Anabuba
czarownica mroźnego lądu
zima zima zima!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak zacezlo suypac o 6 rano tak sypie do tej pory
a do tego nizel zawiewa
u mnie droga nie odgranieta wiec nie wiem czy jakies auto przejedzie
teraz jest juz -10 a w srdoe ma byc -15 w dzien
nie ma to jak szybka zima
dzis rano podjechalsymy z sasidak i bylo dobrze.spowrotemczekalam z dziewcyznami na autobus praiwe godzine i sie nie doczekalam a nie chciala malej w ta zawieruche na piechote ciagnac wiec poczekalsymy az sasiadka skonczy prace i z nia sie zabralsymy,
jutro mojedziewczyny siedza w domu.sasidka swteirdzila ze ma jeszcze opieke do odebrania i ze nie czuje sie dobrze i nie zamierza wlaczycz zakopanymautem wiec zostaje w domu i bierze moje dziewczyny do siebe
nie wiem jak ja bym je rano o szkoly zatrgala
a tak tylko ja bede dralowac na piesz bo na autobus to sie nawet nie wybieram bo szybcije na piechote chyba zajde
zapadlao juz jakies 30zm sniegu
jak taki prezent na mikolajki to co na gwaizkde?
zdrokwa kochana i mam nadzieje ze przejdzie.nie masz imbiru?podobno pomaga na wymioty.
ja juz fotek wklejac ni bede ale u mni jest podobnie
fajnie
oj zasypalo niezle
chyba do Kerne nie dojade jak tak dalej bedzie
jeszcze bedziesz miala odsyc sniegu jak ja po 1dniu
ehhhhhhhhhhh
do lekarza najeliej z tym uchem
zdrokwka
duuuuuuzo zdrokwa dla was
a jak taka niewyjasnionagoarczka to moze warto badanie moczu zrobic co
a z ta trzydnioka jest tak ze goarczka musi trwac bite 3 doby (a nie 2 dni i 2 noce) i wysypka wystaepuj w ciagu 24godzin po ustapieniu goraczki
albo zlapal to sam co reszta
mam nadzieje ze nie wyladujesz w szpitalu
albo tez alergivczny taki kaszel wiec tu byc moze ze jakies inhalacje by pomogly.
jak zacezlo suypac o 6 rano tak sypie do tej pory
a do tego nizel zawiewa
u mnie droga nie odgranieta wiec nie wiem czy jakies auto przejedzie
teraz jest juz -10 a w srdoe ma byc -15 w dzien
nie ma to jak szybka zima
dzis rano podjechalsymy z sasidak i bylo dobrze.spowrotemczekalam z dziewcyznami na autobus praiwe godzine i sie nie doczekalam a nie chciala malej w ta zawieruche na piechote ciagnac wiec poczekalsymy az sasiadka skonczy prace i z nia sie zabralsymy,
jutro mojedziewczyny siedza w domu.sasidka swteirdzila ze ma jeszcze opieke do odebrania i ze nie czuje sie dobrze i nie zamierza wlaczycz zakopanymautem wiec zostaje w domu i bierze moje dziewczyny do siebe
nie wiem jak ja bym je rano o szkoly zatrgala
a tak tylko ja bede dralowac na piesz bo na autobus to sie nawet nie wybieram bo szybcije na piechote chyba zajde
zapadlao juz jakies 30zm sniegu
Anabubka film świetny już się nie mogę doczekać kolejnej części,napewno na nią pójdę.
bylismy dzis w Auchan i kupilismy już Oliwce prezent na mikołajki,zrobilismy zrzutkę my ,siostra i dziadkowie i kupilismy jej porzadny prezencik bo duży zestaw lego duplo zoo za 200zł i zestaw lalka barbi i wózkiem dla lalek i dzidziusiami bliżniakami
sama sie też bede bawic tymi klockami
c
jak taki prezent na mikolajki to co na gwaizkde?
luna zmienia się zmienia....
dla mnie fajnie , bo mamy zimą śnieg... mogłoby być jeszcze lato upalne;-)
ale ogólnie to źle wróży ta cała zmiana kilmatu:-(
anabuba... no własnie tak się zapowiada że będzie islandia;-)
w zeszłym roku w wielu domach woda pozamarzała... np u naszych kumpli i chodzili się do nas kąpać.. a jak mieli dzień pracy to kąpali sie w pracy...
