reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej ja ostatnio mało ogarnięta jestem... jakoś tak po świętach się rozleniwiłam...:eek:
wogóle nie mam chęci na nic.. siły też nie... yhhhh

KasiaiAlex my się znamy ;-) witam i tutaj:-) fajnie że dołączyłaś:tak:

aha co jeszcze chciałam dopowiedzieć ale zapomniałam....
Dziewczynki jesteście bardziej doświadczone powiedzcie kiedy dziecko zaczyna raczkowac bo na necie to ogrom nie rzetelnych informacji!!

kochana to wszystko zależy czy dziecko jest silne czy mniej silne... no i od innych rzeczy;-)
moja np najpierw jak miała 6 msc stawiała pierwsze kroczki , później jak miała już 7 chodziła a raczkowałą jak miała z 8 tak podczas zabawy albo w celu wyciągnięcia czegoś z pod stołu, łóżka no i jak uciekała przede mną:-D

zdrówka dla wszystkich chorowitek:tak:
ehhh idę poczytać dalej...

reklama
hej mamuski!!!!!

wszystkieg najlepszego w tym nowym 2011 roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

witam sie i ja dopiero teraz bo jakoś wczesniej nie miałam kiedy usiąśc i włączyc bb.
u nas sylwester super udany,wybawiłam sie potanczylam,popiłam no super było.:tak:;-)w nowy rok miałam u siebie moją rodzinkę a w niedziele byłam z m i dziecmi u mojej mamy.

a dzis juz szara rzeczywistosc,krystiana trzeba było odwieść do szkoły,m poszedł do pracy a ja sie wzięłam za porzadki,gotowanie obiadu,pranie,prasowanie itp.
dzieci spia to ja mam teraz chwilke czasu wolnego.
za oknem sypie snieg i jest -2*wiec zima nie odpuszcza.

sorrki ze tak tylko o sobie ale nie nadrobie tych dni co mnie nie bylo na bb.:-:)zawstydzona/y:
doczytałam tyko ze......

mh-zdrówka dla dziewczynek.:tak:

dowikla-wielkie gratulacje dla siostry.
ładna waga majeczki.

i oczywiscie witam serdecznie wszystkie nowe mamusie.:-):-)

Lena DTR mój igorek miał roczek jak zaczął chodzić:-) a raczkowac wcale nie raczkowal bo przemieszczal się na dupce tam gdzie mu było potrzeba:-) śmiesznie to wyglądało ale każdy maluch radzi sobie jak sam może:-) MALINKA 1 KOCHANA NIE PRACUJE:-( SIEDZĘ W DOMU:-( ŻYCIE SIĘ WOGULE NIE UKŁADA:-( IGOREK JAK NARAZIE DOBRZE, ROŚNIE, CZASEM ZACHORUJE, TERAZ OSTATNio nawet po świętach miał zapalenie oskrzeli:-( zastrzyki:-) w czwartek jeszcze dostał zinnat, jutro wieczorem go skończy:-). Mam zamiar i możliwość wyjechać do mamy do niemiec może trochę uda mi się zarobić jakiegoś grosza:-) mam do spłaty jeszcze męża As:-) Anetki- bardzo mi pomogli w trudnych chwilach:-) jestem im za to bardzo wdzięczna:-) gdyby nie Anetka to nie wiem co ja bym dzisiaj robiła:-) i ANABUBA jak tylko mogła pomagała mi i slala mi ile mogła:-) muszę się teraz dziewczynom odwdzięczyć:-) puki co cieszę się ze mogłam znów do Was wrucic:-)

Witam się w poniedziałek.

Dowikla gratki dla patyczaka. ;-):-):-)

Ola rozmawiałyśmy już.
Spłać najpierw szkołę i potem zaczniesz oddawać nam oki?
Albo zapłać tyle ile możesz i wtedy spłać szkołę ,a my nadal poczekamy.
Spoko damy radę.;-):-):-)
Na chleb i terapie dla małego mi nie brakuje ,a to najważniejsze przecież. :tak::-):-)

Co do raczkowania to zależy od dziecka.
Klaudia nie raczkowała wcale i poszła na nogi w wieku 10 mies.
Kuba rehab to insza inszość ,ale jego trzeba było uczyć raczkować.
Zasuwałam na czworakach 2 tygodnie zanim załapał. :-D:-D

MH zdrówka dla dziewczynek.
Kochane na więcej nie mam czasu .
Uciekam z młodym na biofeed beck.

