reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As zdróweczka dla Kuby
ja do was rano zajrze bo dziś mój ukochany mąż skończył wcześniej prace więc go troche wykorzystałam:-D a zaraz jak wróci z kąpieli oglądamy film
miłego wieczorku

reklama
Witajcie.
Beata, w ogóle pomyliłam Cię z Justą, bo to ona miała teraz biały tydzień i komunie :-D:-D. Takie obie jesteście zalatane, że już Was myle :-D:-D:-D.
Hihihi :-D

W czoraj w najlepsze zajadał z nami kurczaka na obiad a na kolację zażyczył sobie pizzę :szok::szok::szok:
Ja bym chyba nic nie przełknęła z takim obrzękiem gardła ,bo to ból przeokrutny ,a on bólu nie czuje tak jak my ,więc jemu chyba nie przeszkadza.:eek::eek::eek::rofl2::rofl2:
Gardełko boli, ale brzuszek zdrowy i domaga się jedzonka:tak:. Dla chorego dieta "mam ochotę na".:-)

WITAM:-)
Mi się nowy tydzień zaczoł nieciekawie bo Natalka znowu złapała jakies przeziębienie normalnie jakaś masakra:-(
Zbliżają się ciepłe dni a ona się rozchorowała, mam nadzieję że doleczę ją bez antybiotyku:-(
Dużo zdrówka Wam życzę! Może witaminka C i soczek malinowy pomogą?:tak:

Witajcie dziewczyny ja jestem tu nowa, ale tez jestem mamuśką ktora siedzi z moją 21 miesięczną córeczka w domu, mam nadzieje ze bede tu milo spędzała czas. pozdrawiam i miłego poniedziałku życzę.

Witam nową mamę. :-) Zapraszamy do pisemnej rozmowy na wszystkie tematy.:tak:

Justa, pewnie relaksuje się po białym tygodniu.
Chciałabym.:-(

W niedzielę Kacper miał mszę rocznicową I Komunii Św. , dziś msza i rozdanie Pism Św. :baffled::baffled::baffled:

Tata mój dziś trafił do szpitala.:-(
Choroba znowu powróciła, i bardzo mocno daje o sobie znać.
Tata cierpi na cukrzycę i na zakrzepowe zapalenie żył w nogach.
Objawia się to ranami na nogach otwartymi z cieknącą ropą, bardzo spuchniętymi kończynami, niemiłosiernym bólem. Do tego cukrzyca , przez którą gojenie się ran jest bardzo trudne .:-(
W każdej chwili skrzep może się oderwać i ... zgon.
Tata leży na OIOM-ie, jest pod stałym nadzorem.
Dostaje zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Nic więcej mi nie wiadomo.:-(

Witam
Justa zdróweczka dla taty
magda lenka witaj i pisz

a u nas Bartek szaleje jak zwykle bawi sie telefonem domowym i nie wiem gdzie dzwoni:eek:
Łobuzuje na całego wszystko z szafek wyjmuje i takie tam
wczoraj byliśmy na mieście i padało a moje dziecko nienawidzi być pod folia przeciwdeszczowa więc mieliśmy tylko troche przykryty wózek a jego wzięliśmy w swoja strone to parasolka go ochroniliśmy przed deszczem tylko że później był bardzo ciekaw deszczu i sie wychylał no i troszke zmukł ale z cukru nie jest;-)

Cześć i czołem! :-D
Pogoda w Szczecinie okropna :-( jak wczoraj miałam ochotę na wszystko i zapał do robienia czego kolwiem, tak dzisiaj nic mi się nie chce. Mam stertę prasowania i wene zbieram :-D. Humorek na szczęście dopisuje więc nie jest źle. Mój Kubulec sam wcina śniadanko. Fajnie, że już jest taki duży i daje rade sam. Co prawda ma widelczyk ale i tak woli jeść łapkami :-D. Do tego ogląda mini-mini i jego ulubiona bajka leci. Kupe śmiechu dziś z nim mam :tak:.
Widzę, że aguska, z samego rana osaczasz forum :-).
As, dzięki za edytowanie postu :tak:.
Justa, myślałam, że już odpoczywasz od wszytkiego, a Ty jeszcze rocznicę komunijną miałaś. Zdrowia Twojemu tacie życzę i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Gimpelka, czkawka dziecią absolutnie nie przeszkadza, więc nie masz się czym martwić :tak:. Niemowlęta zazwyczj dostają czkawki od zmiany temperatury, mokrej pieluchy, czasem z głodu

