reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

to sem znów ja:-)
jak milo byc o tej porze i nie nadriabac milionow postow:-):-):-):-):-)
mala dzis dokazywala niezle i humor tez dobry
wlasnie probuje usnac ale chyba przytkany nos jej nie daje,Pulina padla jak mucha o 21:-)
ja juz sobie posprzatlam:tak::tak::tak:
no i przywizolam od sasiadki 30kg pomidorow na przecier-jutro sie za to biore.
no przywiozlam-mam zarabisty wozek widlowy:tak::tak::tak::tak:
zgadnijcie jaki:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam wieczorkiem dzieci juz mleczko wypili zaraz idą spac a ja sie jeszcze poucze.
Zmęczona jestem strasznie bolą mnie plecy tak zarąbiscie .Robiłam kompoty dzisiaj ze sliwek i knedle później posprzątałam i wykompałam dzieci i teraz na bb wpadłam

Zdrówka dla Wiki
Natali super ze sie udało z zmywarką

Wiki a czego sie uczysz?albo do czego?

Witam wieczorkiem
Mlodzi juz najedzeni:tak::tak::tak:Dziewczynki sie bawia a Dominik konczy odrabiac lekcje:tak:Pod wieczor sie wypogodzilo i wyszlo sliczne sloneczko:tak::tak:
Ja czuje sie jakby troszke lepiej,tzn z nosa juz mi tak nie leci:tak:Dzisiaj zaopatrzylam cala rodzinke w lekimwiec bede sie kurowala:tak::tak:
Dziewczynki w przedszkolu ok:tak:Jak przyszlam po Nie to juz sie pakowaly do domku a Klaudia zrobila mi sliczny rysuneczek:tak::tak::tak:
Na zakupkach kupilam tylko to co potrzebne bo nic fajnego nie bylo:no:
]

kurujcie sie:tak::tak::tak::tak::tak:

Weronika dzis tez wpadla w wir rysowania-umie juz narysowac twarz i jakies konczyny do tego.nawet rzesy przy oczach rysuje:-D:-D:-D:-D(ale to szkola Pauliny), dzis sie nauczyla rysowac sloneczko i serce:tak::tak::tak:
no i calkiem zgrabnie koloruje tzn az tak bardzo nie wychodzi za linie,a przynajmniej widac ze sie stara:tak::tak::tak::tak::tak:

Hej dziewczyny wpadłąm na chwilkę, póki mała troszke spokoju dała. Od godziny na przeróżne sposoby próbuję podać małej strop ,a jest taki paskudny, że ani kakao, mleko, herbata, no cuda niewidy, nawet ja bym tego nie wypiłą. Najlepeij łyknąc, ale nie chce, bo już raz spróbowała:no:
Dziewczyny, obszukałam neta, nie mogę znaleźć najzwyklejszego w swiecie czerwonego kapturka. D:no:o słuchania ma, ale obejrzec, no ja nie wiem, nie ma? az się wierzyć nie chce.

u
moja chocby najgorsze leki bierze,mimo ze sie krzywi,ja jej od razu picie podaje:tak:
czyzby Wiki zinat dostala?on jest paaaaaaaaaaasskudny bleeeeeeee

co do kaprturka-ja gdzies mam jakiegos na plycie z gazety,bo w koncu takie bajki zbieram chyba od 7 lat:tak::tak::tak: tzn otatnio juz mniej ale kiedys sporo zbieralam
wez mi jutro przypomnij to poszukam i dam Ci znac co mam

edit-zapomnialam sie pochwalic

moj brat wariat http://www.youtube.com/watch?v=6R3LZmd_E54

reklama
30 kg? Łooo matko, ale fajnie.

Dziewczyny, co pomaga na ucho przy zapaleniu gardła?

