reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

el

Kamcia witamy i na jakies zdjecia czekamy. A kolorki to sie mnie tyczyly a nie Natalineczki:-D
a
taaa wiedziałam że coś pomieszam:baffled::-D
ALE TO SĄ PRZEPISY JAKIS MAM KTÓRYCH NIE ZNAM I JAKOS NIE MAM ZAUFANIA;-) chodziłomi o WASZE przepisy;-)

musi byc sałatka, bo to do udek, zwykłej jarzynowej mi braknie dlatego chcę jakaś drugą tanią:tak:

tak bez polecenia przez Wasze zaufane podniebienia to bym mogla nawet z książki kucharskiej skądkolwiek wziąc;-)
yyyy nie wiem czy nie za póxno ale wpiszę mój przepis na wątku kulinarnym:tak:
mam nadzieję że się przyda

elloo

No i moja lampa. Zdjecia nie oddaja jej piekna ale i tak wkleje:-D
Zobacz załącznik 290954Zobacz załącznik 290953
lampa przepiękna....:tak:

Justa współczuję
[*]

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny.
Nie ma co się użalać, taka kolej rzeczy , trzeba żyć dalej i zająć się codziennością a na brak obowiązków nie narzekam. Nawet nie wiem w co ręce włożyć. Może to i dobrze...Człowiekowi mniej myśli po głowie chodzi.
Najgorszym dniem będzie pogrzeb.A ten w czwartek...

Poza tym u nas wszystko ok.
Ł. znowu na zmianach. Zima za pasem, jest co robić. Dzieci zdrowe, oprócz pociągającej nosem Amelki i mnie kaszlącej.Jesień daje się we znaki i poranne przymrozki.

P.S. lidzia wrzuć swój przepis na tą sałatkę , którą podawałaś medeusce na kulinarny pliiiizzzzzz. Dziewczynki i do was też mam taką prośbę. Bo przez najbliższy czas nie mam bardzo czasu na porządki na forum. Wrzucajcie przepisy na kulinarny.

To klientki dopisują? Fajnie.
Dobranoc śpiochy :-)
powiem ci ze czasem sa ale juz rzadziej niz kiedys a szkoda...
Przepraszam,że odpisuję tylko na swoje,ale czasu brak i nerwy mną szarpią na prawo i lewo.

Od męza dostałam Opla corsę rok 2002 . :-D:-D
Ze względu na małego jest 3 drzwiowy i ma przyciemniane szyby :tak:
W piątek przyjechał z Niemiec i ma 120.000 przebiegu .
Jeździła nim kobieta,był garażowany i jest w idealnym stanie. :-):-)

ps.
Nie chciałam nowego auta ,bo w razie mu się coś stanie(stłuczka) to tak go szkoda nie będzie jak nowego. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ps 2.
Byłam dziś w tej cholernej szkole i rozmawiałam z dyrektorką i nauczycielką od religii.
Sprawa wygląda tak,że dyrektorka uważa,że panię się starają i jest coraz lepiej jej zdaniem ,ale moim zdaniem nie. :no::no::no:
To co się dziś dowiedziałam to mi włosy na głowie stawały po kolei.
Z wywiadu z panią od religii wiem,że w czwartek przez cały dzień jeden z Kolegów prowokował Kubusia.
Kuba wytrzymał cały dzień ,ale na religii nerwy mu już puściły i go uderzył. :crazy::crazy:

Jednak ja na miejscu Kuby nie postąpiła bym inaczej.
Nie dość ,że latał za nim z wykałaczką i mówił ,że go ukłuje to jeszcze go podburzał i mu docinał.
Kubuś sobie dzielnie radził,ale jak zaczął mówić do niego na lekcji " ty idioto,ty klaunie,ty błaźnie,ty debilu dlaczego po stołach nie skaczesz,a może poczołgasz się trochę to Kuba już nie wytrzymał i mu dowalił. :szok::szok::szok::szok:
Kubuś niestety został za to ukarany potrójną karą !!!!!! :crazy::crazy::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po pierwsze czarną kropką ,po drugie siedział w ławce na przerwie ,a po 3 napisano mu uwagę !!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nosz kur...a w jakim kraju ja żyję !!!!!
devil.gif

I gdzie tu sprawiedliwość.
Pani od religii była sama jedna i ten chłopiec za to ,że pochwaliła Kubusia odstawił taką prowację.
Kobieta nie mogła poprowadzić lekcji ,bo wyciszała tamtego chłopca,żeby nie robił przykrości Kubie.
A Jędrek zero reakcji.
Nic ,po prostu nic.
Nie reagował na polecenia pani i robił co chciał.

