reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejka , jestem.

muszę zacząć na bieżąco wywoływać bo tak na raz to trochę za dużo kasy :sorry:
hehe, też tak mówię za każdym razem jak się ich koło setki uzbiera, albo i grubo lepiej, później kasy neima, znów sie odkłada i znów wychodzi koło 200zł za fotki, hehe. Ale widzisz, dobrze, ze mi przypomnialaś, zacznę powoli wybierać, to za 2 miechy może zrobię:tak::-D.
A młodym się nie przejmuj i nie denerwój, jak zacznie szczebiotać to waciki w uszy:-D

luna : dobrze zrobilas! ja tez tak mojemu mowie, choc wiem, z ema naparwde ciezka i stresujaca prace, duzo godzin... ale w weekend mi pomaga, czy to kapanie malego, czy zakupy, czy gotowanie, smieci itp
Wiesz co i mojemu się cieżko czasem pracuje, ale teraz po tych awansach ( szkoda, ze nie kasowych) to ma coraz lżejszą prace. dziś w nocy spał przez 10h! I wielce nie wyspany wstał po dwunastej:crazy:
Kiedys bardzo ciężko pracował, jak zaczynał w drukarni, i jeszcze obiad ugotował, posprzatał, smieci wyniósł i podłogi pomył. Teraz szklanki od kompa do kuchni nie chce się zanieść.
Ale skończyło się. i o tym będzi eponiżej.

hejka... ja tylko na chwilę wpadam z torcikiem urodzinowym i kawką;-)

miłego dnia....
kamcia a to Twoje święto kobieto? Nic nie mówiłąś! Wszystkiego naj naj naj!!!

ja dzis wlasnie odwalilam numer u mnie w miescie nie milei rozmiaru ale 24km stad mieli wiec pojechalam do nich po te buty hihi Ponizej zostawie fotke
Ależ wariatka, no ale buciki śliczne sa i troszkę się nie dziwię:-)

No a ja w ramach odchudzania pikę ciasto :-D:-D:-D:-D
Nie szczuj tu tylko rzuć mi w monitor kawałek, moż ebyć nawet z zakalce. Od rana chodzi za mną ciasto jakieś domowe, mmmniami...

Ja mam we wtorek rozmowę o pracę w banku, trzymajcie kciuki!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lunka brawo brawo :-D:-D:-D:-D:-Dno kocham cię kobieto tak załatwić faceta :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:mi
hehe
No i słuchajcie. Zostawiła go tam z tym na wpół zrobionym obiadem. Kazałam mu jeszce iść na Manhatan po worek ziemniaków, bo facet , który ma najsmaczniejsze coraz rzadziej przyjeżdza. Zdziwiony- a jak ja mam iść z Witusią i workiem ziemniaków?:-D:-D:-DAleż się uśmiałam. A jak ja szłam z wózkiem tobołami i często jeszce młod ana rękach, albo na barana? A teraz to jak ja wracam? $ reklamówy wypchane i dziecko jeszcze.

Poszłam sobei do tej mojej biednej babuni, al ejuz z nią lepiej, operacja jutro rano, nie chcą czekac. Pogadałam sobei z mamą i mówi, ze mnie się w cale nie wydaje, że mój Piotruś rzeczywiście się zmienił i to na gorsze:cool::cool::cool:.

Ze szpitala poszłam sobei na spacer do parku, troszkę sie rozładować, wyciszyć.
Wracam, a tam ziemnaki kupione, gulasz sam postanowił dokończyć, żeby było co zjeść, hehe.
Przyjełam to tak sobie, zaczęłam zmywac, i pyta mnei co mi jest, jakas dziwna, jakaś nie swoja, to miu powiedziałam-zła jestem na Ciebie kochanie. Zmieniłes się, bardzo się zmieniłeś. I wyszłam. Może pomyśli. A jak nie pomyśli, to ja mu głośniej , wyraźniej i drukowanymi literami wytłumaczę co mi jest.

