reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa a ile waży Amelka?i ile ma wzrostu?
coś mój Bartek przestał teraz rosnąć:confused:
.

3 m-ce temu ważyła nieco ponad 10 kg, teraz 10,5 kg. Wzrost 89 cm. :tak:Wszystkie badania jej porobilam- mocz, krew, żelazo, kał... Amelka nie ma anemii, żelazo w normie, owsików brak, mocz dobry, OB prawidłowe. :tak:
Moja je sporo warzyw.:tak: Uwielbia zwłaszcza te zielone- fasolkę , ogórka , brokuły. Potem wcina mięsko. Stąd pewnie brak anemii.:tak: Ale czemu nie przybywa? :confused:
Wg. doktor taka już jej uroda.:dry:
Z resztą starszaki to też chudzielce :tak:, które nie potrafią usiedzieć w miejscu.:dry:

misialula witaj!

reklama
Justa to dobrze że mała zdrowa:-) a widocznie tak jak piszesz taka jej uroda:-)
bo mój Bartek mierzy 81,5 cm wzrostu wczoraj go mierzyłam a waży trochę ponad 11 kg dziś go zważe:-)
Bartek też uwielbia warzywa ale bardziej mięsko:-D on nie może jajek ani mleka to więc dobrze że czym innym sobie zastępuje.Ale odkąd są te upały to je mniej.

Już wszystko mam prawie porobione i zostało mi umycie podłogi. Kubusiowego położyłam spać, a jak nie będzie chciał, to ubieramy się i lecimy na spacerek puki słoneczko wyszło :tak:.
Justa, tak to już jest w tych szkołach :-( najpierw wyjścia, wycieczki, a później nadrabianie na łeb na szyję, a jak nie nadążają, to dzieciaczką do domu zadają. Zresztą jak studiowałam pedagogikę, to cieszyłam się, że mogę dzieciaką <w ramach stażu> pomagać lekcję odrabiać, a jakie one były zadowolone, że już w domu przy książkach nie musiały siedzieć ;-).
Gratuluję umiejętnej nauki tabliczki mnożenia :tak:. U mnie, to była porażka :-D. Pamiętam jak mnie w nocy dziadek budził i pytał, a jak nie umiałam, to wręczał mi karteczkę z tabliczką do nauki, a później znów pytał i szłam spać, a jak mnie znów budził, to płakałam, że ja nie chcę :-D. Jeśli o Amelką chodzi, to tak jak napisałaś taka jej natura więc nie ma czym się przejmować. Mój Jakub waży 11,5 kg, bo ostatnio mu się schudło. Oczywiście mniej je tak jak Bartek Aguski, i strasznie dużo się rusza, a ma już wzrostu 87 cm. Więc wysoki się robi :-D. Też woli jeść warzywa <najlepiej wchodzą mu brokuły i marchweka, ostatnio też polubił brukselkę>, makaron z sosem i paróweczki.
Misialula, witam kolejną mamusię :tak:.
Właśnie zamówiłam sobie krótkie spodenki. Podam Wam stronę, bo są fajne wyprzedaże i można fajne ciuszki kupić ;-)
http://www.sklep.topsecret.pl/ts

Ostatnia edycja:
hej kobietki my już po od2iedzinach.bartus byl w miarę grzeczny tylko raz zrobił mega afera w sumie nie wiem o co plakał do drzwi od pokoju bunt u niego się zaczyna pelną parą.

a miałam wam napisać bartek waży 11,100kg.
czyli wiele to on nie przybiera ale pewnie przez upał.Za to ja nadal nic nie przytyłam a jeszcze schudłam:-(

czytałam przed chwilą o rozwoju 18 msc dziecka i powiem wam że mój Bartus większoć z tych rzeczy juz opanował czyli chodzenie do tyłu juz 2 msc temu bieganie wspinaczki itp.;-)tylko z tą mową nie jest za bardzo do przodu ale wszystkiego mieć nie można hehe z jednego jest do przodu a z drugiego do tyłu;-)

Ostatnia edycja:
Witam;)
U nas dziś pogoda się poprawiła;)Tzn trochę po grzmiało, popadało i jest czym oddychać wkońcu;)
aguska2017 no mamy do siebie całkiem nie daleko;)
A gdzie czytałaś o tym rozwoju?
Moja Amelka w Maju warzyła 8,700 (mało ale ona jest taka drobna) A mierzyła 79 i tu się śmieje bo w listopadzie jak ją zmierzyli u lekarza to wpisali ze 80 cm mierzy, czyli się skurczyła;D heh źle zmierzyli cos;)

O to moja córeczka jest już dawno po tym co tam piszą;)
Chodzi a raczej biega;) Raczej się nie przewraca, tylko budzi mi się w nocy z 2 razy do picia.
U nas ładnie po padało;)

reklama
Do góry