reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejo.

Agnes co parafia, co proboszcz to inaczej.:tak:
Nie wiem ile u nas proboszcz berze, ale zawsze patrzy pod względem materialnym rodziny. Nie jest to kwota dawana w kopercie. :no::sorry:
Najwięcej inkasuje zakład pogrzebowy.:tak:
Kościół ( i nie tylko) zarabia na ślubach, chrzcinach i pogrzebach... Jak kupowałam wiązankę dla swego Ś.P. dziadka [*] zapłaciłam coś ok 500 zł. i to jedna z najskromniejszych.:sorry:

dowikluś ale wam fajnie. U nas ferie za 3 tyg.:confused2::confused2:

Anabubka Paulina dojechała? Jak wrażenia?

MH mój Ł. już drugi tydzień dycha.:tak: Złapać coś łatwo, gorzej z wyleczeniem. :wściekła/y:

aguśka widocznie z Bartusia silny maluch i obronił się sam przed straszącym go choróbskiem. :tak:

Czy ktoś wie co się dzieje z medeuską? :confused:

malinuś żyjesz po weekendzie?:-D

My wstaliśmy o 7. Wyszykowałam młodzież do szkoły, wypiłam kawkę i poszłam na poranny maraton z szuflą do odśnieżania.:tak::-D Się zmachałam.:eek: Przychodzę a Ł. i Amela chrapią w najlepsze.:confused2: Nooo.:confused2: Pora się brać za obiadek.:tak:

reklama
Melduję się po weekendzie :happy::happy::happy:
Justyś żyję :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Agnes [*] dla babci :-:)-:)-:)-:)-( kochANA DLA MNIE SĄ TO CENY ASTRONOMICZNE :szok::szok::szok::szok: u nas kremacja zakład pogrzebowy to 3500 zł ksiądz to wiadomo zależy od parafii ale ja dałabym tyle na ile mnie stać gdyby to było 200 zł to tyle bym dała :sorry:
Aleksia 900 zł kasiądz:szok::szok::szok::szok: nosz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dowkluś -10 :szok::szok::szok::szok: u nas + 1 i tak ciepło bo bez wiatru :tak::tak::tak:
Anabubka jak Paulina ????????
MH wreszcie masz jedno dziecię w domu :-D:-D:-D
Hej Wiki a gdzie ty byłaś jak ciebie nie było co????:-):-):-)
Laseczki dziękuję za wasze opinie co do "n" się zdecydowaliśmy :tak::tak::tak::tak: umowe z polsatem rozwiązujemy w trybie natychmiastowym tak można bo nie wywiązali się z umowy czyli zabierają kanały na których nam najbardziej zależy ..dzięki właśnie nim zdecydowaliśmy się na polsat a w związku z tym że je zabierają z dniem 1 lutego zrywamy umowę :tak::tak:
Mój chłop dziś ma wolne bo na 12.30 idzie do pani prawnik mnie od rana nerwy noszą i nie wiem czemu wszystko mnie drażni i najchętniej bym na wszystkich pokrzykiwała a że tak nie lubię to się od rana zabrałam za robotę :-D:-D:-D wyprasowane juz kuchnie ogarnięta pranie się kręci zaraz się zabieram za odkurzanie :tak::tak::tak::tak:

Witam dziewczyny ja dziś @ dostałam dlatego taka nabuzowana ostatnio byłam hehe.Ale jak narazie dobrze sie czuje:-)
U nas zima jest -2 i idziemy z Bartkiem na spacer niech sie chłopak przewietrzy a nie tylko w domu siedzi:-)
Agnes ja o pogrzebach tzn ile co i jak to nie mam pojęcia

