reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My wlasnie bylismy troszke na dworze:tak::tak::tak:Dzieciaki sie wybiegaly i wykulaly w sniegu:tak::tak::tak:
Jak przyszlismy do domku to wypili ciepla herbatke z cytrynka a teraz juz sie ladnie bawia:tak::tak::tak:Ja mam chwilke dla siebie i tez siedze z goraca herbatka z cytrynka:tak::tak::tak:

Dostalam eske z przedszkola z przypomnieniem ze jutro na 17 mamy zebranie:tak:

LIDUS
Super ze masz juz pralke:tak::tak::tak:
No to teraz bedziesz szalala hehe;-):-)

BEATKO
Dobrze ze mama siw wygadala z tym prezentem i ze jeszcze nie jest za pozno;-):-)Oby m dostosowal sie do Twojej listy;-):-)

LOLKAK
Ty to jeszcze masz luzik-jedno dziecko i do tego niemowlak;-):-)
Pomysl sobie ze sa wsrod nas mamy z trojka pociech i doskonale sobie radza nawet w przedswiatecznych szalenstwach:tak::tak::tak:

reklama
hej ja tylko na chwilę....
więc tak.. byłam wczoraj u ginki na połówkowym i zbadała mi dzidzię we wszystkie strony :-p wszystko w porządku i dziecko cały czas o tydzień starsze niż na suwaczku:tak: poza tym serduszko pięknie bije bez żadnych szmerów i jest jak najbardziej ok
zdjęcia nie mam jako takiego bo jak tylko się położ yłam na fotelu to dziecko zaczłęo skakać tak że cały brzuch mi chodziła aż ginka mówi żebyśmy sobie popatrzyli:-D:szok: szok dosłownie:tak:
płeć... hmmm no i tu nie ma całkowitej pewności bno małe miało złączone nóżki ale mówiła że nic tanm nie widać, choć może mieć podkurczone ale wątpi więc raczej dziewczynka:tak:
mój się z nią kłócił że to na 100% będzie chłopak:-D a mi się śmiać chciało:-p
Vi się wsłuchiwała w serduszko maleństwa i się cieszyła:biggrin2:
a ja ogólnie zadowolona jestem z wizyty
aha i tragiłam na tą samą ginkę co jeździłam do niej w pierwszej ciąży i nawet policzyła mnie za samą wizytę a USG zrobiła gratis:-p:zawstydzona/y: się ucieszyłam bo więcej kaski w kieszeni
ale cieszę się ze to ona była bo jakoś jej najbardziej ufam z polskich ginów tutaj:tak:

Hejka kochane
Odsapnęłam troszkę, kimnęlam po pracy, po obiadku, no bosko tak wróćić na gotowe. Piciu rano młodą zaprowadził, zakupy zrobił, pranie x 2, obiad, przyjechał po mnie do pracy i po małą pojechaliśy. Miałem mega problem co mu na swieta kupić pod cholnkę no i się dziś wygadał, ze jednak tez by okulary chciał, bo tak na prawdę to gorzej ma z oczami nic ja. No nie taki droi prezent przewidywałam, ale to lepszy cel, prawda? Ja wam zdjecia rzuce jak jakieś zrobię. Szkoda, ze nie robiliśmy wczoraj( no w sumie nie było czym i za dużo wariowania z dzieciaczkami ).Młoda zaczęla smarkac, ale minie:happy:
POłożyłam jaa spać pół h temu i słysze jak śpiewa na całe gardło, hehe. a Piciu skoczył do sklepu to kożystam, bo kkaże mi odpoczywac i oczu nie wysilać. No a ja musze iśc jeszcze raz do okulisty, bo leewe szkło dobrał mi super, a przez prawe wisdze gorzej niż bez szkłą:cool2:
mlody poszedł do cioci za oknem mleko tak piździ sniegiem że szok
misiałą 2 razy przeczytac
" za oknem mleko tak piździ śniegiem":-D:-D:-D

A i wotam nowe mamuśki, bo trochę Was przybyło jak mnei nie było. Niby chwila a tu prosże, fajnie.

