reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natali super filmik :tak: a mały Ci fajnie gada :-)
MH zdrówka dla Was :-)
As super że szkolenie się udało :tak::-)

Kubek poszedł spać więc mogę chwilę posiedzieć :tak: pranie się kończy kręcić, jeszcze tylko muszę jakąś sałatkę do obiadu skołować i koniec na dzisiaj roboty :tak: cały czas pada śnieg jak tak dalej pójdzie to zasypie i to porządnie :sorry: dobrze że u nas od razu sypią piaskiem :tak: słyszałyście że Leslie Nielsen zmarł wczoraj :-( grał np w naga broń itd :tak:
widziałam na wp:tak:
dzieki no gada gaduł jedna:-D
ostatnio siedze sobie a ona przychodzi ma w raczce taki plastik od gromnicy i sie pyta "mamusiu, a do czego to służy?" ja takie gały (skąd on zna takie słownictwo:szok::-D) mówie mu :to jest taki plastik na swiecę żeby wosk nie kapał" a on do mnie tak sie patrzy usmiecha sie i mówi " tak kochanie, zgadza się" no myślałam że na plecy się wywrócę:-D:-D:-D:-D:-D
Fajne takie dziecięce zabawy. :tak:;-):-):-)
Jak będziecie chciały to mogę doradzać.:tak:;-)

MH zdrowiejcie kochani jak najszybciej.
Do Ciebie to chyba trzeba zrobić zrzut ogólnoświatowy fluidków zdrowotnych.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Łap kochana :-D:-D:-D:-D

Ale fajny weekendzik mieliście. :tak:

Super !!!! :tak::-):-):-)

A mówiłam nic nie wkładać do ucha.:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Mały dziś w domu ,przeziębienie go dopadło. :crazy::crazy:
Dziś zaczynam sprzątać dom na święta.:tak::-):-)
Na ostatnią chwilę nie da się sprzątnąć ponad 250 m kwadratowych to ja nie muszę już teraz.Mam nadzieję ,że się wyrobię.:tak::-):-);-)

Czekam ,aż mi włosy wyschną i zaraz do sklepu ruszam.
Jakiś obiadek trzeba zrobić,a pomysłu jeszcze nie mam. :baffled::baffled:
250 m:szok:
ło matko to ja juz od dawna bym sprztała:-D
ja mam 45 i w przysła sobote sobie zarezerwowałam że sprzatanie domu na całego:tak:
zobaczymy jaką bede miec wene:-D
czekam na ta z krdkami i nadal jej nie ma nie wiem może nie dojedzie bo ciężko:baffled:
a nawet jak dojedzie to nie będzie miała gdzie zaparkowac:sorry:
jak m przyjdzie to ja pójde na szufle:tak:

reklama
hej mamuski!!!
nie było mnie od piątku bo w domu u nas szpital wszyscy jesteśmy chorzy.:-(
ja sie juz troszke lepiej czuje wiec postanowiłam cos napisac.
a wiec krystian ma jakiegos wirusa i musial dostac antybiotyk:wściekła/y: ale lekarz dlugo sie zastanawial czy dac czy tez nie bo osłuchowo wszystko ok,gardlo troszke czerwone, ale gorączka mu nie:no: spadala (od 4 dni)i bardziej kaszlał wiec stwierdzil ze zamast lepiej to jest gorzej i sie to wszystko wlecze wiec zapisała antybiotyk.:-(
mikołaj mi gorączkuje od piątku i nie wiem co mu jest bo prócz gorączki nie kaszle i nie:no: ma katarku(myslałam ze to może trzydniówka)ale go dzis nie wysypało,wiec nie wiem o co chodzi????????????:baffled: musze zadzwonić do mojego doktora.
alan ma katar i jak na razie nie kaszle i goraczki też brak.
a ja z m mamy straszny katar i kaszel.:eek::wściekła/y:

pogoda u nas paskudna,zimno,snieg z deszczem pada i jest straszna ciapa na dworze.:eek:
nie:no: chce sie z domu w taka pogode wychodzić.
my juz po obiedzie,dzieci spią m z krystianem grają w szachy a ja musze sie zabrac za prasowanie.

