reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Luna zdrówka dla Małej :tak: lepiej idź do lekarza nie czekaj do poniedziałku :tak: a tam miało byc że siostra lubi po kartkach malować a nie po karkach :-D
Ania fotki dawaj jak Wam to wyszło w mieszkanku :-)

Witam z rana. Ja w trakcie śniadanka jak zawsze :-D zaraz lecę do kuchni posprzątać :tak: jakąś zupkę trza dzisiaj zrobić bo mi się chce :-) potem na zakupy jakieś się skoczy bo warzywka mi się kończą :tak: ale to po południu bo muszę głowę umyć a nie chce mi się teraz :-p

reklama
witam sie i ja
w srode mialam zjarzec ale p mnie dorwal wieczorem i nie bylo pomiluj:-):-):-):-):-):-)
no to ja wczoraj rano do Pauliny nie wstawalam bo on i tak byl rano w domu wiec spalam do 9:rofl2:
a wiec melduje ze w srode nabilam kilometrow

najpierw po Pauline do szkoly wozkiem wiec 2,5km x2
poznie rowerem Paulina basen pod szkole wiec 2,5km x 2
poznie po Pauline odebrac z basenu wiec znow 2,5km x2:-):-):-):-):-):-)

mozg przewietrzylam rowno
a wczoraj p ran d PAuliny wstal,pozniej ja sie jakos ogarnac nie moglam,tylko dom sprztanelam i ledwo zdazylam wyjechac do szkoly 13.20 i rowerem bo na 13.30 do szkoly:-)
i biegiem,pozniej zakupy szybkie po drodze i przyszla terapeutka do Pauliny
wzielam sie za robienie porzdakow na odworku-w koncu si pozbede tych desek spod chalupy
zrobilam miejsce na nie a jak p o 20 wrocil do domu to go zagonilam do roboty:rofl2:ale tez pomagalam ukaldac
czesc ulozona reszta dzisiaj
no i ja jeszcze wczoraj polecialam do tesciowej po walowke-rowerekiem a jak 3km w jedna strone:-)
ale trzeba bylo jechac bo mam jedzenia na 2dni chociaz:-):-):-):-):-):-)

no a dzis-o 7 rao bylo -3 no coz taka jesien
ale piekne slonce
u nas rekawiczki juz pare dni w uzyciu:tak::tak::tak::tak::tak:
ja jeszcze dycham,kaszle czasami meczy i gadam jak przez katar a nos pusty,chyba z zatok czasami cos schodzi.
Pauline czora katara dopadl ale poszla do szkoly bo goraczki nie miala
dostala leki i jazda:tak::tak::tak::tak::tak:
mala jakos sie trzyma
hartuje sie ze mna na rowerze bo od lsitopada nie bedzie pomiluj ze maly mrozek:no::no::no::no::no:

mala spi a jak ta od 8 nadrabiam:-)

Witam
Mi juz ręce opadły, nie iwem co robić. Młoda a wieczór taka zakatarzona, zasmarkana, ze szok. nawet nosa wydmuchac nie mogła, taki czop. I temp podwyższona. I co? 3 dni w przdszkolu i znów przerwa? Ja już nei iwem co robić....Dałam jej lipomal, calcium, witC, na noc paracetamol, zeby się chociaz wyspała. I takw nocy przysżła do nas spac... Ależ się nakręciła. I tak od 1 nie śpie, tera zjuż nawet mi isę nie chce.
I wiem od czego-z mojej winy. Poczuła isę lepiej, to ściagnęłam pampka na noc. Wczoraj w nocy zsikała się i przyszła do nas nad ranem przemarznięta jak nei wiem co. Musiałą się rozkopać. No i wyszło co wyszło. A mogłam z tymi pampuchami ją zostawić. Trudno, zime bedzie trzeba na nich przejechac i od wiosny znów zacząć odpampkowanie...

