reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
nom , fajnie :)
bo ja to nie lubię tak jak coś zwisa i trzeba uwazac zeby nie szarpnac i wogóle;-)
Vi tez odpadł szybko bo dzien wczesniej niz Emi:tak:

Gratuluję pozbycia się kikutka:tak:. U mnie zanim małemu odpadł pępuszek, to mój T zajmował się jego pielęgnacją, bo ja się bałam, że coś popsuję. Chciał nie chciał pępek odpadł małemu akurat przy mnie gdy zmieniałam mu pieluchę. Omało co nie zemdlałam:-D. To się nazywa szczęćcie;-).
Lena, ja jestam niskociśnieniowcem i bez kawy z samego rana w ogólę nie funkcjonuję:no:, teraz leci kolejna bo coś jest z ciśnieniem. Moje jest dziś jak zdechłej żaby przygniecionej kamieniem czy jakoś tak

Witam z rana!
Chyba jestem pierwsza :-). Coś jakoś dziś spać nie mogę, a w nocy ciąglę się budziłam i łaziłam po domu. Być może, to przez zmianę pogody. Na nocne wędrówki obrałam sobie za cel lodówkę ale nic ciekawego nie znalazłam więc wędrówka zmieniła cel i wędrowałam do barku. Tam znalazłam przepyszną czekoladę z malinami i jak wstawałam, to tak chodziłam i podżerałam, no aż w końcu zjadłam całą :zawstydzona/y:. Jak mój T wstawał dziś do pracy, to natknął się na papierki i był zdziwiony, że w nocy zjadł czekoladę i nawet tego nie pamięta:-D. Nie wyprowadzałam go z błędu, a co ;-).Dziś w Szczecinie zimno, szaro, buro, pochmurno no i oczywiście wieje. Jaka pogoda takie nastawienie do obowiązków...
To tyle jak na razie u mnie.
gimpelka, witaj na naszym forumowisku :tak:.
Justa, daj znać co robisz jutro na obiadek, to ja zrobię po jutrze ;-).
Beata, teraz to na majówkę nic nie organizują, a szkoda. W Szczecinie ludziska łazili po jasnych błoniach <taki punkt spacerowy przy UM>, a ci bardziej mobilni jechali na arkońskie <taki duży park, a może to las:nerd:>.
Malinka, widzę, że pogoda Ci nie straszna :tak: mnie, to by wiatr porwał na spacerze więc wolę nie ryzykować :-p.
As, dasz radę. Ja nie zapomnę jak przed swoją ustną z polskiego dostałam czkawki. Wszyscy mieli ze mnie ubaw a ja z nerwów stałam i czkałam. Dopiero jak przestałam czkać zaprosili mnie do siebie. Najlepsze było, to że miałam na maturze ustnej chłopów, a jak zapytali się mnie o strój łowicki, to skojarzyłam ten fakt ze śmietaną łowicką i opisałam narysowaną na niej łowiczankę :-D. Chyba chcieli oblać mnie na butach tej łowiczanki, bo się do koloru doczepili, a ja uparcie twierdziłam, że ma ona buty czarne <ta na śmietanie> no i tak już zostało. W rzeczywistości dalej nie wiem jaki kolor mają buty w stroju łowickim...:-D:-D.
Lena, jak tam na majówce u Was?
Aguska, zdolne te nasze dzieci :-D. Wczoraj były u Nas próby sadzania małego na nocniku. Wyglądało, to tak, że siadał gołą pupą na chwilkę, po czym wstawał, biegł do końca pokoju, wracał i znów siadał na nocnik i tak przez jakiś czas. A jaki był bunt jak chciałam mu pampersa ubrać:szok:. Leżał i się darł pamp neeeeee. Później Kuba skakał ze mną po domu, pierwotnie miał być to kangur ale zaczeliśmy robić kic, kic i z kangura zrobł się zając. A jak poszłam sobie usiąść na chwilkę, to przyszedł do mnie i tak skakał przedemną i wołał ki, ki, ki. Normalnie ubaw po pachy.
Barbara, zdrówka życzę kochana!!
Ale się rozpisałam:-D
Hej
Z tą czekoladą to fajnie go zrobiłaś.:-D:-D
Powiem szczerze ,ze też nie wiem jaki jest strój łowicki :szok::szok::-D:-D
Z nocnikiem nie raz będziecie mieli jeszcze jakieś przeboje,a zajączek to musiał być słodki widok.:-D:-D