Młoda o gry się uprasza-oj Ana aleś mnie wpakowała:-D:-D:-D

reklama
kark mnie boli jakos dziwnie... zaraz majka... ciekawe czy młody da mi obejrzeć czy zacznie panikować hehehe
Własnie wróciłam z apteki, antybiotyk 40 zł :szok::szok::szok:

&&&&&&&&

No proszę to nie tylko ja mam taką dietę :-D:-D:-D

Teraz klecę leczo, z kabaczkiem albo cukinią :eek::-D:-D:-D:-D Ale juz piknie pachnie :tak:
hm kabaczek czy cukinia:rofl:

kurcze Ty to masz z tymi swoimi dziewczynkami, powinnas rabaty juz w aptece 50% dostawać:-D

MNiemi, ależ smakowicie wygląda. I kurcze, gdyby nie to, ze młoda ze mną jast, tzn Piotr w pracy, to bym poleciała kupić sobie coś słodkiego. Al ewiatr się już zerwał jkaiś chłodny, więc odpuszczę spacerki z jej uszami. Zaraz za to wezmę pakę płatków Nestle i będe się pocieszać, heheehe.

anka : super kozaczki. uwielbiam koturny: podwyzszaja a wygodniejsze niz korki! dobre na codzien :)
a ja tez zapomnialam ze w polsce jest dzien nauczyciela :)
moze wpadne pozniej, lece kapac malego i szykowac jedzonko !!! papatki i smacznej kolacji zycze!

papatki i smacznej kolacji zycze!

Idę wziąć się za obiad ,bo wszystkie produkty jeszcze w reklamówce.:-D:-D:-D
No tak, my myślimy o kolacji a As o obiedzie dopiero, hehehehe. Biedna Ty, zaraz znikniesz , tylko nie wiem, czy z przepracowania, czy z braku czasu aby cos zjeść:szok:

No ja pójde jakąś kolacyjkę sobie i młodej uszykowac. Ostatnio szyneczk ajej smakuje i smakusie polomarketowe wóciły do łask. Co śńiadanie 5 wciąga nochem"-)

Witam.
Ja jak po ogień.
Przepraszam,nie poczytam:no:,bo czasu brak.
Piszę tylko co u mnie.

Byłam na rozmowie o pracę ,bo koleżanka do mnie zadzwoniła.
I praca jest super.
Powstaje u nas Instytut Promocji i Rozwoju Osobowości.
Zaprosili mnie do współpracy do swojego zespołu.
:szok::szok::szok:

Miałabym prowadzić i promować dogoterapię we wszystkich przedszkolach na naszym terenie .
Przedszkoli mamy 8 .
Stawka za grupę to ok.100 zł. za pracę 30 minut z grupą ;-):-)
Już widać,ile jestem w stanie zarobić :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Spotkania z dzieciakami raz w miesiącu w każdym przedszkolu.:-):-)

Dodatkowo mogę pisać artykuły na naszą stronę i portal miejski o dogo i będę za to odpowiedzialna .
Bez żadnego zwierzchnika . :tak::-):-)
Powiedziałam .
WCHODZĘ W TO !!!!! :tak:;-):rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Pani Ilona ze stowarzyszenia dzwoniła do szkoły.
Termin szkolenia ustalony na 21 października dla wszystkich nauczycieli.:tak::-):-)

Kuba znów w szkole pojechał tekstem i do nauczycielek i do Jędrka.:-D:-D:-D
Jędrkowi dostało się wczoraj a nauczycielkom dziś.