zdrowka

Witam serdecznie:)) jestem pierwszy raz w tym miejscu:)) i już mi się strasznie podoba:)) pozdrawiam serdecznie!! z kędzierzyna-koźla:))

witamy

D

As, kierowca zachował się chamsko :no:
Jednak powinnaś pamiętać o zakładaniu kagańca psu. Ja u siebie na osiedlu toczę batalie z właścicielami psów. :zawstydzona/y: Jak byłam dzieckiem to ugryzł mnie pies, który podobno był tak łagodny i przyzwyczajony do dzieci, że nigdy nikogo nie ugryzł. A mnie tak :baffled:
No więc jestem na tym punkcie przeczulona i jak widzę, że ktoś idzie z psem, który nie jest na smyczy i jeszcze nie ma kagańca to od razu zwracam mu uwagę. :sorry: A niektóre z tych psów są na tyle duże, że nawet nie musiałyby gryźć Piotrusia, żeby mu zrobić krzywdę - wystarczyłoby żeby się taki ucieszył i trącił go nosem, a Piotruś by się przewrócił :eek:
.

ja tez sie boje psow
moja jest lagodna ale na spacer zakladmy kolczatke
chodzi bez kaganca ale lesnymi drogami jesli juz i sie nie wyrywa
ale na dluzsze spacery w bardziej zaludnione miejsca dostaje kaganiec mimo ze ona predzej zalize nie ugryzie
ale pies to pies i nawet najlagodniejszemu moze cos odbic

Fajnie się Was czyta :)) kurcze że wcześniej Was nie znalazłam, ja jestem mamą Dominika 6 lat i Jagny 2 lata i 5 miesięcy:)) muszę poznać możliwości tej strony i (chociaż będzie to bardzo trudne) troszeczkę Was na początek:)) pozdrawiam z zimnego kędzierzyna-koźla:)) DZIĘKUJĘ ZA CIEPŁE SŁOWA!!

bo my fajne dziewczyny jestesmy:rofl2::rofl2::rofl2:

Anabubka super niania to przy tobie pikus pan pikuś :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:ty wychowujesz nie tylko dzieci ty i ojca dzieciom wychowasz :-D:-D:-D:-D:-D:-D i jak Paulina zadowolona z basenu??????
:

zadowlona Paulina,Pani gorzej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie sluchala sie i mowial ze nie ptrafi czegos tam robic,zaraz placz i uciekala im na zjezdzalnie
dobrze ze mieli praktykanta to za nia lazil
jezeli nastepny raz bedzie tak samo to ni bedzie wiecej jezdzic bo Pani nie ebdzie ryzykowac calej grupy zeby ja jedna pilnowac:wściekła/y::angry::angry:

kurcze jakos nie potrafię się wbić do Was spowrotem, podczytuje podczytuje ale z odpisaniem ciężko:baffled:

ni umiesz sie wbic?wez gwozdz i młotek sie wbijaj :-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p

Malinka a Ty myślisz że dlaczego ja chcę do woja :-p:-D kobita szybciej dostaje awans niż facet :-) muszę tylko jeden kurs zrobić i będę składować papiery i trzeba zacząć ćwiczyć bo jeszcze egzaminy :sorry: i lekarzy zaliczyć :szok: oj pamiętam jak M latał chyba ze dwa tygodnie do lekarzy :sorry: tylko ja najpierw muszę kardiologa zaliczyć i będę wiedzieć na czym stoję :tak: no pizza zrobiona, Kuba wcina i zaraz spać pójdzie a mam się weźmie za przepisy :tak:

idz kobieto jak masz okazje
jeszcze bedziesz swoejmu rozkazy wydawac:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

m

Adam póki co wogóle nie wychodzi na warsztacie bo jeszcze nie wyremontowany:eek: z braku kasy tylko i wyłącznie.. póki co ładuje do dupy kase bratu 'dorabiając' u niego, a my bidujemy:/

a czemu tylko posłuchać;>
jakoś snówerotycznych nie mam... wogóle żadnych myśli erotycznych:rofl:

no to nie fajnie:no::no:

Jednak poszłam do przychodni zapytać o której mam dzwonić żeby mnie przyjęto i czy jak o godz.6 zadzwonię to będzie jakaś szansa, więc miłe panie recepcjonistki od razu znalazły dla mnie jakiś numerek :angry::angry::angry::angry::angry:
No i jutro z rana mam badania zrobić i mam nadzieję że po niedzieli wreszcie się dowiem co mi jest :angry::angry::angry::angry:
Lunka mi też smakuje biedronkowa pizza i też dokładam do niej trochę sera i trochę wędlinki :tak::tak::tak::tak::-p:-p:-p
a jednak sie miejsce znalazlo

ja wczoraj juz nie dałam rady wejsc na kompa wiec nic nie pisalam mała mi nie dala nic zrobic:-D:-Dbyłam wczoraj z dziecmi w cyrku ale sie usmiałam:-D:-D:-Djeszcze klaun sobie mnie upodobał bo wszystko do mnie sie zwracał:-D:-D:-Dnawet dziecko moje za to dostało balona:-D:-D:-Dale troche zmarzłam w tym cyrku:tak::tak::tak:
a dzisiaj jak zobaczyłam ze z rana musze skrobac szyby to myslałam ze w innej epoce sie obudzilam no szok normalnie poczatek pazdziernika a ja musze szyby skrobac:szok::szok:

heheh wpadlas kalunowi w oko?:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

[
Dominik w szkole byl oczywiscier niegrzeczny i Pani nawet chciala Jemu uwage wpsisac do dzienniczka:szok:Ale jakism cudem jemu nei wpisala:no:Pytalam sie Go co robil to stwierdzil ze nie pamieta bo to bylo dawno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nosz cholera ja juz z Nim nie wyrabiam:no::wściekła/y:Jak bedzie sie tak dalej zachowywal to zostanie zaweiszony w treningach:no::no::no:
B]

ehhhh jak tak czytam to Paulina chyba jdnak miala byc chlopaiem:rofl2:
wspolczuej bo wiem co masz z nim

a ja sie musze wam pożalic:-:)-(........
nie mam pojecia co sie ze mna dzieje,jestem smutna,niczym sie nie ciesze,caly czas mi sie wydaje ze jestem zła mama.:-(dochodze do wniosku ze nie cieszy mnie macierzynstwo,moje złosci wyładowuje na m (a ja wiem ze on chce dla mnie jak najlepiej)krzycze na krystiana nie wiem co mi sie dzieje????????moze ma depresje??????dzisiaj to już płakałam z tego wszystkiego.:-(

kocahan a moze zwyczjanie zespol PMS Cie dopadl co?jestes przed @?
i do tego jesien i zizmno i przesilenie i wszzytsko naraz
ja tez tak mialam soattnio al jak wsiadlam na rower ze sluchawkami na uszach i mkne ile kola nisoa i wiatr prosto w gebe nie zatrzymuje to mi weselej:-D:-D:-D:-D
no i poscigaam sobie pare starych dobrych kawalkow i mam teraz czego sluchac:tak::tak::tak:
mlodosc mi sie przypomina;)

Witam
Mlody odstwawiony do szkoly a dziewczynki jeszcze leza wiec ja tez zaraz wskakuje do wyrka:tak:Zimno dzisiaj jak cholere bo w nocy byly tylko 2 stopnie:szok::no:
Dominik dzisiaj od rana chodzil za Pania trenerka i pozniej szedl z Nia nawet za reke:szok:Ja bylam w szoku ,Ona tym bardziej:szok:A co sie okazalo ze dla grzecznych dzieci bedzie miala nagrody typu medale,zostanie kapitanem druzyny lub wyjazd na turniej:-D:-D:-DNo co za maly przebiegly stwor;-):-D:-D:-D

LUNKA
Zdrowka dla malej:tak:

IWCIK
No wspolczuje tego wypadu do lekarza:no:Dziwne ze nie zadzwonili zeby Cie powiadomic o odwolanej wizycie:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ANKA
Dawaj focie wyremontowanego mieszkanka:tak::tak::tak:

BEATKO
Ja tez planuje na dzisiaj sprzatanie kuchni ,ale na razie to sa tylko moje plany hehe;-)

ANABUBKA
To niezle narobilas tych kilosow:szok::szok::szok:
Ja tez czesto chodze do szkoly pieszo ale ja mam z lekka blizej ;-):-)
A jesli chodzi o ten basen Pauliny to Pani powiedziala ze nie bedzie mogla chodzic wiecej jak bedzie sie tak zachowywala?
Moj Dominik tez szalal na basenie w zeszlym tygodniu ale mam nadzieje ze nie beda chcieli Go wypisac:tak:Dzisiaj jedzie znowu i oby byl grzeczniejszy:tak:
Rozumiem ze Twoja Paulina daje Tobie popalic tak jak moj Dominik:no:Jesli tak to cholernie Ci wspolczuje:no:Trzymajmy sie razem Kochana

Ostatnia edycja:
Hej
ja nie wyspana. młody sę obudzil o 4 przesikany i juz mu przeszlo spanie...:eek:
tera spi, a ja sie lece szykować, jak sieobudzi to drugie śniadanko i na spacerek:-)

dziopki ja juz nie wiem jak mam ja ubierac kurcze
ona cała jest w potówkach a ma na sobie cieniutki kaftanik i spiochy
najgorzej pod szyja i w zgieciach łokci
a nie chce jej za cienko ubrac bo ma katar i kaszelek:baffled:
i co mi pradzicie:eek:)

poweim Ci co ja robilam-po kazdje kapieli najpierw t miejsca gdie potowki,a takze pod szyja,pod pachami i w zgieciach kolanowych i lokciowych przecieralam spirytusem salicylowym a pozniej dopeir oliwka i szybko schodzilo
a moja tlusciustka byla wiec czesto sie w tych miejscach odparzala albo miala potowki
nie bylo opcji zeby jej nie umycna noc bo zaraz pod szyja odparzenia
kup mydlo albo plyn do kapieli z serii Oillan- satansze niz oilatum czy emolium a rownie skutezczne:tak::tak::tak::tak::tak:

A
A i przypomniało mi się co miałam wcześniej napisać. W przyszłym tygodniu ide do pracy. Co prawda umowa zlecenie, robota dorywcza, ciężka i z mężem to się będziemy mijać w zakładowych drzwiach, no ale cóż...życie... I tak sie ciesze, na buty zimowe zarobię, hehe, albo i nie:-pciekawe jak będa płacić w tym roku...
dacie rade
od lsiptoapada ja sie tak bede mijac ze starym

Narozrabiałam...:rofl2::rofl2::rofl2:Była u mnie policja :szok::szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2:
A wiecie w jakiej sprawie?
W sprawie tego zajścia środowego w autobusie.
Okazało się ,że w tym autobusie siedział syn jakiegoś policjanta (podejrzewam,że nawet naszego komendanta) i co?
I musiał coś widocznie w domu powiedzieć .
Powiedzieli mi,że mogę z psem jeździć tym autobusem ,bo to pies do opieki nad dzieckiem i wystarczy mu kamizelka ,że psy w pracy w kagańcach nie mają obowiązku chodzić (przynajmniej na naszym terenie).
Powiedzieli również,że on więcej się czepiał nie będzie ,a jak będzie to żeby powołać się na komendanta i on mu odpowiednie zaświadczenie wystawi. :szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Ale numer !!!!!
Nie mogę w to uwierzyć :szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

nie ma jak zanjomoscu:-D

n
dziopki nie wiecie ile sie czeka na pieniadze z ubezpieczenia
powiedzieli nam ze w przeciagu tyg powinnismy dostac ale ni mo:sorry:

mi tez jakso dlug nie dawali kasy to do nich zadzownilam i sie okazalo ze jakos sie gdzies moje dokumnety zapodzialy-w sesnie ze ktos je pominal i daltego niw yplacili
to po moim tel za 2 dni mialam kase na koncie:rofl2::rofl2::rofl2:
ale ja bylam bardzo uprzejma jak zawsze zreszta:-)
chyab mam dar przekonywania:-D:-D:-D:-D:-D