Kamcia super, ze zadowolona z wizyty jesteś, badania oki, serdusio oki, no i ginka oki-tak się fajnie czyta, prawda? A mężowy się wykłóca mówisz? No chce syna-jak to facio, hehe.

A prop pos, jak byliśmy dziś po mała, pani ucieszyła sie jak nigdy, ze już jazabieramy, mowi, ze taka dziś gaduła, ze uszy więdną, śmiałą się, ze reszta ponad 20 dzieciaczków nie mogłą jej przegadac:-D:-D:-D:-D:-D

No i spadam, bo jak m wróći to ochran dostane
za późnoe

Kamcia fajnie że z dzidzią wszystko jak najlepiej :tak: no zobaczymy co będzie chłopiec czy dziewczynka :tak: u mnie od razu było wiadomo że chłopak :-D
Luna fajnie tak na gotowe do domu wrócić :-)
Lidka to teraz szalejesz z praniem :-)

Witam wieczorem :tak: ja tylko na moment :tak: Kubek zaraz spać pójdzie, M się kąpie :-) my już po kolacji dzisiaj poszliśmy na łatwiznę i zamówiliśmy chińskie :-) M kupił mi już prezent pod choinkę jak byliśmy na mieście :tak: kupił mi wszystkie 5 tomów zmierzchu :-) już zaczęłam nawet czytać :-D tylko trochę szkoda bo nie będę miała prezentu pod choinką tu w domu :-( no ale cóż :sorry: idę Kubka przebrać i kładę go spać :tak: do jutra Laseczki :-)

hehe Lunka może nie tyle co chce chłopca ale "on jest pewien":-D
jak byłam w ciąży z Vi to był pewien że dziewczynka , ale to ginka potwierdziła:tak:
a teraz właśnie ta sama mnie badała co z Vi do niej jeździliśmy więc się zs nią kłócił że w tych zaciśniętych nóżkach jest ptaszek bo ON TO WIE:-D:-D:-D:-D
a ja miałam ubaw po pachy;-) no ale zobaczymy
w styczniu jedziemy na 3d więc będzie wiadomo na 100%

luna fajnie że wszystko mialaś gotowe , no a prezent bardzo trafiony:tak: i przydatny;-) wkońcu będzie cały czas nosić:laugh2:

beata niech Ci zapakuje 4 tomy haha a ten piąty to sobie czytaj spokojnie:-p a co tam
ja nawet jak wiem co będzie pod choinka to każę pakowac i czekam do świąt:tak:

u nas prezentów nie będzie bo jakoś z kasą nie podołamy , ale w styczniu sobie odrobimy , bo już się umówiliśmy że 7 stycznia jedziemy sobie po prezenty
najważniejsze że mała dostanie pod choinkę:tak:

Witajcie muszę to napisac mój synek chodzi!!!!!!!!wlaśnie dziś zacząl przeszedł pół pokoju:)jestem z niego taka dumna:)tylko tak sobie myśle jak ja to wszystko ogarne hehehe bo jak mały zacznie mi śmigać to już wogołe w domu nic nie zrobie a idą święta:)a mąz w pracy cały dzień jakoś będzie sie trzeba przyzwyczaic:)tylko choinke będe musiała gdzieś umiescić żeby synuś nie miał dostępu....A tak a propo mój mąż też wmawiał że będzie syn mimo że lekarz nie mógł zobaczyć bo mały się odwrócił i wszyscy myśleli że jednak córa bedzie.Mój mąz nawet na odcinku z usg stwierdził że widzi siusiaka (choć lekarz jego nie widział) hehehe i mamy synka:)

