reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

cześć!!

Gimpelka no to fajny prezent Wojtusiowi zrobiłaś. Masaż szczoteczkowy na pewno przyniesie mu choć troszeczke ulgi przy ząbkowaniu:tak: A poza tym o ząbki trzeba dbać od samego początku:tak: My też "myliśmy " dzieciom ząbki już od pierwszego żabala. Teraz mają piekny nawyk ze rano i wieczorem same myją ząbki (no może poza Hania bo u niej jeszcze ząbki w lesie:-D)

U nas dz\isiaj nocka lepsza. Hanie nie zalewał już tak katar. Dopiero teraz jak wstała to jej furczy troszkę. Kasia miała dzisiaj jechać z przedszkolem nad jezioro na ognisko z okazji Dnie Dziecka, no ale niestety nie puściłam jej bo pogoda brzydka a ona wciąż jeszcze mocno kaszle:-(
Kurcze zabieram sie zaraz za robienie prania i gotowanie obiadu- jakoś weny brak i nie wiem co ugotować....

reklama
Witam się kochane w środę! :tak:
Mam chwilkę czasu, popijam kawusie i zajrzałam do Was :-).
Dziś jestem bez życia bo od rana dostałam @. Niech to szlak... Pogoda w Szczecinie dziś pochmurna i jest chłodno, wczoraj była straszna burza :zawstydzona/y: i jakoś chyba przez to nie mogłam spać.
Chciałam złożyć Waszym pociechą życzenia w "Dniu dziecka"
Aby się ciągle uśmiechały, zawsze świeciło im słonko,
każdy dzień był pełen zabawy i beztroski,
żeby zawsze tryskały energią,
mogły objadać się słodyczami
i broić bez granic :-D:tak:.
Lenka, to nie robisz imprezy w domu? Co do gości to raczej nikt nie odmawia przybycia na pierwszą imprezę urodzinową szkraba :tak: więc przygotuj się na duuuuuuuuuużo osób :-D.
ViKamcia, pisz co tam u Ciebie kochana. Jam malutka Emma? Viki nie jest o nią zazdrosna? Zdjątka super :tak:. Najlepsze jest to jak mała przechodzi po tym sznurkowym moście :tak:. Skubana taka malutka dziewuszka, a taka odważna.
Normalnie pozazdrościłam Wam tych piłeczek i szukam czegoś takiego w Szczecinie żeby się wybrać z Kubulcem ale jeszcze namawiam koleżankę, bo wiecie z kimś zawsze weselej :-).

Witam kochane
Dla waszych maluchów życzę dużo uśmiechu radości i miłości oraz przesłam mnóstwo całusków:-)
Ja rano też dostałam @ i umieram połknęłam już 3 tabletki i nareszcie coś mi pomaga do tego jest już bardzo gorąco to nici ze spacerku z Bartkiem:-(będziemy narazie kisić sie w domu a popołudniu gdzieś sobie pójdziemy.
Ewuniaf mój też jest alergikiem pokarmowym ma alergie na białko ale nie tylko bo jeszcze na soje pomidory i jeszcze pare innych rzeczy.Z tym że u nas są postępy bo mały może jeść jak już wspominałam pianki jojo a wcześniej miał też na nie uczulenie więc mam cichą nadzieje że zacznie ta alergia od nas odchodzić.(co najlepsze ujawniła sie po roczku)
Gimpelka pewnie masuj małemu dziąsełka szczoteczką napewno troszkę mu ulży;-)chociaż ja mojemu jak ostatnio szczotkowałam to on troszkę nie chętnie dawał bo jak sie wyrzynaja ząbki to go wtedy chyba za bardzo boli.Ja staram sie też 2 razy dziennie myc ząbki Bartusiowi ale przyznam sie że nie zawsze nam sie to udaje.Ale czekam aż mu te zębole wyjda całkiem to może będzie lepiej.

Aguska Mój Michał miał pierwsze objawy alergii dopiero jak miał 19 miesięcy:szok: do tego czasu dostawał dość dużo nabiału bo kocha wszelkie twarożki, kaszki i jogurty... No niestety musieliśmy zrezygnować ze wszystkiego. Jedyne co dostaje to czasem plasterek żółtego serka albo chlebuś posmarowany bardzo maą ilością masełka. Ma też uczulenie na cytrusy i winogrona...
Teraz niedługo testy z krwi mu robić bedziemy zobaczymy na co jeszcze jest uczulony...

O to widzę że nie tylko mój Bartek późno dostał alergii.Mój na cytrusy też ma wiem że nawet mam nie dawać próbować truskawek:-( my testy mamy robić właśnie po 2 roku życia to nam jeszcze trochę zostało czasu.A jak z arbuzem?bo mnie to zastanawia i nie wiem czy próbować bo sie troche boje.

Michał arbuza je normalnie i nic sie po nim nie dzieje i coo dziwne po truskawkach też nie. Już jadł w tym roku i było ok.... Ale pomarancze, mandarynki, gejpfruty, cytryna odpadają....

Wszystkiego najlepszego dla pociech i tych dużych i tych małych

Witam. U mnie pogoda dzisiaj się popsuła :sorry: pochmurno i wieje, ale chyba nie jest tak zimno :tak: dzisiaj głowa mniej boli, ale spać mi się chce :tak: zaraz trzeba do kuchni wejść :tak: dobrze że M ma wolne to ziemniaki mi zetrze bo mam ochotę na placki ziemniaczane :-) wczoraj był facet do samochodu i mam nadzieję że go weźmie chociaż za te 2 tys :tak: bo szkoda żeby stał i niszczał :tak: a wczoraj byliśmy w agencji mieszkaniowej nie daleko i chyba będzie brać mieszkanie :tak: 53m2 dwa pokoje kuchnia łazienka :tak: i za nie całe 850zł z opłatami i czynszem :tak: do tego według z użycia tylko prąd i gaz a my tego mało używamy więc na m pasuje :tak: tylko najgorsze że kaucja prawie 3tys :sorry: ale będą dodatki w lipcu więc będzie na kaucje :tak: puste mieszkanie a my mamy tylko pralkę, mikrofalę, szafę i łóżko :laugh2: dobrze że ma się dużą rodzinę to się na jakiś czas meble pozbiera :-) no a jak dobrze pójdzie i pójdę do roboty w ciągu roku to może wykupimy tam mieszkanie jakieś bo tanie i bezczynszowe po wykupieniu :tak: no ale to muszą mnie przyjąć do policji chociaż na cywila ;-) idę do kuchni bo to już prawie 10 a ja nie mam nic zrobione :-)

reklama
Witam się kochane w środę! :tak:
Mam chwilkę czasu, popijam kawusie i zajrzałam do Was :-).
Dziś jestem bez życia bo od rana dostałam @. Niech to szlak... Pogoda w Szczecinie dziś pochmurna i jest chłodno, wczoraj była straszna burza :zawstydzona/y: i jakoś chyba przez to nie mogłam spać.
Chciałam złożyć Waszym pociechą życzenia w "Dniu dziecka"
Aby się ciągle uśmiechały, zawsze świeciło im słonko,
każdy dzień był pełen zabawy i beztroski,
żeby zawsze tryskały energią,
mogły objadać się słodyczami
i broić bez granic :-D:tak:.
Lenka, to nie robisz imprezy w domu? Co do gości to raczej nikt nie odmawia przybycia na pierwszą imprezę urodzinową szkraba :tak: więc przygotuj się na duuuuuuuuuużo osób :-D.
ViKamcia, pisz co tam u Ciebie kochana. Jam malutka Emma? Viki nie jest o nią zazdrosna? Zdjątka super :tak:. Najlepsze jest to jak mała przechodzi po tym sznurkowym moście :tak:. Skubana taka malutka dziewuszka, a taka odważna.
Normalnie pozazdrościłam Wam tych piłeczek i szukam czegoś takiego w Szczecinie żeby się wybrać z Kubulcem ale jeszcze namawiam koleżankę, bo wiecie z kimś zawsze weselej :-).

Niestety juz nam odmówiła Wiktoria:(
ale 13 ma operacje;(|

Do góry