no a przez ok 2 tyg dużo sklepow itp było pozamykanych bo ludzie bali się wychodzić z domu , lód na ulicy , wszystkie auta w poślizgi wpadały.... pełno wypadków...bo tu ani odśniezarek ani opon zimowych .,.. i nie umieli sobie z tym poradzić
malina zadowolona i to bardzo... siedziała aż do 22
no i bawiła się ze wszystkimi dziećmi, i wszystkimi zabawkami..
miałam wstawić zdjęcia ale nie mam siuły ich wklejać itp...
grypa mnie żołądkowa chyba dopadła.. od piątku choruję..
wymiotowałam strasznie nic nie jadłam.. i miałam temp.i całą noc chodziłam wymiotować
w sobotę zjadłam zalediwe rosól , a wieczorem po kanapce też wymiotowałam i całą noc mnie żołądek bolał, dzisiaj tez mnie boli cały dzień i znów wymitowałam:-(oby noc była spokojniejsza...
jutro pójdę do lekarza..
a przy okazji moja mała ma biegunkę tez od piątku:-(
o dziwo D czuje się dobrze (ale jak to mówią złego diabli nie biorą)
także zdjęcia jak się wyleczę
zdrokwa kochana i mam nadzieje ze przejdzie.nie masz imbiru?podobno pomaga na wymioty.
Witam :-):-)
Czy was też zasypało tak jak mnie?!
W sobotę na wieczór pojechaliśmy do teściowej i wczoraj wróciliśmy dlatego się nie odzywałam
No a dzisiaj jestem z Mają umówiona że przychodzę po nią z saneczkami
A to mój widok z okien: na parking i na plac zabaw
ja juz fotek wklejac ni bede ale u mni jest podobnie
hehehe jka sie w gorach mieszka to taki snieg juz nie dziwi co?u nas juz 50 leży a od rana sypie i sypie
ito wali tak gesto ze masakra
jak wyjdziemy moze na dwór to porobie zdj
:
Witajcie w poniedziałek.
Sporo napisałyście.
Nie dam rady poczytać .
Wróciłam wczoraj po południu ze szkolenia.
Było super!!! :-):-)
Tematy szkolenia bardzo ciekawe.
Zanim zaczniesz zmieniać coś w innych -zacznij od siebie.
Jak nawiązać dobry kontakt z dzieckiem.
Jak rozmawiać z nastolatkiem.
Sposoby radzenia sobie w trudnych sytuacjach.
To tyle tak w biegu .
Pozdrawiam Was
fajnie
Melduje, że żyję
U mni9e w domu szpital, wszyscy w chałupce więc czasu brak.
Któraś ma wieści od Kerny ??
Warszawę zasypało, ale chyba śnieg w całej Polsce sypie
oj zasypalo niezle
chyba do Kerne nie dojade jak tak dalej bedzie
elloo
Ale u was pieknie bialo
Tu podobno od jutra ma padac wiec zobaczymy.Jak narazie sniegu nie ma
Ja skonczylam zupke i uciekam po Lalunie.O malo dzis by nie poszla
Weekend super! Sobota wieczorek u mnie a niedziela obiad u Agnieszki
jeszcze bedziesz miala odsyc sniegu jak ja po 1dniu
Witam!:-)
Już jestem po imprezie, urodziny mojego smyka trwały dwa dni .
Największą tremę miał mój T (kurczę jak nigdy wszystkim się przejmował;-)). Ból ucha jakoś ustąpił ale przeszło mi na gardło :-(. W sumie poszłam za Waszą radą i wepchałam ten nieszczęsny wacik do ucha, niestety na następny dzień nie mogłam go wyciągnąć. Dobrze, że niczym go nie nasączałam he he. Jak to mówią lekarzu lecz się sam...;-)
Jeśli o pogodę chodzi, to w Sz-n szaro i ponuro (śniegu brak; -1)
ehhhhhhhhhhh
do lekarza najeliej z tym uchem
zdrokwka
hej mamuski!!!
nie było mnie od piątku bo w domu u nas szpital wszyscy jesteśmy chorzy.:-(
ja sie juz troszke lepiej czuje wiec postanowiłam cos napisac.