Fanta a jakie najbardziej kuba bajki lubi?my mieliśmy wcześniej mini mini ale nam z pakietu zabrali i teraz mały ogląda jim jam albo disney playhous a tam bob budowniczy króluje igloo gloo czy jako tak klub myszki miki złota rączka uwielbia ja mały no i tomek i przyjaciele.jeszcze jest kilka nawet fajnych bajek ale powiem wam że ja oglądam je z małym bo Bartek interesuje sie tylko przez chwile i wychodzi na to że to ja głównie je oglądam:-D
bartuś też lubi vive mtv ale to po mamusi:-D lubi sobie potańczyć:-D
A mój syn dzi już wybitnie wstał o 5.15:szok: a teraz już drzemie

aguska, biedna nie pośpisz sobie. Próbowałaś Bartka później kłaść spać? Bo mój Kuba jest kładziony o 20:15, nieraz nam się uda go położyć o 20:30. Zależy to od naszego gramolenia się w kompieli <staramy się z T trochę poprzeciągać niektóre czynności>, szykowania kolacji, itd. Jak nam się uda go później położyć, to rano dłużej sobie śpi. Dziś naprzykład spał do 8. Ja wstałam przed nim i zdąrzyłam już trochę porobić :-).
Co do bajek to lubi oglądać rajdka <tylko początek jak śpiewają:-D>, później stacyjkowo <też początek jak śpiewają:-D>, a całą bajkę to ogląda tylko jedną <nie pamiętam jak się nazywa> ale mówią coś na zasadzie Łoti, Łoti i jest tymi stworkami oczarowany :-D. Na początku oglądał misia w niebieskim domku <ale już tego nie puszczają> i strasznie piszczał z radochy jak misia widział <zresztą też nie całą oglądał, tylko przylatywał jak misia słyszał>. Więc ogląda te bajki z doskoku :-D ale to ma raczej po mnie bo ja też tak oglądam tv. Kupiliśmy mu ostatnio w biedronce <za 9,99> płytę dvd z bajką "Świnka Pepa" i jest na niej 7 odcinków po 5 minut i też lubi oglądać, a jak chce żeby mu włączyć, to włącza sobie dvd i krzyczy: pe-pa, pe-pa, pe-pa. :-D

fanta ja go kłade o 19 chyba że nie jest bardzo padnięty to do 20 wytrzyma i nie ważne o której go położe on wstaje po 5 a 2 dni temu wstał chwile po 6 to byliśmy w szoku.Z tym że on śpi tylko raz dziennie

próbowałaś może aguska, kłaść Bartka spać 2 razy dziennie? Raz do południa, a raz po południu? Jak tak Kube kładłam i było ok, no i wytrzymywał Nam do 20 :tak:. Teraz kładę go spać tylko raz dziennie i to do południa <tak ok12>, bo po południu nawet jak trafi do łóżeczka, to nie chce już spać tylko się bawi, a jak mu się znudzi, to stoji i się drze :-D. Nie raz jak jesteśmy na dworze i wracamy o 14, to dopiero jak wrócimy idzie spać, bo na dworze nie uśnie. Za dużo się chyba dzieje :-D

mały przed rokiem przestał mieć drugą drzemke bo zwyczajnie nie chciał spać ale za to właśnie chodzi wcześnie spać a nie jak kiedyś 22!
z miesiąc temu przysnął mi w dzień drugi raz to męczyliśmy sie do 23!więc wolę go już drugi raz nie kłaść skoro nie chce a i mój na dworzu nie zaśnie bo jakby miało go coś ominąć:-D
fanta a jaki macie wózeczek spacerowy?

reklama
Do góry