Pani coś Kubę zapytała,a ten nie miał zamiaru odpowiadać.
Wypalił więc,że jego obejmuje inny program nauczania.:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D

Jak pani spytała ,skąd o tym wie ,to oczywiście powiedział,że ja z nim rozmawiałam i wie to ode mnie.
Dodał jeszcze:
Ja jestem w pełni świadomym uczniem proszę pani.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

Pani pyta Kubę i inne dzieci alfabetu.
Dzieci odpowiadają ,a Kuba nie.
Pani pyta ,Kubusiu czemu nie chcesz odpowiadać ?
Na to Kuba z pełną powagą:
Bo w tej kwestii jestem tępy jak noga od stołu.:szok::szok::-D:-D:-D
Wszystkie 3 rąbnęły podobno śmiechem.
Po jakiejś chwili i interwencji mojej Kasi .Kuba powiedział alfabet i dostał B+ czyli jakby 5 + :tak::-):-),no ale on jest tępy.:tak::-):-):-)

Jędrek ,aby wkurzyć i sprowokować Kubę zaczął wymyślać różne głupoty.
Wczoraj był łowcą zwierząt i strzelał do nich z niewidzialnej strzelby w celu obdarcia ich ze skóry.:baffled::baffled::baffled::crazy::crazy::crazy:
Kuba z początku podobno się wkurzył ,ale w końcu mu odpowiedział:
A ja jestem wściekłym psem i ugryzę Cię w d..pę .:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
fajnie z ta praca super bys miala :tak:
a Kubulec ma naprawde nieziemskie teksty :-D
witam sie kochane mamusie :-D
Domowa mama na pełnym etacie. nieraz moje najweksze wyjscie to spacer z maluchem wokolo blokow. W sytuacji dramatycznej gdy jest na zewnatrz paskudnie ograniczam sie do wyjscia ze smeciami.
witaj witaj :tak:
Witajcie dziewczyny przyznam ze nie czytałam ale przeczytam.
Jestem taka zła jak osa szwagierka przywiozła dzieci i poszła na Targ ale zadna sie nie zapytała czy bede ich pilnowac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz to juz 2 raz w tym tygodniu co se dzieci tesciowej swojej nie zostawi ech ale jestem zła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo później to ja bede musiała sprzątac po nich a dodam ze wczorał ładnie sobie posprzątałam no to znowu bede musiała...

A tak to czasu nie mam ucze sie wiecej bo w listopadzie ide sie zapisac na prawo jazdy:tak::tak::-):happy::rofl2:
no faktycznie nie fajnie mogla zapytac, ale coz i tacy ludzie bywaja:sorry:
Witam moje kochane jak córa marnotrawna wracam :rofl2:
Justyś
[*] kochana tak źle człowiekowi jak ktoś bliski odchodzi:-(trzymaj sie kochana :tak:
Lunka zdrówka dla babci :tak:
MH zdrówka dla dziewczynek :tak::tak::tak:
Iwcik kiedy ty masz te chrzcin?????
Medea wreszcie jeteś :tak::-D
Patrysia i ty juz z nami jesteś na stałe?????:happy:
Wiki dobrze że robisz prawko:tak:kurcze męża wiecznie w domu nie ma a ty do sklepu czy potem do szkoły zawsze będzies mogła jechać bez proszenia nikogo:tak::tak::tak: a szwagierka :wściekła/y::wściekła/y:no musiałaby na mnie trafić :-p:-p:-p:-pfajnie by się czuła bo ja bym jej na ten targ dzieci odprowadziła:sorry:ale wiem wiem ja jestem wredota :sorry:
Dowikluś to drobniutki jest Dominik:tak::tak::tak:Julka ma 6i pół roku a wzrostu 126 cm a wagi całe 21kg :tak::tak::tak: a niesodzianka boska :tak::tak::tak::tak:
Co u nas?????????? hmmmmmm no jakoś leci dzieciaki zdrowe my tez mama wyjechała wróci 1 listopada bo musi 2 rano zrobić jakieś badania potem znów przyjedzi i znów a 30 listopada ma sie planowo zgłsić do szpita;la i 1 grudnia mają ją operować...no i wtedy to już będzie z nami długo..............
Julkę pani bardzo bardzo chwali ładnie pisze dużo się zgłasza jest grzeczna ambitna koleżenska itd:tak::tak:no miło się tego słucha :tak:Adam jak to Adam daje popalić boże oby jego dzieci mu też tak dały w kość to zobaczy jak to fajnie:-:)-:)-:)-:)-( sa chwile że gdyby nie Pietruszka to jak bym pieprzła drzwiami i wyszła z domu to bym wróciła nie wiem kiedy :-:)-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Antoni ....następna gaduła w domu:zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D:-D:-D"mama puciam bąki" w tłumaczeniu dowolnym mamo pierdzę :rofl2::rofl2:"mama nie ciem zupy" mamo nie chcę zupy:rofl2:"mama nie lubię pać"mama nie lubię spać itd itd itd:-D:-D:-D
Teraz postaram się wdrążyć i pobyć na bierząco bo tak po przerwie jakoś dziko:zawstydzona/y:
malina juz raczej na stale, mam kabel juz i lepiej chodzi ten net... :tak:
czesc dziewczyny :)
od jakiegos czasu was sobie podczytuje ale jakos nigdy nie mialam odwagi sie w polowie watku podlaczyc, a teraz za namowa luny pisze :)
ja tez jestem mamusia siedzaca w domu, wychowuje synka, ktory ma 21 m-cy.
niedlugo bedziemy sie z mezem starac o druga dzidzie :)
witaj nastepna mamo :tak:
Dzięki kochana
A Wiki kwitnąco, kataru prawie wcale, kaszlu nic, ucho nie boli i byle do piatku

