reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc!!!
czy wy tez macie dzis lenia, czy tylko ja tak mam? nawet jeszcze sniadania nie zjdlam tylko kawe a juz 11!
obdzownilam mame, koleznke i teraz trzeba brac sie za obiad
maly rano na spacer nie poszedl,to nadrobimy duzo po poludniu...smacznego obiadku zycze!

reklama
No i gdzie wy??????:happy::happy::happy::happy:
Ja juz sobie nasz pokój sprzątnęłam na błysk nawet okno umyłam i meble przestawiłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DToni adł to mam chwilę przerwy n kawkę bo potem za naleśniory trzeba sie zabrać na spacer z nimi miałam iść a tu mży i mży :-:)-:)-(
Beatka chudzinko ile ja bym dała żeby móc jeść co chcę ..........:-p:-p:-p:-p:-p
MH twoja Helenka jest wiecznie głodna:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:a ona taka drobizna :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Josephine ja wczoraj miałam lenia :-p:-p:-p:-pdziś mam za to pracusia dzień :-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
Medea nie ważne czy junior czy senior:-p:-p:-p:-p drugiej strony chyba lepiej byc juniorem jak seniorem :-p:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D ważne żeby płacili składki odprowadzali itd...a jaki obowiązuje ciebie okres wypowiedzenia w twojej firmie?????bo zanim zaczniesz pracę to musisz zrezygnować z wychowawczego i zwolnić sie u siebie tak????
o dostałam decyzję o rodzinnym jupi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D wreszcie choć raz udało mi sie wszystkie papierki złożyć raz a dobrze :rofl2::rofl2:
a gdzie lunka???????
Anaconda ale ty będziesz teraz przebadana normalnie na wszystkie strony:-D:-D:-Do właśnie do gina muszę zadzwonić :eek:

Meduska trzymam kciuki za pracę :tak: i najlepsze życzenia dla Maksia!!!!!!!!!
Malina to co z tego że ja jem co chce jak przytyć nie mogę :-( schudnąć jest łatwiej niż przytyć :dry:

Kuba poszedł spać więc mam wolne :-D potem tylko muszę iść paczkę odebrać, spakować się i w drogę :tak: w końcu dzisiaj posiedzę w wannie :-)
Malina narobiłaś mi ochoty na naleśniki a ja tylko mąkę w domu mam :-D

Dzieki Beatko:-)

Malinka
nie wiem, ja to raczej z tych ambitnych...:rofl: tak, musze sie zwolnic ze swojej, zrezygnowac z wychowawczego jakby co.... ale zobaczymy, pójde tylko jak dostane dobre warunki:p:p:rofl:

faktycznie tanio:tak::tak::tak::tak:
a ja upolowalam dla mamy taki plaszczyk
everettes PŁASZCZ CUDNY XXL {ani5212-m5196} (1262240286) - Aukcje internetowe Allegro

musze jeszcze chrzesniakowi klocki zamowic bo w sumie nie wiem co innego mu kupic.
wiekszosc zabawek niszczy a znow kolejny samochod:eek:
co mozna kupic 3 latkowi???????????

moje tez lubia
z reguly babcia je tal raczy
ale smazona:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:na chlebek
ja tez taka lubie:tak::tak::tak::tak:
no fajny ten plaszczyk, ja mma podobny do sprzedania :tak: ale rozm mniejszy :tak:
a 3 latkowi hmmm patrzac na Sewka powiem Ci ze ma teraz taki wiek rozbrajania wszystkiego, wiec nie pozwalam nikomu kupowac mu juz zabawek bo i tak co chwile wyrzucam... a juz nie mowiac o autach potem pelno tych kolek aaaaa.... masakra :sorry:
hej laski ja jak po sol bo moja malota jeszcze nie spi nie wiem co jej sie dzieje ale chyba ma kolki i nie bardzo wiem jak sobie z nimi radzic bo maksiu nie miał a ta drze sie jak najeta mam dosc :-:)-:)-(ledwo zasnela myslalam ze bedzie spala i poszłam szybko sie wykapac wracam do sypialni a ta sie drze w niebogłosy dziwne ze maksio sie nie obudził bo chyba chwilke plakała bo az sie zanosiła i była cala goraca :-:)-:)-(boze jak długo trzeba sie meczyc z takimi kolkami u malych dzieci:eek::eek::eek:

Maksiu jutro ma w szkole pasowanie na ucznia pierwszej klasy i musze isc na 9 do szkoly cholera mam nadzieje ze maz wróci jutro i zdaże bo ktos musi zostac z Lenka :eek:

WITAM NOWA MAME:-):-):-):-)