Mi już ręcę opadają.
Ja już nie mam siły walczyć o każdy normalny dzień w szkole u mojego syna !!!!!!

Przepraszam,że tylko o sobie,ale mnie nosi i mało skupiona jestem... :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
zero tolerancji...
normanie wspolczuje Wam a Kubus i tak dzielny d;ugo wytrzymal...!
no kiedys gadałysmy nawet na ten temat a na nk w ten sam dzien składałysmy sobie zyczenia widze ze zapomniałas juz :-D:-D:-D
skleroza nie boli hehe :-D
Patrysia interesik sie kreci? Super i niech sie dobrze kreci!
no... ale kiedys bylo iwecej...
ale zawsze to cos.... :tak:
Dzień dobry! :-)

Ale mnie plecy od rana bolą :baffled: I nawet nie wiem od czego :confused: Może to od wczorajszego sprzątania... Zawsze wiedziałam, że sprzątanie na dobre nie wychodzi :-D:-D:-D:-p

Piotruś mnie wczoraj rozbroił. Przytulił się do mnie i mi powiedział: "Tak baldziu cie tosiam mamusiu" :happy2:

Wieczorem byłam w Tesco i kupiłam mu fajną piżamkę z tygryskiem z puchatka. Jak wróciłam to już spał, więc zaprezentowałam mu ją dziś rano, a on kazał ją sobie założyć i tak paraduje teraz w nowej piżamie :-D

Patrysia, zdrówka dla dzieciaczków :blink: I powodzenia w odstawianiu od cyca! :tak:
ale Piotrus kochany....
az sie milo robi :tak:
a z cysiem nie bedzie problemu mala juz fajnie pije z butelki :tak:
Sorki, że tak tylko po łebkach ale ja juz nie wiem co mam robic z tymi moimi dziecmi :no:
chyba taka p[ogoda :sorry2:
Witam i ja
Wczoraj napisalam posta po powrocie od lekarza ale widze ze go nie ma:szok::szok::szok::wściekła/y:Znowu cos zawieszal mi sie wczoraj laptop i to pewnie przez to:no::wściekła/y:Oby znowu nie rozsypala mi sie vista bo nie mam juz gwarancji:no:
A wiec u lekarza ok.Zdolnosc oczywiscie mamy na pol roku:tak:A pozniej znowu stanie w tych kolejkach:no:Spedzilismy tam kolo 3 godzin z czego polowa tego czasu to stanei w kolejce do rejestracji:no::no::no:
Dominik zrobil tam niezla furore bo dosyc ze byl najmniejszy i nikt nie wierzyl ze ma 7 lat to jeszcze byl najbardziej wygadany:tak::tak::tak:Ludzie sie smiali ze ledwo Go od ziemi widac a juz gra w pilke;-):-D:-D:-DWazy cale 18kg i ma 110 cm wzrostu:tak::tak::tak:
Mlode juz mi nie spia od dawna i czekaja az M przyjedzie:tak::tak::tak:Dominik nic nie wie i bedzie mial niespodzianke jak tatus bedzie odbierze Go ze szkoly:tak::tak::tak:
Sorki ale za bardzo nie poczytalam bo moje dziewczynki swiruja od rana:no:Kloca sie i krzycza na siebie:no:
i jak niespodzianka - udala sie?
hej
wpadlam z 2 śniadanem, alepochlonelam tak szybko, ze chyba bede musiala sobie jeszcze dorobić:baffled::rofl:
a miałam się wziać za siebie znów prez jakis czas, bo ostatnio sie obżeram i w brzuch idzie...:eek: hehe.. ale co tam.... zima... nic nie beddzie widac pod kurtką:rofl:

oby jeszcze nie bo cały mój dom nie ma butów zimowych:rofl:
jej ale bedzie mial niespodzianke:-) juz sobie wyobrazam jak krzyczy tataaaaaaaaaaaa! i leci z radochą :-)
hehe kotek nie ma Ci co ? :-p:-p
mnie tez troche w boczki poszlo ale sie tym nie przejmuje :-D
Hej
Ja z rana bylam znow u lekaza z Mikim na kontroli;] dostakismy nastepny antybiotyk:/ teraz na kaszel odrywajacy sie;]
Ogólnie maz w domu, to dzis robimy co sie da;] Miki spi, ja zjadlam sniadanie;]

