reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej
melduje sie i ja

Piszcie jakim kolorem chcecie jak nie widze posta to nawet nie staram sie go czytac:-D Od zoltego dostalam oczoplasu:-D:-D:-D Fiolet ciemniejszy fajniejszy bo oczy nie bola;-)

Laura dzis obudzila mnie do przedszkola jak na poczatku byl placz tak teraz biegnie :-D:tak: Sama jesten ciekawa tych zdjec bo podobno gosciu byl extra i dzieci fajnie wychodza na jego fotkach. Zobaczymy:-D trzymam kciuki za nie:-D

Iwcik no to zaszalalas z tymi zakupami, a fotki po koniecznie musisz wkleic:tak:
Udanego pasowania i swietnej zabawy

reklama
A ja znowu tutaj, tylko na chwilke kompa włączyłam :-p

Beata, Anaconda może mieć rację z tą wentylacją :tak: kominiarz musi przyjść :tak:
A szyby można posmarować szamponem bambino, to wtedy nie parują :-p nie pytajcie skąd znam takie mądrości :-D:-D:-D:-D

Anka, zazroszcze tych fotek, bo do nas do przedszkola przychodzi jakaś oferma a nie fotograf :baffled: Muszę swojego w końcu zgwałcic, żeby zrobił nam fotki. ale jak wiadomo szewc bez butów chodzi :sorry2:

Ostatnia edycja:
Anaconda MH z wentylacją wszystko ok bo chodził ostatnio i sprawdzał :tak: ja już nie wiem :no:

Czasami kna paruja bo sa nieodpowiednie. Tzn ze moga byc zle zamontowane i wtedy ta roznica temperatur powoduje parowanei. MNowiac o roznicy temoeratur mam na mysli temperature w domu i na zewnatrz. Bo latem raczej nic nie paruje. Zle zaizolowane okno moze byc powodem parowania szyb

A okno paruje od zewnatrz czy wewnatrz?
Jak czesto wietrzysz mieszkanie?Mozliwe jest ze masz bardzo szczelne okna z swietnym wspolczynnikiem przenikalnosci ciepla i duza wilgotnosc ktora panuje w domu poprostu skrapla sie na szybach.Jesli parowanie jest od zewnatrz to mozesz byc pewna ze masz boskie okna, swietnej jakosci. I na to raczejj nie ma lekarstwa.

Ostatnia edycja:
Kokusia, przepis wrzuciłam do ksiazki :tak:

Chciałam dać Niki jabłuszko, a ona wybrała sobie pomidora i zjadła całego :szok::-D

Dobra, spadam bo coś nie mogę pogonić mojego wczorajszego lenia :zawstydzona/y:

Moje też uwielbiają jeść pomidory tak jak jabłka. I nawet "ogryzek" potrafią zostawić:sorry2:
A teraz na topie jest surowa papryka co bardzo mnie cieszy bo podobno ma mnóstwo witaminy C

kokusia tak racja..
jak już bym sie rozchorowała to najpierw jakieś domowe kuracje mleko z miodem czy czosnkiem;-)
a jak nie pomoże to lekarz i leki..
ale dlatrego właśnie wolę unikac chlapy , przemoczenia , itp pogody i nie wychodzić z domu tylko czekać na lepsze dni:tak:
przynajmniej wiem że się nie zaziębię

Trzymam kciuki żeby zarazki omijały Cię jak najdłużej:tak:

Kokusia a kto Ci każe na wieczór to jeść :tak: w dzień nadrabiaj :-D ja tak jem bo muszę sobie żołądek rozepchać żeby przytyć :tak:

Kubek poszedł spać a ja w końcu mogłam usiąść :tak: oczywiście zamiast obiadu znowu owoce z lodami :-) muszę w końcu te lody zjeść z zamrażki :tak: zaraz za obiad się muszę wziąć dzisiaj spaghetti na szybko zrobię :tak: tak się wzięłam za te okna że nawet je umyłam i firanki zmieniłam :-) umówiłam się do gina na środę ale dopiero na 18.00 więc wejdę po 19.00 :sorry2: teraz żałuję bo mogłam się umówić na poniedziałek na 13.00 :tak: ale wtedy bym musiała Kubę wziąć ze sobą :sorry2: no cóż trudno :sorry2: jeszcze do dentysty muszę zadzwonić i będzie git :tak: M mnie zmusza żebym się zapisała do kardiologa w końcu a ja jakoś nie mam ochoty do niego iść :sorry2: jakoś złe przeczucie mam :tak: no i tylko okno zamknęłam i od razu okno zaparowane w dużym pokoju :no:

Oj ja i w dzień to muszę uważać co wcinam bo zaraz waga w górę leci:sorry2: Takie to już niesprawiedliwe życie jedni walczą ciągle z nadwagą a inni mimo wszelkich przytyć nie dają rady.

A z tym kardiologiem to lepiej nie odkładaj

hej
melduje sie i ja

Piszcie jakim kolorem chcecie jak nie widze posta to nawet nie staram sie go czytac:-D Od zoltego dostalam oczoplasu:-D:-D:-D Fiolet ciemniejszy fajniejszy bo oczy nie bola;-)

Laura dzis obudzila mnie do przedszkola jak na poczatku byl placz tak teraz biegnie :-D:tak: Sama jesten ciekawa tych zdjec bo podobno gosciu byl extra i dzieci fajnie wychodza na jego fotkach. Zobaczymy:-D trzymam kciuki za nie:-D

Iwcik no to zaszalalas z tymi zakupami, a fotki po koniecznie musisz wkleic:tak:
Udanego pasowania i swietnej zabawy

Super że Laura polubiła przedszkole:tak:
Oj z fotografem i dziećmi to tak jest że musi być niezły czarodziej czasami. Z naszą szkołą też taki "magik" współpracuje i mimo że Natalka strasznie się bała zdjęcia to portrecik zrobił jej przepiękny. Każdy kto go zobaczy (a wisi w honorowym miejscu na ścianie) to nie może wyjść z podziwu.

My już po obiadku. Martynka dzisiaj miała w przedszkolu teatrzyk kukiełkowy i cały czas się nim zachwyca i opowiada przedstawienie

Drogie koleżanki.:-)
Czy to różowym, czy żółtym , czy czarnym ...chcecie czytajcie, nie chcecie omińcie posta .;-)
Można by się czepić tych, co pisząc pogrubiają czcionkę.
Złej baletnicy , to i kiecka przeszkadza.;-)
Ale fakt faktem, że gdybyśmy wszystkie tak zaczęły...:baffled: nieco wiosennie, tęczowo by się zrobiło.:-D;-)
To w jakich odcieniach widzimy kolorowo napisane posty zależy od ustawionego kontrastu monitora.;-)
Pozdrawiam, i miłego dnia życzę.;-):-)
nie no teraz dowaliłas:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale wesoło sie od tego żółtego zrobiło tak słonecznie:-D:tak:
To jeszcze coś na dobry humorek :tak: Z przymrużeniem oka ;-)

Instrukcja obsługi dziecka - KCIUK
dobre:-D:-D
Hej laseczki w deszczową wietrzną i zimną środę:happy2:
Pogoda taka że nic tylko sobie w łeb strzelić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj byliśmy na zakupach bo mamy z casto bony do realizacji w hurtowni zabawek obwarowane terminem do 27 listopada..nie mogliśmy kupić tego o czym dzieciaki marza najbardziej bo...nie było tego w hurtowni:baffled: no ale jak to mówią darowanemu koniowi.no ale kupiliśmy Antoniemu na mikołajki motorek jeździk taki do odpychania sie nogami:tak: pod choinkę 100 klocków drewnianych bo takowe kocha najbardziej więc powiększyliśmy tym sposobem jego kolekcje :tak: Julce i Gabrysi pet shopy bo Julka nagle wiecznie o nich zaczęła mówić :baffled:mi się to tak średnio podoba no ale "ja sie nie znam"jak mówi Julka :baffled:i maskotki pet shopów spinki do włosów kredki mazaki plasteline Adamowi lego -samolot do tego co by wydać calość bo inaczej przepada :baffled:zapas ołówków zeszytów kleju papieru kolorowego kartki świąteczne jakieś naklejki na okno świąteczne ..baterie no i kasa darowana wydana :-D
Kamcia dla mnie możesz pisać jak piszesz ja ten fiolet widze natomiast żółć Justysi nie bałdzo nie bałdzo :-D:-D:-D
MH Dowikluś powodzenia na pasowaniu waszych maluchów :tak::tak::tak::tak::tak:
Natali butki super :tak::tak::tak::tak::tak::tak: a ty zgrabniutka jesteś i taka dziewczęca :tak::tak::tak::tak:
Anacondzia to ty masz zapał do diet i gimnastyki niczym ja:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Beatko opisy twoich kolacji doprowadzają mnie do ślinotoku a ja tu nic słodkiego w domu nie mam :crazy:
As &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ps ale mnie łeb napiernicza o mamo :-:)-:)-:)-:)-:)-(
no to niezłe bony dostawaliscie:szok::tak::tak:
super:tak:

mh sliczne te zakupki:tak:
najfajniejsza tuniczka;-):tak:

hej
nie bylo mnie strrrrraaaaasznie długo i pewnie zapomnialyscie ze taka jedna przez chwilkie tu pisala......przepraszam bardzo ale mialam na głowie przeprowadzke,dzieci,szkołe.....i wiele innych spraw i na bb czasu brakło......oczywiscie wieczorkiem delikatnie podczytywalam ale zeby odpisac brakło siły w palcach.....u mnie ok....Julek gigant rosnie jak na drożdżach jutro idziemy na kontrol to sie dowiem ile to dziecie moje wazy,obstawiam ze ponad 8 kilo.......przekręca sie juz z pleców na boczek.....Starszy nabrał pędu w mowie i nie idzie go przegadac......
widze ze zimowy szał zakupowy nastał.....ja tez kilka zeczy musze kupic mi sie marza butki Emu i juz mężowi delikatnie sugeruje co żoneczka chce w prezencie ....za dwa tyg mamy rocznice slubu i kurde nie wiem co mężowi sprawc cos ostatnio przebąkuje o zmianie tel na jakis lepszy ale ten co mu sie podoba to 2,5 tys koszuje a ja taką gotówka nie operuje:)....więc chyba dam siebie:)))))))

Natalia-super zakupy ...butki i kurteczka super....a ty laska jestes kochana ze hoho.....

Malinka-jeju ale urzadziliscie szał zakupowy.....widze ze Twój Antos klockowy chlopak...jak mój tylko moje dziecie z tych klocków wiecznie garaże buduje dla autek...

Lunka-cos doczytalam ze okres sie spóżnia....bedzie rodzenstwo dla córci???

Beata-oj prawda jak czytam twoje pościki o kolacjach to sama mam ochote cos wszamac....ale musze sie pilnowac bo ja to od patrzenia juz tyje.....

MH-śliczna ta twoja bluzeczka...w moim stylu:)ubranka dla Helenki tez ładniusie....ja mam zawsze problem z kupnem cos dla młodego bo ogolnie dla chłopców ubranka są brzydkie.....

wiecej nie pamietam:(.....a cos o cwiczeniach czytalam.....ja tez cwicze ale narazie tylko siłą woli.......na wiecej mnie stac:)
no i musze konczyc bo młodsze dziecie żada jeść.....
witaj spowrotem;-):-D

ty daj znac jak zrobisz tescik :)

zakupy swietne a buciki super :)

drapal tylko z poczatku a potem zapomnial o tym :)

dostalam oczoplasu hahaha :D

no rewelka zakupy
laski bedziecie

ja witam
nie mam humoru
deprecha? nie wiem
ale zycze milego dnia :)
depreche kochana do kieszeni i zaszyj ją tam na stałe:tak::tak:
Justa co to?
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
To już nie pizza to jajecznica :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Zdrówka MH i fotki zrób na pasowaniu.
Podpisuję się pod słowami MH jeśli chodzi o kolory.
U mnie się cięzko takie kolorowanki czyta ,a potem głowa boli...