Natali ona zawsze ładnie rysowała :tak: ja też umiem ale z czegoś, tak sama z głowy to mi ciężko :tak: ona uwielbia malować na karkach a ja na ścianach :-D
Ja Kubę kąpałam w oilatum jak był mały :-D i to mu pomagało na szczęście :-)
moja Paulina to artysta plastyk
jakie komiksy rysuje to trudno opoiwedziec juz nie mowiac o tym ze szkicuje
mloda tez ladnie rysuje juz-potrafi sloneczko,serce i glowotulow,ale oczy z rzesami:-):-):-):-):-)

Scenka z życia rodzinnego.
Poszłam z małym do sklepu
Kuba chciał jakąś gazetę.
Odpowiadam nie kupię .:no:
Kuba : aczemu?
To nie mam pieniędzy .
A Kuba po chwili refleksji na cały sklep.
No tak.tata bogaty a mama biedna.
I gdzie tu sprawiedliwość ?:szok:
Padłam na ladę i zasłoniłam się tą gazetą :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As tekst dobry :tak::-D

Witam wieczorem :tak: a co tu tak pusto :szok: jeszcze daje głowę że Bubka zajrzy :-)
Facet spędza miłe chwile u kochanki. Nagle do domu wraca mąż. Kochanka szybko bierze worek ze śmieciami, daje stojącemu w drzwiach mężowi i mówi:
- Kochanie, proszę wynieś śmieci.
Kochanek w tym czasie wymknął się niepostrzeżenie i idąc w drodze do domu myśli o swojej kochance w samych superlatywach:
- Jaka ta moja kochanka jest inteligentna, sprytna i ma refleks.
Wchodzi do domu, a tu żona daje mu worek ze śmieciami i mówi:
- Kochanie, proszę wynieś te śmieci.
Facet bierze worek i mruczy do siebie pod nosem:
- A to zołza. Cały dzień w domu siedzi i nawet śmieci nie może wynieść.

dobre:-D:-D:-D:-D:-D
a no mialam zajrzec i juz nawet siadlam do kompa ale chlop mi przeszkodzil:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ellooo

Melduje ze po weeekendzie sie poprawie :)
U nas chyba juz po calym zamieszaniu z remontem wiec bede miala wiecej czasu
Wczoraj poczytalam ale dzis za to nic a nic sorki
Padam na twarz wiec sie zbieram do wyrka
Dobranoc

a ja zapomialam ze Ty remont masz

Witam dziewczyny
Wczoraj zaraz jak P wrócił zjedliśy obiad biegiem o na pogotowie z młodą pojechaliśy. :

zdrokwa dla malej
to sie biudlka niecierpi

hej laski

pojechalam z lenka wczporaj do lekarza na 16.50 i cholera jasna nie było go 30km jechałam na darmo przepisala mnie na nastepny tydzien :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mogły by chociaz zadzwonic i uprzedzic :wściekła/y::wściekła/y:
maksiu juz w szkole lenka spi wiec korzystam :-D cholera zimno jak szlak u mnie -3 i chyba ide zapalic bo strach tej malocie pampka przebrac bo zamarznie jej ta dupeczka:eek::eek::eek:kurcze chyba idzie zima:rofl2::rofl2::rofl2:meza nie mam dzisiaj wiec pewnie wybiore sie gdzie na ploty bo nie bede tak siedziec w domu:-):-):-)
:

a z mala na kontrol czy co?