helo
witam sie i ja nocna pora
dopeiro teraz b musialam chalupe oarnac,na jutro wszytsko naszykowac,a ze mala w rzedszkolu spala:szok::szok::szok: to doepiro jakies 15minut temu zasnela.ciekawe jak ja rano obudze:eek:
dzis jechalsymy rano autobusem do szkoly,pozniej mala do przedszkola,pozniej a iechotke do pracy
dobrze ze jaksi facet mniezabral po drodze do roboty bo bym sie jeszcze gorzej spoznila:happy:
a dzis tyle nam badan sypneli ze :szok::szok::szok::szok::szok:
nieraz w calym tygdoniu jest tyle co dzis bo az ponad 40 :szok::szok::szok::szok:
no i musialam wszytsko posiac wiec mialam tylko czas na szybkie sniadanko i tyle,ale chociaz szybko zlecialo:tak::tak::tak::tak:
pozniej polecialam po mala do przedszkoa, i wracalysmy piechotka,ale w sumie takim spaceriem 40minut,wiec jak na nia to nie jest zle:-)
ale chociaz sie przewietrzyla bo tak to caly dzien by w murach siedziala

a mnie dzis na placki ziemniaczane nalecialo:-)

As Kochana daj znać jak po wynikach :tak: leż i odpoczywaj ile możesz :-)
Natali mi też możesz poszyć co nie co ;-) ja to bym poszyła ale nie mam dobrej maszyny do szycia :sorry:

Witam po południu :tak: Kubek już prawie dwie godziny temu wstał a ja dzisiaj dosłownie nic nie zrobiłam :-D no tylko obiad podszykowałam i nic więcej :-p spacerek zaliczyliśmy z Kubą rano :tak: zamówiłam M prezenty pod choinkę i od razu poszłam i zapłaciłam :tak: oj wydałam trochę kasy no ale niech ma i się cieszy :tak: a ja swojemu listę robię co chcę po choinkę :-) niechcący moja mama się mi wygadała co M chce mi kupić i oczywiście nie spodobał mi się ten pomysł więc robię listę :-) będzie ją miał i będzie wiedział co chce :tak: na kilka okazji będzie miał zgapkę :-D ale chce żeby mi kupił całą sagę zmierzchu :tak: wszystkie 5 tomów :-) a ja muszę iść poszukać jakieś pudełko i facetowi dzisiaj telefon muszę wysłać :tak:

hehehehe w sumie dobrze ze sie wygadala:-D
a ten 5 tom to jets chyba 1 czesc oczami Edwarda tak?moj p pochlanial te ksiazki,ponoc duuuuuzo lepsze jak film
ale ja i tak wole film:-p

Podziewam was za to, że dajecie radę i jesteście tak zorganizowane :-D

hehehe
im wiecej dzieci tym kobieta bardziej zorganizowana:tak::tak::tak::tak:
jeszcze wsponisz moje slowa:rofl2::rofl2::rofl2:
a ze Twoje malenstwo ma dopeiro 2mieisace to Ci sie nie dziwie ze Cie wszytsko przeraza,ale zobaczysz jeszcze troche bedziesz miala czas wszytsko zrobic i jeszcze bedzie Ci sie nudzilo:-D:-D:-D:-D

hej ja tylko na chwilę....
więc tak.. byłam wczoraj u ginki na połówkowym i zbadała mi dzidzię we wszystkie strony :-p wszystko w porządku i dziecko cały czas o tydzień starsze niż na suwaczku:tak: poza tym serduszko pięknie bije bez żadnych szmerów i jest jak najbardziej ok
zdjęcia nie mam jako takiego bo jak tylko się położ yłam na fotelu to dziecko zaczłęo skakać tak że cały brzuch mi chodziła aż ginka mówi żebyśmy sobie popatrzyli:-D:szok: szok dosłownie:tak:
płeć... hmmm no i tu nie ma całkowitej pewności bno małe miało złączone nóżki ale mówiła że nic tanm nie widać, choć może mieć podkurczone ale wątpi więc raczej dziewczynka:tak:
mój się z nią kłócił że to na 100% będzie chłopak:-D a mi się śmiać chciało:-p
Vi się wsłuchiwała w serduszko maleństwa i się cieszyła:biggrin2:
a ja ogólnie zadowolona jestem z wizyty
aha i tragiłam na tą samą ginkę co jeździłam do niej w pierwszej ciąży i nawet policzyła mnie za samą wizytę a USG zrobiła gratis:-p:zawstydzona/y: się ucieszyłam bo więcej kaski w kieszeni
ale cieszę się ze to ona była bo jakoś jej najbardziej ufam z polskich ginów tutaj:tak:

to super ze wszytsko jest ok
a jak mdlosci?minely?

Hejka kochane
Odsapnęłam troszkę, kimnęlam po pracy, po obiadku, no bosko tak wróćić na gotowe. Piciu rano młodą zaprowadził, zakupy zrobił, pranie x 2, obiad, przyjechał po mnie do pracy i po małą pojechaliśy. Miałem mega problem co mu na swieta kupić pod cholnkę no i się dziś wygadał, ze jednak tez by okulary chciał, bo tak na prawdę to gorzej ma z oczami nic ja. No nie taki droi prezent przewidywałam, ale to lepszy cel, prawda? Ja wam zdjecia rzuce jak jakieś zrobię. Szkoda, ze nie robiliśmy wczoraj( no w sumie nie było czym i za dużo wariowania z dzieciaczkami ).Młoda zaczęla smarkac, ale minie:happy:
POłożyłam jaa spać pół h temu i słysze jak śpiewa na całe gardło, hehe. a Piciu skoczył do sklepu to kożystam, bo kkaże mi odpoczywac i oczu nie wysilać. No a ja musze iśc jeszcze raz do okulisty, bo leewe szkło dobrał mi super, a przez prawe wisdze gorzej niż bez szkłą:cool2:

no kochana na taki prezent to i ja bym wyskrobala:tak::tak::tak:
a u okulisty byl chociaz?
nadal mala tak wczesnie budzisz d przedszkola?

jak byłam w ciąży z Vi to był pewien że dziewczynka , ale to ginka potwierdziła:tak:
a teraz właśnie ta sama mnie badała co z Vi do niej jeździliśmy więc się zs nią kłócił że w tych zaciśniętych nóżkach jest ptaszek bo ON TO WIE:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie muszę to napisac mój synek chodzi!!!!!!!!wlaśnie dziś zacząl przeszedł pół pokoju:)jestem z niego taka dumna:)tylko tak sobie myśle jak ja to wszystko ogarne hehehe bo jak mały zacznie mi śmigać to już wogołe w domu nic nie zrobie a idą święta:)a mąz w pracy cały dzień jakoś będzie sie trzeba przyzwyczaic:)tylko choinke będe musiała gdzieś umiescić żeby synuś nie miał dostępu....A tak a propo mój mąż też wmawiał że będzie syn mimo że lekarz nie mógł zobaczyć bo mały się odwrócił i wszyscy myśleli że jednak córa bedzie.Mój mąz nawet na odcinku z usg stwierdził że widzi siusiaka (choć lekarz jego nie widział) hehehe i mamy synka:)

gratulacje dla malego piechura:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

cos mi gg sie nie chce odpalic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wszystkiego najlepszego dla WIKI.
Widzę,że u Ciebie już prawie święta,a zakupy to zdążysz zrobić...:tak::-):-)