Moim marzeniem jest zacząć jakoś normalnie ten Nowy Rok:-) coby zaczęło nam się układać z małym:-):-):-*:-* ale jak się to potoczy to się okaże jeszcze:-*:-)

Mh zdrówka dla Dziewczynek:-):-):-) ja uciekam kochane narazie bo Igorek mnie męczy żebym z nim pograla;-);-);-) ale oczywiście jeszcze wieczórkiem wpadne do Was:-) buziaki:-*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie miałam kilku dniową przerwe hehe
przyznaje się czytałam tylko po łebkach więc wybacznie jak ja nie w temacie :-D
witam nowa mame:-)
U nas sylwester ok moje dzieciątko tańczyło i nawet oglądał ze mna fajerwerki:-D

LENA co do raczkowania to tak jak dziewczyny pisały każdy maluch w swoim czasie.Mój raczkował jak miał 6 miesięcy samodzielnie siedział jak skończył 7 miesięcy i wtedy też zaczął wstawać przy meblach a zaczął chodzić jak miał nie całe 11 miesięcy:-)A co do mleka to raczej stopniowo polecam żeby mała nie miała zaparć.

Dowilka gratulacje dla siostry

Ola bo nasze dziewczyny to anioły :tak::tak::tak::tak::tak::tak: a kochana życie się ułoży początek roku to początek nowych możliwości a ty masz wiatr w żaglach więc gnaj ku lepszej przyszłości :tak::tak::tak::tak::tak:
MH to rób suwaczek z hello kity a ty myślisz że dlaczego Julka ma takowy :dry::-D:-D:-D:-D a pomylenie godzin z wizytą to ciebie przebije ja z Antoszką do okulisty pojechałam miesiąc później mało tego jeszcze się kłóciłam w rejestracji że nie mają mojej karty skoro my na dziś mamy wizytę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D ale nas przyjeli a śmiali się z mojego zakręcenia :-D:-D:-D:-D
Lunka kochana sklepy ,szkoły (np sprzątanie) ,markety przychodnie kochana szukaj bo mam czuja jakiegoś co do ciebie i dlatego tak się dopytuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Lena DTR KOCHANA LEKARZE MÓWIĄ ŻE OBY BYŁO NAJŁAGODNIEJ DLA Dzieci jajlepiej jest stopniowo przestawiać dzieci z mleka 1 na 2 wg schematu który podała ci MH 5 miarek mleka nr 1 jedna miarka mleka nr 2 potem 4 miarki mleka nr 1 2 miarki mleka nr 2 itd :tak::tak::tak::tak::tak:
Aguska 2017 to wytrzymałe to twoje maleństwo :-D:-D:-D:-D:-D
Moja Julka przyniosła dziś w zeszycie informacji wiadomość że ma nie tylko wolny czwartek ale i piątek jupi się wyśpimy :-D:-D:-D:-D:-D

Lena DTR to całkiem spora ta twoja Gaja :tak::tak::tak::tak: mój 2 latek ma 91 cm a waga ostatni 9300:-D:-D:-D:-D
Antek biegł z mikołajem takim z glinki czy czegoś mikołaj upadł na podłoge i odpadła -ukruszyła się taka lampa którą mikołaj trzymał w dłoni...Antek podniósł mikołaja przyjrzał się jemu i mówi-o kurde się popsiuło i co telaz??? no nic połoziem na stole i ciekam na tate co on powie? no się ze śmiechu zadławiłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Lena DTR to całkiem spora ta twoja Gaja :tak::tak::tak::tak: mój 2 latek ma 91 cm a waga ostatni 9300:-D:-D:-D:-D
Antek biegł z mikołajem takim z glinki czy czegoś mikołaj upadł na podłoge i odpadła -ukruszyła się taka lampa którą mikołaj trzymał w dłoni...Antek podniósł mikołaja przyjrzał się jemu i mówi-o kurde się popsiuło i co telaz??? no nic połoziem na stole i ciekam na tate co on powie? no się ze śmiechu zadławiłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hwhehe ale tato bedzie miał minę;)

Do góry