reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
W wolnej chwili wpadam ale juz pisze ze nawet nie staram sie nadrobic. Wczoraj poczytalam ale nie odpisywalam:zawstydzona/y:
Wszyscy jestesmy zakatarzeni w sumie Laurze przeszlo. Dzis moja panienka ma zdjecia w przedszkolu. Mam nadzieje ze nie bedzie sie wydurniala bo jak ja chce jej pstryknac fote to tak szaleje ze szok:-D Ale w sumie to bedzie ktos obcy wiec napewno bedzie grzeczna- oby:-D
Doszly klocki lego i Lali wniebowzieta:tak: Zobaczymy jak dlugo sie bedzie nimi bawila :))

Zaraz spadam na kawke do kolezanki, po Laure, na zakupki a potem sie zobaczy :)
Za oknem okropna mgla:szok: myslalam ze zejdzie a tu 11 i nadal mglisto:baffled:

Wczoraj cwiczylam te 8 min abs i brzuch mnie nie boli ale za to rece:-D i nogi:-D Nie ma jak cwiczyc brzuch i miec zakwasy na rekach i nogach:-D:-D:-D:-D

Witam i ja z ranca:-)
My jestesmy w trakcie sniadanka:tak:Jak zaprowadzilam mlodego do szkoly to wlazlam z powrotem do wyra bo dziewczynki spaly i wten sposob obudzilysmy sie o 10;40:tak::tak::tak:A ja i tak bym jeszcze pospala hehe;-):-)No ale pogoda jest dzisiaj fatalna:no:Zimno,co chwile pada i mega wieje:no::no::no:
Wczoraj troszke podczytywalam ale jakos nie mialam czasu i weny zeby poodpisywac:no:
Dzisiaj juz nawet nie probuje nadrobic

Witajcie. Ja wczoraj też poczytałam tylko trochę ale się nie odzywałam bo dół miałam taki że mi nawet z niego głowy nie było widać. Oczywiście powód stary jak świat - własny chłop.

Zaraz zbieramy się po Martynkę do szkoły.

Dziewczyny mam prośbę. Możecie mi polecić jakiś sprawdzony inhalator? Dziewczynom w ogóle nie chce przechodzić ten okropny kaszel. Teraz już nawet nic im nie daję bo już i tak nie reagują na nic.
I tak w ogóle to na jakiej zasadzie to działa? dziecko się nawdycha i co dalej?
Sorki ale ja kompletny laik w tej materii:baffled:

Zagladam i pozdrawiam!

Nie wiem jak u Was ale u nas od 2 tygodni piekna pogoda, niebieskie niebo i +15'C wiec jak tylko wyslemy starszakow do szkoly i zjemy sniadanie idziemy z mackiem ogladac koparki. niedaleko nas naprawiaja mur oporowy na rzece i sa tam 3 rozne koparki, auto, spychacz a Maciej uwielbia takie klimaty. Panowie juz nas znaja, pozwolili poglaskac koparke i siasc na chwile w samochodzie wiec Maciej caly happy. wracamy z tamtad sila czyli ja ide i niose wrzeszczacego i piszczacego Macka :-D

Kokusia moj Maciej astmatyk wiec my w domu mamy dwa jeden typowy nebulizator do ktorego mozna wlac nawet sol fizjologiczna zeby "dziecko nawilzyc od srodka" Włoski inhalator CA-MI MIKO do pracy ciągłej (1305477107) - Aukcje internetowe Allegro a drugi babyhaler do codziennych wziewow. inhalator Babyhaler (1319767887) - Aukcje internetowe Allegro Dla laikow ten pierwszy! Tylko warto sprawdzic zeby byl do pracy ciaglej, bo inny inhaluje np 20 minut a potem musi zrobic przerwe

As pamietam ze Twoj Kubus jet nadpobudliwy. Musimy sie kiedys umowic na rozmowe na PW lub GG

Zagladam i pozdrawiam!