Witajcie :)
U nas wczorajsza majówka to rewelacja:)
Pojechaliśmy na grilla o 15 a wróciliśmy o 22:)
Towarzystwo doborowe, jedzenie to poezja smaku.....
I do tego jeszcze dostaliśmy zaproszenie na Komunię, gdzie tak naprawde to obcy ludzie dla nas...tyle, że się kolegujemy:)
Popsrostu REWELACJA!!!
:-):-):-):-):-)​
super ,że tak fajnie czas wam minął :tak::-):-)

Oni mieszkaja blisko lasu więc atrakcji mnóstwo:)
Mój maz to tylko widział jedzenie:)hehehe
Każdy facet widzi tylko żarcie mój też ,dlatego jest taki duuużżżżyyyy :-D:-D:-D:-D

Witajcie.

My tu wszystkie kciuki będziemy trzymać!

Zdrówka dużo dla małej!

Wczoraj mamuśka zerwała mi garść botwinki, to dziś będzie zupka botwinkowa. Mmm, pycha. Taka wiosenna zupka.

Opolanki znajdziesz tutaj : Opolszczyzna

Tutaj jest główne forum podzielone na różne działy: https://www.babyboom.pl/forum/

Wybywam kobitki na miasto po jakiś przystrój do tortu. Wpadnę w porze gotowania obiadku.
Ja też lubię botwinkę ,ale poza mną nikt nie zje.
Mówią ,że nie krowy i trawy jeść nie będą .:baffled::szok::-D:-D:-D

Justa, ja osobiście nie przepadam za zupą botwinkową. Pamiętam jak byłam mała i babcia ją gotowała i chyba źle opłukała botwinkę, bo w zupie były czarne małe robaczki. Blee. Jak jej o tym powiedziałam, to mi powiedziała, że to nie robaczki tylko pieprz :-D. Ale wiesz babcia ledwo widzi;-)
Wiem jakie to robaczki były ;-):-):-)
U nas na roczek Kubusia nie było dużo osób. Zaprosiliśmy teściów, matki chrzesne z mężami <Kuba ma 2 matki chrzesne>, prababcię, mojego męża kuzynkę z mężem i moją przyjaciółkę. A że wynajmowaliśmy kawalerkę, to imprezę podzieliliśmy na dwa dni. Kupiliśmy też dwa torty, dwa szampany picolo <Kuba dostał sok malinowy do picia>. Zrobiłam dwie sałatki <jedną z ananasem, a drugą warzywną> i słodycze. Także postawiłam na słodkości i sałatki:tak:. Do przystrojenia kupiliśmy balony i serpentyne. Tak, to było skromnie:tak: ale każdy coś podjadł i było wesoło. Zaraz Ci zdjęcie powklejam z urodzinek
i wystarczy..:tak:;-):-):-)

Zobacz załącznik 350506Zobacz załącznik 350501Zobacz załącznik 350500Zobacz załącznik 350499Zobacz załącznik 350498Zobacz załącznik 350497Zobacz załącznik 350496Zobacz załącznik 350494
pencil.png

Zobacz załącznik 350542Zobacz załącznik 350538Zobacz załącznik 350537Zobacz załącznik 350536Zobacz załącznik 350535Zobacz załącznik 350541Zobacz załącznik 350539 ten torcik był drugiego dnia. Chciałam jeszcze wrzucić filmik jak Kuba wybrał książkę i kieliszek ale niestety nie da rady ewentualnie nie umiem:-(
fajne fotki :-):-)

Fanta fotki rewelacja, teraz mnie uświadomiłaś i na pewno nie weżmiemy lokalu:)
Super te fotki:)
Tak się zapatrzyłam, że nie wsadziłam węża od pralki i zalało mi łazienke wrrrr
upsss....