My juz po snaidanku:tak::tak::tak:Mi sie nic nie chce-jedyne co zrobilam to posciagalam suche pranie hehe;-):-)Jak odbiore mlodego ze szkoly to chcialam jechac na chwile do siory,ale sie jeszcze zobaczy:tak:
Wiktorii cos z nosa leci:no:Oby nic nie zalapala bo do konca tygodnia musi chodzic do przedszkola bo w piatek maja Dzien Babci i Dziadka:tak:
A ja dostalam oferte pracy:tak::tak::tak:W przedszkolu u mnie na osiedlu jako pracownik administracyjny:tak::tak:Jest to niby praca na pol etatu,ale jak przeliczylam godziny to wychodzi na 3/4 etatu i tak nie za bardzo mam co zrobic z dzieciakami:no:Pogadam jeszcze z moja siora czy moglaby mi rano przyjezdzac i zaprowadzac dziewczynki do przedszkola:tak::tak::tak:Jak tak to sie chyba zdecyduje:tak::tak::tak:

MALINUS
Jak juz skonczysz swoje mieszkanie i nadal bedziesz zła to zapraszam tez do siebie;-):-)

Witam i ja :-):-):-):-)
Wczoraj na wieczór do domu wróciliśmy to już czasu na komputer nie było :no::no:
Robiłyśmy z Mają dla babci i prababci odlewy rączek no i Maja składała im życzenia i te dały jej za to 200zł ale je zostawiłam bo nie uważam żeby za życzenia trzeba było płacić to jak już do domu dojechaliśmy to teściowa z pretensjami dzwoniła :sorry::sorry::sorry:
U was ferie dopiero się będą zaczynać a u nas już ostatni tydzień i do szkoły :-D:-D
Agnes [*] dla babci, bardzo mi przykro :-:)-(
A ile wynoszą opłaty za pogrzeb to niestety nie pomogę bo nie wiem, u nas pyta się księdza a on odpowiada co łaska ale ludzie dają od... i tu podaje kwotę
Dowikla czyżbyś i ty do pracy szła :szok::szok:
MH oby u was te choroby już się skończyły na dobre :tak::tak::tak:
Justa to jak ty tak z rana łopatą ze śniegiem powalczysz to już żadne ćwiczenia ci potem nie potrzebne :-D:-D
Malinka dobrze będzie i nie zamartwiaj się na zapas :tak::tak:
Beata oj zachcianki masz ostatnio ;-);-)

Witajcie ponownie. Pierogi zrobiłam:-):-):-) z 1.5 kg mąki:-):-) kotlety wieczórkiem usmaze;-) JUSTA 500 ZL wiązanka?:-:)-( to lekka przesada. My w tamtym roku kupowaliśmy w maju dla babci i to taka wypaśiona i ogromna chyba największą jaka może być to 180 zł:-):-):-) to u was w radomiu już nie wiedzą ile brać.:-):-):-) ja idę dziś na 15 na paznokcie:-) mam swoje długie. Pociągnie mi zelem i chyba francuza sobie zrobię:-) trzeba jakoś wyglądać nie:-). A co:-) mąż mi przysłał obiecane pieniądze z nadwyżka to mogę sobie popuscic pasa:-):-) zamelduje się jak wroce:-)

Witam sie poniedzialkowo.
Ja nadal siedze nad opracowaniami z angielskiego na mature ustną :sorry::sorry::sorry:,wiec bede do Was tylko co jakis czas zagladać.;-);-);-)

A z dobrych wieści od nas to:

Właśnie była małego asystentka ze szkoły i mi powiedziała ,że odbyło się specjalne zebranie ,na którym omówione zostały postępy dzieci tych z różnymi dysfunkcjami.

Dziś oficjalnie z karty obserwacji ucznia została wykreślona agresja u Kuby.:tak::-):-)
Moje dziecko zrobiło 7 milowy krok na przód i mam nadzieje,że już się nie cofnie.:tak::rofl2:
A to co było na ostatniej religii to zostało uznane za incydent sprowokowany przez niedopilnowanie nauczyciela. :szok::szok::-):-):-)
Wszyscy zgodnie sie wypowiedzieli,że w tym czasie w klasie musiało coś poważnego zaistnieć co nie zostało zauważone przez nauczyciela ,bo taka sytuacja ,która była opisana przez katechetkę nie sprowokowała by Kuby do takich zachowań jakie miały miejsce .

