reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No właśnie chcemy kupić coś podobnego wczoraj sobie już jeden upatrzyłam ale sama nie wiem jaki chce chyba powinnam zapytać Bartka bo to wkońcu on będzie w nim jeździł:-D
patrzyłam na allegro też i sama nie wiem bo bym chciała lekki wiadomo ale też z okryciem na nóżki i w miare mocny bo przy tym moim urwisie to nigdy nie wiadomo co potrafi zepsuć.
musze jeszcze poszukać oczywiście jak najtaniej;-)
bartek zaraz wstanie obiadek już mu gotuje a ja zaraz sie pomaluje troche

reklama
Coś w kulki przywalili na zdjęciu, bo wózek jest granatowo-błękitny, a nie szaro-błękitny.
Aguska, nie będę Ci reklamować swojego wózka :-D. Ale mogę napisać co on w sobie ma.
Więc posiada:
- pokrowiec na nogi,
- folię przeciw deszczową,
- wkładkę dla dziecka mniejszczego <taką mięciutką, a jak dzieciaczek urośnie, to ją możesz ściągnąć>,
- ma kieszonkę z tyłu,
- ma koszyk na dole wózka,
- ma też skrętne przednie koła z możliwością blokady,
- koła ma piankowe <więc nie muszę się martwić, że powietrze mi zejdze albo czym go napompować :-D>,
- jest lekki bo waży gdzieś koło 10 kg, nawet mniej.
- jest solidny i fajnie się go składa bo w pół go łamiesz <także do małego bagażnika auta wejdzie> :tak:
nie ma niestety torby <mam ze starego wózka spacerowego> :tak:.
A kosztuje różnie na allegro z tegoco wiem, to chyba najtaniej jest. Ale nie radze, bo małego trzeba do wózka przymierzyć.
Tu masz stronkę bezpośrednią gdybyś chciała zobaczyć inne wózki tej firmy :-).
Babydesign Group

dzięki za info ja myślałam o takim do 7 kg;-)
Też właśnie słyszałam że kupując już taki wózek najlepiej iść z maluchem i zobaczyć czy wszystko pasuje.jeszcze raz dzięki:-)
U nas pogoda taka sobie może nie jest bardzo zimno ale szaro chmury ciemne więc chyba będzie padać znowu.
bartuś już wstał i szaleje zaraz obiadek sie mu dogotuje to sobie zje:-)
A miałam też napisać że mały może jeść galaretke bo przynajmniej na nią nie ma uczulenia:-) a wcina ją że aż miło popatrzeć:-)

Witajcie po wielkim niebyciu:)
Nie miałąm neta;)

Dziekuje Fancie za troskę;)

Joanna ciągle myślę o Was...
[*]

AS wyrazy współczucia i najszczersze kondolencje;(

aguska a jak Twój mały śpi.. znaczy w jakich godzinach??
bo moja tez ma 1 drzemkę w ciągu dnia
i ona wstaje mi codziennie ok 7 rano , czasem ciut przed , częsciej po 7
a w południe kładę ją spać po 12 jak zje zupke , więc tak międzu 12 a 1 już śpi i śpi przeważnie 1, 5h lub 2 h późnije już nie śopi wcale też tak kilka miesięcy przed roczkiem zrezygnowała z drugiej drzemki
i o 20 ją kąpię i od razu zasypia więc spi mi od 20,30 już napewno ,
wcześniej kąpałam ją o 7.30 i kładłam spać ale dłużej czekałam az zaśnie bo nawet 45 min i i tak wychodizłam od niej z sypialni o 8.30 więc przestawiłam jej kąpiel póxnije i mam lepszy efekt:tak:;-)

Lenka, nie ma za co. Poprostu byłaś co dziennie, a tu nagle Cię nie ma :tak:. Więc jak koleżanka zainteresowałam się czy wszystko u Was ok. Pisz szybko co tam u Ciebie było jak Cię nie było ;-).
ViKamcia, jeśli chce się dłużej pospać trzeba kombinować z naszymi dziećmi ;-).
Kubulec mój już wstał ale nie jest skory do zabawy i woli w łóżeczku sobie leżeć. Kurier już przyniusł mi buciki :-), zmierzone i schowane. Normalnie aż mi szkoda ich ubierać :-D. Prasowanie jak leżało tak zostało i dalej leży :-(. Idę kolejną kawkę sobie strzelić.

lena nareszcie wróciłaś:-)
Vikamcia bartek wstaje przed 6 i idzie spać około 9.30 czasem koło 10 i wstaje tak o 12 je obiadek i już nie śpi do 19 a wtedy to już pada normalnie około 18.30 go kąpie pije flaszke mleka i lula:-)oczywiście są dni kiedy nie chce mu sie tak szybko spać ale wstaje zawsze tak wcześnie od jakiś 2 msc
Nie mam pomysłu jak mu to przestawić i chyba jestem skazana zostać rannym ptaszkiem:-D jednak chyba wole wstawać wcześnie a niech on chodzi szybko spać bo wtedy przynajmniej wieczór mam dla siebie.
fanta jakie buciki?????????

Adidaski pumy sobie zamawiałam. W sumie to ze sklepu w którym byłam <sklep "molo" ma sklep który się nazywa 50 coś tam, nie pamiętam co :-D i mają o połowe taniej buciorki>. Wtedy jak byłam to nie było modelu jaki chciałam, to mi powiedzieli, że mogę przez internet zamówić. Więc przymierzyłam mój rozmiar, wróciłam do domu i zamówiłam model którego nie mieli. I to za jedyne 149,50 z przesyłaką dałam 165 zł. Więc nie drogo :tak:. Zdjęcie jutro wrzucę jak będziesz chciała aguska, zobaczyć. No paczka szła z Poznania, a zamówienie przyjeli w poniedziałek i dziś już mam :-).

reklama
Fanta oczywiście że wrzuć zdjęcie:-)ja na jesień też będę musiała jakieś sobie kupić a teraz poluje na buciki na koturnie bo na obcasikach mam na lato a przy Bartku to chyba wole na koturnie z tym że żadne mi sie jak narazie nie podobaja:no:

Do góry