No i słyszeliscie o tym wypadku niedaleko mnie? w sumie 20min jazdy. kolo Nowego miasta... ja jestem w szoku ze w transporterze zmiescilo sie 18 osob! i do tego wszyscy nie zyją....:( zaloba jest na mazowszu przez 3 dni... straszna tragedia! mąz pracuje w Nowym Miescie://///
ehhhh.
[*]
ni slyszalam caly czas w wiadomosciach o tym mowia
masakra
no ja teeez bym caly czas slodycze wpieprzała... zeram cala czeolade dziennie + inne pierdoły błehehehee i cagle coś musze żuć:baffled:
ja tez jak mam czekolade to zjem cala naraz :tak::tak:
straszna tragedia.
[*]
[*]
[*].
Prawie wszyscy byli z Drzewicy. Znam te rejony.:-(

Do tego dziś mój kochany i jedyny dziadziuś jakiego miałam i znałam w nocy odszedł do Pana.:-(
[*] . Boszsz jak mi ciężko...:-(
wspolczuje bardzo...
[*]

ja teraz ogladam pierwsza milosc bo sie zaczyna
mali zakatarzeni bardziej... sewek juz cos kaszle ale daje mu herbapect
m w robocie juz
mala chyba spi bo jej nie slychac w pokoiku

potem znow wpadne

Justysia współczuję ogromnie
[*] :-:)-:)-(
Patrysiu zdrówka dla Twoich dzieciów :tak:

Ja nie dawno do domu weszłam :tak: pojechałam na cmentarz jak Kubek wstał a potem w odwiedzinki do znajomych :-) wujek przynajmniej Kubę trochę wymęczył :-D teraz lecę zrobić coś jeść i wieczór szybko zleci :tak: zajrzę wieczorkiem :tak:

Hejka
Maluśko cos nas dzisiaj, coraz gorzej ten nasz niby czat wygląda, ubogo isę robi, hehe.
Ja dziś też nawet rano nie dałam rady wejść. Wtałam dośc późno, bo po 8 ( zasnęłam koło 5 nad ranem ), uszykowałąm obiad, siebie i poszłam do szpitala. zZ babcia niby lepiej, ale już jutro chcą ją operować, bo nie da rady za długo pożyć z tym woreczkiem. Cięłi by i dziś ale wzmacniają kroplówkami i szpikuja przeciwbólowymi.Później zakupy, apteka, obiad, Piotr poszedł z młoda na spacer, późńiej do pracy, ogarnęłam chatę ie jestem.

Anaconda Majeczka ma już prawie 5 lat i nie dziwię Ci isę, ze nie chcesz jej już dawac zabawek do przedszkola. To duż adziewczynka już a dzieci w nie szanuja cudzych rzeczy.

Eliza słysząłm o tym wypadku, Boże, tyle ludzi. Ale jak jeżdżę-rzadko, ale się zdarza-tymi busikami miejskimi-masakra, to jak by miało wypadek, to już w ogóle tragedia.

Medea ja ostatnio ciągle żuchwą ruszam, a za chwile wejde na wagę i będzie płacz:-D

Justyś przykro mi bardzo...

A słyszałyście o tych młodocianych seryjnych gwałcicielach z moich okolic??? No to juz szczyt-żeby 13 latek takie rzeczy robił. Świat schodzi na psy.

jejku ide zobaczyć co ona tam tak wariuje, chate mi rozniesie:-)

Witam.
Ja jak po ogień.
Przepraszam,nie poczytam:no:,bo czasu brak.
Piszę tylko co u mnie.

Byłam na rozmowie o pracę ,bo koleżanka do mnie zadzwoniła.
I praca jest super.
Powstaje u nas Instytut Promocji i Rozwoju Osobowości.
Zaprosili mnie do współpracy do swojego zespołu.
:szok::szok::szok:

Miałabym prowadzić i promować dogoterapię we wszystkich przedszkolach na naszym terenie .
Przedszkoli mamy 8 .
Stawka za grupę to ok.100 zł. za pracę 30 minut z grupą ;-):-)
Już widać,ile jestem w stanie zarobić :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Spotkania z dzieciakami raz w miesiącu w każdym przedszkolu.:-):-)

Dodatkowo mogę pisać artykuły na naszą stronę i portal miejski o dogo i będę za to odpowiedzialna .
Bez żadnego zwierzchnika . :tak::-):-)
Powiedziałam .
WCHODZĘ W TO !!!!! :tak:;-):rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Pani Ilona ze stowarzyszenia dzwoniła do szkoły.
Termin szkolenia ustalony na 21 października dla wszystkich nauczycieli.:tak::-):-)

Kuba znów w szkole pojechał tekstem i do nauczycielek i do Jędrka.:-D:-D:-D
Jędrkowi dostało się wczoraj a nauczycielkom dziś.

Pani coś Kubę zapytała,a ten nie miał zamiaru odpowiadać.
Wypalił więc,że jego obejmuje inny program nauczania.:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D

Jak pani spytała ,skąd o tym wie ,to oczywiście powiedział,że ja z nim rozmawiałam i wie to ode mnie.
Dodał jeszcze:
Ja jestem w pełni świadomym uczniem proszę pani.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

Pani pyta Kubę i inne dzieci alfabetu.
Dzieci odpowiadają ,a Kuba nie.
Pani pyta ,Kubusiu czemu nie chcesz odpowiadać ?
Na to Kuba z pełną powagą:
Bo w tej kwestii jestem tępy jak noga od stołu.:szok::szok::-D:-D:-D
Wszystkie 3 rąbnęły podobno śmiechem.
Po jakiejś chwili i interwencji mojej Kasi .Kuba powiedział alfabet i dostał B+ czyli jakby 5 + :tak::-):-),no ale on jest tępy.:tak::-):-):-)

Jędrek ,aby wkurzyć i sprowokować Kubę zaczął wymyślać różne głupoty.
Wczoraj był łowcą zwierząt i strzelał do nich z niewidzialnej strzelby w celu obdarcia ich ze skóry.:baffled::baffled::baffled::crazy::crazy::crazy:
Kuba z początku podobno się wkurzył ,ale w końcu mu odpowiedział:
A ja jestem wściekłym psem i ugryzę Cię w d..pę .:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Luna trzymam kciuki za babcię :tak::tak::tak:
As super praca powodzenia :-) a teksty Kuby powalające :-D:-D:-D

Witam wieczorem. Kuba już po kachy i ogląda bajkę :tak: mama przed kolacją, muszę sobie coś zrobić bo głodna jestem jak nie wiem :-p jak będę tak się obżerać może w końcu chociaż jakieś kilogramy przybędą ;-) na jutro sobie wynalazłam robotę :sorry2: będę robić masełko babnanowe do słoika i leczo :sorry2: i obiecałam znajomym że jak przyjdą to jakieś ciasto zrobię albo mufinki :sorry2: i będę cały dzień w kuchni :sorry2: rano na zakupy będę musiała lecieć :tak: a mi się humor zrąbał :-( babcia mi się przypomniała itd i ryczę jak bóbr :-:)-:)-( a to przez to że na cmentarzu byłam :-( idę zjeść kolacyjkę :tak:

as Twój syn ma naprawdę powalające teksty... :-D
lepiej powiedz od kogo on się ich uczy;-)

a moja niunia robi się coraz zdolniejsza:tak:
nauczyła się cmokać żeby dac buzi..
na płacz przychodzi i przytula...
woła kotka... w sposób jakby mlaskała językiem nie wiem jak to wytłumaczyć ale ja też go tak właśnie wołam... :sorry2:
no i co jeszcze...
aha to już ze śmieszniejszych takich...
na kichanie reaguje rechoczącym śmiechem.. tak samo jak siadam na ubikacji:sorry2:
jakby coś z tego było zabawne:-D:rofl2:

A ja jestem wściekłym psem i ugryzę Cię w d..pę .:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
hehehehe, no cały Kuba, i dobrze mu powiedział

na kichanie reaguje rechoczącym śmiechem.. tak samo jak siadam na ubikacji:sorry2:
jakby coś z tego było zabawne:-D:rofl2:
Wszytsko zależy od tego jaki dźwięk wydajesz pryz kichaniu i jak wygladasz w toalecie:-DPodeślij kilk aplików to ocenimy czy jest sie z czego śmiać:-D:-D:-D
Gratki dla zdolnej córci!

A ja mam koncert wieczorny. Nie trafiło do młodej, że koniec gry i trzeba iść spac-wyje, ze chce jeszcze. No niech wyje, ciekawe kto sie przy tym bardziej zmęczy:confused:

Edit: no i się zmęczyła...
A ja wyłączam kompa i ide poczytać jakąs książkę. Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Kamcia Luna ma rację prosimy kilka zdjęć ocenimy co tak ją bawi :-D:-D:-D
Luna zazdroszczę Ci :tak: ja nie mam zapału do czytania i nie mam co :sorry2:

Mama zjadła pół lodówki na kolację :-D i nawet brzuch mi nie wyskoczył jak nigdy hehe :-) my się już kładziemy tylko herbatkę wypiję :tak: mgła jak mleko za oknem :szok: jak byłam na cmentarzu to zimno było jakby śnieg miał spaść :sorry2: nawet bym się nie zdziwiła :tak: oglądałam zdjęcia z nad morza ale bym sobie pojechała jeszcze raz :-) może za rok znowu się pojedzie albo w góry :tak: do jutra Laseczki :-)

Do góry