reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Lidka żyć nie umierać, hehe

Natali z tego co wiem, to wode morską można już noworodkowi podawać/psikać, tylko sprawdź, czy ta co masz to dla noworodka oki. No nie pamiętam już nazw...

A ja w kuchni, pomodorowa hehe na obiadek będzie. Zaraz za warzywka się wezmę. Kurcze, ale mi dziko, cicho w domu...

A ja od teściowej grzybów dostałam więc dzisiaj sosik robię :tak::tak::tak:
MH z tego co pamiętam to ty robiłam sama kebaby, mogłabyś mi jeszcze raz podać przepis na te placki :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Lidka pamiętam jak u teściowej dom ocieplali a my jeszcze tam wtedy mieszkaliśmy, normalnie syf był wszędzie :szok::szok::szok:
Natalineczka nie pomogę ze sterimarem bo nie wiem, spróbuj w necie poczytać :tak::tak::tak:

Anaconda, post nr 560 w naszej książce :tak:

JA po lekarzu, Niki dostała antybiotyk :no: no ale jak mus to mus.

Ugotowałam dzisaj fasolke po beretonsku, :-) pycha :-)

Zaraz się szykuje po Helenke do przedszkola.

Ja planowalam pomyc sobie okna ale jakos juz mi sie nie chce hehe:no:Siedze,popijam capucinko i wcinam delicje:tak::tak::tak:
Mlody robi lekcje i juz mnie szlag trafia:wściekła/y::no:Wszystko jest za trudne,o wszystko wyje i robi takie cuda ze szok:no::no::no::wściekła/y:
Dzwonilam do tego lekarza sportowego i kurde wizyte mam dopiero w przyszly poniedzialek:szok::szok::szok:Mimo ze mam juz wyniki badania krwi i moczu i ekg:no::no::no:

NATALI
Ja mysle ze najlepiej to wlasnie sterimar lub zwykla sol fizjologiczna:tak::tak::tak:Byle nie za czesto

MH
Antybiotyk:szok:To co jet Anice???

No nie wiem nam pomagał Nasivin albo euphorbium ale on jest dla dzieci ponizej 6 lat a nie wiem czy takim małym dziecią sie go podaje.

A czym odciągasz lence z noska??
a sól morska do nawilzania psiknij jej do noska przed wyciąganiem
jedna zotane przy wodzie morskiej:tak::tak::tak::tak:
odciągam jej nosefridą:tak::tak::tak:
taki aspirator do nosa:tak:
u nas w potocznym języku glutownica:-D:-D:-D:-D
mała u czarka w pokoju sobie spi a my wietrzymy nasz pokoj
mlody wlasnie zjadl zupe i czekamy na m az wroci z pracy:tak::tak::tak:
mam ochote na cos słodkiego ino nie wiem na co moge sobie pozwolic :baffled::eek:

MH jak ty się dostałaś do lekarza? Bo jak ja zobaczyłam co się dzisiaj w przychodni działo to normalnie szok :szok::szok::szok:
Dzięki ;-);-)

U nas pusto w przechodni, ja przyszłam to nikogo nie było :szok::-D Jak wychodziłam to było 2 dzieci.

...

MH
Antybiotyk:szok:To co jet Anice???

Zapalenie gardła i paskuny katar :baffled: A ze trwa od tygodnia i nie przechodzi to postanowiła dac antybiotyk :baffled: A najgorsze, że w zwszłym tyg przełożyłam wizytę u okulisty na jutro, i znowu muszę przekładać :no:

Natali, byle nie czekolada :)

Ostatnia edycja:
reklama
jestem :happy::happy::happy::happy::happy:
Obiad sie prawie dogotowuje dziś rybka +ziemniory+surówka z pory jabuszka i marchewki :tak::tak::tak::tak:
MH zdrówka dla Niki :tak::tak::tak::tak::tak: nasza pani doktor to z tych co to antybiotyk daje jak człek prawie umiera :baffled:i sama juz nie wiem czy to dobrze czy źle :baffled::baffled::baffled: a nie dasz rady jechać z nią autem do okulisty??? a jak ty sie czujesz???
Lunka ale cię teściowa obdarowała :szok::szok:jak nic pewnikiem coś będzie od ciebie chciała :-p:-p:rofl2::rofl2:
Wiktoria odkurzaczem:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:no cos ty jak do tej rurki :szok::szok::szok:nie kumam rurke do noska jednym końcem a drugim do odkurzacza:szok::szok::szok:moje dziecko by mi chyba umarło ze strachu na rękach:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: u nas króluje gruszka a właściwei królowała bo teraz Antoni umie sam dmuchac nosek :tak::tak::tak:
Natali my tez stosowaliśmy sterimar na katar jak Toni był mały a jak nie pomagało to nasivin soft :tak::tak::tak:widzę że ty zorganizowana mama jestes dom srzątnięty obiad ugotowany dzieci nakarmione a mamuśka na bb ma czas tak trzymaj :tak::tak::tak::tak: a co do słodkości to na pewno możesz biszkopty:tak:i chyba te zwykłe herbatniki:tak:
Lidus ale ty masz dziś luzik :tak::tak::tak::tak:azdroszczę :tak:letego syfu po remontowego to juz tak jakby mniej :baffled::eek:
Julka jeszcze trochę kaszle temperatury na razie nie ma jeszcze dziś i jutro ma luz od szkoły a w środę już ją poślę bo za dużo zaległości będzie miała :baffled:chociaż dziś jak jej się lepiej zrobiło to sama się prosiła o ćwiczenia w pisaniu no to ćwiczy literkę L":tak:

Do góry