reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natali super filmik :tak: a mały Ci fajnie gada :-)
MH zdrówka dla Was :-)
As super że szkolenie się udało :tak::-)

Kubek poszedł spać więc mogę chwilę posiedzieć :tak: pranie się kończy kręcić, jeszcze tylko muszę jakąś sałatkę do obiadu skołować i koniec na dzisiaj roboty :tak: cały czas pada śnieg jak tak dalej pójdzie to zasypie i to porządnie :sorry: dobrze że u nas od razu sypią piaskiem :tak: słyszałyście że Leslie Nielsen zmarł wczoraj :-( grał np w naga broń itd :tak:
widziałam na wp:tak:
dzieki no gada gaduł jedna:-D
ostatnio siedze sobie a ona przychodzi ma w raczce taki plastik od gromnicy i sie pyta "mamusiu, a do czego to służy?" ja takie gały (skąd on zna takie słownictwo:szok::-D) mówie mu :to jest taki plastik na swiecę żeby wosk nie kapał" a on do mnie tak sie patrzy usmiecha sie i mówi " tak kochanie, zgadza się" no myślałam że na plecy się wywrócę:-D:-D:-D:-D:-D
Fajne takie dziecięce zabawy. :tak:;-):-):-)
Jak będziecie chciały to mogę doradzać.:tak:;-)

MH zdrowiejcie kochani jak najszybciej.
Do Ciebie to chyba trzeba zrobić zrzut ogólnoświatowy fluidków zdrowotnych.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Łap kochana :-D:-D:-D:-D

Ale fajny weekendzik mieliście. :tak:

Super !!!! :tak::-):-):-)

A mówiłam nic nie wkładać do ucha.:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Mały dziś w domu ,przeziębienie go dopadło. :crazy::crazy:
Dziś zaczynam sprzątać dom na święta.:tak::-):-)
Na ostatnią chwilę nie da się sprzątnąć ponad 250 m kwadratowych to ja nie muszę już teraz.Mam nadzieję ,że się wyrobię.:tak::-):-);-)

Czekam ,aż mi włosy wyschną i zaraz do sklepu ruszam.
Jakiś obiadek trzeba zrobić,a pomysłu jeszcze nie mam. :baffled::baffled:
250 m:szok:
ło matko to ja juz od dawna bym sprztała:-D
ja mam 45 i w przysła sobote sobie zarezerwowałam że sprzatanie domu na całego:tak:
zobaczymy jaką bede miec wene:-D
czekam na ta z krdkami i nadal jej nie ma nie wiem może nie dojedzie bo ciężko:baffled:
a nawet jak dojedzie to nie będzie miała gdzie zaparkowac:sorry:
jak m przyjdzie to ja pójde na szufle:tak:

reklama
hej mamuski!!!
nie było mnie od piątku bo w domu u nas szpital wszyscy jesteśmy chorzy.:-(
ja sie juz troszke lepiej czuje wiec postanowiłam cos napisac.
a wiec krystian ma jakiegos wirusa i musial dostac antybiotyk:wściekła/y: ale lekarz dlugo sie zastanawial czy dac czy tez nie bo osłuchowo wszystko ok,gardlo troszke czerwone, ale gorączka mu nie:no: spadala (od 4 dni)i bardziej kaszlał wiec stwierdzil ze zamast lepiej to jest gorzej i sie to wszystko wlecze wiec zapisała antybiotyk.:-(
mikołaj mi gorączkuje od piątku i nie wiem co mu jest bo prócz gorączki nie kaszle i nie:no: ma katarku(myslałam ze to może trzydniówka)ale go dzis nie wysypało,wiec nie wiem o co chodzi????????????:baffled: musze zadzwonić do mojego doktora.
alan ma katar i jak na razie nie kaszle i goraczki też brak.
a ja z m mamy straszny katar i kaszel.:eek::wściekła/y:

pogoda u nas paskudna,zimno,snieg z deszczem pada i jest straszna ciapa na dworze.:eek:
nie:no: chce sie z domu w taka pogode wychodzić.
my juz po obiedzie,dzieci spią m z krystianem grają w szachy a ja musze sie zabrac za prasowanie.

aha pisała do mnie kerna,dojechała dzis szczesliwie na miejsce(droga fatalna ale jest ok)mają z laurą własny pokoik i jak na razie super pielęgniarki są.
jak coś bede wiecej wiedziała to napisze.:tak:

natalineczka-super ten filmik.
czaruś jest slodki.:tak:

dowikla-fajnie że urodzinki sie udały i że dominik zadowolony z prezentów.:tak:
czekamy na jakieś fotki.

as-ciesze sie że ze szkolenia jesteś zadowolona.
zdrowia dla kubusia.

mh-widze ze i u Ciebie w domu szpital tak jak u mnie.:-(
dużżżżżżżżżo zdrówka dla was.

anaconda-ale u was bialo.:szok::szok::szok:
u nas sypie od wczoraj ale śnieg z deszczem wiec sniegu mamy mało za to ciapa straszna.:wściekła/y::crazy:

a ja mam złe wieści:-(
znaczy złe i nie złe..
w zwioązku z moimi 3 dniowymi wymiotami.... byłam dzisiaj u GP...
Przy okazji rano dostałam biegunkę:baffled: lekarka mnie zbadała z kazdej strony..
sprawdziłą maluszka ... póki co przytyłam 3 kg.. ale do sedna....
jeszcze przyszła pielęgniarka coś pokonsultowały..
no i powiedziała że skoro dzisiaj wymiotowałam tylko raz to może być oznaką że mi przechodzi ..(to ta lepsza wieść)
a jeśli mi nie przejdzie... to jutro jadę do szpitala:-:)-:)-( i tam będę na obserwacji...
bo to niebezpieczne dla mnie i dla dzidziusia...
mówiłam że z samego rana mam jej dać znać bo u mnie wymioty nasilają się noca...
no i ból żoładka też... tak więc czekam do wieczora.. ale już chce mi się wymiotować:-( nie wiem co to będzie...
z jednej strony dobrze żeby mnie przebadali , z 2 znów chciałabym żeby mi przeszło..
a no i mam mocz\ lekko nie teges, więc wyśle próbkę do laboratorium....
aha i mam dużo pić , żeby się nie odwodnić.. tyle że ja nawet po wodzie herbacie czy soku tez wymiotuję jak dziki kot:-(

Hej dziewczyny
Napjpier swoje, bo zapomnę.
Słuchajcie, nie chciałam z młoda iśc do przychodni bo kolejki na kilka godzin, tyle dzieciaczkó do naszej pani doktor. A druga bąki zbija-nikt do niej nie chce pójść. No ale teraz już nei wiem

Dziewczyny pomóżcie
Młoda ma kaszel tylko w nocy, cięzki duszący, dzis w nocy zwymiotowała przez niego , nie ma apetytu, najlepiej by absolutnie niec nie jadła, rozwolnienie, dizś jakoś dziwnie w ogóle, bo pół na pół, i w tym siusiu było. "Woda" lekko czerweona kupa normalnego koloru. I nie iwme, czy to po wczorajszych buraczkach, czy to z moczem( wątpię) czy to krew. W nocy kaszel znó męczył ja mocno( zaczyna się ok 3h od zasnięcia) i dopiero jak zwymiotowała zasnąła i spokojnie pzrespała resztę niocy. Co to jest? Anabuba podsunęła mi wczesniej owsiki-oglądałm dokładnie kupkę i nie było robaczków, ale czy to je wyklucza?
czy powinam pósć do lekarza i ryzykować ze młoda złapie jakies paskudztwo w pzrychodni, no bo przy tej ilości dzieciaczków i w tak długim czasie po prostu nei wierzę, zęby nie złapała jakiegos wirusa, czy cuś.

hej Lunka
witaj w klubie tych co to napalone na sex......mój mnie cały dzień rozpalał smsami a teraz mówi że go głowa boli ...że zmęczony a kij mu w oko sama se dam rade a co kobieta petrafi :-) ;-) :-):-)
:-D:-D:-Di ja tak dzis zrobię jak mnei zostawi:-)

Agnes fajne prezenty. My dizś młodej kupiliśmy tę lalkę z biedronki już na urodzinki. na gwiazdke prosiłą świętego o nowego misia:baffled:nie policze nawet ile ich już ma:baffled:, no i puzzle bo je uwielbia , i nie mam więcej pomysła:no:

A to mój widok z okien: na parking i na plac zabaw
U nas tak będzie jutro z rańca, głowe daję:tak:

Sposoby radzenia sobie w trudnych sytuacjach.
tez by mi się przydało takie szkolenie:-D

"działają czary mamo" :-D:-D:-D:-D:-D
:-D

YouTube - wygłupki.wmv
obiecany filmik troszke montowany :-p:-D
lepiej późno niz wcale :-)

Kamcia trzymam kciuki oby nic nie działo się z dzidzią. Trzymaj się.

Luna Kochana a możesz zamówić wizytę domową? Ja bym od razu dzwoniła :tak: zdrówka dla małej :tak: a może to jelitówka się jej zaczyna? Bo siusiu czerwone lekko to może być po buraczkach skoro wczoraj je jadła :sorry:
Kamcia Kochana dla Ciebie też dużo zdrówka i oby wszystko było dobrze :tak: mi na wymioty pomagała tylko woda gazowana :sorry:
Lidka zdrówka dla Was :tak:

Oj coś te choroby nie chcą odpuścić w tym roku :no: ja się cieszę że nas nic nie złapało i się modlę żeby nie złapała :tak: ja jakaś padnięta jestem popołudniami jak nie wiem co :no: nie wiem czemu :sorry: no trudno jakoś się wytrzyma do 21,00 żeby się położyć ;-) trzeba tyłek ruszyć i iść w kuchni sprzątnąć po obiedzie :-) zajrzę może później :tak:

Ech...wizyty domowe tylko w cięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęężkich przypadkach, bo móię Wam tyle ma pacjentów, ze siedzi po godzinach dzień w dzień.
Jelitówka? No to bym pierwsza coś o d niej łapała, jak zawsze. Mi spokoju nie daje ten tylko nocny kaszel. Myslalam, z emoze za ciepło w pokoju, ze za duszno, ale to jednak nie to...

Właśnie mi się przypomniał. Ja teżmiałąm w nocy taki męczocy az na wymioty kaszel, ale w dziń za to charchałam na mokro , że hej, no i pomogł mi inhalator na alergię ;( Kurde...

Hej dziewczyny
Napjpier swoje, bo zapomnę.
Słuchajcie, nie chciałam z młoda iśc do przychodni bo kolejki na kilka godzin, tyle dzieciaczkó do naszej pani doktor. A druga bąki zbija-nikt do niej nie chce pójść. No ale teraz już nei wiem

Dziewczyny pomóżcie
Młoda ma kaszel tylko w nocy, cięzki duszący, dzis w nocy zwymiotowała przez niego , nie ma apetytu, najlepiej by absolutnie niec nie jadła, rozwolnienie, dizś jakoś dziwnie w ogóle, bo pół na pół, i w tym siusiu było. "Woda" lekko czerweona kupa normalnego koloru. I nie iwme, czy to po wczorajszych buraczkach, czy to z moczem( wątpię) czy to krew. W nocy kaszel znó męczył ja mocno( zaczyna się ok 3h od zasnięcia) i dopiero jak zwymiotowała zasnąła i spokojnie pzrespała resztę niocy. Co to jest? Anabuba podsunęła mi wczesniej owsiki-oglądałm dokładnie kupkę i nie było robaczków, ale czy to je wyklucza?
czy powinam pósć do lekarza i ryzykować ze młoda złapie jakies paskudztwo w pzrychodni, no bo przy tej ilości dzieciaczków i w tak długim czasie po prostu nei wierzę, zęby nie złapała jakiegos wirusa, czy cuś.

:-D:-D:-Di ja tak dzis zrobię jak mnei zostawi:-)

Agnes fajne prezenty. My dizś młodej kupiliśmy tę lalkę z biedronki już na urodzinki. na gwiazdke prosiłą świętego o nowego misia:baffled:nie policze nawet ile ich już ma:baffled:, no i puzzle bo je uwielbia , i nie mam więcej pomysła:no:

U nas tak będzie jutro z rańca, głowe daję:tak:

tez by mi się przydało takie szkolenie:-D

:-D

lepiej późno niz wcale :-)

Kamcia trzymam kciuki oby nic nie działo się z dzidzią. Trzymaj się.
Luna może to być alergiczne albo taki kaszel jest przy bakterii osiadłej gdzieś w gardle,nosogardzieli...
Ja bym zrobiła wymaz z gardła.

Witam wieczorkiem
Sorki ale za duzo nie poczytalam bo znowu jakos weny nie mam:no:No i do tego jestem padnieta:no:
Bylam po kozaczki i kupilam w sumie takie jak chcialam,czyli na plaskiej podeszwie i takie troszke za kolana:tak::tak::tak:Potem u kolezanki na ciachu i herbatce no i do domku:tak:Chwilke posiedzielismy i zasuwalismy po dziewczynki:tak:Wzielismy sanki bo caly dzien sypal sniezek i bylo super,mlode i Dominik zadowoleni:tak:Do przedszkola Dominik jechal na sankach a z powrotem dziewczynki:tak::tak::tak:
Dominikowi wypadl w szkole dzisiaj zabek:tak:ta gorna jedynka Ktora ruszala sie Jemu juz chyba z dwa miesiace:szok:No ale juz rosnie Jemu staly i go widac hehe:tak::tak::tak:
Pani Dominika dzisiaj pochwalił ze coraz ładniej pisze:tak::tak::tak:Sprawdzajac zeszyt od kaligrafii(a zawsze bierze na weekendy) tez napisala ze ładnie odrabia zadania domowe:tak::tak::tak:No wiec jestem dumna:tak::tak::tak:

LUNKA
Mi to raczej wyglada na jakas wirusowke,ktorych niestety teraz pelno:no::no::no:
Jak nie goraczkuje to lepiej poczekaj i nie pchaj sie do lekarza bo szkoda malej:no:A na te luzne kupki moze podaj Jej enterol albo cos

ANKA
No ja jakies sweterki tez bym potrzebowala,a najlepiej to takie troszke dluzsze:tak::tak::tak:

MH
Zdrowka dla całej family:tak::tak::tak:

witam wieczornie

no mnie zasypalo dzisiaj dzieci zawiozłam do szkoly ale wrócic nie umialam heeeeeee auto pod góre niestety nie chciało wyjechac musiałam na około pojechac i bałam sie ze mi paliwa braknie bo juz kilka dni jezdzilam na rezerwie ale cale szczescie dotarłam do domu :-D:-D:-Dno i męża odrazu z wyra zdarłam zeby mi bak zapelnił bo pustki :-D:-D:-D
No a pokoik pomalowalam lampa zawieszona karniszi i firanka tez tylko na meble i dywanik czekam az przyjda i jak beda to wtedy wlepie foty:-):-):-)

wszystkim zycze zdrowka bo widze ze wirusy panosza sie ........

Dowikla doczytalam ze urodzinki sie udały :-)

A i witam nowa mame FANTA20062:-):-)

reklama
A moje oczka same sie zmaykaja wiec spadam do lozeczka.
Dzis bylam u Agi i dzieci niezly sajgon zrobily.Straszne glosno bylo a my zakupy w necie robilysmy:-D:-D
I bym zapomniala snieg i u mnie zawital:-D:-Dbialo a ma padac do konca tygodnia:eek:

Zdrowka zycze bo widze kolejne ofiary, moj maz tez zalapal:baffled:

Do góry