Malinus n gratki za Julcie, Antoś bomba, moja mała mówi-pupa gada:-D.
Co do Adasia i jego potomstwa-to dopiero wredota, hehehe, ale chyba wszyscy rodzice ta mówią:tak:
Trzymam kciuki za mamę.

Josephine, no witaj witaj. Fajnie, że wpadłaś:tak:

A ja zła jestem jak nie iwem. Wzięłam się za obiad żeby si ewyrobić i oleju mi zabrakło, mówie do mojego, zeby wstałi skoczył do Netto to sie na drug bok odwrócił. No spoko, połowa gulaszu usmażona, druga surowa leży na talerzu. Obrałam ziemniaki, włąśnie zjadłam śniedanie, uszykuje sie i lece do szpitala. JAk wstanie to niech kombinuje co zje na obiad. Ja sobie w najgorszym wypadku gulasz zjem na kolacje. Ściemnia mnie ciągle, że taki zmarnowany po robocie. No peszek, bo często robi na jednej zmianie z moją mamą i pytam jej , czy to rzeczywiście tak jest, ze przychodzi z pracy, śpi 7h, nic w domu nie moze pomóc, bo przemęczony/ A mama mówi-tak, chyba chodzeniem na fajkę. A wem, ze moja mama jest sprawiedliwa i gdyby rzeczywiscie ciężko pracował, to by go broniła. Więc kochane, teraz ja się bede opierdalać ( przepraszam ) , a on niech cos w tym domu pomoże. Ja rozumiem, ż eon pracuje tam a ja tu, ale dziecko i dom mam y jednak współne, tak? Do sklepu ciężko? To bedzie jadł suche pyry. No i się nakręciłam. Teraz już nei odpuszczę:-)

No i na prawde lecę sie szykowac i do babci, bo jesli będa ja dzis operowac o chce zdążyć przed się z nią zobaczyć.
Pa, do opołudnia
no nie ladnie postapil - jakas kara musi byc :tak:
No my po lekarzy, Helenka dostała antybiotyk :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ponoć angina :no: Niki złapała kolejna infekcje :wściekła/y:

Zdasz zdasz :tak: ja zdałam za pierwszym razem :tak:

No kochana serce rośnie :tak:

Witamy, zapraszamy :tak:

To już taka natura, mój nauczony przez mamusię, ze w domu to się tylko0 leży :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A tu nima, zona Hetera każe robić :-D:-D:-D