Ależ fajne zakupki zrobiliście.
I już prezenciki macie z głowy. :tak::-):-)
Malina ,a jak Adam?

Masz za bardzo szczelne okna jak parują i się wilgoć robi.
Mam ten sam problem ...
Trzeba je na klamkach rozszczelnić na stałe i będzie git.:tak::-):-)

Sliczne ciuszki.

Witam się w środę .

Kuba ma dziś dyskotekę w szkole.
Powiedział przed wyjściem z domu ,że zostanie mistrzem parkietu.:-D:-D:-D
Na 14 do pracy .
Dziś mam zajęcia z 5 dzieciaczków w tym 3 jest ze spectrum autystycznym.
Zapowiada się dość ciężki dzień.:baffled::baffled::baffled::baffled:

Co do zakupów.
Jak wracałam w poniedziałek z kliniki też byłam na zakupkach.
Na poprawę humoru kupiłam sobie kurtkę taką długą i cieplusią ,2 golfiki takie bawełniane zwykłe do tunik czy sukienki na ramiączkach i właśnie tunikę a w zasadzie sukienkę czarną na ramiączkach (wąska,obcisła ,dość długie mini) :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
dawaj fotki i nie marudź;-):-D
a Kuba no genialny:-D:-D:-D
normalnie Travolta Ci w domu rośnie:-D:-D:-D
kokusia tak racja..
jak już bym sie rozchorowała to najpierw jakieś domowe kuracje mleko z miodem czy czosnkiem;-)
a jak nie pomoże to lekarz i leki..
ale dlatrego właśnie wolę unikac chlapy , przemoczenia , itp pogody i nie wychodzić z domu tylko czekać na lepsze dni:tak:
przynajmniej wiem że się nie zaziębię

w domku też mozna zachorowac :tak:
a do zdrowia świeże powietrze i ruch wskazany:tak:;-)
As mam okna uchylone ale i tak mi parują :sorry2: ja już nie wiem co mam zrobić :no: zimno w chałupie mi się zrobiło i muszę zamknąć żeby Kuby nie złapało jakieś choróbsko :tak: a okna nie są aż tak szczelne więc jakiś przewiew powietrza jest :sorry2: no i dawaj fotki siebie w tej sukience :-)
MH zakupki świetne :tak:
Kokusia a kto Ci każe na wieczór to jeść :tak: w dzień nadrabiaj :-D ja tak jem bo muszę sobie żołądek rozepchać żeby przytyć :tak:

Kubek poszedł spać a ja w końcu mogłam usiąść :tak: oczywiście zamiast obiadu znowu owoce z lodami :-) muszę w końcu te lody zjeść z zamrażki :tak: zaraz za obiad się muszę wziąć dzisiaj spaghetti na szybko zrobię :tak: tak się wzięłam za te okna że nawet je umyłam i firanki zmieniłam :-) umówiłam się do gina na środę ale dopiero na 18.00 więc wejdę po 19.00 :sorry2: teraz żałuję bo mogłam się umówić na poniedziałek na 13.00 :tak: ale wtedy bym musiała Kubę wziąć ze sobą :sorry2: no cóż trudno :sorry2: jeszcze do dentysty muszę zadzwonić i będzie git :tak: M mnie zmusza żebym się zapisała do kardiologa w końcu a ja jakoś nie mam ochoty do niego iść :sorry2: jakoś złe przeczucie mam :tak: no i tylko okno zamknęłam i od razu okno zaparowane w dużym pokoju :no:
do kardiologa marsz:crazy::tak::tak::tak::tak::tak:

no i estem w kncu
chalupa posprzatana
obiadek juz dochodzi zaraz trza mlodego budzic to jeszcze na jakis spacer mze pojdziem:tak:
u nas mleko na dworze i czytałam że wilgotność powietrza 99% wiec jet mega:sorry2::-D
no ale dzieciaczki potrzebuja spacerku, mloda wczoraj nie byla wiec dzis nadrobim:tak:
m w sobote zjeźdxa mieli zostac do 26 ale teraz zjezdzja bo do niemiec maja jechac wiec beda eurusie na świeta:tak:
super
a ja tak sie balam ze kasy nie bedzie ze z becikowych pooplacalam wszystkie rachunki do konca roku:-D
wyszło prawie 1700:sorry2:
ino za prad nam na grudzien zostalo:tak:
no ale wiem przynajmniej ze na swieta nam nic nie odłączą:-D:-D:-D:-D

Cieszę się, że ciut poprawiłam wam humorki ;)
Jednak zostanę przy swoim czarnym , hehe.

