:-(przez chwilę nie mogłam się ruszyć, Marcin płakał ale z przestraszenia. Mąż mnie podniósł, Siostra się przestraszyła, że coś poważnego mi się stało. Na szczęście nie uderzyłam głową w betonowy chodnik, na którym wylądowałam:szok:posiedziałam, poszłam pod prysznic i byłam gotowa na imprezę:tak:Marcin był bardzo grzeczny, bawił się i podjadł owoców, torcika a nawet troszkę mięska z grilla:tak:
anulaaa super, że jest zgoda na przeszczep. Trzymam kciuki żeby kasy było aż za dużo :-)
Jeśli chodzi o obcinanie włosów, to ja Marcinowi obcinam maszynką, już chyba ze 3 razy było cięcie. A wcześniej obcinałam Mu grzywkę nożyczkami 3 razy, bo w oczka wchodziła.
Beata fajne mieszkanko, powoli dojdziesz do ładu, spokojnie :-)
gimpelka wow, 30 km jestem pod wrażeniem :-) brawo!
aguska u nas ciepełko i śliczne niebieskie niebo. Może i Wam uda się wyprawa do koleżanki.
krolcia szkoda, że się nie opaliłaś. Dobrze, że po ukąszeniu nie ma śladu.

Marcin chyba mnie zamęczy melodyjką z traktora farmera ;-) od wczoraj gra prawie cały czas i Mały podryguje i podśpiewuje :-)
Miłego dnia!
Dobrze ,że impreza udana,a Tobie współczuję bólu i cierpienia.
Najważniejsze,że mały bez obrażeń.;-);-)

Justa, laguna, to kompleks basenów< olimpijski, dwa dla dzieci> + solanka + jacuzzi + restauracje + solarum + sauna i inne pierdoły. Że T ma karnet z pracy, to korzystamy z basenów i jacuzzi :tak:. Zawsze to jakieś miłe spędzenie czasu ;-)
Tu masz kochana link i możesz zobaczyć jak to u nas wygląda :takL Centrum Wodne Laguna w Gryfinie
Tu masz fotki jak to orientacyjnie wygląda:
Zobacz załącznik 385793
Zobacz załącznik 385792
Super zdjęcia z tego pokazu lotniczego :tak:. Musiało być fajnie.
Agulek, siniaki szybko znikną ważne, że małemu nic się nie stało i że się kochana nie połamałaś :tak:. Fajnie, że impreza Marcinka udana :tak:, szkoda, że nie wybierał nic na roczek. U nas tak wyszło, że będzie poeta - alkoholik :-D;-).
Fajny komplex rekreacyjny.
U nas Klaudia ma zostać zakonnicą alkoholikiem ,a Kubuś księdzem alkoholikiem...:-D:-D:-D
A swoją drogą ciekawa jestem co takiego jest w tych kieliszkach ,że dzieci na ogół po nie sięgają :-D:-D:-D:-D:-D

Witam się poniedziałkowo.
U nas zabiegany weekend na maxa,ale całkiem miło spędzony.
W sobotę rano bazarek,potem obiad dla rodzinki,po południu grill zrobiliśmy i Darek bawił gości do 22,30 ,a ja sobie odpoczęłam przy robieniu obrazu :-D:-D:-D:-D
Jedzonko grillowe dostarczał mi mężulek osobiście do domku na taras :-D:-D:-D
Wczoraj rano leżeliśmy do południa w łóżku ,później obiadeki goście,wieczorkiem zrobiłam jedzonko z grilla,ale w moim magicznym piekarniku i mężulek stwierdził,że lepsze ,jak jego wczorajsze :-D:-D:-D:-D
Wieczorek poświęciłam na robienie obrazu ,a część nocki na potrzeby męża i moje własne.:-D:-D:-D:-D:-D
Oj rano ciężko było wstać :szok::szok::-D:-D:-D:-D
pozdrawiam i miłego dnia Wam życzę moje kochane e-ciotki

Witajcie poniedzialkowo! :-)
krolcia - a bylas moze na maminkowym pikniku w sobote? Znasz moze nasza regionalna stronke www.mamawsieci.pl. Tak jest nasze forum oraz kalendarz fajnych imprez dla mamus i dzieci z regionu.;-) super foty
gimpelka - dzielna z Was familia! Super! Ja nie moglam wytrzymac w sobote! :eek:
agulek - fajnie, ze jestescie zadowoleni z imprezki!:-) Zdrowko zycze Kochana! ;-)
Beata - bedzie OK!:tak:
fanta - Super miejsce ta Laguna. U nas tez dzisiaj w okolicy otwieraja nowy Park Wodny. Trza sie kiedys przejsc!:tak:
Mojego jeszcze nie obcinalam. Zal mi jego loczkow.
O takich:
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/img0022dh.jpg/]
img0022dh.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
Miałam już do Was nie zaglądać ,ale muszę coś Wam pokazać ...:-D:-D:-D:-D
Dziewczyna chce znaleźć dom dla goldena ze schronu....:szok::szok::szok::szok:
przeczytajcie opis
GOLDEN RETRIEVER - RAMZES - OK 6 LAT.. szuka bezpiecznego domu! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Wielkopolskie / Poznań...