A ja nie wołam zdjęć wcaLE :-p :-D
o jejku biedne dziewczyny :-( zdrowka :tak:
hejka... ja tylko na chwilę wpadam z torcikiem urodzinowym i kawką;-)

miłego dnia....
smaczny torcik i jezeli to sa Twoje urodzinki to wszystkiego naj :laugh2:
witam sie i ja

Wczoraj nie mialam nawet jak poczytac bo taka bylam zalatana
ale juz nadrobilam
Laura z mezem poszli spac wiec mialam czas :)
Dzis na szybko zrobilam kapusniaczek i robie galaretke z mieska
Zawiozlam Laure do przedszkola i pojechalam do sklepu po buty.Upatrzylam sobie kozaki i udalo mi sie je kupic.Fotka nizej

Jutro robie sniadanko dla dziewczyn wiec jeszcze dzis musze slatke zrobic:happy:
Kuzynka prasuje a ja musze jeszcze wyskoczyc po pranie i wlaczyc kolejne.
Wieczrkiem pomyje podlogi i gotowe:tak:

Zobacz załącznik 291654
buciki sliczne :tak:
Anka super butki:tak:

Kamcia sto lat! smakowity torcik:p

Ja mam we wtorek rozmowę o pracę w banku, trzymajcie kciuki!
&&&&&&&&
powodzenia :tak:

ja teraz dopiero bo wczeasniej nie mialam czasu
niedawno rodzice byli u mnie na kawce
teraz niki jezdzi w chodziku i oglAdaja bajke na tvp1
zaraz zrobie jej mleko, sewkowi kolacje
potem kapanie
i bede ogladac TOP MODEL
aha udalo mi sie kupic plaszczyk krotki na zime za 45 zl :szok::-D
uper jeszcze tylko swoj musze wystawic na allegro bo mam z welny a kupowalam zeszlej zimy tylko po to zeby miec co na siebie wlozyc bo byulam z niki w ciazy a nic nie mialam a teraz jest za duzy :sorry:a szkodabo strasznie mi sie podobal i wogole to byl prezent od m ale coz...
jeszzce tylko jakies butyz przecenki jakiejs, sewkowi kurteczke juz mam upatrzona i bedzie git :tak:

Luna a niech myśli może coś wymyśli :tak:
MH ale mi smaka na ciasto narobiłaś :-)
Malina ja wiem że on ma jeszcze czas ale mnie to jego "YYYYYYYYYY" już dobija :confused2:
As Kochana Ty obiad i zaraz kolacja :tak: nadrabiaj zaległości w jedzeniu :-)
Patrysia pochwal się płaszczykiem :tak: ja mam kurtkę i płaszcz na zimę, buty też tylko jakąś czapkę muszę sobie znaleźć. Kubie wszystko muszę kupić oprócz kurtki :sorry: i M jeszcze jakąś kurtkę bo płaszcz ma :tak: a muszę je dać do czyszczenia bo w szafie mój 2 lata wisiał :-)

Witam wieczorem. My już po kąpieli :tak: zaraz idę Kubie jeść zrobić potem mama kolację i można będzie się położyć :-) a tak bym posiedziała w wannie ale nie ma jak teraz jak sama w domu z Kubkiem :sorry: jutro po południu jadę do mamy na kilka dni :tak: posiedzę w wannie w końcu :-D będę zaglądać rzadziej czyli tylko do południa, czasem może pod wieczór :sorry: więc nie zawalcie mnie postami żebym nie czytała przez dwa dni :-D zajrzę potem :tak:

reklama
A ja padam na twarz ale chce jeszcze cos zrobic tzn ogladnac top model :))
Moj z Laura w lozku
Kolacyjka pycha bo zajadalam sie galetem :p i buleczkami z piekarnika:tak:
Laura pocieszyla sie martadella:szok:ostatnio w sklepie kobieta dala jej plasterek i tak jej zasmakowalo ze musialam jej kupic:-D

Beata milego wypoczynku:-)

Patrysia pochwal sie no tym plaszczem:rofl2:

Do góry