No to odetchnęłam z ulgą i jednak znów miałam rację .;-):-):-)
Czasami warto przejść się do szkoły w celu wyjaśnienia pewnych niedomówień.:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

As gratki dla Kuby:-)

A ja dziewczyny dziś mam dobry humor:-)Bo ja już kiedyś wspominałam że będę się sądzić z była szefowa o świadectwo pracy.We wrześniu skończyła mi się umowa i do tej pory nie dostałam od niej świadectwa pracy nie mogłam sie zarejestrować w urzędzie pracy czyli nie jestem ubezpieczona.Moja była PANI szefowa zawsze zwlekała z jakimikolwiek dokumentami ale teraz przegięła.Bo ona myślała że do us... śmierci będę na to świadectwo czekać?To była w błedzie bo zgłosiłam to do pip-u:-)I dziś dzwoni do mnie koleżanka że ta sie żali jak ja mogłam jej coś takiego zrobić?że to JA sie do niej nie zgłosiłam po te świadectwo!(wydzwaniałam i mój m chodził do niej zresztą to jej obowiązek a nie mój)i sie skarżyła że ona nie wiedziała gdzie to świadectwo wysłać ja do końca października mieszkałam w płocku tam gdzie pracowałam dopiero później się wyprowadzilam ale oczywiście ona taka biedna i chciała mnie już przez policje szukać!chora kobieta głupoty gada i penie tak mi obrąbala tyłek że szok!:szok:Prawdopodobnie dostala grzywne ale ile to nie wiem.A ja sie ciesze bo może zrozumie że nie można wykorzystywac tak ludzi jak mnie i moje koleżanki i że na to są druczki prawne.Ona nawet gdy byłam w ciąży to wiem że źle o mnie móiła.Ale teraz już tam nie mieszkam wiec wiem że nawet jej nie spotkam:-)Ciekawe tylko czy dobrze wypelni te świadectwo bo znowu bedę musiała miec z nią kontakt mam nadzieje że nie.

byliśmy z Bartkiem na spacerku i mały się wyrywał na śnieg a chodzic w tych kozakach nie umie co ma i sie naśmiałam

Laseczki dziękuję za wasze opinie co do "n" się zdecydowaliśmy :tak::tak::tak::tak: umowe z polsatem rozwiązujemy w trybie natychmiastowym tak można bo nie wywiązali się z umowy czyli zabierają kanały na których nam najbardziej zależy ..dzięki właśnie nim zdecydowaliśmy się na polsat a w związku z tym że je zabierają z dniem 1 lutego zrywamy umowę :tak::tak:

Pamiętaj, że pierwsze 2 tygodnie są próbne i w ciągu tych dwóch tygodni możesz odstąpić od umowy , gdyby ci coś nie przypasowało.

Aleksia pierogów z 1,5 kg mąki? :szok: I jak paznokietki?

aguska2017 jak to nie dostałaś świadectwa pracy?:szok:

As Kubuś dorasta.:tak:;-):-)

Anakonda co tam dla mnie pomachanie kilka razy łopatą.:-D Mięśnie rąk mam wyrobione, gorzej z pozbyciem się brzucha.:-p Im więcej piję wodę, herbatę , tym bardziej rośnie.:eek::-D

dowikluś jaka fajna oferta ci się trafiła.:tak: Zawsze to parę dodatkowych groszy w kieszeni.:tak:

Oooojj i pora kolacji nastała, sobie posiedziałam.:confused2::confused2::confused2:

reklama
Justa no właśnie chodzi o to że nie dała głupia baba a pracodawca ma na to 7 dni u mnie mineło ponad 3 miesice wiec sobie zaplaci teraz grzywne:-)Tacy sa ludzie widzą tylko własny czubek nosa a poźniej dziwią sie że inni też maja prawa i sie ich domagaja muszę się jeszcze dowiedziec czy mogę starać sie o odszkodowanie ale pewnie cieżko bedzie

Do góry