reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam. Pogoda trochę się popsuła :tak: chłodniej się zrobiło i fajnie się dzisiaj spało :tak: Kuba wczoraj padł o dziwo po 20 :-) myślałam że dzisiaj zrobi pobudkę o 6 ale spał do 7.30 więc w miarę się wyspałam ;-) teraz już bałagani i wszędzie auta :-D M chciał sobie zrobić dzisiaj na 14 do pracy ale niestety musiał iść :sorry2: także mieszkanie załatwiać będziemy po południu :tak: mam nadzieję że tym razem będzie facet w pracy :tak: dzisiaj na obiad wyciągnęłam cyckę ale nie wiem co zrobię :sorry2: chyba kotlety bo nie chce mi się myśleć i kombinować :-) dzisiaj muszę pojechać na cmentarz umyć nagrobek babci i dziadka bo 10 rocznica babci a ciotka na pewno nie pójdzie posprzątać :dry: dobrze że wczoraj sobie posprzątałam w domu i pranie zrobiłam bo dzisiaj mi się nic nie chce ;-)

reklama
Witam. Pogoda trochę się popsuła :tak: chłodniej się zrobiło i fajnie się dzisiaj spało :tak:QUOTE]
Beata, u mnie pogoda taka jak wczoraj, niby, to pochmurno ale słonko przebija się przez chmury, wiaterek fajnie wieje. Pewnie dziś znów będzie burza :-(. Wybraliście już mieszkanko, czy idziecie zobaczyć to drugie?
Lenka, sałatki jakieś zrób, to najlepiej idzie :tak:. A sukieneczka różowa?
Gimpelka, z tego co się orientuję, to jeśli dziecko nie mówi do 2 roku życia albo nawet do 2 i pół to należy wybrać się z nim do logopedy żeby zobaczyć czy prawidłowo się rozwija.
Co do filmów to zazwyczaj ściągam komedie :tak:. Tj.: "Duże dzieci", "Licencja na miłość" - fajny film, "Super tata", "Spotkajmy się w więzieniu", oprócz tego ściągłam: "Lincz", "Pociąg z forsą", "Papieżyca Joanna"- też bardzo mi się podoba ten film, "Mr.Nobody":tak:.

Ostatnia edycja:
Witam. Pogoda trochę się popsuła :tak: chłodniej się zrobiło i fajnie się dzisiaj spało :tak:QUOTE]
Beata, u mnie pogoda taka jak wczoraj, niby, to pochmurno ale słonko przebija się przez chmury, wiaterek fajnie wieje. Pewnie dziś znów będzie burza :-(. Wybraliście już mieszkanko, czy idziecie zobaczyć to drugie?
Lenka, sałatki jakieś zrób, to najlepiej idzie :tak:. A sukieneczka różowa?
Gimpelka, z tego co się orientuję, to jeśli dziecko nie mówi do 2 roku życia albo nawet do 2 i pół to należy wybrać się z nim do logopedy żeby zobaczyć czy prawidłowo się rozwija.
Co do filmów to zazwyczaj ściągam komedie :tak:. Tj.: "Duże dzieci", "Licencja na miłość" - fajny film, "Super tata", "Spotkajmy się w więzieniu", oprócz tego ściągłam: "Lincz", "Pociąg z forsą", "Papieżyca Joanna"- też bardzo mi się podoba ten film, "Mr.Nobody":tak:.

Sukienka bedzie biała a dodatki czerwone;)
Co do sałatket to chyba z wedzonym łososiem i druga z makaronem ryzowym bo na to z gyrosem rzyg...a macie jakies fajne??

Lenka, sałatka z ananasem? Ale zamiast kurczaka szyneczka :tak:. Pierwszy raz zrobiłam ją na chrzciny małego, a teraz proszą mnie na każdej imprezie bym ją zrobiła :-D i jeszcze z tuńczyka :tak:. Przepis chcesz?