no i doczytalam w koncu:-)
mala wlasnie wstala,leki dostala i oglada bajke zeby o jedzeniu zapomniala na pol godz:rofl2:
zimno,ale juz mnie wieje na szczescie
ja na dzis mam duzo planow wiec zaraz uecikam-w plnaie-porzdake na podworku,koszenie trway(mam nadzieje ze juz ostatnie w tym roku),zerwac fasole i zrobic fasolek po bretonksu,obiadke jaksi,po siore na pociag wyjsc poznie jej wloasy ufarbowac no icostak jeszcze
i kartki na ksladke musze zrobic skleroza

[
ANABUBKA
To niezle narobilas tych kilosow:szok::szok::szok:
Ja tez czesto chodze do szkoly pieszo ale ja mam z lekka blizej ;-):-)
A jesli chodzi o ten basen Pauliny to Pani powiedziala ze nie bedzie mogla chodzic wiecej jak bedzie sie tak zachowywala?
Moj Dominik tez szalal na basenie w zeszlym tygodniu ale mam nadzieje ze nie beda chcieli Go wypisac:tak:Dzisiaj jedzie znowu i oby byl grzeczniejszy:tak:
Rozumiem ze Twoja Paulina daje Tobie popalic tak jak moj Dominik:no:Jesli tak to cholernie Ci wspolczuje:no:Trzymajmy sie razem Kochana[/B]

tak Pani powiedziala i ja doskonale ja rozumiem i nie bede sie z nia klocic jezeli podejmie taka decyzje
wiem co Paulina potrafi i sek w tym ze sobie moze zrobic krzywde albo innym dzieciom,wiadomo woda jest niebezpieczna
ona musi zrozumiec zasady i mam juz nadzieje ze na 2 wyjezdzie bedzie lepiej
jak jej powiem zeby czegos nie robila to z reguly sie poslucha ale jak zapomne np.powiedziec zeby nie bila dzieci czy cos to sie moze przytrafic
no taka juz jest i trzeba z tym wlaczyc ale wiele razy mam jzu dosc
po tylu latach to juz jestem psychcznie wymeczona

Hej
ja nie wyspana. młody sę obudzil o 4 przesikany i juz mu przeszlo spanie...:eek:
tera spi, a ja sie lece szykować, jak sieobudzi to drugie śniadanko i na spacerek:-)
uppppsss

MEDEA
Tak teraz patrez na Twoj suwaczek i Maksiu niedlugo ma roczek:szok::szok::szok:
OMG jak ten czas spiernicza:szok:
Chodzi juz?

no Maksio tylko 2 dni starszy od moej WEroniki:-):-):-):-):-)

Justys kochana wszytskiego najlpeszego z okazji wczorajszej rocznicy slubu i z oazji urodzin Julki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

wybacz gapom:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ide sobie ide
trzeba sie ubarc i brac sie za robote
moze wpadne wieczorem a jak nie to dopeiro w niedziele
bo jutro moja siotra robi obiad na 1 rocznice slubu u rodzicow eic po poludniu i do wieczora
a ze p na noc w niedziele to dopeiro sie poajkze
milego weekendu jaby co

MEDEA
Tak teraz patrez na Twoj suwaczek i Maksiu niedlugo ma roczek:szok::szok::szok:
OMG jak ten czas spiernicza:szok:
Chodzi juz?
oj chodzi chodzi:-) ale głównie do mnie zebym go na rece wziela:rofl:

nie no poważnie, strasznie się zrobil maudny ostatnimi czasy, ciagle tylko uwieszony moich nóg i wspinac się chce na mnie;-) a ja już mam dosc... troszke:eek: mam nadzieje, że mu przejdzie;-)

reklama
:-)Witam sie i ja :tak:nie było mnie wczoraj bo sie wziełam za nauke testów na prawko lepiej uczyc sie zawczasu niż później byc ciemnym:-D:tak:no a Martynka mi sie rozchorowała wsumie tylko Katarek ma ..
A mi juz przeszło ale przez te pare dni odpusciłam Cwiczenia bo strasznie mnie plecy od choroby bolało i dałam se spokuj musze zacząc znowu..

A mam pytanko niechce któraś butków Kozaczki różowe rozmiar 24 jak chcecie zrobie fotke

Do góry