reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Śmiało możesz jeść masło i czosnek.:tak:
Masło to nie nabiał , a w czystej postaci tłuszcz,natomiast czosnek tylko zmienia smak ,a jest zupełnie zdrowy i nie szkodzi dzieciom tylko uodparnia.:tak:
To naturalny antybiotyk przecież.
Nie powinno jesc się cebuli i kapusty ,bo powoduje wzdęcia.:tak:

Ja też dobrze jadłam ,bo karmiłam prawie rok.:tak::-D:-D

Zdrówka dla męża.:tak::tak:

Witam piątkowo.

Ostatni dzień leżenia w łóżku yuuuppppiiii :-D:-D:-D:-D
Od jutra powolutku wstaję i zaczynam żyć od nowa.
Kończy mi się wegetacja w łóżku.:tak::-D:-D:-):-):-)
juz wim;-)
dzieki;-):tak:

MH dzeki za ta stronkę:tak:
jak m wezmie wypłtke to sobie zjem tortille:-p:tak::tak:

młody poszedł na dół do cioci młoda siedzi na fotelu w foteliku
a ja na bb
dzis poprałam sobie dywany
jeszcze w szafie i komodzie poukładac mi zostało ale to jak mlody pojdzie spac:tak:
no i podłogi wypatowac ale to dopero przed samymi swietami:tak:
okien juz niestety nie pomyje bo mróz u nas:dry:
no i to co najprzyjemniejsze trzeba ustroic chlupkę u mlodego już swiatecznie na drzwih tez uz wianuszek a u nas nic
ale jk sie zrobi bedzie cycuś glancuś:tak:

reklama
a u mnie znów sypie i zimno jest byłam dzisiaj u lekarza wkoncu zrobic badania w kierunku trzustki no i odrazu z lenka na szczepieniu bylismy no i moja mala wazy juz 6650 :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:i długa 66cm ale ciuchy na 62 sa dobre wiec chyba ocs ja zle zmiezył:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a cow as tutaj dziisaj tak mało jest:szok::szok::szok:

No może się uda coś napisać :dry:

As, fajnie, że juz powoli dochodzisz do zdrowia :tak:

Natali, stronka dla ciebie :tak:

www.laktacja.pl

A ja sobie właśnie wcinam sałatkę z tuńczykiem i świeżym ananasem :tak:pycha.
podziel się,a nie smaka mi robisz.;-):rolleyes::rofl2:

byl doktor u alana i ma zapalenie krtani.:-(tak mi go szkoda,taki biedny,goraczka go trzyma i caly czas by na raczkach był.jak na razie nie dostał antybiotyku tylko tabletki i syropy(zobaczymy czy pomogą)

a ja dzwonila do doktor w sprawie moich wynikow i wszystkie są super!!!!
i ona sama mi powiedziała że u mnie to jest depresja,wiec chcac nie chcąc musze powrócic do mojej pani doktor od nerwów.:-(
zdrówka dla małego.

Dobrze,że wyniki oki.

juz wim;-)
dzieki;-):tak:

MH dzeki za ta stronkę:tak:
jak m wezmie wypłtke to sobie zjem tortille:-p:tak::tak:

młody poszedł na dół do cioci młoda siedzi na fotelu w foteliku
a ja na bb
dzis poprałam sobie dywany
jeszcze w szafie i komodzie poukładac mi zostało ale to jak mlody pojdzie spac:tak:
no i podłogi wypatowac ale to dopero przed samymi swietami:tak:
okien juz niestety nie pomyje bo mróz u nas:dry:
no i to co najprzyjemniejsze trzeba ustroic chlupkę u mlodego już swiatecznie na drzwih tez uz wianuszek a u nas nic
ale jk sie zrobi bedzie cycuś glancuś:tak:
Następna za sprzątanie się wzięła.;-):-):-)

a u mnie znów sypie i zimno jest byłam dzisiaj u lekarza wkoncu zrobic badania w kierunku trzustki no i odrazu z lenka na szczepieniu bylismy no i moja mala wazy juz 6650 :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:i długa 66cm ale ciuchy na 62 sa dobre wiec chyba ocs ja zle zmiezył:-D:-D:-D:-D:-D:-D