Jak poszyjesz to o fotki się proszę...:sorry::sorry::sorry:
Niezła godzina :-D:-D:-D:-D,widzę,że mój dyżur przejełaś. :-D:-D:-D:-D:-D
Witam się w poniedziałek.
Byłam dziś na badaniach.
Jeszcze po 16 muszę jechać po odbiór ,bo już będą wyniki. :tak:
Małego już teść przyprowadziłll,więc dość głośno się zrobiło.:szok::-D:-D:-D
Zupka się gotuje ,a ja sobie leżę i odpoczywam. :-p:-p:-p:-p
miałam porobic ale zaponiałam:zawstydzona/y:
jak mlody zasnie już na dobre to porobię
dwa takie małe zrobiłam na naksliki (bo u niego stoją zamiast szafeczek i półeczek)
As Kochana daj znać jak po wynikach :tak: leż i odpoczywaj ile możesz :-)
Natali mi też możesz poszyć co nie co ;-) ja to bym poszyła ale nie mam dobrej maszyny do szycia :sorry:

Witam po południu :tak: Kubek już prawie dwie godziny temu wstał a ja dzisiaj dosłownie nic nie zrobiłam :-D no tylko obiad podszykowałam i nic więcej :-p spacerek zaliczyliśmy z Kubą rano :tak: zamówiłam M prezenty pod choinkę i od razu poszłam i zapłaciłam :tak: oj wydałam trochę kasy no ale niech ma i się cieszy :tak: a ja swojemu listę robię co chcę po choinkę :-) niechcący moja mama się mi wygadała co M chce mi kupić i oczywiście nie spodobał mi się ten pomysł więc robię listę :-) będzie ją miał i będzie wiedział co chce :tak: na kilka okazji będzie miał zgapkę :-D ale chce żeby mi kupił całą sagę zmierzchu :tak: wszystkie 5 tomów :-) a ja muszę iść poszukać jakieś pudełko i facetowi dzisiaj telefon muszę wysłać :tak:
maszyna nówka funkiel m mi zakupił pod choinkę w zeszłym roku chyba nawet jeszcze na gwarancji jest:tak:
nie ma sprawy mówisz i masz;-):-D
serio:tak:
ino musisz napisac co i jak:tak:
misiałą 2 razy przeczytac
" za oknem mleko tak piździ śniegiem":-D:-D:-D
teraz sama sie smiałam jak to przeczytałam:-D:-D:-D:-D
wiesz chwilowe "uniesienie" :-D:-D:-D

luna fajnie że wszystko mialaś gotowe , no a prezent bardzo trafiony:tak: i przydatny;-) wkońcu będzie cały czas nosić:laugh2:

beata niech Ci zapakuje 4 tomy haha a ten piąty to sobie czytaj spokojnie:-p a co tam
ja nawet jak wiem co będzie pod choinka to każę pakowac i czekam do świąt:tak:

u nas prezentów nie będzie bo jakoś z kasą nie podołamy , ale w styczniu sobie odrobimy , bo już się umówiliśmy że 7 stycznia jedziemy sobie po prezenty
najważniejsze że mała dostanie pod choinkę:tak:
a może akurat m ma racje:eek:
mój zawsze w tej sytuacji mówił "chyba wiem co robiłem" :-D:-D:-D
i ani tu ani tu mu sie nie sprawdziło:-D:-D:-D
gratulacje kochana dla maluszka!!!!

no i jestem dzis wczesniej bo jakos takos nie mam co robic:szok::-D
czekam na film teraz bedzie juz dawno chciałam go obejrzeć "beats of freedom" mmm
moja ulubiona muzyka:tak::tak::tak:
dla lenki nie uszyłam bo cosik mi maszyna nie chciała złapać chyba za grubo było wiec odłozyłam co by sie nie zeźlić i jutro może zasięde:tak::tak:

reklama
hehe natalineczka to naprawdę Twój wie co robi:-p hihih
mój raz się nie pomylił więc może i teraz też nie.. zobaczymy za miesiąc;-)

anabubka mdłości mam nadal niestety :sorry: dużo się nie zmieniło:confused2:
ale nie czuję się jakoś źle... już tak nie reaguję na zapachy jak wcześniej;-) da się życ
widzę że Ty dzisiaj miałaś pracy a pracy...
a macie jeszcze śnieg że się na takie spacerki decydujesz??

aguska gratulacje dla małego chodzika:-D

Do góry