reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam sie i jsa
jak zwykle o poznej porze
z racjo soboty poslam do 9 a dziewczyny chyba o 8 wstaly:-D:-D:-D:-D:-D
w koncu wyszlo slonce :tak::tak::tak::tak:
to zrobilam porzadku trcohe w ogrodku i sporo innych ******* do ktorych nie moglam sie przybrac:-)
2prania zrobilam,zupke,mam juz rynny na waitrolapie i kawalek blachy:-D:-D:-D
mam nadzieje ze za tydzien juz bedzie cala bo wtedy znajmoy moze przyjsc nam ja klasc razem z tesciem
i znow kasa pojdzie....
no i jakos po 21 skonvzylam spzratanie bo wczesniej sie nieoplacalo bo sie ciagle krecili itd

p pojechal na noc,dziewczyny spia
a mnie cos jaksby gardlo znow zaczynalo bolec,mam wrazenie zze mi jakas klucha rosnie i kaszel mnie eczy:baffled::baffled::baffled::baffled:

A słyszałyście dziewczyny o takim czymś, że pępowinę daj esię dziecku jak skończy 18 lat, żeby ją rozwiązało???

Nadal dzielnie walczę...

no nie
ja wyrzuclama od razu do kosza:-D

Witam witam
Nocka spokojna, alez się wypociłam, jestem jak nowo narodzona, tylko kaszel i katar został, ale do przeżycia. Za to skóra już nie boli, nie mam delirium tremens , jest oki. No i nie powinna wychodzić przez conajmniej 3 dni tylko grzać sie pod kołdrą a musze z przesylkami ganiac no i nie da isę tego przełożyć, oj nie.

MH zdrówka kochana, może postawić Ci bańki???

a no widzisz a juz dawno ci mowilam zebys sobie banki postawila

beatka-ale Ci dobrze ze juz na zime pokupowalas dla m i dla kubusia.
ja to załamana jestem ile rzeczy bede musiala kupic a skąd na to brac kase.:-(
np.blizniaki nie mają kurtek,czapek,szalików,rekawiczek i butów,krystian nie ma butów i kurtki,m nie ma butow i kurtki a ja nie mam kurtki-no masakra:wściekła/y: ile kasy na to pójdzie.:szok::-(

luna-super ze sie już lepiej czujesz.oby Ci te banki pomogły.:tak:

moje dziewczyny w sumie i kurtki i buty maja tylko mi sie przypomnialo ze przeciez moje kozaki sie rozlecialy w marcu i musze sobie jakies nowe kupic....
p to samo:baffled:

Witam ja tylko na sekundę,bo jak zwykle w biegu.
Pochwalę się Wam :tak::tak:***************
Dostałam takie zaproszenie :-D:-D:-D:-D

Jak myślicie?
Pojadę :confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D:-D

czy to jest pytanie retoryczne?:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam ja tylko na sekundę,bo jak zwykle w biegu.
Pochwalę się Wam :tak::tak:***************
Dostałam takie zaproszenie :-D:-D:-D:-D

W imieniu organizatorów zapraszamy do udziału w Konferencji „(Dogo)terapia czy pseudoterapia”, która odbędzie się 12 listopada 2010 roku.

Tematyka konferencji obejmuje zarówno zagadnienia etyczne, psychopedagogiczne jak i związane z bezpośrednią pracą ze zwierzętami biorącymi udział w zajęciach terapeutycznych i edukacyjnych.

Chcielibyśmy aby konferencja była okazją do spotkania przedstawicieli wszystkich osób zainteresowanych metodą dogoterapii, szansą do wymiany doświadczeń i rozmów na tematy ważne dla osób zajmujących się wspomaganiem terapii i edukacji przy udziale zwierząt.