super,że tak ładnie przybiera.
wszystkie pewnie sprzatają.:-D:-D:-D:-D

elloo

dzis zaspalam do przedszkola:szok::szok:Wstaje przed 8 a dzis patrze na zegarek a tu 8:30 i w biegu:-D:-DSzybko ubralam Laure mycie zabkow, expresowo zrobilam jej bulke a w tym czasie Lali buty zakladala. W przedszkolu sie mi rozplakala bo byla nie wyspana ale przyszla kolezanka i juz bylo po placzu.dziewczyny poszly razem wiec mialam spokojna glowe.Jak przyszlam po Laure miala krew w jednej dziurce od nosa. Zapytalam co sie stalo ale cos mi sie wydaje ze palcem sobie zadarla:eek:BO zaskoczona byla ze jakas krewka jest
Popoludniu o 15 polozylam Lali spac i sama zasnelam:-D:-DWstalysmy o 18:szok::szok::-D:-D

Jutro mamy impreze firmowa i musze troche przygotowac wiec napewno nie dam rady zagladnac:dry:

Teraz czekamy na bajke na tvn:tak:

Iwcik Lencia bosko przybiera a co do ciuchow to sie nie dziw 0ona moze miec 66cm a ze nosi 62 to tylko mowi o ciuchach i tej firmie co je szyje:-D Fanie ze szwago chce isc na urlop:tak:

Lidka zdrowka dla Alana.Moja Laura to ma taki kaszel ze szok daje jej syrop i nic nie przechdzi:eek:

AS tylko powolutku i nie przemeczaj sie

Beata ja tez przed @ wiec wiem o czym piszesz:cool2:

Lidka dobrze że wyniki masz dobre :tak: a o deprechę w taką pogodę nie trudno :no: trzymaj się Kochana i nie daj :tak:
As Ty leż nadal a nie się cieszysz że ostatni dzień laby masz :tak: leż jeszcze Kochana i się kuruj ;-)
Ania to sobie pospałyście po południu :-)

Witam wieczorem :tak: padnięta jestem jak nie wiem co :sorry2: cały dzień na nogach :tak: rano się wzięłam za kuchnie, nawet nie wiedziałam że mam aż tyle garów :szok: więc umyłam tylko górne półki, jutro się biorę za dolne i będzie kuchnia czysta :-) a potem tylko małe sprzątanie i będę miała czysto na święta :-) byliśmy u teściowej w odwiedzinach po południu, wróciliśmy z półtorej godziny temu :tak: następne odwiedziny na święta :-) M zamówił pizze więc będzie żarełko, Kuba pójdzie spać i się obejrzy drugą część zmierzchu :tak: spokojnej nocki życzę Laseczki :-)

Lidka dobrze że wyniki masz dobre :tak: a o deprechę w taką pogodę nie trudno :no: trzymaj się Kochana i nie daj :tak:
As Ty leż nadal a nie się cieszysz że ostatni dzień laby masz :tak: leż jeszcze Kochana i się kuruj ;-)
Ania to sobie pospałyście po południu :-)

Witam wieczorem :tak: padnięta jestem jak nie wiem co :sorry2: cały dzień na nogach :tak: rano się wzięłam za kuchnie, nawet nie wiedziałam że mam aż tyle garów :szok: więc umyłam tylko górne półki, jutro się biorę za dolne i będzie kuchnia czysta :-) a potem tylko małe sprzątanie i będę miała czysto na święta :-) byliśmy u teściowej w odwiedzinach po południu, wróciliśmy z półtorej godziny temu :tak: następne odwiedziny na święta :-) M zamówił pizze więc będzie żarełko, Kuba pójdzie spać i się obejrzy drugą część zmierzchu :tak: spokojnej nocki życzę Laseczki :-)
mmmmmm uwieliam sage zmierzch i czytac i oglądać jeszcze z chęcią bym przeczytała ta piatą część "Drugie życie Bree Tanner"
ale to jak kaska bedzie chyba ze kolezanki zakupia wczesniej:tak:

mlodzi spia a mnie jakoś do tych szfek nie ciagnie:sorry::-D
jutro sie zabiere;-)
właśnie oglądam puls i się smieje a co chociaz troszke sobie humorek poprawie:tak:

witajcie kobitki
u nas zimy ciag dalszy.tzn teraz chwilowo nie sypie ale za to gwaizdy wyszly tzn ze mroz niezly bedzie.juz teraz jest -5
akurat ma sie zrobic mrozno jak ja do pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
bylam dzis z Weronika w przedszkolu na choince.
jak zwykle lecialam na leb na szyje i zdazylysmy w ostatniej chwili bo juz mieli zaczynac
przyszedl Mikolaj,wiele dzieci sie poplakalo,ale Weronika dzielna uceszyla sie z mikolaja,poszla po prezent.dala bez problemu zrobic sobie zdjecie i zadowlona.dostala jakeis puzle-memo z kubusime, i slodycze
pozniej do domu,woec zaliczyls,y niezly spacerek-tzn glownie ja bo ona w ozku siedziala.ale w taki wiatr mie mialam serca jej na sankach ciagnac:no::no::no::no:
pozniej wieczorem odprowadzilam Pauline na pociag-pojechala do moejej siostry do wawy na noc,jutro maja isc do kina.
braciak ja odholowal bo do pracy jechal akurat.
a ja pozniejz Weronika siedzialam u sasidaki przy piwku:-D:-D:-D:-D:-D
no i zlecialo.mala juz spi i iwza i spokoj:-)

W
Dawaj ten snieg do mnie, bo ja już śnieg wolę niz ta paskudną pluchę :eek:

Narazie spadam, zajrzę poźniej :-p

czejkaj az znow wawe spralizuje:-D:-D:-D:-D:-D

a
witojcie kochane
u nas niby 7 na minusie ma byc dzis wiec juz mi okna odpadaja a mialam taki zamiar zeby sie wziasc:sorry:
zobaczymy pozniej moze jeszcze bedzie na +
miałam jechac do miasta ale narazie jeszcze nie dostałam wypłaty
wiec czekam nadal:tak:
młody słysze ze w pokoju szaleje
bawi sie i co tam gada
a ja głodna jestem jak wilk a w szafce ino bardzo stary chleb:-(
a nie mam jak isc po nowy:no:

trzeba byla chleb w jajku i melku obtoczyc i usazyc na patelni,albo w ciezscie nalesnikowym:-)

P
Witam się z Wami w czwartek .
Będę dziś z Wami cały dzień ,bo Klauduśka dała mi do łóżka swojego laptopa.:tak::-D:-D:-D:-D:-D
Pożałowała się mamusi,że mamusia bez BB to źle jakoś funkcjonuje.:-D:-D:-D:-D
Kocham tę moją wyszczekaną japkę :-):-):-):-):-).
Wczoraj ile się nagadała to poezja ,ale lapka mamie naszykowała.
Zrobiła mi drugie konto i skróty ,co bym się mocno nie naszukała swoich ulubionych,bo jeszcze się zmęczę.:-D:-D:-D:-D:-D

Najpierw się nagada,namarudzi,ale potem i tak zrobi o co ją proszę.;-);-);-)

dobra dziewczyna z niej

As kochana niestety ser żółty i nabiał mi odpada a czosnek przy karmieniu też nie wskazany;-)
chociaz ostatnio chodzi za mną dip czosnkowy coraz bardziej:tak:
i taka tortilla:tak:
chociaz i tak zaczynam już jeśc normalnie:-p
mali spia a ja buszuję po allegro:-p
szukam prezentu dla taty (gadżeciarz) i smoczka dla Marcela ale takiego żeby był wielki bo tego normalnego to sobie całego do buzi wkłada buzię zamyka i się dławi:sorry2:

kochana ja i czosnek i cebule i kapuste w tym czasie juz spokojnie jadlam
cebula i czosnek to natuarlne antybiotyki,a jak dziecko nie ma kolki to na pewnio nie zaszkodzi:-)tylko pomze jeszcze
aby nie przedobrzyc:tak::tak::tak::tak:

hej kobietki!!
u nas sypie,wieje,sypie,wieje!!!!!!!:wściekła/y:pogoda straszna zwłaszcza dla kierowcow.
m pojechał po krystiana do szkoly,dzieci spia,ja zrobilam juz ciasto na placki ziemniaczane i teraz odpoczywam.
byłam wczoraj u lekarza,porobiłam badania i dzisiaj na 16 maja byc wyniki,zobaczymy co mi tam wyjdzie???????:confused:
a ja co raz to bardziej myslę ze wpadłam w depresję:wściekła/y::-( ilez można byc spiącym,braku checi do życia nie miec i cały czas smutnym być?????:confused::confused::confused::confused:

aha i jeszcze jak by tego mało bylo to alan mi zachorował,:-(od wczoraj ma temperature i strasznie brzydko mi kaszle(tak mokro):eek:oj coś czuje ze bez antybiotyku sie nie:no: obejdzie.
czekam właśnie na doktora.

)
zdrowka dola Alanka
a robilas obie badniana tarczyce?

byl doktor u alana i ma zapalenie krtani.:-(tak mi go szkoda,taki biedny,goraczka go trzyma i caly czas by na raczkach był.jak na razie nie dostał antybiotyku tylko tabletki i syropy(zobaczymy czy pomogą)

a ja dzwonila do doktor w sprawie moich wynikow i wszystkie są super!!!!
i ona sama mi powiedziała że u mnie to jest depresja,wiec chcac nie chcąc musze powrócic do mojej pani doktor od nerwów.:-(

bidulek.uwazaj w nocy
skoro to krtan to zeby go kaszle nie zaczla dusic
musisz miec chlodnow domu,tak gora 19stopni i wietrz po trcohu mieszkanie

to juz masz kawal panny:-)

elloo

dzis zaspalam do przedszkola:szok::szok:Wstaje przed 8 a dzis patrze na zegarek a tu 8:30 i w biegu:-D:-DSzybko ubralam Laure mycie zabkow, expresowo zrobilam jej bulke a w tym czasie Lali buty zakladala. W przedszkolu sie mi rozplakala bo byla nie wyspana ale przyszla kolezanka i juz bylo po placzu.dziewczyny poszly razem wiec mialam spokojna glowe.Jak przyszlam po Laure miala krew w jednej dziurce od nosa. Zapytalam co sie stalo ale cos mi sie wydaje ze palcem sobie zadarla:eek:BO zaskoczona byla ze jakas krewka jest
Popoludniu o 15 polozylam Lali spac i sama zasnelam:-D:-DWstalysmy o 18:szok::szok::-D:-D

Ju

no to ladnie:-):-):-)

ja tez dolaczam do sprztajacych:-)
w srode wypucowalam w koncu szafki w kuchni,jeszcze tylko piekarnik,bo lodowke w tamtym tyg rozmrazalam
wczoraj pare godzin z zelazkiem potanczylam,dzis w szafkach poukladalam w pokoju
mialam myc okan ale sypalo mi prosto w szyby wiec sobie darowalam
zovbacze jaka jutro bedzie pogoda
jak bym uz teraz okna pomyla to na swieta bym miala to z glowy

a dzis robilam pizze:-):-):-):-):-)
a maz grovhowa zrobil:-)

ciężko mi was nadrobić , ae nie ma to jak świąteczne porządki i zakupy:sorry2:
już mamy wszystkie prezenty pokupione i lodówkę i zamrażalnik wypchane :-D
fajnie bo już takie korki u nas a nie wyobrażam sobie co będzie w święta jak się do miasta wyruszy:szok:
a w niedzielę jade na USG połówkowie i mam nadzieję że dowiem się kogo nosze w brzuszku:tak:
póki pamietam..
anabuba normalnie szok z tą historią tej kobiety:-(
natalineczka z tymi delfinami to jakas masakra..
sami siebie powinni powybijać a nie biedne bezbronne delfiny i jeszcze dają dzieciom oglądać:no:
no i zapomniałam co dalej:zawstydzona/y:
aha
Lidka zdrówka dla Alanka:tak:
i jeszcze chyba... Iwcik... dobrą masz mamuśkę:-D pogotuje a Ty możesz sobie spokojnie siedziec i odpoczywać:-p też bym tak chciała choć z 2 strony to ja uwielbiam gotować wszystko po swojemu i takie moje mi najlepiej smakuje:zawstydzona/y: chyba że jednorazowo w gościnie;-)
iwcik a ile ma teraz Twoja mała??

reklama
Natali o czwartej części słyszałam ale o piątej jeszcze nie :no: ja planuje przeczytać, od koleżanki pożyczę wszystkie części i poszukam piątej :tak:
Bubka to teraz możesz u mnie kuchnie sprzątnąć do końca :-)

Witam. W nocy znowu napadało śniegu :sorry2: ja w nocy dostałam @ i od razu nic mi się nie chce :no: no ale trzeba do końca tą kuchnię sprzątnąć :tak: na szczęście zostały mi tylko szafki u góry więc szybko pójdzie :tak: dzisiaj jeszcze na zakupy trzeba skoczyć i chyba jak zjem śniadanie to się skoczy raz dwa :-) wczoraj moje dziecko zasnęło dopiero przed 23,00 :dry: coś mu ciężko było zasnąć :tak: mam nadzieję że dzisiaj szybko zaśnie bo trzecią część zmierzchu chcę obejrzeć :tak: lecę zacząć sprzątać :tak:

Do góry