reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej.
Jak zwykle wpadam przy karmieniu Maksa:-D
dziś znów troche lepiej, tyle, że teraz mam strasznie zawalony nos, ale pomaga mi Sudafed HA, powiem Wam, że najlepszy spray jaki kiedykolwiek miałam, narzekalam na niego w lato, bo na alergie sie nie nadawał, a baba mi go wtedy wcisnęła.
Super udrażnia nos i powoduje ze wszystko naraz ścieka i koniec:-)

a jak miałam alergie to jeszcze bardziej mi ciekło z nosa przez dwie godziny później hihi.

Lunko sto lat!!! spóźnione ale szczere;-):*

reklama
Witam z rana :tak: ja już po śniadanku. Zaraz lecę się szykować i na żary jedziemy :tak: niby słonko świeci ale wiatr zimny wieje jak nie wiem :no: trzeba się ciepło ubrać :tak: dzisiaj chyba będę pikle robić jak dostanę wszystkie warzywa na targu :tak: lecę bo to już prawie 9 a chce szybko oblecieć i wrócić :tak: zajrzę do Was później :-)

Hej,
mój mąż pracuje codziennie od 7 do 17. W tym czasie ja sama zajmuję się dzieckiem, psem oraz domem. Są takie dni że jedyną myślą która krąży mi w głowie to taka ze zaraz zwariuję. Brakuje mi kontaktu z ludźmi (czego mąż nie rozumie bo przecież wg niego wychodzę do sklepu, na spacery z dzieckiem)no tak ale w tych miejscach zawsze jestem ja i dziecko. Z dzieckiem nie pogadasz tak jak z koleżanką, wiadomo. Jak mojemu mężowi nie podobał się obiad czy akurat było to samo co 2 dni wcześniej to ja się nie szczypię i mówię: to od jutra ty gotujesz! Czuję się bardzo samotna..................i jest mi z tym źle. Okazało się że jak zostajesz matką to osoby nią nie będące czy też nie mężatki uważają że ty nie masz czasu się spotykać grrrrr..... Zaciskam zęby i tak mija kolejny dzień, niestety.........
witamy nową mamusię ;-):tak::tak:

hej dziopki w pracy a ja sie zaraz za robote zabieram dzis sobie zaplanowałam duuuuuuuuuuze sprzatanie przed przyjsciem na swiat lenki:tak:
czekaja mnie dywan i okna i firany i cale porzadki mam nadzieje ze mnie cos zlapie:sorry:
bo jak nie tzn ze jestem nie do zajechania:sorry::-D:-D:-D
no i szybki spacer do sklepu mnie jeszcze czeka:tak::tak:

Witam i ja z ranca:-)
No dzisiaj to pospalismy prawie do 10:tak::tak::tak:Jak ja to koffam;-):-)
Pogoda nawet znoasna ale dziewczynki jakies nie w sosie:no:Juz zdazyly mi plakac ze dzisiaj do przedszkola nie ida:no::szok:Mlody cos sprzata u siebie a ja zaraz musze sniadanko robic:tak::tak::tak:
Wczoraj sobie wszystko porasowalam i chatke w sumie tez mam w miare posprzatana wiec dzisiaj czeka mnie blogie lenistwo:-p:-):tak::tak::tak:

NATALI
No po takim sprzataniu to pewnie cos sie u Ciebie ruszy;-):-)

ANABUBKA
To niezle sie uwineliscie z tymi pomidorami:szok::tak::tak::tak:Szalejesz Kochana,szalejesz:tak::tak::tak:
No ale taki przecier jest debesciarski:tak::tak::tak:

Witam sobotnio.
Sobotnio, tak???:-)
Już po zakupach, obiad od wczoraj-kalafiorowa, jeszcze czeka mnie podróż do Biedronki, ale to już z mężowym, bo nie chce mi się na piechtę drołować. Miałam być włąśnie u znajomej i sie byczyć na hamaczki, z piwkiem, albo łazić po lesie,a smarkam i kaszlę jak jakiś gruźlik. Ewentualnie mogłam właśnie szykowac urodzinki swoje, albo pójśc na urodzinki mojej chrzesniaczki, z czego tez dupa, bo na gości nie mam siły, a w gości nie pójdę zarażać dzieci.
Generalnie to dzień zapowiada sie do dupy.
To do juterka.

hej kobietki!!!
witam sie i ja w sobotnie popołudnie.ja głowe sobie umylam i z kawusia zasiadłam na bb.:tak:w domu spokuj i cisza,dzieci spia,m z krystianem auto myja.ja juz sobie posprzatałam obiadek miałam z wczoraj,pranie rozwiesiłam,buty pomyłam i teraz sie bycze ;-):-Dha ha!!!!
pogoda taka sobie niby sloneczko swieci ale nie jest ciepło.:wściekła/y:
dzis wieczorkiem w planach mamy wypad do znajomych mam nadzieje ze nam sie uda i ze fajnie spedzimy ten wieczór.;-):tak:

spokojnego i ciepłego weekendu życze.:happy:

My juz po obiadku tylko czeka mnie zmywanie:tak:Wlasnie robie sobie juz obiadek na jutro,moja a'la chinszczyzne:tak::tak::tak:
Pogoda sie spierniczyla bo teraz pada:no:Jedno pranie wypralam i juz wisi na balkonie:tak::tak::tak:

LIDUS
To sie nasze dzieciaki wczoraj zmowily ze nie podoba Im sie w szkole:no:mam nadzieje ze to przejsciowy kryzys
Jka odebralam Dominika wczoraj to juz bylo ok:tak::tak::tak:Paniom powiedzialam ze tak sie zachowywal bo sie nie wyspal:szok:

LUNKA
No to wspolczuje dnia kiedy musialas poodwolywac wszytskie plany przez to wstretne chorobsko:no:
No ale sie wykurujesz to sobie odbijesz;-):-)

hej

i ja na chwile w nawale pracy posprzatalam pozmywałam dziecko nakarilam i wokół domu tez porobilam bo trzeba było pochowac juz basen i namiot bo to juz raczej sie nie przyda w tym roku:-D:-D:-D
Maż z maksem robia auto kumplowi bo przyciagnał dzisiaj na lawecie stwierdził ze mój zrobi mu taniej niz mechanik i wie ze mu fuszerki nie odwali tylko ze jak zrobi to wie ze bedzie jezdził:-D:-Dale zaufanie ma do mojego chopa:-D:-D:-Dno ale nie ma co zna sie na tym....to trzeba mu przyznac a jak sie zajmnie czyms to tyle nie mysli o ostatnich wydarzeniach w rodzinie :tak:wiec to dobrze:tak::tak:

LIDKA udanego wieczorku:-)

LUNKA ale pech z tym choróbskiem ani własnej imprezy ani na impreze wiec pozostaje ci sie upic z chłopem :tak::tak::tak:

DOWIKLA czemu dziewczynki nie chca chodzic do przedszkola :eek::eek::eek:przejsciowy kryzys maja czy cos powazniejszago:eek::eek::eek:

NATALI tak co po tym sprzataniu nie pozostanie ci tylko ból kregosłupa :tak::tak::tak:bo nie jedna chciala w ten sposob urodzic a nici z tego wyszły chociaz ty to juz chyba po terminie jestes co???????????/

MEDEA moze wkoncu przejdzie ta choroba , zycze szybkiego powrotu do formy:tak::tak:

z czarkiem mialam rozwarcie 1,5 cm przez tydzien i na wywolanie musialam iść:sorry2:
ja w szpitalu jak szlam rodzic mialam rozwarcie na 2:tak:
U mnie znowu leje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Przeciez ta pogoda jest jakas porabana:wściekła/y::no::no::no:Jak szlysmy do przedszkola to tez padalo i niezle zmoklysmy:no:Teraz popijam sobie kawke i zezarlam kilka sztuk alpejskiego mleczka:zawstydzona/y:No ale ostatnio wiecej chodze pieszo wiec neich mi bedzie;-):-)

ANKA
Ty znowu na sale zabaw zapierniczasz:szok:Skad masz na to sily:szok::rofl2:
Ja moze w przyszlym tygodniu pojade tez bo obiecalam siorze ze pojada z Nami bo chce wziasc mojego chrzesniaka,a ze sama z czworka dzieci nie pojade to zapraszam tez siore:tak::tak::tak:
:
widzialas jak ja energiczna laska jestem:-D:-D Wiesz laura lata i sie bawi a ja siedze wiec ja zmeczyc nie ma sie czym no ewentulanie kregoslup boli:-D:-D
Wiki no niby mówią że jak zazdrosny to kocha ale czy ja wiem:confused::confused::confused::confused:j jestem zazdrośnik z natury:zawstydzona/y: a Pietrucha idąc tym tokiem to nie kocha mnie wcale bo on 0 zazdrości :no:ja mogę z chłopakami po pracy iść na piwko i wrócić rano i słowem nic nie powie ba jeszcze będzie życzył dobrej zabawy w myśl zasady że jak go będe chciała zdradzić to wyjście mi nie będzie potrzebne..i coś w tym jest:tak::tak::tak::tak:a

tak więc jak z tego morał???????????dzieci uczą się jedne od drugich i nie dam rady dojść często do tego kto co i po co zrobił więc co by sobie oszczędzić nerwów i trudu po protu nie wnikam :-D:-D:-D:-D
tu sie z Toba zgodze masz racje z tym wyjsciem i zdrada:tak::tak:popieram w 100%
a moral cudny:-D:-D:-D
Cześć dziewczyny!

Nie odzywam się ostatnio, bo u nas po prostu koszmar jakiś :no: Zuza już nie płacze, ona po prostu ryczy i wyje dniami i nocami :crazy: A zębów dalej nie widać. :no: Dentinox i Viburcol są zużywane w ilościach hurtowych. Oczy podtrzymuję zapałkami, bo wstajemy do niej w nocy co najmniej po kilka razy. Dzisiaj o 3.00 tak się rozkrzyczała, że chyba z pół bloku obudziła :dry: Ja już nie mam siły. :baffled:

Do tego Piotruś zrobił się o Zuzię potwornie zazdrosny i co chwilę są awantury, bo na każdym kroku usiłuje jej krzywdę zrobić :dry:

Mam dość... :-:)-:)-(
ojejciu Myszunia nie zalamuj sie glowa do gory wkoncu skonczy sie ten placz i bedzie ok;-):tak:
w mojej rodzinie siostra zdradza męża i bratówka brata tez wiec boji sie zeby sie nie rozwaliło miedzy nami czasem..
:szok::szok: a co Ty mozesz za innych? przeciez odpowiadasz tylko za siebie
Natali to było słodkie:rofl2::rofl2::rofl2:
Robótki ręczne:confused::-D
Luna d dziela zacznij moze od szlika bo wkrotce sie przyda;-):-D
No a ja nadal nie się, choc Witusia zasnęła. NO było do 22 podrap mnei tu i tam, pogłaszcz, potrzymaj za rączkę. o dziecko po prostu nieśpiące, ale udało się ja uśpić. Nawet wszystkie syropki mi dziś wypiła i antybioty i osłonkę, no no. Matka szantażem wzięła, jak chcesz Klub Myszki Micky to pij:-D:-D:-DNawet się oblizała:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Przebieram siew śpiochy i zawijam pod kołdrę, może z książką...
Dobranoc.
:szok::szok::-D:-D:-D za klub wszystko nawet niedobre leki:-D:-D mialas dobry pomysl:rofl2:
hej laski

i ja sie pojawiam poczytałam was iw iec co sie dzieje u was bo ostatnio nie miałam zielonego pojecia co u ktorej sie dzieje ,ja cały dzien sama z dziecmi ,a ze maksiow przeszla choroba wkoncu to wybralismy sie do biedronki na zakupy :biggrin2: i co najfajniejsze to kupilismy w biedronce Lence juz nocnik w ksieżniczki:-D:-D:-Djeszcze biedna siedziec nie umie a mama juz nocnik kupiła :-D:-D:-D no i tam takie zakupy typu pampersy bo sa haggisy 99szt za 29.99 wiec sie opłacalo i chusteczki 4szt za 8zł tych mokrych wiec grzech byloby nie wziaść bo tanie jak barszcz ,a maksiowi gumiaczki bo pogoda taka ze tylko w gumiakach chodzic bo adidasów szkoda ubierac zaraz mokre jak cholera :baffled::baffled::baffled:

Anka ty to szalejesz , a Laura to ma sile jeszcze po przedszkolu na sali szaleć??????
oj ma sile ale chodzi spac o 19:tak::-D

zaszalalas na tych zakupkach woow a nocnik sie zawsze przyda:-D:-D
Maks dorobil sie gumowcow juz nie bedzie musial kurczyc palcow:-D
Witam sobotnio.
Sobotnio, tak???:-)

Generalnie to dzień zapowiada sie do dupy.
To do juterka.
:eek::eek:
Az tak zle:sorry:
hej kobietki!!!
witam sie i ja w sobotnie popołudnie.ja głowe sobie umylam i z kawusia zasiadłam na bb.:tak:w domu spokuj i cisza,dzieci spia,m z krystianem auto myja.ja juz sobie posprzatałam obiadek miałam z wczoraj,pranie rozwiesiłam,buty pomyłam i teraz sie bycze ;-):-Dha ha!!!!
pogoda taka sobie niby sloneczko swieci ale nie jest ciepło.:wściekła/y:
dzis wieczorkiem w planach mamy wypad do znajomych mam nadzieje ze nam sie uda i ze fajnie spedzimy ten wieczór.;-):tak:

spokojnego i ciepłego weekendu życze.:happy:
milego wieczorku
hej

i ja na chwile w nawale pracy posprzatalam pozmywałam dziecko nakarilam i wokół domu tez porobilam bo trzeba było pochowac juz basen i namiot bo to juz raczej sie nie przyda w tym roku:-D:-D:-D
Maż z maksem robia auto kumplowi bo przyciagnał dzisiaj na lawecie stwierdził ze mój zrobi mu taniej niz mechanik i wie ze mu fuszerki nie odwali tylko ze jak zrobi to wie ze bedzie jezdził:-D:-Dale zaufanie ma do mojego chopa:-D:-D:-Dno ale nie ma co zna sie na tym....to trzeba mu przyznac a jak sie zajmnie czyms to tyle nie mysli o ostatnich wydarzeniach w rodzinie :tak:wiec to dobrze:tak::tak:

::tak:

no wiesz mysle ze namiot sie przyda i tym bardziej basen:-D:-Dprzeciez piekna pogode macie:-D:-D:-D Maks pewnie w siodmym niebie:tak:

reklama
witam was wieczornie
od rana zasuwam
chalupa wysprzatana mialam okna pomyc ale tylko balkonowe umylam i takie dwa male jeszcze
pranie wstawilam sie pierze
lodówke umyłam
został mi jeszcze dywan i reszta okien i firany wyprac
ale to juz nie dzisiaj
bylismy w miedzyczasie jeszcze na zakupy sobotnie bo po myciu lodowka błyszczała ale pustkami:-D:-D
i dupa nic mi nie jest:sorry:
ino zmeczona jestem:sorry:
zaraz zasiadam do kokardek
zostalo mi jeszcze 900 do poniedzialku:tak::tak:
kurde nie chce isc do szpitala na wywolanie:confused2::confused2:

Do góry