MALINKA juz pisalam ze 23 robie chrzciny bo 20 mamy z mezem rocznice wiec dwie imprezki za jednym razem :-D:-D:-D:-D
No i mam nadzieje ze wszystko wyjdzie dobrze tak jak sobie planuje bo jak nie to chrzciny beda do d......:rofl2:
Spadam bo sie drze ...... co ja mam z nia zrobic:-:)-:)-(RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!
wspolczuje Ci moje dzieci nie mialy kolek... sewek tylko raz/dwa...
a moze odkurzacz, suszarka jak dziewczyny mowily, cos co chodzi glosno...
nie mam pojecia, ale zycze Ci duzo cierpliwosci
kolki niby przechodza ok 3 miesiaca ale to raczej od dziecka zalezy...
Witam,

moje panieki, w nocy obie spały na mnie :szok::baffled: wyobrażacie sobie jaka jestem wyspana :wściekła/y: Żadna nie chciała la iść do taty :no::no::no: wrrrrr
heehe :-D
Ja jestem, na etapie przyzwyczajania się do nowego wyrka... całkiem całkiem, jest się jak ułożyć, pow. spania to 160 na 220 :rofl2:
to my tez mamy podobny :tak:
Hej laseczki :happy::happy::happy:
Jestem wyspana :-):-):-):-):-):-):-):-):-) Pietruszka poszedł do pracy na 7 a ja Antka sprzedałam Julce i sie bawili klockami u niej na podłodze a ja spałam do godziny 8.10:-p:-p:-p:-p:-pwreszcie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Anabubka kochana to taki wolny dzień to i tak lipa bo musisz rano ubrać zaprowadzić i właściwie ledwo wrócisz do domu znów musisz iść odebrać ....moi mieli opcję świetlicę od 7 do 15 lub zostac w domu ...wiadomo co mamusia wybrała :-D:-D:-D:-D:-Dkochana jak się czujesz na chwilkę przed rozpoczęciem pracy?????????????????????
Lunka daj znać jak babcia po operacji?????a co do chłopów i ich przemyśleń........nie chce być złym prorokiem ....bo hmmmmmm im trzeba łopatologicznie bo pewnie jak im się uda zacząć myśleć to i tak nie w tą stronę co trzeba :rofl2::eek:
Medea trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&& co wtedy z Maxem??????jakie stanowisko w tym banku tzn co byc tam miała robić?????a ty masz teraz wychowawczy???płatny??????
MH za to ciasto to!!!!!!!!!!!!!!!1 jeju jaką ja mam chcicę na coś słodkiego:szok::szok::szok::szok::szok::szok: ale dziś zrobię naleśniki na obiad o:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p a tych nocek nie zazdroszczę :no:ja mam to szczęście że u mnie Antoni jak się w nocy obudzi to woła"tata tata tato!!!!!!!!! pomoććććyyyyy nie mogiem pać ciale":-D:-D:-Do znaczy tato pomocy nie mogę spac wcale :rofl2::rofl2::rofl2: a mamusia myk na drugi boczek w wredocie swej nie ograniczona no przecież mama nie wołał co nie???? a poza tym w dzień słyszę wiecznie mama mamo mamo mamo mamo!!!!!!!!!!!!!!!11 i to razy 3 to choć w nocy musze odpocząć:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Pati no to super że z nami na stałe już :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: kochana Niki już ci śmiga w chodziku:szok::szok::szok: szybko ..a może ja sie nie znam bo moje to z tych bezchodzikowych tzn Adam miał ale dostał na roczek:rofl2: i mało z niego korzystał tzn jak nauczył sie chodzić to go polubił :rofl2: a Julka wcale i Toni tez wcale nie mieli chodzika :eek: ale moje dzieci wszystkie późno zaczynały chodzić za to zanim nauczyły się chodzić to najpierw biegały:-D:-D:-D:-D
As kochana zwolnij tempo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo pojadę i w dupsko nabiję !!!!!!!!!!!!!!!!!
Iwcik co ma się nie udać uda sie wszystko:tak::tak::tak::tak:kochna a na kolki....hmmmm....to chyba trzeba pezeżyć przeczekać ...ona urodziła sie wcześniej więc ma skłonności do kolek :baffled: moja Julka miała okropne kolki ntek mniej ale przy Julce to o mamo mogłam zegarek sobie nastawić od 17 do 22 był ryk:-( a może niech ci Anka z Niemiec przywiezie te super krople na kolki :tak::tak::tak::tak:
Ja mam dziś w palnach zrobić generalkę w naszym pokoju i potem zabrać dzieciaki na spacer do parku zbierać liście wydziczyć się troszku no i oczywiście naleśniory takie pyszne z twarżkiem z żółtkiem cukrem waniliowym rodzynkami no jami:-D
smiga czasem w chodziku bo tez nie jestem za, czesciej siedzi albo lezy na brzuchu wlasnie juz lezy na brzuchu i za chwile bedzie placz bo nie umi raczkowac i to ja denerwuje...
mniaaaam nalesniki, szkoda ze mam do Ciebie tak daleko:p

stanowisko średnie na jeza.... doradca junior, wlasnie ten junior mnie wkurza:rofl: nie no, na pewno szybko bym byla starszym doradcą jeśli by mnie przyjeli;-)

tak, teraz jestem na wychowawczym, platnym, ale to tylko 400zl +68 na maksa...