Lenka, sałatka z ananasem? Ale zamiast kurczaka szyneczka :tak:. Pierwszy raz zrobiłam ją na chrzciny małego, a teraz proszą mnie na każdej imprezie bym ją zrobiła :-D i jeszcze z tuńczyka :tak:. Przepis chcesz?

nie u nas z ananasem oklepana a z tunczykiem nie wiem czy ma sens jak bedzie z wedzonym łososiem??
kurde myslałam cos bardziej wykwintnego bo raczej chcemy zrobic taki mini bankiet:)

No skoro tak to się nie uperam ;-). Jeśli o tuńczyka chodzi, to on daje sałatce taki posmak <bo tuńczyk jest dobrze nasączony tym sosem>, nie wiem jak to będzie z tym łososiem wędzonym, bo on jest raczej suchy. Tak mi się wydaję.
Lenka, myślałaś nad zrobieniem koreczków np. z owocami? Dajesz truskaweczkę, banana, może być jabłko, ananas, kiwi, dajesz owoce które lubicie, a i małej Gai zasmakuje :tak:
Wklejam Ci linki do różnych wykwintnych sałatek może znajdziesz coś ciekawego.
http://www.przepisy.pl/przepisy/t/38/Sa%C5%82atki?gclid=COWN5pbppakCFUGHDgodUWL9tQ#./Sałatki?&_suid=778

http://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-pomidorow-po-indyjsku
http://prymat.pl/kuchnia-sezonowa/zima/boze-nardzenie/wykwintne-saatki
http://www.gotowanie.v9.pl/salatki/wykwintna_salatka_z_awokado_i_kurczakiem.html

Ostatnia edycja:
U nas piękne słoneczko.:tak:

Wczesnym rankiem młoda kawka wpadła nam do filaru :szok: i nie pospaliśmy, bo atrakcji było co nie miara.:tak:

Na bilansie 2-latka pediatra sprawdza , czy dziecko prawidłowo się rozwija. I wtedy kieruje w razie czego do specjalisty. :tak: Właśnie po bilansie dostałam skierowania na kompleks badań, bo Amelka słabo przybiera na wadze.:tak:

Lena popieram fantę. Koreczki owocowe na pewno sprawdzą się.:tak:
A może coś odpowiedniego w naszych przepisach znajdziesz? https://www.babyboom.pl/forum/mamy-bedace-w-domu-f123/spis-potraw-z-ksiazki-kucharskiej-16145/

Ja osobiście polecam tą: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...-obiady-kolacje-6559/index54.html#post4683799 U mnie migiem znika.:tak:

As, jejku normalnie współczuję takiego bucika, ale może wprowadzisz nowe trendy w modzie .
:-D:-D:-D:-D
Taki skwar w obcisłym bucie.:baffled: Ale jak mus, to mus! :dry:

Koniec roku szkolnego zbliża się wielkimi krokami.A Julka z Kacprem nadal w książkach siedzą.:baffled: A ja razem z nimi. :dry: Co nie zdążyła klasa zrobić w czasie roku szkolnego , to teraz nadrabiają.:no:
Cieszę się jedynie z faktu, że tabliczkę mnożenia oboje mają w jednym paluszku. :tak: Sama pamiętam jakie to było męczące.:sorry2:

Obiad ugotowany, chałupka posprzątana, pralka kończy wirować.
Okna po przedwczorajszej burzy proszą się o umycie, ale zasłoniłam zasłonki i nie męczą mojego wzroku. Muszą poczekać na moją wenę.:-p

Czesc MamusiE!

?Ja tez siedze z amłym w domu, i juz powoli na glowe dostaje:(
A jak wy sobie radzicie?
Ja mieszkam w szkocji, a tu pogoda taka ze sie odechciewa wszystkiego, choc dzis slonko wyszlo, puszcze Dominka na dwór.
Pozdrawiam!

reklama
Witam nową mamuise:-)
lena dziewczyny dobrze ci radzą z tymi koreczkami a w taki upał to sałatki się napewno sprawdzą;-)a torcik pewnie sama robisz?
Gimpelka to teraz Wojtuś będzie ci się obracał w tym łóżeczku i akrobacje robił:-D Mój bartek to do cyrku powinien iść bo śpi w takich pozycjach że szok:-Dja mam nawyk od czasu gdy Bartek zaczął się tak przekręcać że zawsze w nocy do niego wstaje i patrze czy nie jest czasem przysłonięty kołderka(teraz śpi bez niej).
A dziś w nocy Bartek obudził się usiadł spojrzał się na mnie bo do niego podeszłam uśmiechnął się zrobił mi papa i poszedł dalej spać-urocze to było:-D
Justa a ile waży Amelka?i ile ma wzrostu?
coś mój Bartek przestał teraz rosnąć:confused:
Dobra kobietki ja sie zbieram bo do koleżanki idziemy a mały teraz śpi to mogę sie ogarnąć.

Do góry