Młoda po 2 godzinach płaczu, że ja boli w końcu zasnęła bidulka. Nie iwem tylko czy na długo...
Nie chciała spac u mnie, mówi, że chcę u siebie-no dobrze i niedobrze. Kładę sie, bo nie wiem ile mam snu na dziś.
Dobranoc

luna , ydrowka dla was ...

kurde mnie tez ucho boli przy zapaleniu gardla....
no i ja sobie wkladam wacik z olejkiem kanforowym i dookola smaruje od zewnatrz amolem....

ja tak sie zastanawiam.... co ty za strop dajesz corce:-Da to syrop:-p

anabuba , jakby moj brat scigaczem jezdzil to chyba bym osiwiala w mlodym wieku , z kazdym wyjazdem stalabym w oknie i czekala na jego powrot i wydzwanialabym co chwile....:zawstydzona/y::sorry2:

moje dziecko bylo dzisiaj drazniace ponad wszystko... normalnie sekundy sama nie usiedziala... masakra jakas, nigdy nie byla taka marudna jak dzis....
caly bozy dzien mialczala.... wolala do jakiejs zabawki jak z nia do niej podeszlam to placz i ona cce na rece , jak ja ja na rece to ona placz ze glodna, ja jej mleko ona placz, kanapke ,placz,m zupke placz,... herbatke placz... wrrr uspic ja , placz.... no masakra jakas....
dawalam jej juz chyba wszystkie mozliwe zabawki, a ta chwilke sie pobawila i placz....
az sie chyba zmeczyla tym wszystkim i pozniej sama zasnela... znaczy musialam ja bujac, ale zasnela dzieki bogu... obudzila sie zjadla i znow placz....:dry: i tak do nocy ...
znaczy nie placz ale stekala i marudzila... i nic jej nie pasowalo... sama chodzila po pokoju i nie wiedziala nawet gdzie isc bo wszedzie plakala....:baffled: teraz ledwo udalo mi sie ja uspic.... ehhhh
wszystko mnie boli normalnie....

Hej dziewczyny wpadłąm na chwilkę, póki mała troszke spokoju dała. Od godziny na przeróżne sposoby próbuję podać małej strop ,a jest taki paskudny, że ani kakao, mleko, herbata, no cuda niewidy, nawet ja bym tego nie wypiłą. Najlepeij łyknąc, ale nie chce, bo już raz spróbowała:no:
Dziewczyny, obszukałam neta, nie mogę znaleźć najzwyklejszego w swiecie czerwonego kapturka. D:no:o słuchania ma, ale obejrzec, no ja nie wiem, nie ma? az się wierzyć nie chce.
Zdrówka dla Was.
Co za syrop dostaliście?

Czerwonego kapturka mam chyba na płycie.
Jak znajdę to wyślę w paczce jeszcze może w tym tygodniu.:tak:

to sem znów ja:-)
jak milo byc o tej porze i nie nadriabac milionow postow:-):-):-):-):-)
mala dzis dokazywala niezle i humor tez dobry
wlasnie probuje usnac ale chyba przytkany nos jej nie daje,Pulina padla jak mucha o 21:-)
ja juz sobie posprzatlam:tak::tak::tak:
no i przywizolam od sasiadki 30kg pomidorow na przecier-jutro sie za to biore.
no przywiozlam-mam zarabisty wozek widlowy:tak::tak::tak::tak:
zgadnijcie jaki:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wiki a czego sie uczysz?albo do czego?

kurujcie sie:tak::tak::tak::tak::tak:

Weronika dzis tez wpadla w wir rysowania-umie juz narysowac twarz i jakies konczyny do tego.nawet rzesy przy oczach rysuje:-D:-D:-D:-D(ale to szkola Pauliny), dzis sie nauczyla rysowac sloneczko i serce:tak::tak::tak:
no i calkiem zgrabnie koloruje tzn az tak bardzo nie wychodzi za linie,a przynajmniej widac ze sie stara:tak::tak::tak::tak::tak:

u
moja chocby najgorsze leki bierze,mimo ze sie krzywi,ja jej od razu picie podaje:tak:
czyzby Wiki zinat dostala?on jest paaaaaaaaaaasskudny bleeeeeeee

co do kaprturka-ja gdzies mam jakiegos na plycie z gazety,bo w koncu takie bajki zbieram chyba od 7 lat:tak::tak::tak: tzn otatnio juz mniej ale kiedys sporo zbieralam
wez mi jutro przypomnij to poszukam i dam Ci znac co mam

edit-zapomnialam sie pochwalic

moj brat wariat YouTube - Wheelie honda 929 zamknieta
Fajnie,że Paulina uczy Weronikę.:tak::-)
U mnie Klaudiia też często Kubusia musztruje.:-D:-D:-D
A twój brat to naprawdę wariat.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

30 kg? Łooo matko, ale fajnie.

Dziewczyny, co pomaga na ucho przy zapaleniu gardła?

Młoda po 2 godzinach płaczu, że ja boli w końcu zasnęła bidulka. Nie iwem tylko czy na długo...
Nie chciała spac u mnie, mówi, że chcę u siebie-no dobrze i niedobrze. Kładę sie, bo nie wiem ile mam snu na dziś.
Dobranoc
Na ból ucha najlepsze są krople od laryngologa zwykle to Dicortineff.
Najprawdopodobniej mała miała katar i to kater przytkał jej to uszko.
Mogło już się zbierać od jakiegoś czasu,a lekarka tego nie wychwyciła.:no::baffled::baffled:
Na pewno nic do środka nie wkładaj,nie wolno niczym zatykać uszka,bo jeszcze bardziej się blokuje i może dojść do perforacji bębenka.:baffled::baffled:
Ja z uchem to bym poszła do laryngologa o ile do jutra by nie przeszło.:baffled::baffled::baffled:
Jeśłi będzie brała antybiotyk to od tego też powinno minąć.:tak:;-):-):-)

luna , ydrowka dla was ...

kurde mnie tez ucho boli przy zapaleniu gardla....
no i ja sobie wkladam wacik z olejkiem kanforowym i dookola smaruje od zewnatrz amolem....

ja tak sie zastanawiam.... co ty za strop dajesz corce:-Da to syrop:-p

anabuba , jakby moj brat scigaczem jezdzil to chyba bym osiwiala w mlodym wieku , z kazdym wyjazdem stalabym w oknie i czekala na jego powrot i wydzwanialabym co chwile....:zawstydzona/y::sorry2:

moje dziecko bylo dzisiaj drazniace ponad wszystko... normalnie sekundy sama nie usiedziala... masakra jakas, nigdy nie byla taka marudna jak dzis....
caly bozy dzien mialczala.... wolala do jakiejs zabawki jak z nia do niej podeszlam to placz i ona cce na rece , jak ja ja na rece to ona placz ze glodna, ja jej mleko ona placz, kanapke ,placz,m zupke placz,... herbatke placz... wrrr uspic ja , placz.... no masakra jakas....
dawalam jej juz chyba wszystkie mozliwe zabawki, a ta chwilke sie pobawila i placz....
az sie chyba zmeczyla tym wszystkim i pozniej sama zasnela... znaczy musialam ja bujac, ale zasnela dzieki bogu... obudzila sie zjadla i znow placz....:dry: i tak do nocy ...
znaczy nie placz ale stekala i marudzila... i nic jej nie pasowalo... sama chodzila po pokoju i nie wiedziala nawet gdzie isc bo wszedzie plakala....:baffled: teraz ledwo udalo mi sie ja uspic.... ehhhh
wszystko mnie boli normalnie....
Pewnie jakiś ząbek idzie i nie daje dziecku spokoju.:tak::-):-)

Witam się nocnie.
Okulista zaliczony.;-):-):-)
Wada w sumie niewielka bo -0,5 na obydwa oczka,ale co się naodstawiał cyrków to jego.:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Najważniejsze,że się udało i oczka ma zbadane.:tak::-):-)
Najbardziej mnie rozśmieszył podczas badania na wzorach :
Wyglądało to mniej więcej tak :
Kuba odpowiada....
kółko,serduszko ,domek,kwadrat
potem już było
kooołłłłłoooooo,doooooommmmeeeekkkkkkk,kkkkkwwwaaaaddddrrrraaaattt :-D:-D:-D
potem znów mu pokazała ten sam kwadrat ,a on ...
To już było ,nie słyszała pani jak mówiłeeeemmm !!!! :szok::szok::szok:
No to ta znowu nowa plansza :
Kuba odpowiada :
kóóółłkkkkoooo,dddoooommmmeeekkk i nagle banan :szok::szok::szok:
Ja pytam czemu się wygłupiasz o on :
Bo nudy mama,cholerne nudyyyyyyyyyy !!!!!:baffled::baffled::baffled::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
To już babka mu darowała i stwierdziła,że na dziś to więcej z niego nie wyciśnie.:szok::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Potem nieco jej dekoracje w gabinecie pozmieniał tzn miejsce dekoracji :baffled::baffled::-D:-D:-D,ale wyrozumiała babeczka bardzo była i mu na to pozwalała,byleby tylko dał porozmawiać:tak::-):-):-)

Wieczorkiem byłam jeszcze w fundacji z bratem siatkę na taras rozciągnąć ,bo nasz piesek fundacyjny wczoraj z piętra przez szpary w barierkach zeskoczył :baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok:
Kamikadze mały z niego ,bo ma jakieś 20 cm wysokości.:-D:-D:-D:-D
Dobra spadam babencje moje.
Kuba śpi,Darek też obok mnie w Kubusiowym łóżku a ja niby "Nad Niemnem "czytam.:-D:-D:-D:-D

Witam z rana :tak:

Anabuba, jeszcze pomidory robisz :szok: ty chyba jakies odrzutowe paliwo tankujesz :-D aronia, jabłka pomidory... coś jeszcze ? :-D

As, ja tam nie wiedzę nic dziwnego w zachowaniu Kuby u okulisty ;-):-D Miał racje, że nudno :-D

Madea, to się urządziłaś :szok: Duuuuużo zdrówka :tak:

No moje dzieci powstawały soczek wypiły, pora szykować śniadanko :sorry2:

witam,
w nocy nawet zbytnio sobie nie pospalam
Sewek chory zarazil Nikole :angry:
Musze isc z nimi do lekarza, ale najpierw musze do mamy napisac smsa z neta zeby dzieci mi zarejestrowala bo ja nie mam nic na koncie :sorry2::dry:
mala wstala wogole w nocy i stekala jakby ej cos na zoladku siadla - nie wiem
ale mysle ze moze sie przejadla jak zjadla 4 serki danonki te male :tak: a potem jeszcze dopila mlekiem z cyca no io 30 ml rzadkiego budyniu :shocked2:
teraz moje dzieci juz wyspane :szok:
a mnie nei bardzo bylo zeby wstawac :no:
ale coz jak mus to mus...
aha i wogole zeby bylo fajnie mnie juz 3 dzien boli zab - o ile to zebem mozna nazwac... ale masakra

Witam z ranca
Ja nadal kaszle i dziewczynki tez sie rozkaszlaly:no:Wlasnie wstaly i juz chyba nie beda mi spaly:no:Mlody skonczyl sniadanie bo dzisiaj do szkoly na 8;55 idzie:tak:iedlugo bedzie trzeba sie zaczac ubierac itd

LUNKA
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:tak::tak::tak:Zdrowka,szczescia,pomyslnosci i spelnienia marzen:tak::tak:

PATRYSIU
Zdrowka dla dzieciaczkow:tak::tak::tak:

MEDEA
Kuruj sie babo:tak:To sie doprawilas:no:

AS
Fajnie ze u okulisty om i ze Kuba dal sobie ladnie zbadac oczka:tak::tak::tak:
A ze po tylu powtorzeniach juz sie Jemu znudzilo to mnie nie dziwi hehe;-):-)

reklama
dowiklus Wam tez zdrowka zycze :tak:

Lunko dziubku Ty jeden zdrowka, kasy, kasy i jeszcze raz kasy..., milosci bez dna no i szczescia pomaranczy niech Ci mezus nago tanczy :-D:-D:-D:-D

nam mama juz zadzwonila i zarejestrowala nas,mamy 11-12 nr a lekarz przyjumuje od 11:00, wiec mamy sobie isc na ok 11:30-12:00, m juz bedzie w domku wiec moze z nami pojdzie - bo jeszcze jest w pracy... a samej z nimi dwojka to nie bardzo mi sie to widzi... ale ozbaczymy co na to m powie :sorry2:
maly sniadanie zjdal chocby wcale, mloda kimpla na 15 min i juz nie spi....
musze troche ogarnac zeby potem zaczac sie na spokojnie szykowac :tak::-D

Do góry