Net nadal mi zamula ( czyt. od soboty po doładowaniu transfera będzie śmigał z prędkością światła ) ;D Dzwoniliśmy już do operatora Pley'a i chyba zrezygnujemy z przedłużenia umowy, która kończy się w styczniu ;) Lepsze warunki dają nie tym, którzy przedłużają, stałym klientom ,a tym nowo podpisującym umowę.

Nawet fotek nie pooglądam ;(, ale za to czytam :D pod warunkiem, że stronka się załaduje ;/

Malinuś dobre i takie bony. Dzieci mają radość ;D . U Ł. w zakładzie coś na razie cicho -sza na temat talonów ;/ . I tak już wiele dodatków pozabierali w tym roku ;/
dowikla Dominiś dopiero teraz ma pasowanie na pierwszaka? Czemu tak późno? U nas zwykle takie imprezy są w październiku ;)
A jak Dominik radzi sobie w szkole?

Wybaczcie moje roztrzepanie- robię kilka rzeczy na raz ;p
Przepytuję Julkę, piszę z wami i Amelce rysuję mysi ( myszy).Ale gaduła z niej rośnie ;D

oooo i anakonda będzie w Radomiu ;D ;) Jak znajdziesz czas, to co ? Spotkanko?

Ostatnia edycja:
My po pasowaniu na przedszkolaka :tak: Dzieci pięknie śpiewały i tańczyły :-D

Harmider i hałas były straszne :szok::-D Dziewczyny odpoczywają, ja gotuję kalafiorka :-p
Fotki, będe miała pewnie jutro :tak: Aczkolwiek Helena strasznie potargana :sorry2::-D

reklama
hej mamuski!!!
witam sie i ja wieczorkiem.mam teraz chwilke wolnego bo m sie z dziecmi bawi to ja korzystam i pisze do was.:tak:
pogoda u nas dzis też nie najlepsza 10C na plusie ale mglisto,szaro i ponuro przez cały dzien bylo.:wściekła/y::wściekła/y:
moj krystian byl dzis w teatrze ze swoja klasą i strasznie mu sie podobało przedstawiene.całą droge do domu mi opowiadał jak bylo.:tak::-D
popołudnie spedzilam fajnie bo byla u mnie kerna w odwiedzinach.laura jej rośnie ładnie i jest kochana.:tak:
dobra, uciekam prasować.:baffled:

luna-jak test??zrobilaś???

natalineczka-widze ze zakupy udane.
a ty tak chudziutka jesteś-zazdroszcze.:tak:

mh-ciuszki super!!!
czekamy na fotki.

as-koniecznie wklej fotke tej sukienki.
a kubusia teksty sa świetne.:-D:-D:-D

justa-no twój post żółty ładnie mi dał po oczach.:szok::-D:-D:-D:-D:-D
ja tez mam neta z playa i na 100%nie :no:przedłuze z nimi umowy.:wściekła/y:

malinka-super takie bony,dzieciaczki na pewno sie uciesza z prezetów.:tak:

beatka-kochana szybciutko do kardiologa sie zapisz z serduchem nie:no: ma żartów.:-(
bedzie wszystko dobrze-zobaczysz.

dowikla-jak tam po pasowaniu dominika????

mamola-witaj ponownie.:-)

ania-nie martw sie,zdiecia na pewno wyjdą super bo lali jest urodzoną modelką.:tak::tak:

iwicik-ale mxsiu bedzie zadowolony z pokoiku.pewnie już nie moze sie go doczekac?

Do góry