Organizatorzy:

* Beata Kulisiewicz (Fundacja Jak mleczna czekolada)
* Marta Lichnerowicz (Fundacja Dogtor)
* Maria Habrowska (Fundacja Razem Łatwiej)

Termin konferencji:
12 listopada 2010 r

Miejsce
Sala konferencyjna Zajazdu Krystyna k/Krakowa
Wakacje w Jurze, integracja dla firm w Jurze oraz wypoczynek rodzinny (Wakacje w Jurze, integracja dla firm w Jurze oraz wypoczynek rodzinny)

Opłata za udział w Konferencji: 90 zł

Uprzejmie prosimy o dokonywanie opłat za konferencję na konto Fundacji "Jak
mleczna czekolada" w Częstochowie

Nr konta: 43 1020 1664 0000 3102 0321 5183
Orkana 43 /37,
42-229 Częstochowa

Z dopiskiem "konferencja"

_Program konferencji:_
9.30-10.00 Rejestracja uczestników
10.00-10.05 Uroczyste otwarcie
10.05-10.35 Wykład inauguracyjny: Zachowania samo uszkadzające o podłożu psychogennym u zwierząt analiza przyczyn - mgr Katarzyna Gnaszczyk
10.35-11.00 Pies wspomagający terapię w teorii i w praktyce- mgr Marta Lichnerowicz
11.00 -11.15 Dobre zwierzę w złym świecie - mgr Beata Kulisiewicz (Akademia Jana Długosza, Częstochowa)
11.15-11.30 Przerwa kawowa
11.30- 11.50 Granice między terapią a pseudoterapią- mgr Anna Ziółkowska (Uniwersytet Jagielloński)
11.50-12.10 Etyka ogólna oraz kwestia tożsamości zawodowej terapeuty
12.10-12.40 Dobrostan zwierząt - koncepcja pięciu wolności - prof. Czesław Klocek (Uniwersytet Rolniczy, Kraków)
12.40-13.25 Dobrostan psów w AAA i AAT - dr Maria M. Habrowska (Uniwersytet Warszawski)
13.25-14.10 Pułapki antropomorfizmu - mgr Andrzej Kłosiński (COAPE)
13.10-14.30 Przerwa obiadowa
14.30-15.00 Podstawy diagnozy psychopedagogicznej na potrzeby terapii z udziałem psa - dr Monika Włodarczyk-Dudka
15.00-15.40 Dziecko i pies-wzajemne interakcje - Zofia Mrzewińska, instruktor szkolenia psów, międzynarodowy sędzia prób pracy i testów ZKwP
15.40 Panel dyskusyjny

Organizator zastrzega sobie prawo zmiany programu.

W imieniu organizatorów

Marta Czerwińska – Lichnerowicz

Jak myślicie?
Pojadę :confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D:-D
oj kochana kochana ;-)
znajac ciebie to tak:tak::tak::-D:-D:-D
ale widzę ze ciekawie sie zapowiada:tak::tak:

hej dziopki
m spi na fotelu a ja na bb
byli rodzice przyniesli dla malutkiej album dla dziecka oraz sukieneczke taka sliczna:tak::tak:
malutka narazie spi a ja mam jakis kryzys z pokarmem cos malo mi go przybywa dzis:no:
tzn teraz na wieczor
mam nadzieje ze przybedzie go bo boje sie ze jej nie wykarmie:baffled::baffled:

Witam w niedzielę :tak: ja w trakcie śniadanka, Kuba się bawi a M śpi :sorry: standard on jak zawsze nie ma co robić w domu :dry: pogoda się popsuła, pochmurno i zimno jak nie wiem :sorry: mam nadzieję że wyjdzie słoneczko jak wczoraj :tak: zaraz do kuchni lecę obiad jakiś wyklepać i dzisiaj mam ochotę słoiki porobić :tak: jabłka tylko jeszcze nie wiem co :-)
As pewnie że pojedziesz :tak: super :-D
Natali nie martw się przybędzie pokarmu :tak:
Bubka fajnie że już wiatrołap prawie skończony :tak:

Witam w niedziele my juz po obiadku i kosciele.Ide odpoczywac :-)

Natali nic sie nie martw ja tez tak miałam pokarm przyjedzie a jak sie boisz ze nie wykarmisz to nie zakładaj biustonosza na noc ja wiem po sobie bo jak urodziłam Kamilka to jak załorzyłam biustonosz na noc to nie miałam co sciągnąc do butelki no bo w szpitalu był z butelki karmiony no bo w inkubatorku był a jak spałam bez to nie wiedziałam co mam z pokarmem robic

Nic sie nie martw bo to tez działa na brak pokarmu

Witam w niedziele my juz po obiadku i kosciele.Ide odpoczywac :-)

Natali nic sie nie martw ja tez tak miałam pokarm przyjedzie a jak sie boisz ze nie wykarmisz to nie zakładaj biustonosza na noc ja wiem po sobie bo jak urodziłam Kamilka to jak załorzyłam biustonosz na noc to nie miałam co sciągnąc do butelki no bo w szpitalu był z butelki karmiony no bo w inkubatorku był a jak spałam bez to nie wiedziałam co mam z pokarmem robic

Nic sie nie martw bo to tez działa na brak pokarmu
juz jest ok;-)
ja zawsze spie bez biustonosza:tak::tak:
poprostu wczoraj malo pilam i wydaj mi sie ze to przez to:tak:
wieczorem nadrobilam i herbate i kilka szklanek wody i w nocy nadrobilam:tak:
rano juz mi sam wyciekal:tak:

witam sie niedzielnie pogoda do kitu i nikogo na bb:eek:
mala cos mi pokasłuje i katarek lekki ma kurcze oby jej przeszło
obiadek m wstawil wiec ja mam z głowy ino ziemniai obiore na drugie;-)

hej

witam niedzielnie
obiadek sie gotuje Lenka spi wkoncu wrócila do swojego rytmu spania sprzed ospy ...nareszcie:-D:-D:-Dbo juz bylam wykonczona , mialam dosc spala po 15 min i ryk ani smoczek ani rece ani bujanie nic nie pomagalo masakra jakas to była dobrze ze to sie juz skonczyło
mezusia wczoraj goraczka zmozyla wiec odrazu dwie aspiryny i mcna dawka wit c zeby go nie rozłozyło chociaz wstał i twierdzi ze mu lepiej wiec spoko bo tylko jego chorego by mi brakowało

wiec wszystko wraca do rytmu normalnego wiec i ja bede teraz juz regularnie do was zagladać :-):-):-):-) bo jestem do tyłu troche :-D:-D:-D

Witam i ja niedzielenie
Nic mi sie nei chce:no:Po sniadanku pojechalam z mlodymi na chwilke do kolezanki:tak:Dziewczynki sie troszke wybiegaly i wybawily:tak:W drodze powrotnej Wiktoria dostala jakiegos szalu bo co chwile mi wyrzucala swoja kurtke ryczac ze jej nie chce i ze bola Ja rece:wściekła/y::no:Nosz cholera jasna ja nie wiem co sie dzieje z tymi moimi dziecmi:no:jakies diably w Nie wstapily czy co:no::no::no:
Teraz koncze robic spaghetii i bedziemy jesc:tak::tak::tak:Pozniej siora przywiezie mi Dominika i moze zostanie na kawce i ciachach;-):-)
Pogoda u nas dosyc fajna bo swieci sloneczko ale jest silny i zimny wiatr:tak:
Pranie jedno wyschlo to powiesilam drugie a jak mldy wroci do domu to wstawie kolejne:tak::tak::tak:
Musze sie zabrac za prasowanie i ogarniecie chatki ale nie za bardzo mi sie chce:no:

CZeść kobitki :tak:

Ja troszke poleżałam w wyrku przez weekend, bo juz mi sił brakowałao, ale całe szczęście jest lepeij :tak: Zaraz ganma z Helenką do przedszkola i zapisać Niki na kontrol do lekarza.

Iwcik, jak miło, że normalność w końcu u ciebie zagościła :-) No i pomyśl sobie, ospę masz już z głowy :tak::-D

Wiki, rzeczywiście cos tu u nas pusto:szok:

reklama
Witam w słoneczny poniedziałek :-D Kuba się bawi, już po śniadanku mama przed a M do pracy musi jechać :crazy: co za debile pracują w wojsku to paranoja :no: a mieliśmy dzisiaj jechać do żar auto oddać i po mieście pochodzić :sorry: może uda mu się wcześniej przyjechać :tak: a co tu takie pustki :szok: halllo Laseczki a Wy gdzie? :confused:

Do góry