pojde do tej pracy tylko jesli wyjde na plus, czyli musze zarobic na ręke minimum 1500, bo klub malucha 500zl(teraz, bo jest promocja/mc) a potem 700, licząc to co dostaję to prawie 1100, więc minimum 400 więcej bym chcialaa miec... inaczej nie opłaca mi sie, wole byc z maksem póki nie jadę lepszej oferty:-)

co do chodzika, ot maks tez bez, ale z mojego wyboru, bo naczytałam sie tyle o szkodliwośco chodzików, ze nie chcialam.
kupilam a to mu pchacza, przy nim zadylałjuz chyba jak mial 6-7 mcy, a sam zaczal chodzic mając 11 :tak:

:rofl:
a nie mogl by ci ktos z rodziny popilnowac? nie mialabys takich kosztow...

witam
ja to wogole jakos nie wiem
wszyscy jestesmy rozchorowani tzn najnbardziej ja i Sewek a moj m i Niki to sie jeszcze trzymaja... nawet dobrze
i wyobrazcie sobie ze bylismy tak slabi ze wstalismy WSZYSCY o 11 :szok::szok:
normalnie nie dowierzalam :szok::no::no::no:
dzieci juz syropki dostaly
mialam isc do lekarza a z arcji tego ze wstalam tak pozno to juz miejsc by nie bylo i jutro musze dzwonic... :tak::tak:
a plaszczyk jaki sobie kupilam to:
KURTKA ZETA MODA ŚLICZNA NA JESIEŃ S (1258843577) - Aukcje internetowe Allegro
mnie cholernie boli gardlo juz sobie popsikalam...
ok trza sie zabrac za sprzatanie - dopiero teraz... :sorry::confused2:

Maksik kochany wszystkiego naj z okazji skonczonego roczku
sto lat sto lat!!!!!!

Ostatnia edycja:
Patrysia niestety 8 godzin codziennie to za dużo żeby obciąząc kogokolwiek z rodziny, poza tym ja mam tutaj tylko bbacie i diadka, dziadek doorabia, a babcia szyje, wiec nie beda mi z nim siedziec, poz tym wolalabym zeby sie nim zajmowali wykwalifikowani ludzie, jęeśli juz nie ja.... i eby mial kontakt z dziecmi.. a z moja babcia to by tylko w domu calymi dniami siedział...:baffled:

poza tym oni juz sa a starzy na zajmowanie sie PRA wnukiem:eek:

ps.fajna kurteczka:-)

sto lat dla maxia zdrówka wesołych zabaw beztroski dzieciństwa i samych słonecznych i pogodnych dni:-*******
ps....mały nauczyciel rośnie :-)

Pati fajny ten płaszczyk :tak::tak::tak: Kurcze, ale takie kwiatki, za takie pieniążki to tylko w małych rozmiarach :sorry:
Luiza, odchuuuudzajjjj sie !!!n ech:eek:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DSKĄD JA TO ZNAM :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
medeuska : 100 LAT dla synka!!!
i gratuluje posady! a opieke dla synka hmm... nie wiem co ci poradzic, bo akurat wiem jak z tym ciezko, ja na zlobek czekam od ok... 28-29 miesiecy! hahahaha dostane pewnie jak maly juz bedzie sie pakowal do przedszkola. nie wiem jak u ciebie sytuacja ze zlobkami, pewnie tez kolejnki, ale moze ejst jakis prywatny? u mnie nie ma, wiec wyjscie : niania. to bylo jak konczylam studia, przez poltora roku, pare razy w tygodniu. na szczescie juz sie nie ucze i do pracy sie poki co nie wybieram, wiec licze ze dobrniemy do przedszkola bez wiekszych problemow, jedynie nianie od czasu do czasu na zlatwienie spraw, denstyste, lekarza itp. ja tu rodizny nie mam, wiec musze liczyc na siebie!

malinka : tylko sie dobilam jak przeczytalam ze sprzatasz... ja mam taki bajzel ze nie wiem w co rece wsadzic no i chyba znosi sie na to z emaly po raz kolejny nie bedzie spal w dzien... on jest spioch, wstaje miedzy 9h30, 40 a 10h10 nawet! ale do tej pory spal jeszcze godzinke poltorej ok. 13. a od kilku dni nic, zero przerwy w ciagu dnia! a energii to on ma za 3!

Do góry