To co ja mam powiedzieć gdy Abra :
-kopie nory jak kret,
-zjada wszystko drewniane jak bóbr,
-wciąga wszystkie śmieci jak odkurzacz,
-nie ma daru uzdrawiania ,bo nie jest lekiem na serce,
raczej dobrze podnosi ciśnienie krwi i szarpie nerwy :-D:-D:-D
-niszczy wszystko co spotka na drodze :-D:-D
-ma 5 miesięcy ,a nadal czasami potrafi się zsikać w domu jak zaśpię porę porannego spaceru ;-):-):-)
-wcale się nie obawia otoczenia -raczej otoczenie obawia się jej :-D:-D:-D
-umie walczyć o jedzenie :szok::szok:
-umie zachować się jak pies podwórkowy:szok::szok:
-nie jest pluszczkiem do podusi ,bo to podusia jest jej i zwala każdego kto zamierza się do niej przytulić :-D:-D:-D:-D:-D
-golden to diabeł w psiej skórze !!!
też jest średniaczkiem ,ale zajmuje kupę miejsca na moim holu ,który ona uważa za jej własny kładąc się w poprzek przejścia :-D
ponadto gania wszystko co się rusza -ptaszki,motylki,muszki,komary
zjada wszystko co uda jej się upolować
notorycznie ma łapy na blatach w kuchni i kradnie tyle ile zdąży :-D:-D:-D
kradnie Nilowi jedzenie z pyska
służy doskonale jako furminator dla Nila pozbawiając go zbędnej sierści :-D:-D:-D

Też uważam ,że to najcudowniejszy pies na ziemi :tak::-D:-D:-D
a ja jestem chyba psychopatką ,że właśnie za to jaka jest ta mała ABRA - MAKABRA to jeszcze z dnia na dzień kocham ją bardziej ,bardziej i bardziej...

Kurcze to może ja nie mam goldena
A może papiery od suki mi podmienili? :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Reklama dźwignią handlu kochana ,nie wiedziałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nie zauważyłam pięknych loczków Twojego malucha.
One są bombowe i też bym nie ścięła

Ostatnia edycja:
Kuba nie chce mi spać, przez co jestem z obiadem do tyłu :-(, dziś planuje zrobić mielone ale w takim tępie to będą chyba na jutro :eek:. Piję kolejną kawę i ciąglę nie mogę się obudzić :confused2:.
As, malujesz obrazy :szok:. Fajnie. Normalnie kobieta renesansu :tak:. Imasz się wszytkiego. Z tego co się orientuję, to chyba też wyszywasz prawda? Jak Ty na to wszytko znajdujesz czas? Podziwiam :tak:. Fajnie opisałaś post reklamujący psinę :-D. Po Twojej rekomendacji napewno znajdzie się dużo chętnych :tak:.
Asienka PL, super zdjęcie, a jakie loczki :szok:. Śliczne włoski ma Twój maluch :tak:. Co do takiego centrum wodnego, to szkoda, że w Szczecinie nie ma i trzeba jeździć. O tyle dobrze, że jest niedaleko :tak:.

ale dużo napisałyście:szok: i dobrze;-)
justa extra fotki!!!!!!!!
krolcia u ciebie też super fotki a mały jaki dumny;-)
fanta ale fajna ta laguna tylko pozazdrościć
u nas na tej wiosce nic nie ma:zawstydzona/y:
asienka Ksawcio słodkie ma loczki:-)
agulek no nieciekawy miałaś wypadek:no:
nie wiem czy o kimś zapomniałam miałam coś jeszcze napisać a le jak mi sie przypomni to następnym razem;-)
Justa mój grzecznie siedzi obcinamy go maszynką a przy uszkach poprawiam nożyczkami bo czasem maszynka dobrze nie chwyta a mały sie kręci
m w domku nie długo jak zwykle wybierzemy sie na spacerek

reklama
UWAGA!

Nestle apeluje do wszystkich konsumentów, aby zwrócić kaszkę bananową ,okres przydatności do spożycia do 2012 roku, kod kreskowy: 761303308973, ponieważ istnieje możliwość, że zawierają kawałki szkła! Kopiuj na status, chociaż nie jesteś rodzicem. Możesz uratować życie jakiegoś dziecka.

Nestlé Polska SA - Aktualności
nestle.pl
Producent szerokiej gamy artykułów spożywczych. Informacje o firmie, produktach, promocjach. Archiwum prasowe, Kariera..

Tu chodzi o partię towaru wprowadzonego na rynek francuski.
Nas to nie dotyczy :-)

Gerber na FB zdementował tą plotkę.

To się dzieje nie w Polsce. http://nestle.pl/wiadomosci.aspx?ArticleID=123

Załączniki

• 2283622107.jpg
    2283622107.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 22
Do góry