reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A słyszałyście dziewczyny o takim czymś, że pępowinę daj esię dziecku jak skończy 18 lat, żeby ją rozwiązało???

Nadal dzielnie walczę...
No a ja wyżuciłam zaraz do kosza jedynie co zachowałam to paseczki na rączke te z imieniem i nazwiskiem

Lunka ja też karpatke z torepki robie ale nie wyszła mi taka pulchna o ciasto mi chodzi
No i witam was w sobote przy kawce a reszte kompa wyłączam i zabieram sie za porządki.W nocy oduczałam Kamilka picia i 2 razy tak płakał i poszed pierwsze i kompa se włączył i mówi ze bedzie boba oglądał :/ no to go odniosłam do łóżeczka ale poszedł do korytarza i płakał poszłam po niego wziełam do łóżka i zasną i za drugim razem tez tak samo ale efekt taki ze Kamil nie pił w nocy i sie nie dosikał tak bardzo jak wczesniej no bo na noc zakładam mu pampka bo w dzien nie nosi..
A przed chwilką wyskoczyłam do łażienki a te moje dzieciaki wylały mi kawe nosz ale sie wkurzyłam zapowiedziałam im ze do żadnego sklepu nie pójdą i nic im nie kupie :/

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
my też wczoraj Pande oglądałyśmy :-D

Natali, ale szybko ten pepek :szok: u mnie, się trzymały i trzymały te pempuchy :no:

Wiki, gartaki dla Kamilka :tak: Moja Niki całe szczęście jest bezobsługowa w nocy :tak: Tylko niestety przychodzi spać do mnie :no:

Moje dzieci już zdrowsze, za to mnie rozkłada :baffled:

Witam witam
Nocka spokojna, alez się wypociłam, jestem jak nowo narodzona, tylko kaszel i katar został, ale do przeżycia. Za to skóra już nie boli, nie mam delirium tremens , jest oki. No i nie powinna wychodzić przez conajmniej 3 dni tylko grzać sie pod kołdrą a musze z przesylkami ganiac no i nie da isę tego przełożyć, oj nie.

MH zdrówka kochana, może postawić Ci bańki???

Witam w sobotę :tak: my godzinkę temu do domu weszliśmy :tak: a ja już mam wszystko zrobione :-) obiad gotowy, tylko potem cycki usmażyć, Kuba śpi :tak: potem tylko do pierdonki będzie trzeba skoczyć i jeszcze okno u Kuby muszę umyć :tak: kupiłam M buty na zimę, Kubie czapkę :tak: jeszcze muszę Kubie jakieś kozaczki kupić na zimę i będzie spokój na szczęście :-) idę odpocząć bo kręgosłup mi odpada :sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A słyszałyście dziewczyny o takim czymś, że pępowinę daj esię dziecku jak skończy 18 lat, żeby ją rozwiązało???

Nadal dzielnie walczę...
przeczytalam i myslalam ze walczysz ze swoja pepowiną:-D:-D:-D:-D:-D

a teraz daja dziecko z takim klipsem a nie wiązą:tak:
Czarkowi tez odpadlo na drugi dzien pobytu w domku:tak::tak:
Lence na trzeci:tak:

m poszedł z czarkiem na spacer
mala pojadla przebralam ja dwa razy a teraz zaczyna marudzic :sorry2:
pewnie chce na rączki bo w łozeczku lezy:sorry2:
oj nie ma tak łatwo kochana nie nie
wyrodna ze mnie matka:-p
ale nie chce miec przesrane:no:

czesc mamuski!!!
ale tu pustki przy sobocie.:szok::szok::szok:
ja tez tylko na chwilke bo jeszcze musze buty wyczyscic,głowe umyc,pranie rozwiesic itp.
od rana cos do roboty mialam i jescze nie:no: skączylam ojj cos mi sie wydaje ze soboty mi braknie.:dry::confused:
m pojechal z krystianem na zakupy do tesco,dzieci spia a ja z kawka zagladam na bb.
dzis na obiad nic nie :no:robie,stwierdzilismy z m ze pizze zamówimy.:tak:

milego weekendu życze.:-)

mh-fajnie ze dzieciaczki już zdrowe:tak:,a tobie kochana dużo zdrówka życze.

beatka-ale Ci dobrze ze juz na zime pokupowalas dla m i dla kubusia.
ja to załamana jestem ile rzeczy bede musiala kupic a skąd na to brac kase.:-(
np.blizniaki nie mają kurtek,czapek,szalików,rekawiczek i butów,krystian nie ma butów i kurtki,m nie ma butow i kurtki a ja nie mam kurtki-no masakra:wściekła/y: ile kasy na to pójdzie.:szok::-(

luna-super ze sie już lepiej czujesz.oby Ci te banki pomogły.:tak:

beatka-ale Ci dobrze ze juz na zime pokupowalas dla m i dla kubusia.
ja to załamana jestem ile rzeczy bede musiala kupic a skąd na to brac kase.:-(
np.blizniaki nie mają kurtek,czapek,szalików,rekawiczek i butów,krystian nie ma butów i kurtki,m nie ma butow i kurtki a ja nie mam kurtki-no masakra:wściekła/y: ile kasy na to pójdzie.:szok::-(
o i nas tez zakupy zimowe czekają :tak::tak::tak:
mlody ma tylko kombinezon dwu czesciowy a trzeba mu jeszcze jeden kupic jednoczesciowy butow ze dwie pary rekawiczki szaliki czapki ło matko m tez niewyposazony i ja:szok::szok:
masakra oj cos zima chuda bedzie:baffled::baffled:
az sie boje:szok:

ide sie wyczesac dzis sie wykapalam i normalnie teraz czuje sie jakbym z 10 kilo zrzucila:sorry2::-D:-D
wreszcie leb umylam i sie porzadnie wyszorowalam
rodzice dzis przychodzą wiec ide sie suszyc;-)
młoda zasnęła:tak::tak:

Witam i ja
My dopiero co wrocilysmy do domku:tak::tak::tak:Od ranca bylam z mlodym w certusie zrobic badanie krwi,moczu i ekg zeby w poniedzialek moc jechac do lekarza sportowego:tak::tak::tak:Pozniej jechalismy do siorki i tak jakos sie zasiedzielismy:tak:Dotarla do nas druga siora z ktora pojechalam na zakupki hehe i On awziela mlodego na noc do siebie:tak::tak::tak:Tak wiec jestem sama z dziewczynkami:tak::tak:Zaraz cos wypijemy,zjemy i bedzie kapiel a pozniej spanko bo jestem mega padnieta:tak::tak::tak:
A i cos mnie pyklo i zmienilam sobie dzisiaj kolor wloskow,tzn przyciemnilam je i Wam powiem ze nawet calkiem calkiem wygladam ;-):-)
Fotki nie cykne bo mam zepsuty aparat i jakos nie moge sie spiac zeby zakupic sobie nowy:szok::no:

LIDUS
Oj to czekaja Cie mega wydatki widze:szok:
Ja mam jzu wiekszosc pokupowane bo jak widzialam cos fajnego to zaraz kupowalam:tak::tak::tak:A dzisiaj udalo mi sie kupic dla klaudi spodnie na zime:tak:Niestety tylko Klaudi bo byly tylko jedne takie,wiec Wiktorii kupie innym razem:tak::tak:No a mlodemu kupilam taki worek w ktorym bedzie nosil ciuchy na treningi-worek musial oczywiscie byc lecha poznan hehe
Ja potrzebuje jakis plaszczyk ale mam juz dwa upatrzone wiec luzik:tak::tak::tak:

Witam wieczorem :tak: a co nas tu tak mało :szok: no w szoku jestem nie możliwe żeby wszystkie jeszcze sprzątały :-D ja dzisiaj bez humoru, głowa mnie co chwile coś szmera :dry: Kuba już zjadł i chyba pójdzie szybko spać bo coś marudzi :sorry2: M z nim siedzi i dobrze niech się zajmie dzieckiem zanim pojedzie na poligon :tak: ja zaraz pójdę sobie w wannie posiedzieć potem kolacyjka i do wyrka spać :-) plecy dają we znaki i to masakrycznie :no: nic nie mogę nawet siedzieć, leżeć nic :no: oby przeszło :tak: zajrzę jutro trzymajcie się cieplutko dziewuszki :tak:

reklama
Witam ja tylko na sekundę,bo jak zwykle w biegu.
Pochwalę się Wam :tak::tak:***************
Dostałam takie zaproszenie :-D:-D:-D:-D

W imieniu organizatorów zapraszamy do udziału w Konferencji „(Dogo)terapia czy pseudoterapia”, która odbędzie się 12 listopada 2010 roku.

Tematyka konferencji obejmuje zarówno zagadnienia etyczne, psychopedagogiczne jak i związane z bezpośrednią pracą ze zwierzętami biorącymi udział w zajęciach terapeutycznych i edukacyjnych.

Chcielibyśmy aby konferencja była okazją do spotkania przedstawicieli wszystkich osób zainteresowanych metodą dogoterapii, szansą do wymiany doświadczeń i rozmów na tematy ważne dla osób zajmujących się wspomaganiem terapii i edukacji przy udziale zwierząt.

Organizatorzy:

* Beata Kulisiewicz (Fundacja Jak mleczna czekolada)
* Marta Lichnerowicz (Fundacja Dogtor)
* Maria Habrowska (Fundacja Razem Łatwiej)

Termin konferencji:
12 listopada 2010 r

Miejsce
Sala konferencyjna Zajazdu Krystyna k/Krakowa
Wakacje w Jurze, integracja dla firm w Jurze oraz wypoczynek rodzinny (Wakacje w Jurze, integracja dla firm w Jurze oraz wypoczynek rodzinny)

Opłata za udział w Konferencji: 90 zł

Uprzejmie prosimy o dokonywanie opłat za konferencję na konto Fundacji "Jak
mleczna czekolada" w Częstochowie

Nr konta: 43 1020 1664 0000 3102 0321 5183
Orkana 43 /37,
42-229 Częstochowa

Z dopiskiem "konferencja"

_Program konferencji:_
9.30-10.00 Rejestracja uczestników
10.00-10.05 Uroczyste otwarcie
10.05-10.35 Wykład inauguracyjny: Zachowania samo uszkadzające o podłożu psychogennym u zwierząt analiza przyczyn - mgr Katarzyna Gnaszczyk
10.35-11.00 Pies wspomagający terapię w teorii i w praktyce- mgr Marta Lichnerowicz
11.00 -11.15 Dobre zwierzę w złym świecie - mgr Beata Kulisiewicz (Akademia Jana Długosza, Częstochowa)
11.15-11.30 Przerwa kawowa
11.30- 11.50 Granice między terapią a pseudoterapią- mgr Anna Ziółkowska (Uniwersytet Jagielloński)
11.50-12.10 Etyka ogólna oraz kwestia tożsamości zawodowej terapeuty
12.10-12.40 Dobrostan zwierząt - koncepcja pięciu wolności - prof. Czesław Klocek (Uniwersytet Rolniczy, Kraków)
12.40-13.25 Dobrostan psów w AAA i AAT - dr Maria M. Habrowska (Uniwersytet Warszawski)
13.25-14.10 Pułapki antropomorfizmu - mgr Andrzej Kłosiński (COAPE)
13.10-14.30 Przerwa obiadowa
14.30-15.00 Podstawy diagnozy psychopedagogicznej na potrzeby terapii z udziałem psa - dr Monika Włodarczyk-Dudka
15.00-15.40 Dziecko i pies-wzajemne interakcje - Zofia Mrzewińska, instruktor szkolenia psów, międzynarodowy sędzia prób pracy i testów ZKwP
15.40 Panel dyskusyjny

Organizator zastrzega sobie prawo zmiany programu.

W imieniu organizatorów

Marta Czerwińska – Lichnerowicz

Jak myślicie?
Pojadę :confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D:-D

Do góry