reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aguska, nocnik narazie służy do zabawy :-D. Kuba woli sikać na meble i pod wanną <ostatnio to jego ulubione miejsce> więc go narazie nie zmuszam. Czy ja wiem czy z Kuby taki facet? Też nie wiele mówi <mama, tata, baba, ciacia (na ciocię i na dziadka>daa, tiii, maa, ta-tam kika, papa, ama, najlepiej wychodzi mu nie :-D> więc słownictwo ma nie za bogate. Raz mu się udało powiedzieć ide i raz cio :-D, a gada po swojemu ;-). Krzyczeć za to potrafi całkiem nie źle jak coś chce i pokazywać paluchem robiąc tiiii albo yyyyy :-D. Więc nie masz powodu do zmartwień, że Twój Baruś nie za dużo mówi.
Właśnie dzwonił mój T, że ma nadgodziny i mam mu nie robić obiadu...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
fanta wiem wiem i sie nie martwię;-)tylko troszkę denerwuje mnie to pytanie a mówi?a co tak mało?
bartus jak narazie mwi:mama, tata, baba, a da-daj,ma-nie ma,de-idę a czasem nawet mu wyjdzie ide ale bardzo rzadko,oczywiście -nie -pięknie mówi:-D a tak poza tym to pokazuje paluszkiem i po swojemu gada:-) czasem też mu się uda co powiedzieć ale to nieświadome więc się nie liczy raz powiedział nic:-)
Co do nocnika to u nas tak samo;-)czasem usiądzie na niego ale jeszcze ani razu nic nie zrobił obiecałam sobie że jak skończy 18 msc to zacznę go regularnie sadzać np. zawsze rano i wieczorem bo jak narazie to jak on tylko chce.
a jak u was te ząbki?pisałaś że małemu już wyszły 4?a cae u góry wyszły czy narazie trochę je widać?bo bartu ma tak dziwnie polowę ma już cała ale tylnia część zęba jeszcze jest w połowie.fajnie napisałam nie wiem czy zrozumiesz:-D

Aguska, rozumiem, rozumiem :tak:. Kubusiowemu ząbki 2 na górze i dwa na dole wyszły ale to 5tki. Jak narazie mamy spokój z zębami. Zobaczymy na jak długo ;-).
Lenka, już na nocnik szybciutko ale puki co to mała napewno ma więcej frajdy bo raczej nie wie o co chodzi:-D. Czy wie?
Bąbel mój właśnie mi wstał i dam mu coś do szamania.
Później zajrzę ;-)

No właśnie je ale muszę nieźle się natrudzić żeby chociaż spróbowała, jak już spróbuje to je bez problemu.
Pić to pije i to takie ilości jak i ja chyba;)
U nas też zanosiło się na opady, ale ochlodziło się i przeszło bokiem;/

fanta Kubusiowi 5 wyszły?a nie 4?wiesz co ja też myślałam że Bartkowi wyszły 5 bo na samym końcu je ma ale dowiedziałam się tu na forum że 5 wychodzą zazwyczaj ostatnie i po 20 msc a te 4 wyglądaja tylko że są daleko;-)chociaż czasem bywa że ząbki wychodzą sobie nie pokolei;-)
As współczuje
Lena no to Gaja ma nową zabawke:-D
Lyla a ile ma twoja córcia?Mój synek też nie chętnie je ale je.
Bartek dziś przed 20 zasnął jak aniołek tylko go lekko przytuliłam i odpłynął:-)ja wcinam teraz kolacje
gorąco jest okropnie w domu mam nadzieje że popada

Lyla no to nie źle ci mała nie spała!widzę że mieszkasz nie daleko mnie;-)
A mnie coś wieczorem wzięło na oglądanie filmu i puściłam sobie Zmierzch uwielbiam ten film.dziś bedę oglądać kolejna część.Chciałabym kiedyś przeczytać książke ale niestety na to brak czasu.
Idę dziś z Bartkiem do ciężarnej koleżanki za miesiąc ma termin:-)
A i ja myślałam że u nas popada oczywiście nie padało:dry:

reklama
Cześć dziewczyny witam się w środę!
Dziś nie posiedzę za długo z Wami, muszę chatkę ogarnąć, teściu jutro ma urodziny, a 18 imieniny więc szykuje się imprezowo :-D. Kubulec mój dziś jest podejrzanie grzeczny :baffled: zobaczymy co będzie później ;-). Dopijam kawusie i uciekam brać się za robotę...
Aguska, widzę, że dziś pierwsza jesteś. Czyżbyś nie mogła spać? ;-). Jeśli o zęby chodzi, to nie wiedziałam, że to 4 byłam pewna, że piątki ale skoro tak mówisz, to tak jest. Co do filmu, to nie podobał mi się za bardzo, a książka jest poprostu super :tak:. Zresztą ja jestem molem książkowym i uwielbiam czytać jak mam chwilkę czasu. Teraz czytam: Dieta miłośniczek czekolady, a wcześniej czytałam Klub miłośniczek czekolady <tak jak by pierwszą część>. Polecam obie części :tak:. Fajnie, lekko i zabawnie napisana książka o 4 przyjaciółkach, które rozwiązują swoje problemy podczas wypadów do kawiarni i zajadając się czekoladowymi przysmakami :-D. Oczywiście żadna nie ma szczęścia w mołości... ;-)
As, jejku normalnie współczuję takiego bucika, ale może wprowadzisz nowe trendy w modzie ;-).
Lyla, witam nową mamę :tak:.
Acha wklejam Wam link dla zainteresowanych:
Ankieta farbowanie włosów - znajome
może uda Wam się wygrać darmowe farbowanie u fryzjera, a jeśli nie to może załapiecie się na dostawanie różnego rodzaju farb drogą pocztową ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry