reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam w ten mroźny poranek :-):-)
Rano na morfologię pobiegłam więc jestem z "opóźnieniem" :-p:-p
Zimno jak diabli, zima idzie wielkimi krokami jak nic :szok::szok:
Iwcik też bym się wkurzyła jakbym na darmo tyle jechała, na drugi raz przed samym wyjazdem zadzwoń i się upewnij że doktor jest :tak::tak::tak:
Anka czekamy na zdjęcia mieszkanka po remoncie, a wy się w końcu przeprowadziliście bo pamiętam ze na wiosnę coś o tym wspominałaś? :sorry::sorry:
Luna ja miałam z Mają przeprawy z uchem i ja od razu bym biegła do laryngologa bo żartów nie ma :no::no:
A ze to już trzeci antybiotyk to uważaj teraz na nią i lepiej by było żeby od razu po chorobie do przedszkola jednak nie szła. Tylko wyczytałam ze ty do pracy się wybierasz, oj ciężki orzech do zgryzienia :baffled::baffled:
Natalineczka może zadzwoń i się zapytaj kiedy pieniążków możesz się spodziewać
Dowikla bo dzieciaki cwane są i za nagrodę to prawie wszystko zrobią :-p:-p:-p
As no niezłe teksty mówi twój Kuba :-D:-D:-D:-D

reklama
Scenka z życia rodzinnego.
Poszłam z małym do sklepu
Kuba chciał jakąś gazetę.
Odpowiadam nie kupię .:no:
Kuba : aczemu?
To nie mam pieniędzy .
A Kuba po chwili refleksji na cały sklep.
No tak.tata bogaty a mama biedna.
I gdzie tu sprawiedliwość ?:szok:
Padłam na ladę i zasłoniłam się tą gazetą :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam dziewczyny
Wczoraj zaraz jak P wrócił zjedliśy obiad biegiem o na pogotowie z młodą pojechaliśy. Przed 18 zaczełą mi płakać, ze ją strasznie uszko boli, trzyma się za nie i płacze, ze nie zniesie tego. Noale co, laryngolog o tej godzinie nie dyżuruje w szpitalu, wiadomo. Babka ja osłuchała, zbadała, nawypisywała recept i do domu. A w drodze do domu młod akazała nam śpiewac jakie światła mijamy po drodze. Sama spiewała najgłośniej.Ja nie rozumiem tych lekarzy. Pyta jaki antybiotyki dostała, no to mówię i jaki problem był z podaniem zawiesiny tej paskudnej, że na zastrzyki przeszliśy. przeszliśmy. Pyta czy mam krople do nosa, no to mówię, że mam Nasiwin i robione. Mówi-oooo, robione, sa bardzo dobre.
I co? I zapisała kolejną zawiesine paskudną jako antybiotyk ( nie wiem, czy nie za szybko, no bo bez przesady- trzy antybiotyki w przeciągu mieisąca??? ) i jeszcze jedne krople do nosa:eek::eek::eek:
Wykupiłam tylko ten antybiotyk, bo 13 może isę okazac , ze jednak będzie potrzebny no i krople do ucha. I okazało ise z e mam takei w domu-kuźwa- gdybym wiedział, ze można je dziecku podawać:wściekła/y:
Dziś młoda kiepsko wygląda, skoro samam mówi, ze jest chora, to kiepsciutko, chrype ma, katar słysze, ale mniejszy, no i ucho mówi, z etylko odrobinkę boli. Ale oczka to takie szparki tylko :-(
No i dostałam skierowanie do laryngologa. Ale najbliżej to mamy w szpitalu-brrrrr-myśłicie, ze to konieczne? J ajak słyszę ucho to już isę boję, al ejak ma iść do nich, to aż mnie wstrzącha. Czekac do poniedziału?
To się wygadałam. Chciało sie komuś o czytać???

As-Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy:tak:
A Kubus chyba Ci już drugi raz takim tekstem rzucił, co? Mały mądrala. Niech sie wstawi u ojca za matką:-D

Natali ubezpieczenie bardzo szybko wypłaca. U nas trwało to 3 dni

Boże co za rodzina:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dobre. mÓj jak wraca z pracy myśłi tak samo, bo ja za chiny śmieci nie wyrzucę:rofl2:

Aniu trzymamy za słowo. No i foteczki-wiesz:tak:
zdrowka wysylam cały tir mam nadzieje ze szybko dojdzie:tak::tak::tak:
MEDEA
Tak teraz patrez na Twoj suwaczek i Maksiu niedlugo ma roczek:szok::szok::szok:
OMG jak ten czas spiernicza:szok:
Chodzi juz?
:szok::szok::szok::szok::szok:
rzeczywiscie
masakra jak leci :szok::szok::szok:

no i mala wzywa:sorry::sorry:
do zobaczenia pozniej;-);-)

Witam dziewczyny
Wczoraj zaraz jak P wrócił zjedliśy obiad biegiem o na pogotowie z młodą pojechaliśy. Przed 18 zaczełą mi płakać, ze ją strasznie uszko boli, trzyma się za nie i płacze, ze nie zniesie tego. Noale co, laryngolog o tej godzinie nie dyżuruje w szpitalu, wiadomo. Babka ja osłuchała, zbadała, nawypisywała recept i do domu. A w drodze do domu młod akazała nam śpiewac jakie światła mijamy po drodze. Sama spiewała najgłośniej.Ja nie rozumiem tych lekarzy. Pyta jaki antybiotyki dostała, no to mówię i jaki problem był z podaniem zawiesiny tej paskudnej, że na zastrzyki przeszliśy. przeszliśmy. Pyta czy mam krople do nosa, no to mówię, że mam Nasiwin i robione. Mówi-oooo, robione, sa bardzo dobre.
I co? I zapisała kolejną zawiesine paskudną jako antybiotyk ( nie wiem, czy nie za szybko, no bo bez przesady- trzy antybiotyki w przeciągu mieisąca??? ) i jeszcze jedne krople do nosa:eek::eek::eek:
Wykupiłam tylko ten antybiotyk, bo 13 może isę okazac , ze jednak będzie potrzebny no i krople do ucha. I okazało ise z e mam takei w domu-kuźwa- gdybym wiedział, ze można je dziecku podawać:wściekła/y:
Dziś młoda kiepsko wygląda, skoro samam mówi, ze jest chora, to kiepsciutko, chrype ma, katar słysze, ale mniejszy, no i ucho mówi, z etylko odrobinkę boli. Ale oczka to takie szparki tylko :-(
No i dostałam skierowanie do laryngologa. Ale najbliżej to mamy w szpitalu-brrrrr-myśłicie, ze to konieczne? J ajak słyszę ucho to już isę boję, al ejak ma iść do nich, to aż mnie wstrzącha. Czekac do poniedziału?
To się wygadałam. Chciało sie komuś o czytać???

As-Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy:tak:
A Kubus chyba Ci już drugi raz takim tekstem rzucił, co? Mały mądrala. Niech sie wstawi u ojca za matką:-D

Natali ubezpieczenie bardzo szybko wypłaca. U nas trwało to 3 dni

Boże co za rodzina:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dobre. mÓj jak wraca z pracy myśłi tak samo, bo ja za chiny śmieci nie wyrzucę:rofl2:

Aniu trzymamy za słowo. No i foteczki-wiesz:tak:
Lunka jeśli mała ma katar to ucho od kataru się przytkało.
To częsty objaw niestety.:-(
Kuba wcześniej rzucił nieco innym tekstem i też w tym sklepie.:-D:-D
Teraz ewidentniee nas porównał :tak::-D:-D:-D
No cóż takie życie.:-D:-D:-D

hej laski

pojechalam z lenka wczporaj do lekarza na 16.50 i cholera jasna nie było go 30km jechałam na darmo przepisala mnie na nastepny tydzien :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mogły by chociaz zadzwonic i uprzedzic :wściekła/y::wściekła/y:
maksiu juz w szkole lenka spi wiec korzystam :-D cholera zimno jak szlak u mnie -3 i chyba ide zapalic bo strach tej malocie pampka przebrac bo zamarznie jej ta dupeczka:eek::eek::eek:kurcze chyba idzie zima:rofl2::rofl2::rofl2:meza nie mam dzisiaj wiec pewnie wybiore sie gdzie na ploty bo nie bede tak siedziec w domu:-):-):-)

AS to ci policja niespodzianke zrobiła mnie tez odwiedzili dwa razy:-D:-D:-Dale u mnie bo był jakis przekret z allegro przesłuchanie musieli zrobic a ja i tak nic nie pamietalam za duzo kupuje przez allegro :-):-):-):-)
a Kuba widze ze ma teksty dobre:-D:-D:-D no i mamusia czemu ty jestes biedna a tatuś bogaty?????????????:-D:-D:-D:-D:-D

Dowikla to twoj pierwszoklasista taki niegrzeczny w szkole:szok::szok::szok:

Natali nie gadaj o sniegu bo mnie przeraza wizja zasypanych drog najgorsze to odwalanie do drogi:wściekła/y::wściekła/y:

Beata zdolna ta twoja siostra:tak::tak::tak:motyle po prostu piekne, :tak::tak::tak:

Luna zdróweczka kurcze z uchem nie ma żartów :-:)-:)-(ale trzeci antybiotyk w ciagu miesiaca :eek::eek:
Iwcik też bym się wściekła.:crazy:

oj chodzi chodzi:-) ale głównie do mnie zebym go na rece wziela:rofl:

nie no poważnie, strasznie się zrobil maudny ostatnimi czasy, ciagle tylko uwieszony moich nóg i wspinac się chce na mnie;-) a ja już mam dosc... troszke:eek: mam nadzieje, że mu przejdzie;-)
Fajnie ,że się odezwałaś.
jak już chodzi to dopiero teraz czujesz co znaczy mieć dziecko.
oczy dookoła głowy i czasem to za mało. :tak::-):-)
Gratulacje dla małego piechurka.:tak::-):-)

Witam się piątkowo.

Dopiero wstałam,bo kładłam się przed 6 rano.:baffled::baffled::baffled::baffled:
Kuba dziś rano powiedział Darkowi tak:
Tata masz dziś pieniądze?
D;tak mam ,a co?
To daj mamie,bo ona ma jak zwykle tylko na chleb,a ja chcę tosty na kolację:szok::szok::szok::szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To mnie mały gad załatwił.:szok::-D:-D:-D

Justys kochana wszytskiego najlpeszego z okazji wczorajszej rocznicy slubu i z oazji urodzin Julki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

wybacz gapom:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no co ty Bubka :sorry:, dzięki wielkie :tak:, Julka też dziękuje.:-)
532.gif

Meduska dawaj jakieś zdjęcie Maksa bo go dawno nie widziałam :-D
MH to dzisiaj wolne od przedszkola tak :tak:
As to Cię Kuba załatwił :-D dobry tekst :-)
Justa wszystkiego naj naj z okazji rocznicy i urodzin Julki :-D:-D:-D spóźnione ale szczere :tak:
Bubka to dajesz kilometry :-) a pewnie że będę iść do woja a co :-D

No ja już mam wszystko zrobione ;-) nawet pranie zdążyłam zrobić i już się suszy na balkonie :tak: Kuba szaleje w pokoju z zabawkami :-) a miałam okno i niego umyć i chyba zaraz się za to wezmę, wypiorę firankę powieszę i będzie ładnie pachnić :-) jutro chyba się wybiorę na zakupy i pojadę do siostry bo w pepco fajne promocje są na zimę :tak: idę się wziąć za to okno bo znowu tyłka nie ruszę :-)

ellooo

witam Was babulce
Anaconda nie wyprowadzilismy sie bo oferte domu wycofano :/
Medeuska dzieci czsami maja taki okres nic sie nie martw to minie za jakis czas;-)
Anabuba TY tych kilosow rabiesz :) Nogi to na loterii wygralas?
Justys ode mnie tez najlepsze zyczonka:-)
Witam nowe mamusie bo jakos nie mialam kiedy was przywitac:sorry:
MH a coz to sie stalo? Czyzbyscie pozno poszli spac?
Luna zdrowka dla malej pamietam jak Lali miala ucho oj co to byl za placz

Fotki z kolorkami a prosze bardzo teraz pstrykalam na szybko :laugh2:A i na jednym zjdjeciu jest lampa ona jest w polowie zlozona nie moglam calej zmontowac bo by sie mi pogiela.Musi byc odrazu zawieszona a ze mojego nie ma to zlozylam polowe :))specjalnie dla Was :)

salon.JPGsalon2.JPGprzedpok.JPGkuchnia.JPGsypialka.jpglampa.jpgcouch.jpg

Ostatnia edycja:
Obdzwoniłam wszystkie gabinety laryngologiczne te najbliżej i tylko prywatnie, na NFZ nie mają juz mijsc do konca roku. Wie idziemy do szpitala, tam uało mi sie wyprosić, tym bardziej , ze mam skierownie z izby pryzjec.
Ja jestem juz wyszykowana, młodą ubrać i pojedziemy, ale tak koło 12, bo ludzi tam tłumy.

Iwcik -no bagatelka jeżdzic z dzieckiem w te i spowrotem:crazy::crazy::crazy:

Ana Paulinka dała popis, kurcze, a Ty jak zwykle kilometrówkę wyrobiłą s niezła, hehe..

Justys kochana wszytskiego najlpeszego z okazji wczorajszej rocznicy slubu i z oazji urodzin Julki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

i ja się podłączam-kurcze, ale wstyd. Buziolki buziolki

Luna ja miałam z Mają przeprawy z uchem i ja od razu bym biegła do laryngologa bo żartów nie ma :no::no:
A ze to już trzeci antybiotyk to uważaj teraz na nią i lepiej by było żeby od razu po chorobie do przedszkola jednak nie szła. Tylko wyczytałam ze ty do pracy się wybierasz, oj ciężki orzech do zgryzienia :baffled::baffled:
No lecez nią dziś .
A z pracą to kicha, bo jak nie pójdę od początki to mi przepadnie, później, bede mogła sobie troche odpuścić, ale na dzińdobry musze porobić.

Kuba dziś rano powiedział Darkowi tak:
Tata masz dziś pieniądze?
D;tak mam ,a co?
To daj mamie,bo ona ma jak zwykle tylko na chleb,a ja chcę tosty na kolację:szok::szok::szok::szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To mnie mały gad załatwił.:szok::-D:-D:-D
:-D:-D:-D

Wyobraźcie sobie, ze zaspaliśmy do przedszkola :szok: ja i moje dzieci co 7 rano zazwyczaj jedzą 2 śniadanie :-D:-D:-D:szok::-D
:-):-):-)
Dobra, zjadłam śniadanie, to spadam w koncu. pa

reklama
JUSTA
Ja rowniez dolaczam sie do zyczonek dla WAs i dla Julki:tak::tak::tak:Wszystkiego na,naj:tak::tak::tak:

Ja ogarnelam sobie troszke chatke i wstawilam pranie:tak::tak::tak:Mlode caly czas mi wyja i kloca sie o lego:no:
Musialabym sie ubrac ale jakos mi sie nei chce

Do góry