aha pisała do mnie kerna,dojechała dzis szczesliwie na miejsce(droga fatalna ale jest ok)mają z laurą własny pokoik i jak na razie super pielęgniarki są.
jak coś bede wiecej wiedziała to napisze.:tak:

natalineczka-super ten filmik.
czaruś jest slodki.:tak:

dowikla-fajnie że urodzinki sie udały i że dominik zadowolony z prezentów.:tak:
czekamy na jakieś fotki.

as-ciesze sie że ze szkolenia jesteś zadowolona.
zdrowia dla kubusia.

mh-widze ze i u Ciebie w domu szpital tak jak u mnie.:-(
dużżżżżżżżżo zdrówka dla was.

anaconda-ale u was bialo.:szok::szok::szok:
u nas sypie od wczoraj ale śnieg z deszczem wiec sniegu mamy mało za to ciapa straszna.:wściekła/y::crazy:

a ja mam złe wieści:-(
znaczy złe i nie złe..
w zwioązku z moimi 3 dniowymi wymiotami.... byłam dzisiaj u GP...
Przy okazji rano dostałam biegunkę:baffled: lekarka mnie zbadała z kazdej strony..
sprawdziłą maluszka ... póki co przytyłam 3 kg.. ale do sedna....
jeszcze przyszła pielęgniarka coś pokonsultowały..
no i powiedziała że skoro dzisiaj wymiotowałam tylko raz to może być oznaką że mi przechodzi ..(to ta lepsza wieść)
a jeśli mi nie przejdzie... to jutro jadę do szpitala:-:)-:)-( i tam będę na obserwacji...
bo to niebezpieczne dla mnie i dla dzidziusia...
mówiłam że z samego rana mam jej dać znać bo u mnie wymioty nasilają się noca...
no i ból żoładka też... tak więc czekam do wieczora.. ale już chce mi się wymiotować:-( nie wiem co to będzie...
z jednej strony dobrze żeby mnie przebadali , z 2 znów chciałabym żeby mi przeszło..
a no i mam mocz\ lekko nie teges, więc wyśle próbkę do laboratorium....
aha i mam dużo pić , żeby się nie odwodnić.. tyle że ja nawet po wodzie herbacie czy soku tez wymiotuję jak dziki kot:-(

Hej dziewczyny
Napjpier swoje, bo zapomnę.
Słuchajcie, nie chciałam z młoda iśc do przychodni bo kolejki na kilka godzin, tyle dzieciaczkó do naszej pani doktor. A druga bąki zbija-nikt do niej nie chce pójść. No ale teraz już nei wiem

Dziewczyny pomóżcie
Młoda ma kaszel tylko w nocy, cięzki duszący, dzis w nocy zwymiotowała przez niego , nie ma apetytu, najlepiej by absolutnie niec nie jadła, rozwolnienie, dizś jakoś dziwnie w ogóle, bo pół na pół, i w tym siusiu było. "Woda" lekko czerweona kupa normalnego koloru. I nie iwme, czy to po wczorajszych buraczkach, czy to z moczem( wątpię) czy to krew. W nocy kaszel znó męczył ja mocno( zaczyna się ok 3h od zasnięcia) i dopiero jak zwymiotowała zasnąła i spokojnie pzrespała resztę niocy. Co to jest? Anabuba podsunęła mi wczesniej owsiki-oglądałm dokładnie kupkę i nie było robaczków, ale czy to je wyklucza?
czy powinam pósć do lekarza i ryzykować ze młoda złapie jakies paskudztwo w pzrychodni, no bo przy tej ilości dzieciaczków i w tak długim czasie po prostu nei wierzę, zęby nie złapała jakiegos wirusa, czy cuś.