a wiec krystian ma jakiegos wirusa i musial dostac antybiotyk ale lekarz dlugo sie zastanawial czy dac czy tez nie bo osłuchowo wszystko ok,gardlo troszke czerwone, ale gorączka mu nie spadala (od 4 dni)i bardziej kaszlał wiec stwierdzil ze zamast lepiej to jest gorzej i sie to wszystko wlecze wiec zapisała antybiotyk.:-(
mikołaj mi gorączkuje od piątku i nie wiem co mu jest bo prócz gorączki nie kaszle i nie ma katarku(myslałam ze to może trzydniówka)ale go dzis nie wysypało,wiec nie wiem o co chodzi???????????? musze zadzwonić do mojego doktora.
alan ma katar i jak na razie nie kaszle i goraczki też brak.
a ja z m mamy straszny katar i kaszel.
y:
duuuuuuzo zdrokwa dla was
a jak taka niewyjasnionagoarczka to moze warto badanie moczu zrobic co
a z ta trzydnioka jest tak ze goarczka musi trwac bite 3 doby (a nie 2 dni i 2 noce) i wysypka wystaepuj w ciagu 24godzin po ustapieniu goraczki
albo zlapal to sam co reszta
a ja mam złe wieści:-(
znaczy złe i nie złe..
w zwioązku z moimi 3 dniowymi wymiotami.... byłam dzisiaj u GP...
Przy okazji rano dostałam biegunkę lekarka mnie zbadała z kazdej strony..
sprawdziłą maluszka ... póki co przytyłam 3 kg.. ale do sedna....
jeszcze przyszła pielęgniarka coś pokonsultowały..
no i powiedziała że skoro dzisiaj wymiotowałam tylko raz to może być oznaką że mi przechodzi ..(to ta lepsza wieść)
a jeśli mi nie przejdzie... to jutro jadę do szpitala:---( i tam będę na obserwacji...
bo to niebezpieczne dla mnie i dla dzidziusia...
mówiłam że z samego rana mam jej dać znać bo u mnie wymioty nasilają się noca...
no i ból żoładka też... tak więc czekam do wieczora.. ale już chce mi się wymiotować:-( nie wiem co to będzie...
z jednej strony dobrze żeby mnie przebadali , z 2 znów chciałabym żeby mi przeszło..
a no i mam mocz\ lekko nie teges, więc wyśle próbkę do laboratorium....
aha i mam dużo pić , żeby się nie odwodnić.. tyle że ja nawet po wodzie herbacie czy soku tez wymiotuję jak dziki kot:-(
mam nadzieje ze nie wyladujesz w szpitalu
kochana owsiki to zobaczysz jak juz sie wylegna,ale jajek bez mikrospu nie zoabaczysztzreba badanie kalu zrobic na pasoyty bo to moze byc owski albo glista ludzkaHej dziewczyny
Napjpier swoje, bo zapomnę.
Słuchajcie, nie chciałam z młoda iśc do przychodni bo kolejki na kilka godzin, tyle dzieciaczkó do naszej pani doktor. A druga bąki zbija-nikt do niej nie chce pójść. No ale teraz już nei wiem
Dziewczyny pomóżcie
Młoda ma kaszel tylko w nocy, cięzki duszący, dzis w nocy zwymiotowała przez niego , nie ma apetytu, najlepiej by absolutnie niec nie jadła, rozwolnienie, dizś jakoś dziwnie w ogóle, bo pół na pół, i w tym siusiu było. "Woda" lekko czerweona kupa normalnego koloru. I nie iwme, czy to po wczorajszych buraczkach, czy to z moczem( wątpię) czy to krew. W nocy kaszel znó męczył ja mocno( zaczyna się ok 3h od zasnięcia) i dopiero jak zwymiotowała zasnąła i spokojnie pzrespała resztę niocy. Co to jest? Anabuba podsunęła mi wczesniej owsiki-oglądałm dokładnie kupkę i nie było robaczków, ale czy to je wyklucza?
czy powinam pósć do lekarza i ryzykować ze młoda złapie jakies paskudztwo w pzrychodni, no bo przy tej ilości dzieciaczków i w tak długim czasie po prostu nei wierzę, zęby nie złapała jakiegos wirusa, czy cuś.
.
albo tez alergivczny taki kaszel wiec tu byc moze ze jakies inhalacje by pomogly.