reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anulaa a nie skierowała na badania jakieś?
Gimpelka może to przez nie karmienie piersią albo może przez pogodę bo różnie dzieci reagują :sorry2: daj mu viburcol na uspokojenie i zobacz czy się poprawi :tak:

Witam. Pogoda nadal okropna :dry: ja już mam obiadek zrobiony, zupka ugotowana, wczoraj zrobiłam na wieczór chińszczyznę więc tylko ryż ugotuję, pranie powieszone, u Kuby w ciuchach zrobiłam porządek i tylko u mnie zostało :tak: do sklepu muszę iść ale mi się nie chce jak nie wiem co :sorry2: jeszcze taka pogoda i wieje :dry: dobrze że dzisiaj głowa mnie nie boli :-) uciekam, zaraz Kubę kładę i chirurdzy będą to sobie w ciuchach zrobię porządek jak tyłek ruszę z łóżka ;-)

reklama
Czesc dziewczyny!:-)
Czesc mam juz znam z innego forum. Tak jak pisalam, nazywam sie Aska i mam 1,5 rocznego synka o imieniu Ksawery. Junior rozrabia, a ja siedze w domku z nim.;-)
Pisalyscie o tym, ze Wasze maluchy ogadaja bajki. jestem zdziwiona, bo moj nie wykazuje zainteresowania.:szok: Niestety woli ganiac psa i jemu dokuczac.:wściekła/y: Chwilke popatrzy na baje, a pozniej idzie dalej buszowac po pokojach.

Hej dziewczyny!
Dziś w biegu wpadłam do Was na chwilkę, mam mnóstwo rzeczy do zrobienia... :eek:. Pogodę mam kiepską, pada, wieje i w ogóle jest jesiennie :-(. Po południu lecimy z Kubą do kolegi na drugie urodzinki i wrócimy wieczorkiem.
Beata, jak dostaliście mieszkanko z wojska, to możecie je chyba wykupić? Najważniejsze jest się zdecydować, a później samo pójdzie :tak:. Widzę, że M w pracy, to odpoczywasz :tak:. Ja będę leniła się w niedziele :tak:, powiedziałam już swojemu T że cały dzień przełarzę w piżamie :-), a co ;-).
Lenka, jakie te klocki są? Fajne jakieś?
Anulaaa, mam nadzieję, że dziś już u Was lepiej. Jak córcia?

Hej dziewczyny!
Dziś w biegu wpadłam do Was na chwilkę, mam mnóstwo rzeczy do zrobienia... :eek:. Pogodę mam kiepską, pada, wieje i w ogóle jest jesiennie :-(. Po południu lecimy z Kubą do kolegi na drugie urodzinki i wrócimy wieczorkiem.
Beata, jak dostaliście mieszkanko z wojska, to możecie je chyba wykupić? Najważniejsze jest się zdecydować, a później samo pójdzie :tak:. Widzę, że M w pracy, to odpoczywasz :tak:. Ja będę leniła się w niedziele :tak:, powiedziałam już swojemu T że cały dzień przełarzę w piżamie :-), a co ;-).
Lenka, jakie te klocki są? Fajne jakieś?
Anulaaa, mam nadzieję, że dziś już u Was lepiej. Jak córcia?

Szcezrze powiem ze dla nas fajne bo nie takie maleńkie;)Poki co jestem zadowolona;)
Asienka pl witaj:)

Witajcie,
mój dziś na 14 ma więc od rana sprzątałam okna pucowałam i padam z sił jeszcze mama dzwoniła że jadą do nas :-D nio to będziemy mieć 5 dzieci znowu ;-)
Nikola już lepiej robi normalne kupki rano narobiła do dwóch nocników :-D chyba już zakumały do czego służy nocnik :-)
Nie skierowała nas na razie na żadne badania właśnie pójde do swojego rodzinnego po i powiem bo teraz mieliśmy zastępstwo

Fanta no właśnie teraz już nie wolno wykupować mieszkań wojskowych :sorry2:
Anulaa to dziwne że nie dała skierowania na badania :no: powinna od ręki dać :tak:
Asienka witaj :-) to się ciesz że nie ogląda tv :tak:

Miałam posprzątać w szafce z ciuchami u siebie ale jakoś mi się nie chce :-p Kuba z M śpią więc mam cisze i spokój na razie :-) ryż już postawiłam zupkę też grzeję :tak: potem będzie trzeba pojechać na zakupy i w końcu Kubę do lekarza zapisać :sorry2: pogoda się okropna zrobiła, zaczęło padać jak nie wiem co i wiać, dosłownie jesień :dry:

Witajcie,
ja tylko na chwilę, bo nadal mam dekarzy oraz Teściową :-) w sobotę jedziemy do rodzinki a od wtorku wszystko wróci do normy.
Asienka witaj!!!
gimpelka moim zdaniem to nic dziwnego, że Twój Mały śpi trzy razy dziennie, mój jeszcze do niedawna też tyle spał. Teraz śpi 2 lub 1. Chociaż niedawno, jak wstał przed 5-tą, to drzemał 3 razy. Skoro chce Mu się spać, to śpi i już. Jeśli nie ma innych niepokojących objawów, nie ma się czym martwić :-)może odstawienie od cyca tak wpłynęło. A może ząbki idą?!
A as niedługo wróci z pielgrzymki, wszystkie dochodzą na 15 VIII, zazwyczaj 14 do Częstochowy.
Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuśki.
Wróciliśmy niedawno z wycieczki ( tej , która była zaplanowana na tydzień temu) z gór świętokrzyskich. :tak: Ale było super! :-)
Nie wierzyłam , że teściowa doczłapie się na górę.:-D:-D:-D Ma jednak babka siłę. :-p
Po drodze odwiedziliśmy Kałków i Iłżę , toż to rzut beretem od nas. :tak:

Zdjęcia jutro. ;-)
Bo dziś szybki prysznic i do wyra. :sorry2:

lenaDTR widziałam te klocki w biedronie. :tak: Moja odziedziczyła takie po starszym rodzeństwie, świetna rzecz. :tak:

Za to , że nie doi smoczka od kilku dni wczoraj przyszła do niej wróżka zębowa i dała prezent w postaci pudełka kredek, mazaków, plasteliny, farb... z biedrony. :tak: Teraz jakbym dziecka nie miała. :-D

gimpelka w dzień śpi 3 razy? :confused: Mruczenie może oznaczać zapalenie ucha. A nie ma gorączki? :confused: Podczas idących ząbków również mogą uszka boleć lub gardełko.

AsienkaPL witaj. :-)

Beata1988 jaka jesień? :confused::eek: U nas dziś piękna pogoda. :tak:

Zmykam, resztę jutro doczytam. :zawstydzona/y:

Justa to fajnie że wycieczka się udała :-) czekamy na fotki ;-)

Witam. Dzisiaj pogoda o wiele lepsza :tak: fajnie na dworze więc spacerek dzisiaj na pewno zaliczymy :tak: Kuba robi bałagan u siebie w pokoju a ja na chwilę usiadłam :-) pranie już wisi, obiad mam jeszcze ze wczoraj więc od kuchni spokój :-) jeszcze sobie kurze powycieram i poodkurzam i jutro nie będę musiała sprzątać :tak: M był dzisiaj w mieszkaniu od wojska, mówi że fajne, tylko będzie trzeba pomalować a tak wszędzie kafelki i panele, okna plastikowe więc w razie czego zimą nie będę musiała dużo grzać a ogrzewanie gazowe :sorry: no zobaczymy jak to będzie :-)

reklama
Witajcie dziewczyny!
My dzisiaj po ciezkim i trudnym wieczorze. Jak wrocilismy z zakupow Ksawus jeszcze nie spal. bawil sie w najlepsze, ale widac bylo, ze juz pada. Mały spi zazwyczaj od 20. Wszedzie bylo jemu zle i w lozeczku i w sypialni i w jego pokoju itd. Koniec koncow usnal o 23. Bidulek nameczyl sie.:-(
Lena - jakie klocki? Niebylam dawno w Biedronie, wiec nie jestem na biezaco.:-(
Ja dzisiaj mielone robie czyli cos to tygrys o imieniu Ksawery uwielbia. Pranko sie robi, pozniej ciemne wstawie. Po obiadku trzeba zaliczyc spacerek, ale chyba wloze jemu jesienne butki. Ostatnio malemu kupilam z wyprzedazy za 29 zlz 79 zl. Obecnie wyrasta z 22, wiec kupilismy 23. mam nadzieje, ze jakos pobiega w nich do zimy.:-)

Do góry