hej Lunka
witaj w klubie tych co to napalone na sex......mój mnie cały dzień rozpalał smsami a teraz mówi że go głowa boli ...że zmęczony a kij mu w oko sama se dam rade a co kobieta petrafi :-) ;-) :-):-)
:-D:-D:-Di ja tak dzis zrobię jak mnei zostawi:-)

Agnes fajne prezenty. My dizś młodej kupiliśmy tę lalkę z biedronki już na urodzinki. na gwiazdke prosiłą świętego o nowego misia:baffled:nie policze nawet ile ich już ma:baffled:, no i puzzle bo je uwielbia , i nie mam więcej pomysła:no:

A to mój widok z okien: na parking i na plac zabaw
U nas tak będzie jutro z rańca, głowe daję:tak:

Sposoby radzenia sobie w trudnych sytuacjach.
tez by mi się przydało takie szkolenie:-D

"działają czary mamo" :-D:-D:-D:-D:-D
:-D

YouTube - wygłupki.wmv
obiecany filmik troszke montowany :-p:-D
lepiej późno niz wcale :-)

Kamcia trzymam kciuki oby nic nie działo się z dzidzią. Trzymaj się.

Luna Kochana a możesz zamówić wizytę domową? Ja bym od razu dzwoniła :tak: zdrówka dla małej :tak: a może to jelitówka się jej zaczyna? Bo siusiu czerwone lekko to może być po buraczkach skoro wczoraj je jadła :sorry:
Kamcia Kochana dla Ciebie też dużo zdrówka i oby wszystko było dobrze :tak: mi na wymioty pomagała tylko woda gazowana :sorry:
Lidka zdrówka dla Was :tak:

Oj coś te choroby nie chcą odpuścić w tym roku :no: ja się cieszę że nas nic nie złapało i się modlę żeby nie złapała :tak: ja jakaś padnięta jestem popołudniami jak nie wiem co :no: nie wiem czemu :sorry: no trudno jakoś się wytrzyma do 21,00 żeby się położyć ;-) trzeba tyłek ruszyć i iść w kuchni sprzątnąć po obiedzie :-) zajrzę może później :tak:

Ech...wizyty domowe tylko w cięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęężkich przypadkach, bo móię Wam tyle ma pacjentów, ze siedzi po godzinach dzień w dzień.
Jelitówka? No to bym pierwsza coś o d niej łapała, jak zawsze. Mi spokoju nie daje ten tylko nocny kaszel. Myslalam, z emoze za ciepło w pokoju, ze za duszno, ale to jednak nie to...

Właśnie mi się przypomniał. Ja teżmiałąm w nocy taki męczocy az na wymioty kaszel, ale w dziń za to charchałam na mokro , że hej, no i pomogł mi inhalator na alergię ;( Kurde...

Hej dziewczyny
Napjpier swoje, bo zapomnę.
Słuchajcie, nie chciałam z młoda iśc do przychodni bo kolejki na kilka godzin, tyle dzieciaczkó do naszej pani doktor. A druga bąki zbija-nikt do niej nie chce pójść. No ale teraz już nei wiem

Dziewczyny pomóżcie
Młoda ma kaszel tylko w nocy, cięzki duszący, dzis w nocy zwymiotowała przez niego , nie ma apetytu, najlepiej by absolutnie niec nie jadła, rozwolnienie, dizś jakoś dziwnie w ogóle, bo pół na pół, i w tym siusiu było. "Woda" lekko czerweona kupa normalnego koloru. I nie iwme, czy to po wczorajszych buraczkach, czy to z moczem( wątpię) czy to krew. W nocy kaszel znó męczył ja mocno( zaczyna się ok 3h od zasnięcia) i dopiero jak zwymiotowała zasnąła i spokojnie pzrespała resztę niocy. Co to jest? Anabuba podsunęła mi wczesniej owsiki-oglądałm dokładnie kupkę i nie było robaczków, ale czy to je wyklucza?
czy powinam pósć do lekarza i ryzykować ze młoda złapie jakies paskudztwo w pzrychodni, no bo przy tej ilości dzieciaczków i w tak długim czasie po prostu nei wierzę, zęby nie złapała jakiegos wirusa, czy cuś.

:-D:-D:-Di ja tak dzis zrobię jak mnei zostawi:-)

Agnes fajne prezenty. My dizś młodej kupiliśmy tę lalkę z biedronki już na urodzinki. na gwiazdke prosiłą świętego o nowego misia:baffled:nie policze nawet ile ich już ma:baffled:, no i puzzle bo je uwielbia , i nie mam więcej pomysła:no:

U nas tak będzie jutro z rańca, głowe daję:tak:

tez by mi się przydało takie szkolenie:-D

:-D

lepiej późno niz wcale :-)

Kamcia trzymam kciuki oby nic nie działo się z dzidzią. Trzymaj się.
Luna może to być alergiczne albo taki kaszel jest przy bakterii osiadłej gdzieś w gardle,nosogardzieli...
Ja bym zrobiła wymaz z gardła.

Witam wieczorkiem
Sorki ale za duzo nie poczytalam bo znowu jakos weny nie mam:no:No i do tego jestem padnieta:no:
Bylam po kozaczki i kupilam w sumie takie jak chcialam,czyli na plaskiej podeszwie i takie troszke za kolana:tak::tak::tak:Potem u kolezanki na ciachu i herbatce no i do domku:tak:Chwilke posiedzielismy i zasuwalismy po dziewczynki:tak:Wzielismy sanki bo caly dzien sypal sniezek i bylo super,mlode i Dominik zadowoleni:tak:Do przedszkola Dominik jechal na sankach a z powrotem dziewczynki:tak::tak::tak:
Dominikowi wypadl w szkole dzisiaj zabek:tak:ta gorna jedynka Ktora ruszala sie Jemu juz chyba z dwa miesiace:szok:No ale juz rosnie Jemu staly i go widac hehe:tak::tak::tak:
Pani Dominika dzisiaj pochwalił ze coraz ładniej pisze:tak::tak::tak:Sprawdzajac zeszyt od kaligrafii(a zawsze bierze na weekendy) tez napisala ze ładnie odrabia zadania domowe:tak::tak::tak:No wiec jestem dumna:tak::tak::tak:

LUNKA
Mi to raczej wyglada na jakas wirusowke,ktorych niestety teraz pelno:no::no::no:
Jak nie goraczkuje to lepiej poczekaj i nie pchaj sie do lekarza bo szkoda malej:no:A na te luzne kupki moze podaj Jej enterol albo cos

ANKA
No ja jakies sweterki tez bym potrzebowala,a najlepiej to takie troszke dluzsze:tak::tak::tak:

MH
Zdrowka dla całej family:tak::tak::tak:

witam wieczornie

no mnie zasypalo dzisiaj dzieci zawiozłam do szkoly ale wrócic nie umialam heeeeeee auto pod góre niestety nie chciało wyjechac musiałam na około pojechac i bałam sie ze mi paliwa braknie bo juz kilka dni jezdzilam na rezerwie ale cale szczescie dotarłam do domu :-D:-D:-Dno i męża odrazu z wyra zdarłam zeby mi bak zapelnił bo pustki :-D:-D:-D
No a pokoik pomalowalam lampa zawieszona karniszi i firanka tez tylko na meble i dywanik czekam az przyjda i jak beda to wtedy wlepie foty:-):-):-)

wszystkim zycze zdrowka bo widze ze wirusy panosza sie ........

Dowikla doczytalam ze urodzinki sie udały :-)

A i witam nowa mame FANTA20062:-):-)

reklama
A moje oczka same sie zmaykaja wiec spadam do lozeczka.
Dzis bylam u Agi i dzieci niezly sajgon zrobily.Straszne glosno bylo a my zakupy w necie robilysmy:-D:-D
I bym zapomniala snieg i u mnie zawital:-D:-Dbialo a ma padac do konca tygodnia:eek:

Zdrowka zycze bo widze kolejne ofiary, moj maz tez zalapal:baffled:

Do góry