Mama Helenki
i Aniki :D
...
MH to co to za lumpy
... ;-)
Warszawskie
dzien dobry
Dzień dobry :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
...
MH to co to za lumpy
... ;-)
dzien dobry
zuskus mój inhalator może pracować do 30 minut i wymaga 30 minut przerwy.Zagladam i pozdrawiam!
Nie wiem jak u Was ale u nas od 2 tygodni piekna pogoda, niebieskie niebo i +15'C wiec jak tylko wyslemy starszakow do szkoly i zjemy sniadanie idziemy z mackiem ogladac koparki. niedaleko nas naprawiaja mur oporowy na rzece i sa tam 3 rozne koparki, auto, spychacz a Maciej uwielbia takie klimaty. Panowie juz nas znaja, pozwolili poglaskac koparke i siasc na chwile w samochodzie wiec Maciej caly happy. wracamy z tamtad sila czyli ja ide i niose wrzeszczacego i piszczacego Macka
Kokusia moj Maciej astmatyk wiec my w domu mamy dwa jeden typowy nebulizator do ktorego mozna wlac nawet sol fizjologiczna zeby "dziecko nawilzyc od srodka" Włoski inhalator CA-MI MIKO do pracy ciągłej (1305477107) - Aukcje internetowe Allegro a drugi babyhaler do codziennych wziewow. inhalator Babyhaler (1319767887) - Aukcje internetowe Allegro Dla laikow ten pierwszy! Tylko warto sprawdzic zeby byl do pracy ciaglej, bo inny inhaluje np 20 minut a potem musi zrobic przerwe
As pamietam ze Twoj Kubus jet nadpobudliwy. Musimy sie kiedys umowic na rozmowe na PW lub GG
zuskus mój inhalator może pracować do 30 minut i wymaga 30 minut przerwy.
Nigdy nam się zdarzyło,żeby tyle pracował.
Zwykle dawka leku schodzi do 12 minut,więc zapas pracy jest duży.
Uważam też ,że nie ma wszystko inhalator jest dobry,bo można też np zalać dziecko mucosolvanem i wtedy zapalenie płuc murowane.
Jeśli inhalować na własną rękę to tylko solą fizjologiczną w celu nawilżenia gardła i dróg oddechowych.
Pozostałe rzeczy ustala lekarz.
Najbardziej popularne leki to Mucosolvan w kroplach do inhalowania,Pulmicort,Berodual,Berotec,Ventolin.