Nie wiem jak u Was ale u nas od 2 tygodni piekna pogoda, niebieskie niebo i +15'C wiec jak tylko wyslemy starszakow do szkoly i zjemy sniadanie idziemy z mackiem ogladac koparki. niedaleko nas naprawiaja mur oporowy na rzece i sa tam 3 rozne koparki, auto, spychacz a Maciej uwielbia takie klimaty. Panowie juz nas znaja, pozwolili poglaskac koparke i siasc na chwile w samochodzie wiec Maciej caly happy. wracamy z tamtad sila czyli ja ide i niose wrzeszczacego i piszczacego Macka :-D

Kokusia moj Maciej astmatyk wiec my w domu mamy dwa jeden typowy nebulizator do ktorego mozna wlac nawet sol fizjologiczna zeby "dziecko nawilzyc od srodka" Włoski inhalator CA-MI MIKO do pracy ciągłej (1305477107) - Aukcje internetowe Allegro a drugi babyhaler do codziennych wziewow. inhalator Babyhaler (1319767887) - Aukcje internetowe Allegro Dla laikow ten pierwszy! Tylko warto sprawdzic zeby byl do pracy ciaglej, bo inny inhaluje np 20 minut a potem musi zrobic przerwe

As pamietam ze Twoj Kubus jet nadpobudliwy. Musimy sie kiedys umowic na rozmowe na PW lub GG
zuskus mój inhalator może pracować do 30 minut i wymaga 30 minut przerwy.
Nigdy nam się zdarzyło,żeby tyle pracował.
Zwykle dawka leku schodzi do 12 minut,więc zapas pracy jest duży.
Uważam też ,że nie ma wszystko inhalator jest dobry,bo można też np zalać dziecko mucosolvanem i wtedy zapalenie płuc murowane.
Jeśli inhalować na własną rękę to tylko solą fizjologiczną w celu nawilżenia gardła i dróg oddechowych.
Pozostałe rzeczy ustala lekarz.
Najbardziej popularne leki to Mucosolvan w kroplach do inhalowania,Pulmicort,Berodual,Berotec,Ventolin.

Zuskus jestem na skype i na pw
pisz jak potrzebujesz lub dzwoń na skype
neta.k Polska
Mój młody ma spektrum autystyczne ,ale objawia się też nadpobudliwością.:tak:

witam
no nie umialam wczoraj wejsc cos mi net szwankowal ;/

Seei juz prawie zdrowy jesli chodzi o ospe...
kropki prawie zeszly
Niki jeszcze nic nie ma
ale za to kaszla obydwoje jak glupki... ;/

nic trza cos zrobic do jedzenia ... :)

reklama
zuskus mój inhalator może pracować do 30 minut i wymaga 30 minut przerwy.
Nigdy nam się zdarzyło,żeby tyle pracował.
Zwykle dawka leku schodzi do 12 minut,więc zapas pracy jest duży.
Uważam też ,że nie ma wszystko inhalator jest dobry,bo można też np zalać dziecko mucosolvanem i wtedy zapalenie płuc murowane.
Jeśli inhalować na własną rękę to tylko solą fizjologiczną w celu nawilżenia gardła i dróg oddechowych.
Pozostałe rzeczy ustala lekarz.
Najbardziej popularne leki to Mucosolvan w kroplach do inhalowania,Pulmicort,Berodual,Berotec,Ventolin.

W pelni sie zgadzam, zadnych inhalacji bez porozumienia z lekarzem. Co do mukosolwanu to nawet ten w syropie nie mozna stosowac dluzej niz 10 dni. I bardzo czesto powoduje dusznosci.
Co do dzialania to moj maciek a wczesniej i Krzys maja inhalacje 10 minut berodual Maciej 10 minut berodual Krzys 10 minut mukosolwan Maciej 10 minut berodual Krzys 10 minut flexitide Maciej 10 Krzys ....:-D wiec jakbym jeszcze czekala 30 minut przerwy ;-)

As jak tylko znajde chwilke czsu i bede Cie miala aktywna to sie odezwe

Patrysia zdrowia dla dzieciakow!

Do góry