fanta super impreza !! widac że mały szczęsliwy... hehe
lena no nieźle z tym wężem :szok: :-) hehe

my ogarnięci.., łatwo nam idzie.. cieszy mnie to :-p

no i małej odpadł pępuszek :-)
fajnie i gratuluję odpadniętego pępuszka :tak::-):-)

A u mnie przygotowania do matury ;-):-):-)

Vikamcia super że pępek odpadł :tak:
As nie ucz się za dużo ;-)
Fanta to z czekoladą dałaś :-D zdjęcia super :-)
Lena dobrze że nie zalałaś sąsiadów :tak:

Witam. Zimno, pochmurno i pada :baffled: pogoda okropna, aż się nic nie chce robić :sorry2: Kubę zaraz spać kładę bo mi na nerwy działa :dry: obiad mam już zrobiony więc wolne od kuchni :tak: dzisiaj siedzimy w domu, nawet w taką pogodę nie chce się wychodzić :sorry2:

hej kiobietki ale u nas dziś zimno brr...
Fanta zdjecia śliczne a uśmiechnięta buzia Kubusia boska;-):-) a z tą czekolada super hehe:-D ja jem cała na raz bo słodka ze mnie babka hihi:-D
lena fajną majóweczkę mieliście:-)
gimpelka witaj i pisz pisz
Vikamcia ja też bałam sie okropnie kikuta nam dopiero po miesiącu odpadł

hej kiobietki ale u nas dziś zimno brr...
Fanta zdjecia śliczne a uśmiechnięta buzia Kubusia boska;-):-) a z tą czekolada super hehe:-D ja jem cała na raz bo słodka ze mnie babka hihi:-D
lena fajną majóweczkę mieliście:-)
gimpelka witaj i pisz pisz
Vikamcia ja też bałam sie okropnie kikuta nam dopiero po miesiącu odpadł

Oj bardzo fajna majóweczka;)

Kurcze, naprawdę sporo postów, nie pamiętam która z Was to pisała, ale faktycznie jest co czytać, mam nadzieje ze się wkręcę. Nie wiem jeszcze jak odpisywać (w sensie robić te chmurki) tak że ogólnie piszę

Gdy chcesz zacytować więcej niż jeden post , pod kazdym postem znajduje się pasek zadań. Klikasz "+" przy tym poście , na który chcesz odpowiedzieć i na końcu "cytuj".
Gdy chcesz odpowiedzieć na jeden post danej osoby wystarczy pod jej postem kliknąć " cytuj".
Jeśli ktoś w czymś Ci pomógł klikasz "Dziękuję".
" Edytuj" , gdy chcesz do swojego posta coś dopisać.

A tutaj Regulamin "Mam będących w domu z dziećmi" :https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...min-ogloszenia-moderatorow-37533/#post5055655

Waw a my dzisiaj pierwszy raz o ur Gai wychodzimy do lokalu na piwko:)
Ale się cieszę:)Idę garderobe przetrzepac:)

Melduje się dziś ponownie :tak:. Była u mnie na kawce kumpela, trochę poplotkowałyśmy i zrobiłam jej pazurki. Miło jest się tak oderwać od obowiązków i zająć czymś innym :-). W Szczecinie zrobiła się teraz ładna pogoda i nawet słoneczko wyszło :szok:, a na balkonie jest miło i cieplutko:tak: aż chciało by się tam zostać.
Aguska, ja wiedziałam, że fajna z Ciebie babka ale nie wiedziałam, że słodka. Jakie masz nadzienie?:-D Pochwal się :-). Zmarźluch:-D.
Beata, pogoda u Was brzydka to przesyłam troszkę słoneczka ze Szczecina :-p.
As, nie ucz się za dużo, bo jeszcze najdzię Cię ochota na dalszą naukę i będziesz chciała doktorant zrobić ;-).
Gimpelka, powoli spokojnie jeszcze się w drożysz. Zresztą przy pomocy Justy, jeszcze sprawniej Ci to pójdzie :tak:.
Lena, udanego wypadu życzę. Ciuszki już uszykowane?

reklama
Do góry